Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.09.28, 11:57) *

A ménekről: a nagydíjat egy 3 éves szürke, tiszta magyar HV kapta, 5073 a törzskönyvi száma, a nevét sajnos nem jegyeztem meg.
Ha jól rémlik, a 14 éves sárga OMMI-s Gölle-25 Éber lett a második, szerintem abszolút korrekt, szép lovacska, talán a feje lehetne finomabb.
Egon kapott egy harmadik helyet, ja és végre megvan a törzskönyvi száma, 5072, Méz, ez az adat a katalógusból is hiányzik még.

Szia!

Szerintem a 3 éves szürke mén a Pereked-113 Baka. Egy kis ardenni van benne is, de csak a 4. ősi sorától. Inkább nem kommentálom, mit gondolok a ménről.

Köszi, így akkor van már két törzskönyvi számunk. smile.gif

Gustilo! Elvben talán a Fazekasboda-157 Zsúrló lenne az, ami még közel áll a muraközi jelleghez.

A 4. ponthoz pedig annyit, hogy ezzel a vezetőséggel igen...

Köszönöm a beszámolótokat. wink.gif

IDÉZET(kamilla @ 2009.09.28, 12:03) *

Ide annyit szurnék be, hogy sajnos hiába a nagy ménlétszám, a selejtek is bele tartoznak- huh ez jó csúnya szó, de sajnos a tenyésztés velejárója a genetikai problémák sokszínűsége is,- ill. szépen lassan a rokonpárosítások és az ész nélküli fedeztetések miatt (lásd: Perseron 201 Bizsu )a genetikai állomány beszűkült. Tehát, mint minden állatfajnál, igenis rendszeresen kell a friss vér, éppen azért, hogy bizonyos betegségeket, problémákat ki lehessen küszübölni.

Ebben igazad van, de akkor a magyar hidegvérűhöz hasonló jellegű külföldi méneket kéne hozni, nem olyat, amikkel az 1950-es évek óta nem sikerült sok mindent elérni, hacsak nem annyit, hogy a kemény magyar hidegvérűeket jól felpuhították. (Bár a húsmarha-jellegű lovaknak aztán mindegy végül is... devil.gif )Erről is szól az a bizonyos szakirodalom, hogy nem mindegy, milyen rögön van tartva egy lófajta, mert egész más éghajlaton, domborzati, hőmérsékleti és táplálékviszonyok közt nem feltétlen sülnek el jól a dolgok. Magyarán hiába hoztak be annó extra minőségű francia méneket, az utódok igen silány minőségűek lettek.

Ja és még annyit, hogy ha netán valami változás állna be az egyesületben és újra átnéznék az engedélyes méneket, hát lehet hogy elit minőségűek is szórásra kerülnének, nem csak azok, amik most még alulról se súrolják a fajtastandardot.
Gonoblin
Sziasztok!

Nekem is sikerült elmennem szombaton a kaposvári kiállításra. Megdöbbentő volt, hogy más ilyen jellegű kiállításokhoz viszonyítva rengeteg volt a hidegvérű ló. Egy valamit sajnáltam nagyon és egyben ez az én kritikám is.
Szegény lovak be voltak zárva abba a (ahogy ott mondták azok a fiatalok, akik etették őket) nyári szállásukba, és jóformán ki sem vitték őket. Nézzünk meg egy külföldi kiállítást. A lovakat folyamatosan felvezetik, lehet fényképezni, simogatni stb őket. Nálunk mi van: bezárva egy sötét helyre, jó ki tudtak nézni onnan, de fényképezni nem tudtad őket. Én is csak egy párnak a fejét tudtam lefotózni. Természetesen ez nem a tulajdonosok hibája, hanem a szervezők csinálhatnák azt is, hogy lenne mondjuk 1 óra amikor ki lehetne állítani a lovakat fényképezés céljából is (tudom van fajtabemutató stb., de még is jobb lenne kint a szabadban, közelről......)
Le a kalappal a FRANCIA úriember előtt (mivel ő ehhez hozzá van szokva) kivezette a breton kancákat, sőt amint meglátta a fényképezőt a kezemben, azonnal meg is állította a lovat és engedte fényképezni. Mekkora különbség?! Kérdeztem másoktól (igaz a debreceni kiállításon), hogy a másik mént kihozza-e és esetleg le lehet-e fényképezni, azt mondta, hogy nem, mert nem lehet. MIÉRT???????????
Tényleg ki tudja mi lett a (ha jól emlékszem) 4 breton kanca és 1 mén sorsa? Végül is megvették őket? Kihez kerültek (ha ismerős esetleg)?
Majd teszek fel képeket, de most döglött a sz.gépem és a munkahelyről tudok netezni csak.
Nagyon tetszettek a muraközi lovak, végre láthattam őket élőben is.
A konferencián nem tudtam részt venni, sajnos.

