Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
gustilo
Lóval biztos nem (az igazi hidegvérűnk még csikó, a másik paci meg csak tiszteletbeli hidegvérű, meg aztán nekünk kissé messze is van - jó, tudom, kifogások gmano.gif ).

De a nyaralásunkat odaterveztük! wink.gif

Cserébe megkezdjük a találkozó Kaposvár környéki propagálást - hátha innen is jönnek majd többen.

(a somogyi kirándulásotokra is nagyon készültünk, de akkor volt harmatfriss a munkahelyem, és nem nagyon szerettem volna szabadságot kérni... ezért nem is szóltunk)
kamilla
IDÉZET(gustilo @ 2009.06.08, 11:24) *

Lóval biztos nem (az igazi hidegvérűnk még csikó, a másik paci meg csak tiszteletbeli hidegvérű, meg aztán nekünk kissé messze is van - jó, tudom, kifogások gmano.gif ).

De a nyaralásunkat odaterveztük! wink.gif

Cserébe megkezdjük a találkozó Kaposvár környéki propagálást - hátha innen is jönnek majd többen.

(a somogyi kirándulásotokra is nagyon készültünk, de akkor volt harmatfriss a munkahelyem, és nem nagyon szerettem volna szabadságot kérni... ezért nem is szóltunk)

Sebaj, jövőre majd lóval jöttök. Már szombaton lejöhetnétek, este nagyon jót buliztunk.
Szállást biztos tudunk keríteni nektek.

Ha elkészül a meghívó küldök e-mailben.

Unicorn
németeknél jártam, norikereket meg délnémet hidegvérűeket láttam, de mivel ez a topic élénkebb, ezért ide teszem gmano.gif

(ja, van ott egyéb ló is, azokat lapozzátok át nyugodtan)
Méz
Szépek! rockon.gif Az első oldalon a sárga szőke az noriker vagy délnémet?
Unicorn
ő azok közé tartozik, akikről nem tudom, de a hidegek 80-90%án láttam a noriker sütést, de ezért fogalmaztam így, hogy hátha becsúszott délnémet is, pl. az a kanca. nincs is a bal oldaláról fotó.
Dincsi
Lelkes csodálója vagyok ezeknek a paciknak. Biztos megyünk megnézni benneteket. ( így ismeretlenül is ) Mint tudatlanka: miért kell levágni ezeknek a csodálatos lovaknak a farkát?
Foltos 2
IDÉZET(Dincsi @ 2009.06.10, 15:51) *

Lelkes csodálója vagyok ezeknek a paciknak. Biztos megyünk megnézni benneteket. ( így ismeretlenül is ) Mint tudatlanka: miért kell levágni ezeknek a csodálatos lovaknak a farkát?

Szerintem azért,hogy végleg hazavágják őket frown.gif

-Van aki azt mondja,így szebb a fara.
-Van aki pedig azt,hogy így nem akad be a szerszámzatba vontatáskor.

De legvalószínűbb,hogy megint az emberi sötétség az irányadó.

Én pl. néztem Angliában hidegvérűt,de letettem róla,mert talán kivétel nélkül mindnek le volt vágva a farka.
hihi
Szerintem inkább a praktikum. Régebben volt fontos, amikor még rendszeresen dolgoztak.

Foltos 2 attól még vehetsz, mert le van vágva. Megnő az... smile.gif
Filly
A farokrépát szokták kurtítani. Az meg nem annyira.
hihi
Jajistenem.

Közelről még sosem láttam, kb 20 méter volt a legközelebbi "élmény".

(sejtettem, hogy orbitális hülyeséget fogok írni, de bevállalom)
Filly
Attól még nem orbitális hülyeség, hogy sose láttál ilyet közelről smile.gif Szerintem is borzalmas...
Unicorn
foltos, milyen fajtában nézelődtél? ismerek angol import hv-ket, egyik sem csonkolt.
hihi
IDÉZET(Filly @ 2009.06.10, 19:53) *

Attól még nem orbitális hülyeség, hogy sose láttál ilyet közelről smile.gif Szerintem is borzalmas...

Igen, valószínűleg "kézközelből" már szörnyülködtem volna.
Foltos 2
IDÉZET(Unicorn @ 2009.06.10, 21:55) *

foltos, milyen fajtában nézelődtél? ismerek angol import hv-ket, egyik sem csonkolt.

Igazából egy Shire-t szeretnék,de rá kellet jönnöm,hogy felénk is vannak ám szép lovak.

