Múlt pénteken Tolna és Fejér-megye hidegvérű ménjei közül néztünk meg néhányat.
Képek itt vannak.
hitetlen
2009.07.20, 18:56
Megjöttek a szőke csodák Zalalövőre!
Már izzítom a gépet, bár valaki nagyon nem akarja, hogy a hidegekkel foglalkozzam, mert sem a laptopot, amiben a tavalyi képek vannak, sem a fényképezőt nem tudom feltölteni árammal - a laptop nem veszi fel a töltést, a fényképezőnek meg nem találom az akksitöltőjét...
Méz, látok egy fekete Zalalövő Kormost, ő akkor itt születhetett a Lacinál? Ki a papa vajon?
Igen, Laci tenyésztette. 2795 Toponár-25 a papa, a mama pedig 950 Bocfölde Rigó. Kormos 2002-ben született.
hitetlen
2009.07.21, 12:54
IDÉZET(Méz @ 2009.07.20, 20:10)

Igen, Laci tenyésztette. 2795 Toponár-25 a papa, a mama pedig 950 Bocfölde Rigó. Kormos 2002-ben született.
A Toponár-25 volt akkor az a fekete állami mén, aki felakasztotta magát. Utána vette meg Heroldot. Vicces, mondta Laci, hogy soha nem tetszett neki a sárga ló. Most meg nem kellene neki más színű egy sem.
Elmondhatatlanul szomorú vagyok. Most hívtak Balatonszőlősről. Meghalt Chany, Szőke féltestvére. Ő is 4 éves volt. Épp valamelyik nap gondolkoztam róla, és nézegettem képeken, hogy mekkora túlélő volt. Születésekor nem akart szopni, nem adtak fabatkát se az okosok az életéért, de cumiztattuk és megmaradt. Aztán felnyársalta magát, és meg kellett műteni. 100-ból 1 ló él túl egy ilyen kalandot, de ő túlélte. Tegnap herpesz elleni védőoltást kapott, és mára elpusztult. Érthetetlen.
Ég veled, Chany.
kamilla
2009.07.28, 20:52
Sziasztok!
Méz hatalmas munkát vett a nyakában, folyamatosan tölti fel a méneket, kancákat a leendő katalógusunkba.
Akinél van még kép, származás, vagy esetleg szeretné, hogy saját lova is felkerüljön, írjon a info.hidegveru@gmail.com -ra.
Ma kinyomoztam Sári tenyésztőjének telefonszámát és felhívtam.
Nagyon örült, hogy hallott a csikóról ami nála született. Már akkor is ilyen kedves és nyugodt ló volt és az ajtónyitogatás is a kedvenc elfoglaltságai közé tartozott. Egyszer még a gazdasszony után is bemerészkedett a házba. Felement a lépcsőn, kinyitotta a kilincset és hopp máris a konyhában termett.
Kiderült a mama neve, ( ami elvan írva a lóútlevélben ) a színe, és még sok érdekes storyt és információt sikerült kiderítenem a lovamról.
Ha minden jól megy, személyesen is találkozunk majd a Hidegvérűs napon.
Gonoblin
2009.07.29, 10:48
Sziasztok!
Elég nagy bolondság jutott az eszembe (vagy mégsem?). Egy másik fórumon is fenn vagyok, amely a dísztyúkokkal foglakozik. Ott olvastam, hogy az egyik fórumtag (tulajdonképpen az egész fórum létrehozója) írt egy könyvet a Díszbaromfi fajtákról, tapasztalatairól stb.. Innen jött az ötletem, hogy esetleg mi (remélem mondhatom így) is szerkeszthetnénk egy hidegvérű fajtákról szóló könyvet, vagy egy kis füzetecskét. Elég hiánypótló anyag lenne, mivel mostanában nem jelent meg ilyen anyag. Csak a fórumosok között terjesztenénk, máshol nem. Külföldi fajtákról tudnék képet szerezni, illetve van is. Egy sablon szöveget kellene írni angolul, amit szét lehetne küldeni a külföldi hidegvérű fajtákat tenyésztő szervezeteknek, hogy a könyvhöz küldjenek anyagot. (A magyar hidegvérűről és a muraköziről pedig mi is tudnánk - illetve már van is kép- csinálni.) Aztán ezt mi (többek között én is egy kis segítséggel, mivel én németet tanultam 5.-es korom óta, de emelllett a gimiben angolt is tanultam) lefordítanánk. Esetleg szakembereket is meg lehetne kérni, hogy a hidegvérű lovak tartásáról, tenyésztéséről, takarmányozásról, HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEKRŐL stb. egy kis anyagot írjanak bele. stb. stb.
Várom az ötleteket, vagy a lebeszélő hozzászólásokat, kritikákat, véleményeket.
suplatyi
2009.07.29, 18:43
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.07.29, 10:48)