MÉZ
Neked majd elküldöm a kiállított hv lovak származási lapját, mivel jobb híján csak ezt tudtam lefényképezni.

Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.09.29, 12:26) *

Tényleg ki tudja mi lett a (ha jól emlékszem) 4 breton kanca és 1 mén sorsa? Végül is megvették őket? Kihez kerültek (ha ismerős esetleg)?

MÉZ
Neked majd elküldöm a kiállított hv lovak származási lapját, mivel jobb híján csak ezt tudtam lefényképezni.

Nem 5 kanca? A hidegvérű egyesület "marketingese" vette meg Szigetvárról. Ő tart bretonokat, igaz, még egyet sem láthattunk közülük. rolleyes.gif

Köszi, az is segítség. smile.gif
messi
Kicsit régi hsz-hez, de kiegészítenék:

IDÉZET(gustilo @ 2009.09.25, 20:06) *

... Ismerős mondta, hogy Hódmezővásárhelyen ennyi sem volt belőlük. Viszont cserébe rengeteg furioso, meg nóniusz. ...

Mert Hmvh-en ünnepelte a Furioso Tenyésztő Egyesület a 20. évfordulóját. smile.gif

Más. Nyilván lenne igény a könnyebb hidegvérűekre is, én - amíg kerestem - nem a nagyvalagú húslovakat néztem a hirdetésekben, és a végén már csak a sodrottak közt pepecseltem, de azok közül meg kevés tetszetős volt. Pl Méz Szőkéje nagyon kívánatos típus lenne egy hobbilovas számára. Számtalan hasznosítás lehetne pl lovasiskolákban, lovasterápiára, satöbbi, ahol bizony nagy előny a nyugodt természet, könnyű kezelhetőség, megbízhatóság, lehetne piacot termeteni a hv-nek. Ráadásul nem lenne talán olyan ára, mint egy fjordnak vagy hafliginak (okés, ne hasonlítsuk össze, de egy könnyű hv-nek lenne helye szerintem).

Tudom, ezen dolgoztok, ez nagyon helyes. De amíg a vezetőség - csúnya kifejezéssel élve - ki nem hal, addig a fiatalok kezdeményezéseit nagyon nehezen lehet lenyomni a torkukon. Még működik a bratyizás, mutyizás, a kéz kezet mos elv, a lefizetés, addig hogyan lehetne beszélni fajtanemesítésről?
Olyan szomorú ez, a többi magyar lófajtával együtt, természetesen. Miért tesszük tönkre azt, amit régesrég őseink pöpecül kitaláltak? Miért kényelmesednek bele a vezetőségi tagok a jól bélelt karosszékbe? Miért 20-30 éves diagramokkal szúrják ki a nép szemét? Öööö.... Volt vitafórum? Kérdezett valaki valamit? Volt ésszerű vita? (Nyilván nem mocskolódásnak kell lenni, hanem egymást motiváló vitának.)
Gonoblin
IDÉZET(Méz @ 2009.09.29, 14:38) *

Nem 5 kanca? A hidegvérű egyesület "marketingese" vette meg Szigetvárról. Ő tart bretonokat, igaz, még egyet sem láthattunk közülük. rolleyes.gif

Köszi, az is segítség. smile.gif

Szia!

