Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.06.29, 09:29) *

Hamár belecsaptunk a lecsóba, úgy illik ( és persze az egom is megengedi gmano.gif ) hogy jelentkezzünk Sárikával családostul wink.gif

Mi is jelentkezünk Szőkémmel. cool.gif
Méz
Bandi2 segítségével ma mi is belecsaptunk a lecsóba kicsit komolyabban Szőkével. angel.gif Így nézett ki a dolog egy kis gyakorlás után.
kamilla
Gratulálunk, hiába izzig-vérig hidegvérű!
Így még terepen is élvezetesebb lesz:D

Itt is szeretném megköszönni Rosinak, hogy egy igazán jó cikkel, rukkolt elő a hobbyló-hidegvérű témában, a Lovas Élet júliusi számában. Ennek hatására, ma már 4 új emberke hívott a rendezvénnyel kapcsolatba smile.gif

Méz
A június 10-11.-én megrendezett nagycenki ménvizsgán volt esetleg valaki? Elvileg sikeres ménvizsgát tett az Abasár-28 Tibi nevű 2006. évi hidegvérű mén.
Tibó
IDÉZET(Méz @ 2009.07.03, 21:44) *
A június 10-11.-én megrendezett nagycenki ménvizsgán volt esetleg valaki? Elvileg sikeres ménvizsgát tett az Abasár-28 Tibi nevű 2006. évi hidegvérű mén.

Sziasztok! Tibi tenyésztője vagyok a ménvizsga valóban sikerült. Van pár itthoni kép, ott nem sikerült készíteni róla, ha van valakinek megnézném!
Méz
Szia Tibó!

Üdv itt a fórumon! Gratulálok a sikeres ménvizsgához. Formás lovaid vannak. Esetleg Tibi származási lapjáról is tudnál fotót feltenni, vagy elküldeni a jancsor@vipmail.hu címre?
Tibó
IDÉZET(Méz @ 2009.07.05, 20:03) *
Szia Tibó!

Üdv itt a fórumon! Gratulálok a sikeres ménvizsgához. Formás lovaid vannak. Esetleg Tibi származási lapjáról is tudnál fotót feltenni, vagy elküldeni a jancsor@vipmail.hu címre?

Szia Méz! Köszi, ilyen képet tudtam küldeni remélem olvasható!

http://kepfeltoltes.hu/view/090705/100_064...ltoltes.hu_.jpg
Méz
Szuper, köszi!
Panni
Szia Tibó,

Jól látom a képeken,m hogy mosrt is Abasáron vannak a lovaid? Hány éve vannak? Én kb 6 éve még Abasáron laktam és lovaztam, az én lovam is ott volt. De nem emlékszem, hogy lett volna még másnak lova ott.... smile.gif Gondolom ekkora lovakat észre vettem volna biggrin.gif
Foltos 2
Kedves Mindenki

Örömmel értesítelek titeket,hogy Árva mint egyetlen hidegvérü sikeresen teljesítette a Tarpa-Tenkes túrát,és megfogyva bár (680kg),de törve nem egészségesen hazaért. biggrin.gif biggrin.gif

zapolya
Gratulálok nektek! Nagy élmény lehetett. smile.gif Jól bírta a tempót a többiekkel?
kamilla
Üdv Tibo a fórumon rockon.gif

Mesélj hol, mennyit mentetek, milyen volt stb. ...és gratulálunk a sikeres túrához! wink.gif
Rosinante
IDÉZET(kamilla @ 2009.07.01, 20:57) *

Itt is szeretném megköszönni Rosinak, hogy egy igazán jó cikkel, rukkolt elő a hobbyló-hidegvérű témában, a Lovas Élet júliusi számában. Ennek hatására, ma már 4 új emberke hívott a rendezvénnyel kapcsolatba smile.gif