Sziasztok!
Elég nagy bolondság jutott az eszembe (vagy mégsem?). Egy másik fórumon is fenn vagyok, amely a dísztyúkokkal foglakozik. Ott olvastam, hogy az egyik fórumtag (tulajdonképpen az egész fórum létrehozója) írt egy könyvet a Díszbaromfi fajtákról, tapasztalatairól stb.. Innen jött az ötletem, hogy esetleg mi (remélem mondhatom így) is szerkeszthetnénk egy hidegvérű fajtákról szóló könyvet, vagy egy kis füzetecskét. Elég hiánypótló anyag lenne, mivel mostanában nem jelent meg ilyen anyag. Csak a fórumosok között terjesztenénk, máshol nem. Külföldi fajtákról tudnék képet szerezni, illetve van is. Egy sablon szöveget kellene írni angolul, amit szét lehetne küldeni a külföldi hidegvérű fajtákat tenyésztő szervezeteknek, hogy a könyvhöz küldjenek anyagot. (A magyar hidegvérűről és a muraköziről pedig mi is tudnánk - illetve már van is kép- csinálni.) Aztán ezt mi (többek között én is egy kis segítséggel, mivel én németet tanultam 5.-es korom óta, de emelllett a gimiben angolt is tanultam) lefordítanánk. Esetleg szakembereket is meg lehetne kérni, hogy a hidegvérű lovak tartásáról, tenyésztéséről, takarmányozásról, HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEKRŐL stb. egy kis anyagot írjanak bele. stb. stb.
Várom az ötleteket, vagy a lebeszélő hozzászólásokat, kritikákat, véleményeket.
Sziasztok,Gonoblin milyen néven írsz a dek(dísztyúkok és egyéb kapirgálók) fórumon?Az említett könyv első példányát egyébként tegnap nálunk egy kissebb fórumos találkozó keretében vette át ohiki(ő írta).Az ötleted szerintem jó!Már egy ideje figyelemmel kisérem ezt a fórumot is,kevés a hozzászólás!:-)
suplatyi
2009.07.31, 20:26
Sziasztok,most láttunk két belgát edzeni szokolyára.Impozáns látvány volt!:-)
Az nem véletlen, arrafelé sűrűn előfordulnak belgák.
suplatyi
2009.07.31, 20:35
Nem ott láttam hanem itthon,a lucernásom végében, húzták a szánt oda vissza,fél köbméter fával!:-)
kamilla
2009.07.31, 21:09
Hajrá, akkor mindent bele!
IDÉZET(suplatyi @ 2009.07.31, 21:35)

Nem ott láttam hanem itthon,a lucernásom végében, húzták a szánt oda vissza,fél köbméter fával!:-)
És hol van az az itthon?
suplatyi
2009.07.31, 21:26
Karancslapujtő,Nógrád megye.Nem a mi lovaink,egy haveré.
Állítólag ott nagyon szép lovak vannak. Épp ma merült fel oda egy esetleges ménnézző túra, de ha jönnek Szokolyára, az még jobb.
suplatyi
2009.07.31, 21:38
Hát itt egy helyen szaladgál egy jópár magyar hidegvérű,gondoltam is rá,hogy a srácnak szólok,készül az oldalatok,és megadhatná a lovai adatait.Két km-re karancsberényben meg még több mh.van.:-)
IDÉZET(suplatyi @ 2009.07.31, 22:38)

gondoltam is rá,hogy a srácnak szólok,készül az oldalatok,és megadhatná a lovai adatait.
Ezt megköszönnénk.