Az e-mailod megtelt? Visszadobta az elküldött képeket a mailod.

Tibi
Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.09.29, 16:24) *

Szia!

Az e-mailod megtelt? Visszadobta az elküldött képeket a mailod.

Tibi

Néha csinál ilyet. De van másik: jancsor83@gmail.com
hihi
Lovas barátom lovagoltatással foglakozik. Olyan idény jellegűvel. Azt mondja, a hidegvérű kitűnő hátasló, mert
1. kényelmes
2. nyugodt
3. ha nincs lelovagolva minden nap, hanem csak karámozik, akkor sincs vele az égvilágon semmi gond.
4. Igénytelen és csinos
5. könnyű bekocsizni, ha kell húzza a szekeret, ha kell,hátaslóként funkcionál
Ideális sétaterepekre, csevegős túrákra stb. Magyar fríz.
zsebi0202
Nem tenné meg valaki, hogy az ilyen botcsinálta műkedvelők részére, mint amilyen én is vagyok, föltennétek egy szép hv fotót, és elmagyaráznátok rajta, mire kell figyelni, mi a szép stb?
És esetleg egy nem szépet is, hogy látszódjon a külömbség?
gustilo
IDÉZET(messi @ 2009.09.29, 14:10) *

Pl Méz Szőkéje nagyon kívánatos típus lenne egy hobbilovas számára. Számtalan hasznosítás lehetne pl lovasiskolákban, lovasterápiára, satöbbi, ahol bizony nagy előny a nyugodt természet, könnyű kezelhetőség, megbízhatóság, lehetne piacot termeteni a hv-nek. Ráadásul nem lenne talán olyan ára, mint egy fjordnak vagy hafliginak (okés, ne hasonlítsuk össze, de egy könnyű hv-nek lenne helye szerintem).

De igenis hasonlítsuk össze, merthogy ugyanaz lenne a céljuk: mindenki számára használható, igazi családi ló. Ráadásul még magyar is. Akkor meg miért ne? wink.gif
(mondom ezt úgy, hogy nekem fjord-vérségű lovam van, és nagyon tetszik ez a fajta; de ha van alternatíva, akkor inkább a magyar rögön kifejlődött fajtát választanám, és népszerűsíteném)

Vita nem volt, semmilyen formában, csak olyan előre-megírt-szagú kérdések. De lehetne egyet szervezni, amolyan "hova tart a hidegvérű" félét, szerintem.

Kamilla, én is arra gondoltam, mint Méz, amikor azt mondtam, hogy itt a sok ménünk. Először ki kéne találni, mit kezdjünk a fajtával, aztán át kéne válogatni az állományt, és csak az igazán jókat meghagyni tenyésztésben, és aztán lehetne behozni az elképzelt típushoz közel álló méneket. Vagy ilyesmi.

(off: hitetlen, ha erre jársz: levizsgáztam! biggrin.gif )
messi
IDÉZET(gustilo @ 2009.09.30, 08:57) *

De igenis hasonlítsuk össze, merthogy ugyanaz lenne a céljuk: mindenki számára használható, igazi családi ló. Ráadásul még magyar is. Akkor meg miért ne? wink.gif
(mondom ezt úgy, hogy nekem fjord-vérségű lovam van, és nagyon tetszik ez a fajta; de ha van alternatíva, akkor inkább a magyar rögön kifejlődött fajtát választanám, és népszerűsíteném)