A praktikumról meg csak annyit,hogy a magyaroknak nem akadt be sehova,amikor dolgoztak vele.Ha olvasol J. Herriot -tól ,akkor tapasztalod,hogy ha ló vagy tehén van benne,mindjárt vágni kell belőle valamit.A legyeket meg majd megszokja.
kamilla
Uni!

Tudsz nekem olyan tel.számot küldeni, ahol Shireokat tartanak?

Meghívnánk őket is szívesen. smile.gif
Dincsi
Értem. Tehát nem kell, hanem csak.
Fehérgyarmaton láttam belgákat, 4 vágottfarkú, a többi nem. A többi jobban tetszett. Ugyanott magyar hidegvérű csődört és kancát is tartanak. Gyönyörűek.
kamilla
IDÉZET(Dincsi @ 2009.06.11, 12:46) *

Értem. Tehát nem kell, hanem csak.
Fehérgyarmaton láttam belgákat, 4 vágottfarkú, a többi nem. A többi jobban tetszett. Ugyanott magyar hidegvérű csődört és kancát is tartanak. Gyönyörűek.

Ha az infóim nem csalnak, azokhoz a belgákhoz, Bandinak is köze van wink.gif
lisawica
Húslovaknál szebben kiadja a far, és a legértékesebb húsrészek formáját a csonkolt farok.
Mára meg hagyománnyá vált a csonkolás, sok hidegvérű tenyésztő el sem tudná képzelni a lovát farokkal. Ugyanaz, mint kutyáknál a fül és farokvágás. Vannak fajták amik furcsák a szemnek hosszú füllel és farokkal - valószínüleg ezeknek az embereknek az adott ló is "furcsa" lehet hosszú farokkal. Csikókorban csonkolják, nem mondom, hogy fájdalommentes, de altatásban nem lehet rosszabb műtét mint pl. a herélés. Gyógyultan már nem fáj smile.gif Azt látjátok viszont nem tudom, hogy amíg az állatvédelmi törvény már tiltja a kutyák esztétikai csonkolását addig a lovaknál miért engedik meg? confused.gif
Méz
IDÉZET(lisawica @ 2009.06.11, 20:19) *

Azt látjátok viszont nem tudom, hogy amíg az állatvédelmi törvény már tiltja a kutyák esztétikai csonkolását addig a lovaknál miért engedik meg? confused.gif

Elvileg sztem a lovaknál is tilos. Az a gond, hogy hiába tiltja a törvény, mégis megteszik, mert a fajtastandard az, hogy rövid legyen pl. a Közép-ázsiai juhász farka, meg le legyen vágva a füle, s a tenyésztők így járnak el. Lehet, a nagy belga hidegvérű tenyésztők is (Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában) az ottani fajtastandard szerint csinálják, és levágják szegény lovak farkát. Nekem se tetszik. A lovam farának a kihangsúlyozására bőven megteszi az is, ha befonom a farkát. Valami ilyesmi módon.
Erről a képről pedig az jut eszembe, hogy nem tudja valaki, hol lehet képes fonási útmutatót találni? Mert nekem sose sikerül ilyen szépre.
kamilla
Az állatvédelmi törvény tiltja, de itt a hobby és a haszonállat külön kategóriába van sorolva?

Nálunk sajnos sok orvos pénzért mindent megcsinál. Aztán a bátor magyar ember, még otthon is lebarkácsolja a kutya farkát aztán vagy jól sikerül vagy nem. rolleyes.gif
Adrienn
Csak az az érdekes, hogy ha egyes állatvédő szervezetek bőszen tiltakoznak a magyar libák tömése miatt, akkor ez a farokcsonkolás miért nem fáj senkinek? Talán, mert nem sért gazdasági érdeket?

Méz, ez a fajta fonás gyönyörű! Ha sikerül szerezni valami útmutatót hozzá, oszd meg velem is, kérlek smile.gif
kamilla
IDÉZET(Adrienn @ 2009.06.12, 09:17) *

Csak az az érdekes, hogy ha egyes állatvédő szervezetek bőszen tiltakoznak a magyar libák tömése miatt, akkor ez a farokcsonkolás miért nem fáj senkinek? Talán, mert nem sért gazdasági érdeket?

Méz, ez a fajta fonás gyönyörű! Ha sikerül szerezni valami útmutatót hozzá, oszd meg velem is, kérlek smile.gif

Azthiszem te vagy a legközelebb a megoldáshoz, ugyanis Éva lánya, Sári farkát már egyszer elkészítette így :
fonás
Adrienn
Köszi Kamilla, ez igen értékes info, alkalomadtán megpróbálok élni vele wink.gif biggrin.gif
Méz
Jujjde szépen mennek. smile.gif
Ez se semmi.
Méz
IDÉZET(Méz @ 2008.06.27, 16:23) *

Ma leméricskéltem Szőkét. devil.gif

Az övmérete és a szárkörmérete fajtastandard. Nade a magasága, illetve a mélysége... gmano.gif
Szóval az övmérete: 193 cm.
A szárkörmérete: 23 cm
Marmagassága egyenetlen talajon pontatlanul mérve bottal kb. 143 cm, szalaggal kb. 150 cm.