Amire szükségünk van, az a ló törzskönyvi száma, neve, születési dátuma, méretei (magasság bottal/szalaggal - övméret - szárkörméret), és lehetőleg egy fotó a származási lapról meg persze magáról a lóról is. És nem csak ménekről jöhetnek adatok, hanem az egyesületnél bejegyzett hidegvérű kancákról is. Az adatokat pedig ezen címek valamelyikére kérnénk küldeni: jancsor@vipmail.hu vagy info.hidegveru@gmail.com
suplatyi
2009.07.31, 21:55
O.K.megpróbálom!Szokolyán kell belépőt fizetni?
kamilla
2009.08.01, 05:13
IDÉZET(suplatyi @ 2009.07.31, 22:55)

O.K.megpróbálom!Szokolyán kell belépőt fizetni?
Belépő nincs, a bőséges ebéden kívül minden ingyenes lesz.
A versenyzőknek viszont lesz nevezési díj. Versenyszámonként 1000.-/Ft.
hitetlen
2009.08.03, 09:32
A fenébe. Nem tudok lemenni idén sem Szokolyára, kötelező céges buli lesz aznap.

Laci képviseli majd Zalalövőt

.
Itt vannak a tavalyi kancacsikók, sajnos már sötétedett, így nem valami jók a színek (sem):
vágtakettenmásik kettenmi van nálad?Botond ezüsthajú lányapejkó portré
Sajnálattal hallom, hogy nem tudsz jönni. Talán majd jövőre?
Laci lovakkal jön, vagy "csak" nézelődni?
A "Másik ketten" c. fotón a jobb oldali széles hókás emlékeztet Chanyre. Ő Herold-csikó vajon?
hitetlen
2009.08.03, 10:43
Idén csak nézelődni megy.
Nem tudom így ránézésre megmondani, melyik Herold-, és melyik Boti-csikó, arra a Gazdinak van szeme

. Ő a csikó születésekor megmondja, ki a papa. Az mondjuk valószínű, hogy a négyláb kesely széles hókás szőke hajú babák Heroldtól vannak, főleg, ha még az a tűzés is megvan bennük.
suplatyi
2009.08.03, 11:38
Sziasztok,szia Méz.Beszéltem Az egyik sráccal,akármikor lehet fotózni.hat kancája van meg egy mén.A mén volt kiállítva az omékon is,94 pontos(jól mondom?),plusz a csikók.Nem tudom,hogy sikerül e eljönni erre felé,"lónéző"túrára,de szerintem ti jobb képeket tudnátok csinálni mint én,meg nem szivesen mennék a portájukra mert az apjával vagyok olyan viszonyban,hogy könnyen pofozkodás lenne a dologból!:-)Minden esetre ha jönnétek addigra szépen előkészítenék a lovakat fotózásra,mert a hétköznapokban dolgoznak.A napokban beszélek a berényiekkel is ,szerintem ott se lesz gond,adnék tel.számokat és tudnátok egyeztetni.
panzermayer
2009.08.03, 19:05
Sziasztok.Valaki tudja a hidegvérü találkozo programját?Mi melyik nap lesz,mikor,stb?Messziröl megyek, csak hogy idöbe odaérjek.Köszi.
Szia!
Szombaton (aug.15.) a Viski Lovasudvar szervezésében az alábbi programok lesznek:
10óra Megnyitó
10.10 Díjugratás 80-90cm-en
11. Díjugratás 90-100cm-en
12 óra Ebéd
13óra Fogathajtás
15óra Lovas ügyességi verseny
Vasárnap (aug.16) kerül megrendezésre a II. Hidegvérűs Találkozó. Ennek programjai:
10.00 Ünnepélyes megnyitó
Fajtabemutató
Fogatok versenye
Ügyességi verseny, hobby lovasoknak
Rönkhúzás amatőr lovasoknak
Rönkhúzás profi szinten
Szépségverseny
Kötélhúzás ( képesek vagyunk nyerni a lóerőkkel szemben?)
Ebéd- gulyás, pörkölt és mi jó falat
Nyereg alatti munkában a hidegek ( angol-western bemutató)
Szőnyeghúzás ( adott pályán ki tud fennmaradni a szőnyegen legtovább)
Szánkóhúzás
MÉN és KANCASZEMLE
Kocsikázás egész nap ingyenesen,
Kovács bemutató
Szíjgyártó mesterek bemutatója
Pónilovaglás
Tehát a programok mindkét napon 10 órakor kezdődnek. A hidegvérűs programok vasárnap lesznek!
kamilla
2009.08.03, 20:34
Na eddig bírtam:
Senki nem olvas közületek Lovas Életet?
Köszönjük Rosinak a segítséget, még a saját szüleim sem gondolták, hogy én írtam a cikket.
Aug. 15-én éjfélkor kinyitódik az új hidegvérűs portál!!!
Ma szembesültem újfent azzal a lelkesedéssel ami egyszerű halandókat érint meg, ha olvasnak a Találkozóról.
Én is olvasom. Köszönjük a lehetőséget.