Na jó, hasonlítsuk. Mármint csak azért írtam, hogy ne, mert nem akartam hőbörgőket, hogy hogyan jön ide egy fjord meg egy haflingi, de pedig - ezek szerint pláne - van alapja az összehasonlításnak.
Én szeretem pedig a fjordokat smile.gif bár nekem sajnos nincs, de egyszer majd talán fussa rá smile.gif , de ha lenne egy sportos hidegvérű is a kínálatban, akkor miért is ne beszéljünk róla? (Kár, hogy nincs lottó ötösöm, vennék ilyet is, olyat is, sőt amolyat is! smile.gif )
gustilo
Igen, ezzel én is így vagyok! biggrin.gif

Szerintem a fjord meg a haflingi annyiban különböznek a hidegvérűektől, hogy kisebbek (és itt most a hagyományos, alacsony-széles haflingire gondolok) - nem is értem, mit keresnek a pónis/kislovas egyesületnél. Főleg a fjordok.
Jó, persze, tudom, ott fogadták be őket, meg ez kifejezetten magyar hidegvérűs egyesület, de akkor is. wink.gif
messi
Monnyuk gyerekkoromban - mikor először láttam életemben fjordot a Pilis Parkerdőgazdaság jurta táborában Visegrádon olyan 1984-85 környékén - akkor fjordpóninak hívták. smile.gif Fogalmam nincs hogy kerültek oda, de két fjord volt és átkozottul jó fejek voltak. Ennyi emlékem van róluk onnan. Amúgy ők hidegvérűek vagy sem? Mondjuk hidegvérűnek talán nem elég tömegesek?

Méz, a Te csikódnak melyik mén az apja? Van róla fotó? (Bocs, de ezért nem olvasnék vissza többtíz oldalt smile.gif )
kamilla
Ha a fjord nem is, de Haflingi igencsak közel áll a hidegvérűekhez. Ugyanis annak számít, bár hegyilónak írják, de bármennyire is fura, bizony a hidegehez rendszerezték őket is!

hitetlen
IDÉZET(gustilo @ 2009.09.30, 08:57) *

(off: hitetlen, ha erre jársz: levizsgáztam! biggrin.gif )

biggrin.gif Ugye, milyen nagyon nehéz volt? devil.gif
Méz
IDÉZET(messi @ 2009.09.30, 09:31) *

Méz, a Te csikódnak melyik mén az apja? Van róla fotó? (Bocs, de ezért nem olvasnék vissza többtíz oldalt smile.gif )

Melyiknek? biggrin.gif
Mármint Szőkének a 4216 Bogyoszló-205 Karesz az apja. (A hétvégén jártam nála, nem volt sajna aki kivezesse fotózni, hogy csináljak róla normálisabb képet, pedig extra jól néz ki most.)

A Szőke csikójának pedig 4294 Bocfölde-10 Dollár az apja. De ő nem az én csikóm, csak egy helyen van Szőkével. smile.gif A csikóról annyit tudok mondani, hogy még életemben nem láttam ilyen nyugodt idegrendszerű, kiegyensúlyozott lógyereket. Nem nagy csikó, de szerintem arra a célra nagyon is meg fog felelni, amire a gazdája vette: hátaslónak.

Mindkét mén kezes, és használható nyereg alatt és kocsiban is. Rendkívül nyugodtak, barátságosak. Kisebbek, mezőgazdasági típusúak. Ha a papírjukat nézzük (bár sajna Dollárré még nem teljes), akkor elég kevés idegen vért találunk bennük. Innen jöhet a könnyebb forma, pláne hogy Karesz származásában van muraközi.
messi
Á, igen, rossz volt a kérdésem, Szőke csikójára gondoltam, aki már nem a Tiéd smile.gif
Köszi a képeket, mindkét apuka nagyon csinos! Szőke Karesza nekem egy lehelletnyit jobban tetszett, Dollár nekem túl gömbölű, ellenben a csikó viszont tényleg nagyon szép lett. Kíváncsi leszek, milyen lesz 2-3 év múlva, no de addig járok még felétek úgyis. smile.gif
(Fellángolt bennem az érzés, hogy nekem kell egy hidegvérű. biggrin.gif Neeem, nem kérek ajánlatokat szebbnél szebbekre, sajna nincs keretem egy harmadik lóra, de lottózom. )
Méz
Nekem is jobban tetszik Karesz. A színe az élőben valami elképesztő, csillogó bronzos, és a feje is nagyon szép formájú. Dolláré durvább.