Nagyon szívesen, remélem, akadnak újabb érdeklődők is. smile.gif (Sajnálom, hogy technikai okok miatt fotó végül nem került a cikk mellé, node ha rajtunk múlik, lesz még szó hidegvérűekről a LÉ-ben... gmano.gif )
Adrienn
Rosi, akár mindjárt lehetne a folytatni Foltos2-vel is a túraélményeiről, tanuságul azoknak, akik szerint a hidegvérű csak kocsilónak jó. Nem mindennapit produkáltak ők ketten, Árvával!
'Árvácska' (nekük, mert Foltosnak csak B.B. wink.gif ) bírta ugyanazt , amit az arabok, a kisbéri és a quarter. Ráadásul a bámészkodók és az összes gyerek is rendre őt találták a legszebbnek devil.gif biggrin.gif
hihi
IDÉZET(Rosinante @ 2009.07.06, 16:43) *

Nagyon szívesen, remélem, akadnak újabb érdeklődők is. smile.gif (Sajnálom, hogy technikai okok miatt fotó végül nem került a cikk mellé, node ha rajtunk múlik, lesz még szó hidegvérűekről a LÉ-ben... gmano.gif )

Azért kiraktak egy hideget a címlapra, szerintem az is megteszi. Nem kell telhetetlennek lenni.
kamilla
Nemhiszem, hogy telhetettlenek lennénk, egy címlap fotóval, amin ugye nincs feltüntetve a fajta.
Vagy a sok sportló mellé, nem fér bele akár havonta egy fél oldal? Ráadásul részben, még magyar fajtáról is beszélünk.
hihi
Ha megnézed az éves átlagot, a többi fajtához képest több van a hidegvérűről szerintem. Akár, ha csak 2008-at nézzük.
Rosinante
Kamilla, a hidegvérűs cikk bekerülésének az az első feltétele, hogy valaki megírja. biggrin.gif Ezt a részt vállalom, meg is vannak a témák pár hónapra előre, Foltosék teljesítményéről is szó lesz, amennyiben Foltos hozzájárul. smile.gif
IDÉZET(hihi @ 2009.07.06, 18:12) *

Azért kiraktak egy hideget a címlapra, szerintem az is megteszi. Nem kell telhetetlennek lenni.

A címlap nagyon tuti, viszont jó lett volna összekötni a cikkel - mondjuk úgy, hogy felkerül a címlapra, hogy "hidegvérűs találkozó Szokolyán", vagy ilyesmi.
kamilla
Ezt már írtad, hogy sokat cikkeznek róluk, és akkor is említettem ,hogy nem a húshozam vagy a vágócsikó hozam az ami reklám értéket hordoz a fajtának.

Más:

Sári ma 2 év után lakótársat kapott:

IPB kép
Rosinante
Hihííííjjj, úgy látom, mérleghintázni nem fognak! kiraly.gif
hihi
IDÉZET(kamilla @ 2009.07.06, 22:39) *

Ezt már írtad, hogy sokat cikkeznek róluk, és akkor is említettem ,hogy nem a húshozam vagy a vágócsikó hozam az ami reklám értéket hordoz a fajtának.

Más:

Sári ma 2 év után lakótársat kapott:

IPB kép

Nagyon édes!!! biggrin.gif biggrin.gif

Nem, nem ilyen cikkekre gondoltam. Szemlék, találkozók, méneslátogatás stb. ilyenekre. És, ha az éves átlagot nézed, akkor a többi fajtához képest több.
Foltos 2
IDÉZET(Rosinante @ 2009.07.06, 21:16) *

Kamilla, a hidegvérűs cikk bekerülésének az az első feltétele, hogy valaki megírja. biggrin.gif Ezt a részt vállalom, meg is vannak a témák pár hónapra előre, Foltosék teljesítményéről is szó lesz, amennyiben Foltos hozzájárul. smile.gif

A címlap nagyon tuti, viszont jó lett volna összekötni a cikkel - mondjuk úgy, hogy felkerül a címlapra, hogy "hidegvérűs találkozó Szokolyán", vagy ilyesmi.

A Foltos hozzájárul.Amihez csak akarjátok,de a beszámolót inkább szóban,Szokolyán. smile.gif
kamilla
IDÉZET(Foltos 2 @ 2009.07.07, 09:50) *

A Foltos hozzájárul.Amihez csak akarjátok,de a beszámolót inkább szóban,Szokolyán. smile.gif

Lejöttök már előbb ugye? Mármint szombaton délután, esetleg... cheers.gif
Foltos 2
IDÉZET(kamilla @ 2009.07.07, 12:04) *

Lejöttök már előbb ugye? Mármint szombaton délután, esetleg... cheers.gif

Mármint,én szeretnék szombat reggel, nagyon esetleg péntek este menni. cheers.gif
Méz
IDÉZET(hihi @ 2009.07.07, 07:21) *

Nem, nem ilyen cikkekre gondoltam. Szemlék, találkozók, méneslátogatás stb. ilyenekre. És, ha az éves átlagot nézed, akkor a többi fajtához képest több.