Dének meg a képet.
Ha valaki nem tudná miről van szó, akkor lényegében 2 oldalas cikk olvasható az augusztusi Lovas Életben a hidegvérűekről. Kamilla és az én példámon keresztül.
Adrienn
2009.08.03, 22:13
Nem tudnátok esetleg feltenni ide?
kamilla
2009.08.03, 22:21
Ma este 10 óta a rádió elött ülünk és hallgatjuk a Danubiust.
Még a java hátravan ,ha érdekel valakit
Adri, majd beteszem.
Jó volt az esti műsor a rádióban.
Esélytelen, de azért megkérdezem: esetleg tudja valaki
2351 Tormás-61 származását? Az 1990-es években fedezhetett Toponáron. Úgy 3 ősig visszamenőleg kellene a származása, színe, születési éve. Előre is köszönöm.
IDÉZET(kamilla @ 2009.08.03, 21:34)

Senki nem olvas közületek Lovas Életet?
Én is olvastam a cikket!

És viszont köszönöm a megtiszteltetést.

Az írás pedig szuper lett, gratulálok hozzá!

Szokolyát már kíváncsian várom én is!
Rosinante
2009.08.04, 09:48
IDÉZET(kamilla @ 2009.08.03, 21:34)

Köszönjük Rosinak a segítséget, még a saját szüleim sem gondolták, hogy én írtam a cikket.
Nagyon szívesen, én köszönöm a közreműködéseteket.

Tényleg jók lettek az írások, és szerintem külön pozitív, hogy máshogy írtátok meg, így nem két párhuzamos sztori lett. (Mondjuk ahhoz képest, hogy Mézék írása után odapötyögtem, hogy "Jancsó Rita és Szőke fotóját Mráz Edina készítette", jól megkeverték, bocs, Dé.

) Viszont a szokolyai hirdetés kétszer is bekerült, valamelyiket csak észreveszik az emberek...
A 2X berakott hirdetés még nem baj, ilyen nép a magyar, mindent a szájába kell úgyis rágni!

IDÉZET(Rosinante @ 2009.08.04, 10:48)

(Mondjuk ahhoz képest, hogy Mézék írása után odapötyögtem, hogy "Jancsó Rita és Szőke fotóját Mráz Edina készítette", jól megkeverték, bocs, Dé.

)
(Jaj, nincs miért bocsánatot kérni, nekem igazából az első gondolatom az volt, hogy a másik kép fotósával szemben csúnyaság a kiírás, gondolom, azt Andi készítette, de legalábbis családban marad a dicsőség...
)
kamilla
2009.08.04, 19:36
IDÉZET(Dé @ 2009.08.04, 17:41)

(Jaj, nincs miért bocsánatot kérni, nekem igazából az első gondolatom az volt, hogy a másik kép fotósával szemben csúnyaság a kiírás, gondolom, azt Andi készítette, de legalábbis családban marad a dicsőség...
) Igen, én voltam a fotós, a lányom szülinapi zsúrján készült. Hiába lakunk vidéken a gyerekek imádják Sárit és ritkán találkoznak testközelből lóval. Emlékül mindenki hazavitt egy kis farokszőrt. A fiúk pecázni a lányok gyöngyötfűzni kapták

Sári 4 lábra megpatkolva
kamilla
2009.08.04, 21:01
Azért a mini könnyebb lehetett.
IDÉZET(hitetlen @ 2009.07.20, 19:56)

Megjöttek a szőke csodák Zalalövőre!
Na, már csak rájuk várok.
Elvileg amúgy az összes aktív mént feltöltöttem az adatbázisba. Néhol hiányosak még a származások, de majd az alakul szépen.
A hidegvérűs weboldal illetve adatbázis reményeink szerint augusztus 16.-tól a nagyközönség számára is elérhető lesz.
Addig is kérlek Titeket, ha az alábbi ménekről tudtok valamit (születési év, szín, származás), akkor azt írjátok meg nekem a jancsor@vipmail.hu -ra:
5674 Andráshida-13; 3257 Toponár-57; 2932 Toponár-46; 2092 Somogyszil-6; 2923 Gölle-9; 2195 Pókaszepetk-4; 2351 Tormás-61.
kamilla
2009.08.05, 19:59
Örömmel jelentem, hogy Pelikán rádió és a Danubius rádió után, ma megkerestek az RTL Klubtól a rendezvénnyel kapcsolatban
hitetlen
2009.08.06, 08:19
IDÉZET(Méz @ 2009.08.05, 19:57)