Pedig tudok most egy eladó hidegvérű méncsikót. Hamarosan választási korú lesz. Hobbi célra, lovagolni biztos megfelel majd. Anyja is kitűnő hátas és kocsiló a nagy feneke ellenére. biggrin.gif A csikó legelőn nevelkedik, jó formájú, barátságos, erősek az ízületei, jó a fara. Ő az. Ha valakit érdekel, írjon nekem magánt. smile.gif
baklermiklos
Sziasztok Fórumosok!

Egy ménről szeretnék információkat szerezni, ebben kérem a ti segítségeteket! A mén neve 4240 Felsőpetény-45 Aranyos. Azt szeretném tudni, hogy származása alapján belefér-e a támogatási rendszerbe, ha vele fedeztetem a kancáimat?

Apja: 2801 Gölle-1

Anyja: 937 Bocfölde Baba

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

Bakler Miklós
Méz
Szia!

A legbiztosabb választ a hidegvérű egyesülettől kaphatod meg, ha felhívod őket. A mén apjának itt van a származása. Ez már elvben jó papír. A mamáról nem találtam semmit eddig. Az akkori Bocföldén tenyésztett kancáknál jellemzően két megoldás volt: vagy teljes magyar származásal bírtak, vagy félig ardenni származásúak voltak.

Az év elején ez a 4240-es mén még nem szerepelt az aktívan fedező mének közt. Hol fedez most?
Méz
Utóirat: lehet jobb, ha a helyi tenyésztési felügyelőt kérdezed meg.

Bővült a kancalista. Már 60 feletti kancának van fent a származása.
nagyimre6405
üdv bakler úr itt a hidegvérűsök közt nem volt semmi gond vasárnap milyen szinü ez a mén amit keresel a mén vízsgán pedíg készíts fotókat szívesen nézegetnénk őket na közbe meg találtam neked a mént 99 pej MAGYAR HIDEGVÉRŰ ami jószármazásu na szeva
baklermiklos
Szaisztok!

Köszönöm az infókat, közben az egyesülettel is felvettem a kapcsolatot. A mén egyébként nem fedezett az idén, mert nem váltották ki a papírjait, de a múlt évben aktían tevékenykedett. Egyébként már le is vették a lovasok.hu-ról! De sebaj, már van másik jelöltem. smile.gif

A nagycenki ménvizsga küllemi bírálati részét tudtam csak végignézni, sajnos. 9 ménjelöltet vezettek fel, 2 - 5 éveseket, párductarkától feketéig. Hát egypárat elnézegetnék itthon, annak ellenére, hogy eredendően kisbéris vagyok.

Imre! Vasárnap kikaptam, de nagyon! frown.gif Annak ellenére, hogy mindent úgy csináltam, ahogy mondtad! Rád fogtam a dolgot! smile.gif

Üdv

M
nagyimre6405
üdv mindenkinek baklertol kérdezném hogy látta e a horvát laci féle sárga mént és hogy hogy nézettki küllemileg ami közvetve az enyém is volt koppány aneve na jóét mindenkinek
baklermiklos
Helló!

Koppányt láttam, de nem nyűgözött le. Bár mentségére szóljon, hogy fiatalabb, mint a többiek. Ja és a sörénye le volt rágva, ami rontotta az összképet. Képeket majd személyesen pen drive-on, ha úgy jó!