Szemlék? Igen, van az ehavi LÉ-ben 2 oldalas cikk a június 10-11-én megrendezett ménvizsgáról. A 2 oldalból sikerült egy mondatot szentelni a részt vett hidegvérűeknek. Az egy mondaton kívül az összes többi hasáb a sportlóról, kisbériről, lipicairól szól. (Mint mindig.)
A méneslátogatásokban többet olvasok Bábolnáról, Dióspusztáról vagy Zangersheide-ről, mint akármelyik hidegvérű ménesről. Illetve még sose olvastam kifejezetten egyetlen hidegvérű ménesről szóló cikket se.
Az újságban van 5 oldal a westernlovakról (quarter horse, akik mindig, minden hónapban megkapják minimum ezt az 5 oldalt). 20 oldal szól a lovassportokról (és a sportlovakról), 6 oldal a lósportról. Természetesen ismét sikerült 2 oldalt szentelni egyetlen holland sportlónak.
És ugye Rozinak köszönhetően van fél oldal a hidegvérűekről. smile.gif És reméljük, hogy ezentúl tényleg úgy lesz, ahogy mondod, hogy fogunk olvasni többet a magyar hidegvérűről. Mert mostanáig nem ez a jellemző. Ha az éves átlagot nézem, más se folyik a csapból, csak a sportló, meg a quarter horse. Egyik fajtát se lebecsülve mondom ezt. Nyilván ezek a legdivatosabbak...

Foltos, gratula a túrához! Ti versenyeztek tájékozódási tereplovaglásban is, ugye? smile.gif Majd talán jövőre 1-2 alkalommal mi is becsatlakozunk Szőkével. cool.gif
hihi
Hát nem tudom...azért ott a Lovas Nemzet is....most nem fogom megkeresni a tavalyi számokat, de határozottan emlékszem, hogy szemle is, ménesbemutató( fajtabemutató)is volt... rolleyes.gif
nagyimre6405
heló hidegvérűs társak hát igen méz hozzászolásához füznék pár szót 3 évvel ez előtt volt az óvári egyetemnek ország járó kirándulásuk a lakó helyemhez közel farádon is volt és meg hivtak mint hidegvérü tulajdonost egy kis be mutatóra a halgatók örültek is neki mert nagyon sokan felkéreszkedtek a kocsira volt akicsak utasnak de sokan kérték hogy had hajtsák a lovakat na és volt ott újságiró is nem tudom melyik laptol és mondták neki hogy fotózza le ezeket is erre ő azt válaszolta hogy pénzért mindent lehet na a vége az lett hogy majdnem összetapostam alovakkal mert aki lipicai vén gebbékkel vol az megfizette .....sajnos ilyen is van következő évben megin hivtak el mentem megint de csak a halgatók kedvéért na akkor a gulyás dr úúúr azt mondta ..nagy úr ebböl most cimlap fotó lessz nem lett egy árva betü nem volt a magyar hidegvérűröl rákérdeztem hogy mivan azvolt a válasz nem ő szerkezti az ujságot na de nehogy félre értsetek nem én akartam fotózkodni nem is vagyok valami fotogén hanem csak a .magyar hidegvérűt akartam ugy mond reklámozni na csak ennyit akartam
Foltos 2
IDÉZET(Méz @ 2009.07.07, 14:23) *

Foltos, gratula a túrához! Ti versenyeztek tájékozódási tereplovaglásban is, ugye? smile.gif Majd talán jövőre 1-2 alkalommal mi is becsatlakozunk Szőkével. cool.gif

Igen,mi versenyzünk.Most is mentem volna,de ütközött a Tarpa-Tenkes túrával.Gyere bátran,valószínű el is tudlak vinni,mert a kedvesem(csapattársam)befejelt.és nem gondolom,hogy jönne.Legalább lenne,egy teljesen hidegvérű csapat is. biggrin.gif

