Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Csuti
Andinak/Kamillának sok-sok boldog születésnapot kívánok! cheers.gif
Teljesüljön minden terved olyan sikeresen, mint a szokolyai hidegvérűs nap! smile.gif
Méz
Boldog születésnapot kívánok, Andi! cheers.gif
gustilo
Boldogot, kamilla! Sok sütit, pihenést, jó időt és sok kedvet a további lózáshoz! smile.gif

gustilo és cucu
nagyimre6405
csatlakozom az előttem szólokhoz boldog szüli napot kamilla a pacódnak meg jó nyeritést na most valami más kaposvár union mén ami nálam volt gyms megye acsalag már át került tegnap pókaszepetk-re az Egyed László hoz köszi a lányoknak puszi a fiuknak csá
Méz
Köszi az információt, átírtam Uniont Zalába. A mének származási lapjait folyamatosan egészítem ki, és szinte minden nap töltődik fel új ló is az adatbázisba (elsősorban az archívumba).
És persze továbbra is várok adatokat a kedves méntulajdonosoktól, hidegvérűt kedvelőktől. smile.gif
kamilla
Hali!

Köszönöm a jókívánságokat, a hétvégén kivételesen kutyás tábort szerveztem.
Van valami hír Kaposvárról?
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.08.30, 14:37) *

Hali!

Köszönöm a jókívánságokat, a hétvégén kivételesen kutyás tábort szerveztem.
Van valami hír Kaposvárról?

Nagyjából semmi. Mármint a programoknak még se híre, se hamva. Belépőjegyárak már vannak. http://www.kaposvarinapok.hu
Ha valaki tud már valami infót, hogy miket lehet majd látni, az ossza meg velünk. smile.gif
nagyimre6405
heló HIDEGVÉRŰS barátok és barátnők mint előrébb irtam lessz biztosan kaposváron egy hidegvérű fekete kanca ötös fogat úgy volt hogy négyes fogat lessz de bővitettek 5 ösre pápa gyurkovics laci meg ahogy olvastam az előzetesbe francia hidegvérű tenyésztők és hidegvérű lovaik is lessznek ennyit tudok további szép napot
Unicorn
kirándulások jobbra-balra itthon, pfff, kicsiben nyomjuk/nyomjátok, lányok-fiúk...
ezt kellene megnézni. egye fene, fordítok biggrin.gif
ha valaki csak kockákat lát, mindegy is, úgyse ért belőle semmit, de jobbra fent van angol/francia nyelv választás, ott a lényeget el tudjátok olvasni.
hihi
Nagyon jó!!!! rockon.gif
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2009.08.31, 18:51) *

kirándulások jobbra-balra itthon, pfff, kicsiben nyomjuk/nyomjátok, lányok-fiúk...
ezt kellene megnézni. egye fene, fordítok biggrin.gif
ha valaki csak kockákat lát, mindegy is, úgyse ért belőle semmit, de jobbra fent van angol/francia nyelv választás, ott a lényeget el tudjátok olvasni.

Mit ki nem találnak! Japánokról gondoltam volna legkevésbé, hogy foglalkoznak hidegvérűvel. biggrin.gif
Unicorn
ez régi hagyományos verseny és eddig csak hideg lófajtákat ismerek kint, de abból se sokat. mostanában térképezem fel japánt lovas szemszögből és nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz dolgom lesz.
Méz
Utánakerestem, annyira nem tűnik állatbarátnak. Vajon hány kilót húznak?
Unicorn
mutass egy lóversenyt, ami állatbarát vagy egy lovat, amelyik magára ráncigálja a lovast a legelőn, ha már itt tartunk.
itt nincs szöges szár, sarkantyú, ostor. súlyt húznak, amire a hidegeket amúgy is használják. a mély homokot kifogásolom, de a szántás se matyó hímzés.

cirka 680kg-ot húznak, ami elsőre nekem kevésnek tűnik* (1500 font), de ezt találtam.

* = annak tükrében, hogy mennyire nehezen megy nekik a súlyuk és az erejük tekintetbevételével, de lehet, hogy a mély homok sokat nehezít. sose húztam súlyt.
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2009.08.31, 22:06) *

* = annak tükrében, hogy mennyire nehezen megy nekik a súlyuk és az erejük tekintetbevételével, de lehet, hogy a mély homok sokat nehezít. sose húztam súlyt.