Üdv
M
nagyimre6405
IDÉZET(baklermiklos @ 2009.10.08, 19:05) *
Helló!

Koppányt láttam, de nem nyűgözött le. Bár mentségére szóljon, hogy fiatalabb, mint a többiek. Ja és a sörénye le volt rágva, ami rontotta az összképet. Képeket majd személyesen pen drive-on, ha úgy jó!

Üdv oké köszi akkor majd találkozunk cheers.gif
M
gustilo
Azt tudja valaki esetleg, hogy a ménvizsgán felvezett mének milyen származásúak? Csak úgy érdekességképpen.
Méz
És azt tudja valaki, hogy név szerint melyik mének kaptak fedengedélyt?
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2009.10.09, 19:28) *

És azt tudja valaki, hogy név szerint melyik mének kaptak fedengedélyt?

Mennyire egyszerű lenne ,ha nem nekünk kéne összevadászni a tulajokat és lovaikat, hanem maguktól jelentkeznének?

Most kicsit népszerüsítjük a weboldalt, aztán visszatérhetnénk a Hideges Túrához. wink.gif

Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.10.11, 09:00) *

Mennyire egyszerű lenne ,ha nem nekünk kéne összevadászni a tulajokat és lovaikat, hanem maguktól jelentkeznének?

Most kicsit népszerüsítjük a weboldalt, aztán visszatérhetnénk a Hideges Túrához. wink.gif

Az hagyján hogy nekünk kell megkeresni, de ha még válaszra is méltatnának a tulajok, az nem lenne rossz. (Tisztelet a kivételnek.)

Egyik fórumtársunktól kaptam egy számomra - és remélem sok fanatikus hideges számára is igen értékes régi képet 2486 Pókaszepetk-3 -ról.
Nem tudom, Ti mit gondoltok a képen látható ménről, de számomra ÍGY nézne ki egy "igazi" hidegvérű mén.
kamilla
IDÉZET(Méz @ 2009.10.11, 16:38) *

Egyik fórumtársunktól kaptam egy számomra - és remélem sok fanatikus hideges számára is igen értékes régi képet 2486 Pókaszepetk-3 -ról.
Nem tudom, Ti mit gondoltok a képen látható ménről, de számomra ÍGY nézne ki egy "igazi" hidegvérű mén.

Nagyon szép!

Valami ilyet keresnék én is! Tömeg, izom, nagy termet,gyönyörű rockon.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe az Új Mezőgazdasági magazin 2009. október 11-i adását. Itt megnézhető:

www.ujmezogazdasagimagazin.hu, menjetek rá a Galéria menüpontra, ott válasszátok a Műsoraink menüpontot, és a megjelenő kis ikonok közül nézzétek meg a umm20091011.wmv nevű fájlt.
zapolya
Ide is beteszem, bár nem a hirdetési rovat, de nagyon szeretnénk, hogy jó helyre kerüljenek ezek a kedvenceink: Sajnos eladósorba kerül két nagy kedvencünk. Két hétéves fekete hidegvérű kanca, belovagolva, bekocsizva. Ha megengedhetnénk magunknak, akkor természetesen mi vennénk meg őket, de így csak segíteni szeretnénk jó gazdához juttatni őket.

Képek találhatók az albumomban, Dömpi&Dulcsi néven futnak. Kedvesek, barátságosak, tündérvirágszálak. Ideális családi hobbilovak. Jelenleg is vemhesek Rigó n. fekete hidegvérű méntől. Az áruk 350e Ft/lovacska. Magánban érdeklődjetek, telefonszámot adok annak, akinek kell. Nagy kő gördülne le a szívünkről ha jó helyre kerülnének.

Ő Dulcsi (Dulifuli):

IPB kép

Ő pedig Dömpilla:

IPB kép

kamilla
Jó estét!

Ma elmentünk a lányokkal Veresegyházára, a Nemzeti Cirkusz előadására.