Na, már csak rájuk várok.
Elvileg amúgy az összes aktív mént feltöltöttem az adatbázisba. Néhol hiányosak még a származások, de majd az alakul szépen.
A hidegvérűs weboldal illetve adatbázis reményeink szerint augusztus 16.-tól a nagyközönség számára is elérhető lesz.
Addig is kérlek Titeket, ha az alábbi ménekről tudtok valamit (születési év, szín, származás), akkor azt írjátok meg nekem a jancsor@vipmail.hu -ra:
5674 Andráshida-13; 3257 Toponár-57; 2932 Toponár-46; 2092 Somogyszil-6; 2923 Gölle-9; 2195 Pókaszepetk-4; 2351 Tormás-61.
Ha ma délután nem lesz szikrázó napsütés vagy szakadó eső, akkor megejtjük Egon és Csongor fotózását. Bocsánat, nehezen pörgök fel újabban...
Kérdezem, hogy az a mén, aki Pókaszepetken volt tavaly és nem tudom a nevét (
itt vannak róla képek, ha minden igaz - csak kis piros x-eket látok itt a munkahelyen), az még megvan? na, az ő képeit egyelőre nem találom, de megkeresem, ha szükséges. A másik, az az öreg fekete kis arabos mén az Őrségi nemzeti parkban, neki is vannak valahol képei, ha kellenek, azt is előkotrom. Azt hallottam róla, hogy azért olyan pici és elegáns, mert valamelyik nagyszülője oldaláról arab és hucul ősök jöttek.

Jó, nem?
A bazitai csődörrel mi van, róla akkor van már kép?
A körözött mének használati nevét és lakcímét nem is tudjuk? Aki tavaly Katafán volt, ő megvan még, menni kell fotózni? Útba esik, ha akarom.
Tavaly Pókaszepetken a Márok-235 Milán volt. De az általad linkelt képeken Gölle-7 Fenegyerek van.

Mindkettőről van általad készített képünk.

És még megvan amúgy mindkét mén.
Az őriszentpéteri (Őrségi NP) 3034 Veszprémvarsány-8-ról megköszönnénk a képeket. És a teljes származást is. (Ha származást küldtök, légyszi minden lóhoz írjátok oda azokat az adatokat, amit a nevük mellett láttok (név, szín, azonosító szám, születési dátum ha van), mert ezek nélkül csak lesz ötven db Baba, meg negyven db Manci, amivel sokra nem megyek. De legegyszerűbb lefotózni a szárm. lapokat.

)
A bazitai 4068 Iharos-118 Vagányról is jöhetnek képek. Egyelőre csak a fejéről kaptunk párat, de jó lenne ha látnánk a többi részét is.

Meg hát még a származását is kicsit ki kellene pótolni.
Katafán még megvan a lista szerint Palotabozsok-29 Buzogány. Na ő róla tök jó lenne kép+származás (mert egyelőre 2 ősi soros). Elvileg apai oldaláról tiszta muraközi.
(A fenti mének amiknek keresem a származását már többnyire nem is nagyon élnek. Származási lapokban gondoltam hátha valaki megtalálja.)
hitetlen
2009.08.06, 10:03
Márok Milán fizikailag

Botfán volt tavaly, és valóban, Fenegyerek az, akit belinkeltem, ő volt Pókaszepetken az Egyedéknél.
Veszprémvarsány képeit akkor előkotrom, Buzogányt és Vagányt pedig megcélozom.
Köszönjük szépen. Ha kell valaki elérhetősége ahova mész, akkor szólj.
IDÉZET(Méz @ 2009.08.06, 07:56)

Az őriszentpéteri (Őrségi NP) 3034 Veszprémvarsány-8-ról megköszönnénk a képeket. És a teljes származást is.
Katafán még megvan a lista szerint Palotabozsok-29 Buzogány. Na ő róla tök jó lenne kép+származás (mert egyelőre 2 ősi soros). Elvileg apai oldaláról tiszta muraközi.
(A fenti mének amiknek keresem a származását már többnyire nem is nagyon élnek. Származási lapokban gondoltam hátha valaki megtalálja.)
Ami azt illeti, már Veszprémvarsány se nagyon él... Nem múló, erős sántasága van, lehet, hogy ő se sokáig lesz aktív...
IDÉZET(Panni @ 2009.08.06, 12:40)

Ami azt illeti, már Veszprémvarsány se nagyon él... Nem múló, erős sántasága van, lehet, hogy ő se sokáig lesz aktív...
Megesik sajnos. Veszprémvarsány-8 21 éves amúgy. Ő van az albumodban a képeken?
Láttunk mostanában egy-két mént, akik jövőre már valószínű, hogy átkerülnek az archív listára.