A homok rengeteget fog rajta, az tuti.
Méz
A szeptemberi Lovas Életben egész oldalas cikket olvashattok a Hidegvérűs Találkozóról. smile.gif Ismét köszönet a képekért Dének! angel.gif
Gonoblin
Sziasztok!

A japánoknál található fajta a Ban-ei verseny ló (Ban-ei race horse). Itt egy pár link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ban%27ei
http://www.angelfire.com/ab/draftdreams/breed/banei.html
Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=x8cHMzgUt3c
Percheronból és bretonból származik a fajta.

Kérdezzetek, ha valamelyik országból szeretnétek megtudni, hogy ott milyen hidegvérűek vannak (nem akarok nagyképű lenni). Jó, azért én sem tudom mindet, de azért a többséget igen.

Más

Voltam a Farmer Expón Debrecenben és lefényképeztem az ott lévő két hidegvérű mént 4299 Toponár-199 Kacért és 4652 Hobol-182 Nérót. Mind a ketten Karcagon vannak a Karcagi Kunlovardában. Képet tudok küldeni az illetékeseknek, csak dobjatok egy e-mailt, hová küldjem. Videó is van, felteszem a youtubra (majd) és onnan le lehet szedni. Csak pont roszkor kaptam el a Nérót, éppen pipilt. Kacért amíg ott voltunk nem hozták ki, így róla csak a bokszban van videó, illetve kép. Bár a késő délutáni programban szerepelt, hogy befogták őket párba, csak azt mi nem vártuk meg. Nem is tudom, hogy feltehetem-e egyáltalán, mivel látszik a Nérós videón a fekvezetője (személyiségi jogok........).
Addig is itt egy kép ízelítőnek: 4652 Hobol-182 Néró
http://kepfeltoltes.hu/view/090901/4652_Ho...ltoltes.hu_.jpg
A képet szabadon leszedhetitek és fel is lehet rakni a hidegvérűs oldalra.

Bocs, de hülye vagyok, hiszen ott az e-mail cím a hidegvérűs oldalon.
Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.09.01, 21:59) *

Voltam a Farmer Expón Debrecenben és lefényképeztem az ott lévő két hidegvérű mént 4299 Toponár-199 Kacért és 4652 Hobol-182 Nérót. Mind a ketten Karcagon vannak a Karcagi Kunlovardában. Képet tudok küldeni az illetékeseknek, csak dobjatok egy e-mailt, hová küldjem.

jancsor@vipmail.hu - ra is küldheted a képeket. Köszi.

Hát, szerintem ha nyilvános rendezvényen vezet fel valaki lovat, akkor nem hinném, hogy a személyiségi jogain csorba esne egy videó miatt.
Gonoblin
Ok, mennek a képek.

Majd válogattok. Ja van származás is.

Itt is van pár hidegvérű mén:

http://www.paci.hu/forum/index.php?showtopic=1249

Küldeném a képeket, ha bejönne a gmail.
Gonoblin
Majd holnap küldöm a képeket, rossz a gmail.
Gonoblin
Szia Méz!

Mentek a képek.
Méz
Köszi, feltettem amit tudtam az adatbázisba. smile.gif
kamilla
Hülye gyerek gmano.gif

http://spynet.ru/video/20423-loshadka-otvetila.html
IDÉZET(Méz @ 2009.09.01, 19:57) *

A szeptemberi Lovas Életben egész oldalas cikket olvashattok a Hidegvérűs Találkozóról. smile.gif Ismét köszönet a képekért Dének! angel.gif

Szívesen, szuper lett a cikk, nekem nagyon tetszik, jó az írókád! wink.gif

Ez a videó - hát gratulálok, mármint az illetőnek... kv.gif
Unicorn
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.09.01, 21:59) *

A japánoknál található fajta a Ban-ei verseny ló (Ban-ei race horse)

gyanakszom, hogy a race horse nem a japán elnevezése smile.gif
Gonoblin

IDÉZET(Unicorn @ 2009.09.07, 08:36) *

gyanakszom, hogy a race horse nem a japán elnevezése smile.gif

Szia!