Végig néztük Richter Flórián lovas műsorát, majd legvégül bekonferálták az Arany Bohóc díjas, lovas akrobata csoportot.
Fess legények ropták a táncot, majd beviharzott a porondra, 2 -4-6 hidegvérű!!!
A srácok szaltókat ugrottak a hátukon, magyar vándort tornásztak rajtuk, komolyan mondom felüdülés volt nézni őket. wink.gif

(hallkan jegyzem meg, hogy fél árért néztük meg, azt az előadást, amivel az Equifesten fognak szerpelni)

kamilla
Méz és Foltos!

Gratulálok a Lovas Életben megjelent cikketekhez! rockon.gif
Ilusta
Én is! rockon.gif
Méz
Oh, köszönöm. smile.gif

Ilus, jól láttam, hogy Haramia 530 kg? Jó kis tömör husi. biggrin.gif Alig kevesebb, mint Szőke. eek.gif

A novemberi Lovas Nemzetben van egy 2 oldalas összefoglaló cikk (felsorolás-jellegű) a Kaposvári Állattenyésztési Napok díjazottjairól. Az egyik képen Hitetlen is feltűnik Hobol-82 Egon mellett. smile.gif Gratuláció a Kiállítói Különdíjhoz! wink.gif
Ilusta
IDÉZET(Méz @ 2009.11.05, 10:14) *

Ilus, jól láttam, hogy Haramia 530 kg? Jó kis tömör husi. biggrin.gif Alig kevesebb, mint Szőke. eek.gif

Azért Szőkét lemérném ugyanazon a mérlegen. Egy 100-assal többet kéne mutatnia..legalább. biggrin.gif
Méz
IDÉZET(Ilusta @ 2009.11.05, 10:19) *

Azért Szőkét lemérném ugyanazon a mérlegen. Egy 100-assal többet kéne mutatnia..legalább. biggrin.gif

Nautilussal elvittük még tán nyár elején a betongyárba lemérni. Akkor mondjuk nem volt topsúlyban, most tán kicsit többet mutatna a mérleg. Node akkor 560-580 kg közé tették (mert az a nagy ipari mérleg 20 kg pontossággal mér). Van, aki szerint most is kövér. De az illető még nem látott kövér hidegvérűt. gmano.gif
Ilusta
biggrin.gif
Haramiának, akárhogy nyomkodom erősen az oldalát, nem tudom kitapogatni a bordáit. devil.gif
Foltos 2
Köszönöm én is,az Árva nevében. smile.gif

A túra utolsóelötti napján,ha jól emlékszem 670 kg volt egyébként.(ha már a súlyokról beszélünk)A versenysúlya becslésem szerint olyan 800 kg körül lehet.
Méz
IDÉZET(Foltos 2 @ 2009.11.06, 13:25) *

Köszönöm én is,az Árva nevében. smile.gif

A túra utolsóelötti napján,ha jól emlékszem 670 kg volt egyébként.(ha már a súlyokról beszélünk)A versenysúlya becslésem szerint olyan 800 kg körül lehet.

cheers.gif

Kezdem azt hinni, hogy az enyémből kimaradt a kalcium csikókorában az árvasága folytán. Bár ez lehet hogy hülyeség. De Árva nem sokkal nagyobb, mint Szőke. Vagy nagyon elmértek valamit amikor mértük. biggrin.gif
Foltos 2
IDÉZET(Méz @ 2009.11.06, 16:38) *

cheers.gif

Kezdem azt hinni, hogy az enyémből kimaradt a kalcium csikókorában az árvasága folytán. Bár ez lehet hogy hülyeség. De Árva nem sokkal nagyobb, mint Szőke. Vagy nagyon elmértek valamit amikor mértük. biggrin.gif

Na most az Árva is valóban árva.De szerintem biztos,hogy elmérték,mert a velünk túrázó lényegesen kisebb lovak voltak az általad említett súlyban.
De persze egy hölgy ugye.......
Méz
Szerintem most többet mutatna egy ötvenessel. Nagyfenekű hölgy. biggrin.gif
Méz
A novemberi Kistermeők Lapjában van egy 2 oldalas, érdekes cikk az őrségi muraközi programról, és van egy oldal Kaposvárról is. smile.gif
hihi
Megkésve bár...de készen vagyunk!