Ennek már egy éve. Ma újra megmértem. Télen már nézegettem, hogy mintha nőne a magassága (miután átkerült PKN-re). Hát nőtt is elég rendesen. Végre elérte a fajtastandardot. 150 cm bottal, 158 cm szalaggal. Az övmérete és a szárkörmérete maradt méretben ugyanakkora. Csak a formája alakult át: a lógó hasa és a kiálló bordái + gerince eltűntek.
Messi jóvoltából van új kép rólunk, hogy nézünk most ki: http://lh3.ggpht.com/_sq7AP9eMhnk/Sja3r8AV...00/IMGP5628.jpg Ezúton is köszönjük a fotózást. smile.gif
LLotti
Szisztok!
Ő http://img5.tar.hu/lovaslotti/img/37348942.jpg#3 szerintetek mennyire hiedvérű? A profilképen talán jobban látszik. a sütése 0ás. Ja , és a fekete a fő kérdés, mert ő a "szerelmem" biggrin.gif
nagyimre6405
heló llotti szerintem ő nagyon is hidegvérü a feketének meg több változata is van talán ha mostani fotót tennél fel
Csuti
Most sírok! hupp.gif Pont azon a hétvégén megyünk családilag nyaralni, amikor a találkozó lesz. frown.gif
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2009.06.16, 18:30) *

Messi jóvoltából van új kép rólunk, hogy nézünk most ki: http://lh3.ggpht.com/_sq7AP9eMhnk/Sja3r8AV...00/IMGP5628.jpg Ezúton is köszönjük a fotózást. smile.gif

Ejha! rockon.gif Milyen gyönyörű lett Szőke! Csillog-villog is, ez sem mellékes, de milyen jó arányos, meg jó kondiban van. angel.gif

Jól látom, hogy egy picit túlnőtt, vagy csak éppen úgy állt be a képen?
Dincsi

Erről a képről pedig az jut eszembe, hogy nem tudja valaki, hol lehet képes fonási útmutatót találni? Mert nekem sose sikerül ilyen szépre.
[/quote]

Ha tudunk időpontot egyeztetni, és Bp. környékén vagy, megmutatom gyakorlatban. Egy kis pacisimiért cserében.
LLotti
IDÉZET(nagyimre6405 @ 2009.06.17, 07:27) *

heló llotti szerintem ő nagyon is hidegvérü a feketének meg több változata is van talán ha mostani fotót tennél fel

az otthoni gépemen van róla egy egész arzenál, de nem vagyok otthon, és csak ezeket találtam. Viszont nemsokára utazok le a lakhelyére, és az egész nyár a mienk! smile.gif (Egy túrára próbálom meg felkészíteni, úgy érzem nem lesz egyszerű gmano.gif )
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.06.17, 12:57) *

Ejha! rockon.gif Milyen gyönyörű lett Szőke! Csillog-villog is, ez sem mellékes, de milyen jó arányos, meg jó kondiban van. angel.gif

Jól látom, hogy egy picit túlnőtt, vagy csak éppen úgy állt be a képen?

Mármint milye? A fara? Dombon áll a kis hátsó lábikóival. wink.gif Ja, jó használati kondija van.

Dincsi! Én benne vagyok a dologban. wink.gif kiraly.gif
hitetlen
Ja, ja, a fara. Jól áll neki. wink.gif

Itt Zalalövőn is van két hidegvérű-tulaj, két-két kancájuk van.
Hát az egyiknél alig bírnak már járni, olyan kövérek. Egész nap bekötve az állásba, előttük a lucerna széna... Aztán csodálkozik, hogy nem vemhesül egyik sem...
A másik srác kocsizik a kancájával, az legalább mozog egy kicsit, de az is olyan dundi, hogy a hátán a gerince a legmélyebb pont, tőle jobbra-balra reng a háj. biggrin.gif
Méz
Majd teszek fel képeket hamarosan a tegnapi baranyai kirándulásunkról. smile.gif
Méz
Fel is töltöttem a képeket: http://baranya.honey83.fotoalbum.hu/
kamilla
Sziasztok!