Az igazság az,hogy amikor két éve megvettem az árvát,egy évig kellet az egyébként okj belovagló végzettségű páromat győzködni,hogy lehet ilyen lovon lovagolni.Még a hidegvérű szövetség elnökét is felhívtam....
Ezek után szerintem több időt kell hagyni az embereknek,hogy elfogadják a hidegeket.És ha több ember lesz,lesz több újságcikk is
Méz
Azért ez tök érdekes. Nekem valahol természetes volt, hogy lehet rajtuk lovagolni. Hisz külföldről már régebben is látni lehetett ilyen képeket, hogy rajtuk lovagolnak. Meg a hidegek is csak lovak. De még milyenek! smile.gif A Balatonon meg ott volt a 3 kanca, meg a mén, és mindre mondták, hogy nagyon jók nyereg alatt, és valóban. kiraly.gif A lovagolni sose tanult Józsi lovásznak is az volt a legtermészetesebb, hogy felült szőrén Fánira, és egy szál kötőfékben lovagolt be a legelőről az istállóhoz, én meg csak lestem. Mert tényleg nem tanult addig lovagolni. De simán elvolt azzal a hatalmas lóval. Elkezdtem lovagolni tanítani, és aztán hidegekkel mentünk ki terpre. Tökre élvezte, pláne amilyen kényelmes ügetésűek, nagyon hamar megtanult rajtuk ügetni.
Mondjuk nagymamám is dobott egy hátast, mikor mondtam hogy én lovagolok rajta. De már hozzászokott a gondolathoz.

Na ha adódik ilyen lehetőség, beszállok a buliba. Szőke Dunaharasztiban van, az meg közel van Érdhez. smile.gif

Amúgy pedig, ahogy érzékelem, egyre többen vagyunk. smile.gif
Rosinante
Lassacskán durungfejű Ribic kisasszonyra is nyereg kerül, reszkess világ. smile.gif Sajna nem nagy, viszont kicsi, de legalább nem kell magasra másznom, és spárgában fogok lelógni róla. biggrin.gif
hitetlen
IDÉZET(hihi @ 2009.07.06, 18:12) *

Azért kiraktak egy hideget a címlapra, szerintem az is megteszi.

Méghozzá megboldogult Heroldot, ha nem csal a szemem! rockon.gif Ugye, Hihi, ő az, a tavaszi kiengedéskor készült kép?
hihi
Bizony, bizony. smile.gif
Gonoblin
Sziasztok!

Minden hidegvérűsnek ajánlom figyelmébe az ehavi Kistermelők Lapját. Ménvizsga Nagycenken, Maagyar hidegvérű hasznosításáról cikk.
Méz
IDÉZET(Gonoblin @ 2009.07.08, 21:40) *

Sziasztok!

Minden hidegvérűsnek ajánlom figyelmébe az ehavi Kistermelők Lapját. Ménvizsga Nagycenken, Maagyar hidegvérű hasznosításáról cikk.

Köszi, hogy szóltál! smile.gif Megvettem, és kellemesen csalódtam, mert kivételesen nem a húshasznosításról írnak, hanem hobbi és igás hasznosításról is. rockon.gif
És milyen kis vicces kép van Abasár Tibiről a ménvizsga kapcsán. A kis forróvérű. biggrin.gif

De most az ehavi lapban sok lovas cikk van: a nóniuszokról is szól 2 oldal. smile.gif
kamilla
Én is megvettem.
Van egy érdekes mondta benne:
- Európában, így Magyarországon is van egy bizonyos réteg, aki megengedheti magának, hogy néhány lovat tartson hobbiból-

Biztos csak rossz passzban vagyok azért érzem úgy, hogy ez kicsit éles lett?

Ma megkaptam az Egyesülettől a számlát, így hivatalosan is TAG lettem. köszönöm, köszönöm....
Rosinante
IDÉZET(kamilla @ 2009.07.09, 13:20) *

Biztos csak rossz passzban vagyok azért érzem úgy, hogy ez kicsit éles lett?