Tudom, csak angolul így nevezik!

Szia Méz!

Küldtem képet az adatbázisba.
Méz
Köszi, feltöltöttem. smile.gif

Én úgy vettem ki a japán oldalból, hogy azok percheronok többnyire. Vagy benéztem valamit?
hitetlen
Laci kancáit lefényképezgettem, ha minden igaz, 2 vagy 3 szökött csak meg a kamera elől. Kellenek az adatbázisba ők is?

A ménekhez nem jutottam el sajna, mert kicsit rázósan alakult a múlt hétvége. Pótlom hamarosan.
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.09.08, 09:21) *

Laci kancáit lefényképezgettem, ha minden igaz, 2 vagy 3 szökött csak meg a kamera elől. Kellenek az adatbázisba ők is?

A ménekhez nem jutottam el sajna, mert kicsit rázósan alakult a múlt hétvége. Pótlom hamarosan.

Nanáhogy kellenek a kancák is, származásostul, mindenestől. smile.gif

Semmi vész, időnk, mint a tenger. wink.gif
hitetlen
Ok, intézkedem.

Addig pár hempergős képkocka egy kis tankról. angel.gif
Méz
smile.gif Jól érzi magát a lovacska.

A Kistermelők Lapja szeptemberi száma címoldalon hozza a Szokolyai Rendezvényt, cikk a 40. oldalon. Köszönjük! rockon.gif
zsebi0202
Kedves Méz!

A te Szőke lovadat dicsérgetik a lapban? Ti vagytok a fényképen?
Méz
Szia!

Igen, mi vagyunk a képen. smile.gif
zsebi0202
IDÉZET(Méz @ 2009.09.09, 17:56) *

Szia!

Igen, mi vagyunk a képen. smile.gif

Igazán gratulálok, nagyon szépek vagytok. És ahogy olvasom ügyesek is, bár sajnos nem tér ki a cikk pontosabban semmire, csak nagy vonalakban tudósít.
Méz
Köszi! Szőke nagyon ügyesen versenyzett. angel.gif Versenyeredményekről a Lovas Életben olvashatsz, meg persze a http://hidegverulo.hu oldalon. wink.gif
Rosinante
Ma ültem Ribicen. smile.gif Persze inkább csak sétáltunk, de volt vagy 2 kör ügetés is, olyan kényelmes, hogy az valami álom. rockon.gif smile.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Szégyeljék magukat az igazi lovas magazinok, lapok. Lassan több kép, cikk van a Kistermelők lapjában hidegvérűekről, mint bármelyik magyar lovas újságban. Tudom fontos a galopp, egyéb sportágak is, de nem kéne elhanyagolni a hidegvérűeket sem.
Méz
A Lovas Élet már egészen szépen alakul ezügyben. smile.gif

Hajrá Rosi! kiraly.gif
zsebi0202
GYönyörűek ezek a lovak!

Miért van, hogy a honlapon alig szerepel tenyészkanca, ellenben a ménekkel?
Méz
IDÉZET(zsebi0202 @ 2009.09.10, 09:22) *

GYönyörűek ezek a lovak!

Miért van, hogy a honlapon alig szerepel tenyészkanca, ellenben a ménekkel?