De adat és kép jöhet élő és már nem élő hv-ről is.
IDÉZET(Méz @ 2009.08.06, 09:56)

Tavaly Pókaszepetken a Márok-235 Milán volt. De az általad linkelt képeken Gölle-7 Fenegyerek van.

Mindkettőről van általad készített képünk.

És még megvan amúgy mindkét mén.
Az őriszentpéteri (Őrségi NP) 3034 Veszprémvarsány-8-ról megköszönnénk a képeket. És a teljes származást is. (Ha származást küldtök, légyszi minden lóhoz írjátok oda azokat az adatokat, amit a nevük mellett láttok (név, szín, azonosító szám, születési dátum ha van), mert ezek nélkül csak lesz ötven db Baba, meg negyven db Manci, amivel sokra nem megyek. De legegyszerűbb lefotózni a szárm. lapokat.

)
A bazitai 4068 Iharos-118 Vagányról is jöhetnek képek. Egyelőre csak a fejéről kaptunk párat, de jó lenne ha látnánk a többi részét is.
Meg hát még a származását is kicsit ki kellene pótolni.Katafán még megvan a lista szerint Palotabozsok-29 Buzogány. Na ő róla tök jó lenne kép+származás (mert egyelőre 2 ősi soros). Elvileg apai oldaláról tiszta muraközi.
Jövő héten elküldöm az egész alakost róla, csak gusztustalan volt a háttér, és meg kellett kicsit fotósoppolni.
IDÉZET(Méz @ 2009.08.06, 10:54)

Megesik sajnos. Veszprémvarsány-8 21 éves amúgy. Ő van az albumodban a képeken?
Láttunk mostanában egy-két mént, akik jövőre már valószínű, hogy átkerülnek az archív listára.

De adat és kép jöhet élő és már nem élő hv-ről is.
Igen, de majd Zebra úgyis küld képeket róla. Amikor készültek, még fitt és fiatalos volt a Robi...
Nem tudom, hogy a származási lapja is meg van-e, ha nincs, abban tudok segíteni, fénymásolatot szerezni, faxolni.
hitetlen
2009.08.06, 15:26
A származási lap asszem nincs meg, max. kijegyzetelve a fő adatok.
Amúgy tavaly tavasszal valóban kifejezetten jól nézett ki az öreg, nem is akartam elhinni, hány éves.
hitetlen
2009.08.07, 20:28
Jihááá!
Szereztünk egy jó napot a két sárgának. Igaz, nem egészen önszántunkból.

Csak fotózni akartunk, hát össze lett kötve egy testnevelés órával - nekünk embereknek is.
Csongor a dilisebbik, őt vittük ki először. Többször kitépte magát Laci kezéből, de legalább kifutotta magát a legelőn.

Egy a baj: vagy sokat kell majd retusálnom, hogy kivegyem a vezetőszárat a lábai közül

, vagy bent hagyom a képeken. Marha jól mozog az ifiúr, nyilván, meglátszik a noriker vér benne.
Egon nyugisabb volt, őt már rutinból engedtük el, lenyomott három vágtát csak a miheztartás végett, aztán leállt legelni.

Érdekes, mennyire más felépítésű ő, sokkal zömökebb, tömegesebb, rövidebb a lába, és a színe is olyan "közönségesebb" sárga. Csongi olyan különleges a sötétebb szőrével és a tejfölszőke bongyor hajával.
Hétfőn lesznek értelmes méretű képek, Méz, amint kész vannak, azonnal küldöm Neked őket.
Gyanús nekem ez a sárga Csongor a noriker hátterével. Pont ilyen karakterekkel rendelkező lovat lapogattam meg Hobolon.
hitetlen
2009.08.07, 21:00
Há' mer' onnajt gyütt. A Bisztrictől hozta Laci mind a kettőt.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjük
kattints ide.