Nekem bejön, máris érzem, hogy a bőröm alatt is pénz van. Azért vagyok ilyen vaskos. biggrin.gif
Dincsi
Van két paccom, hurrá, burzsuj vagyok. Más: Pestről mennék majd Szokolyára, van 1-2 hely a kocsimba, ha valakit érdekel, és nem tud más megoldást. Vezetni egy kicsit jobban tudok, mint lovagolni. smile.gif
Csuti
Kamilla! Gratula a pónihoz! Rakjál még fel képeket a két végletről! Hogy bírják egymást? Már megszoktam, hogy ha rólad és Sáriról szeretnék olvasni, akkor ide jöjjek. Ezentúl a pónis topikba is be kell néznem?! biggrin.gif
Tényleg nagyon sajnálom, hogy idén Szokolyán nem lehetek ott.

Foltosnak és Árvának gratulálok a teljesítményéhez! cheers.gif Persze a többi résztvevőnek is.
kamilla
Na akkor a két véglet smile.gif

IPB kép

Sári nagyon nem veszi komolyan a kis Rozit. Nem is igazán lettem pónis, úgyhogy maradunk ennél a topicknál.

Sokat foglalkozok velük, nagyon szükségünk van arra, hogy egy hullámhosszon legyünk. Készülünk a versenyre sok a teendő a szervezés terén, próbálunk mindenre gondolni, mindenről gondoskodni. Így sokszor pont a saját edzés napjaink maradnak ki.

Nagyon gazdag díjazásban fognak részesülni a versenyzők és nemcsak azok akik helyezést érnek el. Úgy gondoljuk, hogy a mai világban azt is meg kell becsülni, aki szórakozásból a saját örömére hozza el a lovát, mégsem versenyez.

Gondoltunk a gyerekekre is, ( kisállat simogató) illetve Tanár Úrnak köszönhetően a kovács mesterség fortélyaiba is betekintést nyerhetünk.

ui. készül a hidegvérűs ménkatalógus, nagyon szeretnénk ha a találkozón eltudnánk indítani a weboldalt. Természetesen mivel hiánypótló dologról van szó, így sok más információt is tartalmazni fog az oldal.

Kettecskén wink.gif

IPB kép

Gonoblin
Sziasztok!

Már nagyon várom én is a hidegvérűs oldalt. Esetleg tudok majd képeket és leírásokat küldeni (az a baj, hogy némelyik francia, szlovák, tehát nem magyar) annak, aki lefordítja és így fel tudjuk majd tenni az oldalra. Persze csak abban az esetben, ha gondoltatok fajtaleírásokra és képekre is. Nem akarok nagyoskodni, de szerintem kevésbé ismert (vagy lehet, hogy csak én hiszem ezt, erősítsetek meg vagy cáfoljátok) hidegvérűekről is van anyagom, pl: novoalekszandriai (A hidegvérű ló tenyésztése című könyvben olvashattok róla), cseh-morva belga (ez csak szabadfordítás), bitjug (fekete-fehér kép, mivel ez egy kihalt fajta), argentín hidegvérű, román fajták stb.. Sőt némelyikről videóm is van. Ezekről is van leírásom, de mind nem magyar. Ismerek egy pár külföldi szakembert (persze csak e-mail szinten), aki biztos segítene.
Ja egy apró javaslat. A hidegvérű ménekről készült képeket úgy is fel lehetne tenni, hogy egy kis képben megjelenik a név mellett, és ha rákattintasz, akkor akár teljes képernyősen is meg lehet nézni. Bocs, nem akarok bele szólni, csak eléggé láthatalan úgy egy hidegvérű a képen, ha nem nagyobb a kép, mint egy bélyeg.
Egyenlőre ennyi, és már nagyon várom az oldalt.
Méz
Helló Gonoblin!

Egyelőre az ismertebb hidegvérűekről már kész az anyag, ami felkerül a honlapra. Mivel igazából a magyar hidegvérűről fog szólni a honlap, főleg azokat a hidegvérű fajtákat válogattam eddig össze, amelyek segítettek a fajta kialakulásában, illetve jelenleg is bekerülhetnek a magyar hidegvérű tenyésztésébe.