Itt található a hidegvérűs anyag!
zapolya
Gyönyörűek a fotók és a fotómodellek is. Naptárat nem terveztek ezekből a képekből?
hihi
Köszönöm. smile.gif

Kérdésedre a válasz:

Nem tudom, ezen nem gondolkoztam...talán, ha lesz valami ütősebb téli anyag benne....és egy sokpénzű befektető.. biggrin.gif
Tegnap érdekes élményünk volt Minó barátnőmmel. kv.gif

Reggel éppen a csikómat pucoltam a legelőről felhozván az istállóhoz, amikor begördült egy lószállító, mint kiderült, hoztak egy új lovat. Nem láttuk, mifélét, mert a saját patásainkkal voltunk elfoglalva.
Akkor derült fény az újonc kilétére, amikor Minó lovát, Mithras-t visszaengedtük a legelőre.
Közeledtünkre ugyanis méretéhez képest édesen vékony hangon nyerítve biggrin.gif, sietve jött elénk egy szőrös kis mamut. smile.gif Na jó, valójában ló volt, nem is akármilyen; széles, szügyes-faros, loboncos, tányértalpas, igazi hidegvérű! biggrin.gif
Néztük-néztük a lovat, és mondogattuk egymásnak, "Ez pont úgy néz ki, mint az Árva!", "Nem lehet, hogy ez az Árva?..". cool.gif
Aranyos kis pofa, jól összeismerkedtek Mithrassal, de ránk is nagyon kíváncsi volt, imádtuk helyből! biggrin.gif
Természetesen akkor már tudtuk, hogy ez csakis az Árva lehet, és lent a lovász tudta is a nevet, úgyhogy igazunk lett! smile.gif

Foltos, mesélj, hogyhogy a ménesbe került ez a "kis" szépség? cheers.gif
És persze üdv nálunk! smile.gif
Foltos 2
IDÉZET(Dé @ 2009.11.16, 12:33) *

Tegnap érdekes élményünk volt Minó barátnőmmel. kv.gif

Reggel éppen a csikómat pucoltam a legelőről felhozván az istállóhoz, amikor begördült egy lószállító, mint kiderült, hoztak egy új lovat. Nem láttuk, mifélét, mert a saját patásainkkal voltunk elfoglalva.
Akkor derült fény az újonc kilétére, amikor Minó lovát, Mithras-t visszaengedtük a legelőre.
Közeledtünkre ugyanis méretéhez képest édesen vékony hangon nyerítve biggrin.gif, sietve jött elénk egy szőrös kis mamut. smile.gif Na jó, valójában ló volt, nem is akármilyen; széles, szügyes-faros, loboncos, tányértalpas, igazi hidegvérű! biggrin.gif
Néztük-néztük a lovat, és mondogattuk egymásnak, "Ez pont úgy néz ki, mint az Árva!", "Nem lehet, hogy ez az Árva?..". cool.gif
Aranyos kis pofa, jól összeismerkedtek Mithrassal, de ránk is nagyon kíváncsi volt, imádtuk helyből! biggrin.gif
Természetesen akkor már tudtuk, hogy ez csakis az Árva lehet, és lent a lovász tudta is a nevet, úgyhogy igazunk lett! smile.gif

Foltos, mesélj, hogyhogy a ménesbe került ez a "kis" szépség? cheers.gif
És persze üdv nálunk! smile.gif

Hali

A magyarázat egyszerű.Árva éppen a jól megérdemelt szabadságát tölti. smile.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.