IDÉZET(hihi @ 2009.07.07, 07:21)

Nem, nem ilyen cikkekre gondoltam. Szemlék, találkozók, méneslátogatás stb. ilyenekre. És, ha az éves átlagot nézed, akkor a többi fajtához képest több.
Szemlék? Igen, van az ehavi LÉ-ben 2 oldalas cikk a június 10-11-én megrendezett ménvizsgáról. A 2 oldalból sikerült egy mondatot szentelni a részt vett hidegvérűeknek. Az egy mondaton kívül az összes többi hasáb a sportlóról, kisbériről, lipicairól szól. (Mint mindig.)
A méneslátogatásokban többet olvasok Bábolnáról, Dióspusztáról vagy Zangersheide-ről, mint akármelyik hidegvérű ménesről. Illetve még sose olvastam kifejezetten egyetlen hidegvérű ménesről szóló cikket se.
Az újságban van 5 oldal a westernlovakról (quarter horse, akik mindig, minden hónapban megkapják minimum ezt az 5 oldalt). 20 oldal szól a lovassportokról (és a sportlovakról), 6 oldal a lósportról. Természetesen ismét sikerült 2 oldalt szentelni egyetlen holland sportlónak.
És ugye Rozinak köszönhetően van fél oldal a hidegvérűekről.

És reméljük, hogy ezentúl tényleg úgy lesz, ahogy mondod, hogy fogunk olvasni többet a magyar hidegvérűről. Mert mostanáig nem ez a jellemző. Ha az éves átlagot nézem, más se folyik a csapból, csak a sportló, meg a quarter horse. Egyik fajtát se lebecsülve mondom ezt. Nyilván ezek a legdivatosabbak...
Foltos, gratula a túrához! Ti versenyeztek tájékozódási tereplovaglásban is, ugye?

Majd talán jövőre 1-2 alkalommal mi is becsatlakozunk Szőkével.