A ménekről pedig nem csak bélyegképek lesznek. wink.gif biggrin.gif Remélhetőleg a héten is gazdagítom némi fotóanyaggal a gyűjteményt. biggrin.gif
hitetlen
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy - ha fel akarjátok és tudjátok használni - a tavaly tavasszal készült képeket természetesen a honlap rendelkezésére bocsájtom.
Sajnos, Herold már ugye kiesett a pixisből, Botond pedig elkerült Devecser mellé (az gondolom nem probléma, hogy a képek nem a jelenlegi felállítási helyén készültek, hanem még Zalalövőn).
Nem tudom, Méz, Neked küldjem majd el a képeket, származási lapokat, minden adatot, vagy ki gyűjti össze?
Ha megadjátok a startjelet, és szükség van a segítségemre, akkor folytatom a fényképezést itt Zala-Vas megyében, van még néhány mén, akik tavaly kimaradtak, meg ugye vannak/lesznek az újonan bejöttek.

Kamilla, Sári nagyon brutális! angel.gif
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.07.15, 07:56) *

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy - ha fel akarjátok és tudjátok használni - a tavaly tavasszal készült képeket természetesen a honlap rendelkezésére bocsájtom.
Sajnos, Herold már ugye kiesett a pixisből, Botond pedig elkerült Devecser mellé (az gondolom nem probléma, hogy a képek nem a jelenlegi felállítási helyén készültek, hanem még Zalalövőn).
Nem tudom, Méz, Neked küldjem majd el a képeket, származási lapokat, minden adatot, vagy ki gyűjti össze?
Ha megadjátok a startjelet, és szükség van a segítségemre, akkor folytatom a fényképezést itt Zala-Vas megyében, van még néhány mén, akik tavaly kimaradtak, meg ugye vannak/lesznek az újonan bejöttek.

Kamilla, Sári nagyon brutális! angel.gif

Szia!

Légyszi küld el az adatokat és képeket a jancsor@vipmail.hu címre. És Herold adatai is kellenek, mert ő az archív mének közé kerül be.
Hogyhogy Botond elkerült Lacitól?
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2009.07.15, 08:41) *

Szia!

Légyszi küld el az adatokat és képeket a jancsor@vipmail.hu címre. És Herold adatai is kellenek, mert ő az archív mének közé kerül be.
Hogyhogy Botond elkerült Lacitól?

Ok. A napokban meglesz.

Eladta. Nem igazán tetszett neki sose, valahogy nem passzolt bele a bandába. A színe különleges, az mondjuk tuti. smile.gif Szerencsére örökítette is, lett a kis kancák között ilyen ezüsthajú. smile.gif Kicsit olyan nyakigláb az a ló. Nyereg alatt milyen jól mutatna a könyékig érő hajával! angel.gif
De van mááásik. Nem tudom, mennyire titok, megkérdezem, pletykálhatok-e. wink.gif
Méz
Köszi szépen. smile.gif

A pletykákra pedig ki vagyunk éhezve. biggrin.gif
hitetlen
Na. Két lóról van szó, mindkettő idei nagycenkes vizsgás.
Az egyik Hobol-82 Egon biggrin.gif, ő elvileg tiszta magyar vérű, szeptemberben megy is a Kaposvári napokra.
A másiknak nem tudjuk a nevét, az a sötétsárga, aki hihi Nagycenki fotóalbumában éppen ágaskodik gmano.gif .

Elvileg hétvégén hozza őket Laci.
Méz
Ó, hát akkor megint 2 sárga lesz az úr Zalalövőn. Majd lefotózod őket? smile.gif És a származásukat is tudakold meg légyszilégyszi. biggrin.gif
hitetlen
Lefotózom, bár gondolom hihi is jár majd Lacinál, vagy nem tudom.
Az én képeim nyilván a nyomukba sem érhetnek minőségben.

A származásukat elkérem, amint itt lesznek.
hihi
IDÉZET(hitetlen @ 2009.07.15, 10:28) *

Lefotózom, bár gondolom hihi is jár majd Lacinál, vagy nem tudom.
Az én képeim nyilván a nyomukba sem érhetnek minőségben.

A származásukat elkérem, amint itt lesznek.

Ugyanmár, ne légy ilyen kishitű!!!!!
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.