Mert elsősorban ménadatbázisnak indult a dolog. És ugye, a hivatalosan fedező mének kb. harmadannyian vannak az országban, mint a kancák. A mének adatai is hozzáférhetőbbek, ami abból is következik, hogy nagy részük állami tulajdonú.
Kancák pedig ha jól sejtem, mind magántulajdonban vannak, szétszórva az országban. Elég nehéz lenne mindenhova elautózni és lefotózni. Még a ménekkel megtesszük ezt, de a kancák azért már bajosabbak.
A vidéken élőknek nem mindig van netje, így nem feltétlen tudnak adatokat küldeni kancáikról.
Hát ezért. smile.gif
De hidd el, igyekszünk, és az adatok folyamatosan gyűlnek.
Hitetlennek köszönhetően tegnap kaptunk jónéhány kancáról képeket és adatokat. Úgyhogy estére már gyarapodni fog a kancaadatbázis. cool.gif rockon.gif
zsebi0202
Ahová a Csillag lovunkat adtuk, ott is kendersörényű hidegvérű kanca van, meg van egy csődörcsikó amivel később fedeztetne majd. Ha jól tudom nyereghelyen sütöttek. Nagyon aranyosak voltak amikor bementem melléjük.
zsebi0202
Most beszélgetünk a párommal, tud egy nyereghelyen sütöttet (még én is láttam) talán még megvan. Egy kupecnál találkoztam vele, igaz igencsak összerúgtuk a port (mármint én meg a kupec) olyan körülmények között tartotta a lovait.Ott állt a napon a nyomorult egész nap a szarban a rúddal az oldalán, a másik meg olyan szarban a csikójával hogy pallón kellett lemenni hozzá. A kecske meg a füstölőben mekegett a nyomorult, az unokának vette játszani. mad.gif
Ha hallanátok esetleg vágóba leadandó hidegvérűről, szívesen venném az infót.
Méz
10 újabb lóval gyarapodott az aktív kancák száma a honlapon. Mindegyikükről van fotó is, és mind az egykori remek bocföldei tenyészetből származik. cool.gif
KisbérisDíjlovas
Idei Expo smile.gif
IPB kép
IPB kép
IPB kép
IPB kép
IPB kép
Rosinante
Tadamm. smile.gif (További rém izgalmas képek a honlapon.)

IPB kép
Méz
De aranyos. És hogy kikupálódott. rockon.gif
Rosinante
Jaja, már csak a nagy hasából kell lefaragni. smile.gif (meg a nyakán nyújtani. gmano.gif )
kamilla
Sziasztok!

Rosi, nagyon ügyes ez a gyerek. Mindkét kifogásolt testája marad ilyen gmano.gif Ez van......

Elkészült a szokolyai rendezvényről a DVD.
Kereken 2000.-Ft. +ptk az ára.

Aki szerertne, jeletnkezzen magánban, vagy e-mailben : info.hidegveru@gmail.com

MÁs:

Tegnap unalmas, kocsiban ülő perceimben azon agyaltam, hogy milyen jó lenne egy hosszú hideges túrát összehozni.
Kocsis, nyerges változatokat feltüntetve, szép tájakon kóborolni, persze a kitűzött uticélt tartva.
Nincs valakinek kedve megszervezni?
Legfőbb kérdés, hogy honnan-hová? Hamár elindulunk, illetve ki az a szállásadó, aki szívesen lát , több mint 2 hideget ( ez az optimizmus) a portáján. wink.gif ?

Ehhez és hasonló gondolataim lennének, miközben haladok utamon. Szerintetek?

Zsebi!

A legtöbb kupecnél van hidegverű. Az, hogy nyereghelyen vagy nyakon sütött, igazából csak tenyésztés és támogatás miatt fontos. A weboldalon nem egy kanca nyks. mégis tenyésztésbe vehető.
Nekünk olyan emberekre van szükségünk, akik komolyan gondolják a lovazást és nem kereskednek a lovakkal. Mert sajnos azokat a kancákat nyomon követni nem lehet. Ezért is egyszerűbb a ménekkel.

Sajnos taglistát nem kaptunk az Egyesülettől, pedig mint TAG, ha kérek, (kértem) kapnom is kéne. Így akartunk kiértesíteni mnidenkit, a weboldal létrejöttéről, céljáról és lehetőségeiről.
Mint minden esetben, most sem hallgattatott meg kérésem.

Lesz ebből botrány, mert mi most a weboldal hírdetési kampányán dolgozunk, és nem kicsibe fogjuk csinálni!

gustilo
De jó látni a Ribices-lovaglós képeket. Olyan szép... szép kerek. kiraly.gif
Hamarosan a mi kis kancánk kerül sorra a belovaglásban... Már alig várom. biggrin.gif

Kamilla, beletetted a bogarat a fülembe. Most ezen fogok gondolkodni munka helyett. gmano.gif
Mondjuk lehetne tőletek hozzánk. Vagy, hogy ne kelljen mindenféle autópályán átkelni, akár hitetlenékig is, végig a Balaton északi partján. Ja, egyébként hol is vagytok pontosan? biggrin.gif
Ha minden igaz, akkor jövő nyáron a végállomás lehetne már nálunk is, az elszállásolás simán megoldható lesz.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.