Szerdán, Méz közbenjárásával sikerült a lovamra egy olyan hámot kölcsönkérni, amelyik legalább enm úgy áll rajtam int egy baby-doll.
Hoztam a TSZ-ből egy terepes IFA kereket, úgyhogy mostmár elkezdődhet a tényleges munka.
Tegnap pedig Bandi örvendeztetett meg egy dvd-vel, ami a tavalyi szokolyai rendezvény mindkét napjáról készült képekkel van teli, zenei aláfestéssel. A hideg futkosott a hátamon, libabőrös lettem, annyira jó volt új képekkel, újra átélni ezt a bulit.
Még a szombati, ügyességi-szőrén lovaglós képeken is rajta vagyok, a fogatos képekről is nem beszélve.

Elkészült a verseny szabályzat, ostor használat van, lóra csapni TILOS! A többi részlet a mi munkánkat segíti, illetve még egy doog amiben megállapodtunk:
Az erőnléti számoknál, ha a ló megáll a pályán a hajtónak és a segítőnek 3* van lehetősége megindítani a lovat. Ha a paci nem indul el a 3.próbálkozás után sem, akkor a versenybírók nem engedik tovább a versenyzőt.

Ha valakinek ötletei vannak, akár a szervezéshez, mi az ami jó volt vagy épp ellenkezőleg, nem tetszett,az nyugodtan leírhatja, a hibákból tanulunk mi is.

Szeretném megkérni a fotósokat, hogy aki kint volt ménvizsgán, vagy terepen fotózni méneket-kancákat, küldje el a képeket, az: info.hidegveru@gmail.com címre.
A fotósok természetesen a logójukat rajta hagyhatják, de hamarosan elkezdjük feltölteni a ménkatalógust, és sokan voltunk sok helyen.
Illetve, szerdán megint tettünk egy 700km-es utat baranyában mén nézőben, és volt olyan tulajdonos, aki azért nem engedte lefényképezni a lovát, mert már készült róla szépen megpucolva, felöltöztetve, egy ménkatalógushoz kép és akkor mi mit is akarunk megint.

Jó lenne összedolgozni, egyeztessünk, mert szeretnénk aug. végéig, elindítani a weboldalt.

Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.06.20, 09:01) *

Szeretném megkérni a fotósokat, hogy aki kint volt ménvizsgán, vagy terepen fotózni méneket-kancákat, küldje el a képeket, az: info.hidegveru@gmail.com címre.
A fotósok természetesen a logójukat rajta hagyhatják, de hamarosan elkezdjük feltölteni a ménkatalógust, és sokan voltunk sok helyen.
...
Jó lenne összedolgozni, egyeztessünk, mert szeretnénk aug. végéig, elindítani a weboldalt.

Illetve a fentiekhez kapcsolódóan örülnénk, ha a fenti címre minél több fedezőmén vagy papíros hidegvérű kanca származását is elküldenétek.
kamilla
Sziasztok!

Nos, hát akkor pár fénykép rólunk biggrin.gif

Sári öltözik

gyakorlunk

gyakorlunk

és gyakorlunk

aztán jöttek a kis potyautasok

Noncsikám is felült

ellazulva, elfáradva smile.gif

Gyakoroltuk az indítás is. Érdekes volt és persze nagyon büszke voltam kicsi pacimra, mikor már a gyereknek mondtam, hogy "kapaszkodjál erősen" Sári már elkezdett toporogni, majd ügetésbe végig húzta a leányzót. A célnál másik lányom fínom falattal várta biggrin.gif , így volt értelme a húzásnak.

Az utolsó pár egyenesnél már nem tudott nyugton állni, így ha kiugrott, vissza kellett tolatnia és várni, hogy elindítsam.
Elég volt szólni neki és máris ütemet váltott, legyen az gyorsítás vagy lassítás.
Ostor nem is volt nálam.
Hétfőn beszerzek két erős karabínert és én is megpróbálok ráülni a gumira. Utána fokozatosan a két gyerek, majd legvégén férjuram akinek súlya átlépi a 100-as határt wink.gif
hihi
IDÉZET(Méz @ 2009.06.20, 07:54) *

Illetve a fentiekhez kapcsolódóan örülnénk, ha a fenti címre minél több fedezőmén vagy papíros hidegvérű kanca származását is elküldenétek.

Melyik ménvizsgán? Nagycenk?
Méz
IDÉZET(hihi @ 2009.06.21, 11:09) *

Melyik ménvizsgán? Nagycenk?

Sztem akármelyiken, amelyiken sikeresen vizsgázott le hidegvérű. wink.gif angel.gif Lehet akár a legutóbbi nagycenki is.
Csuti
Kamilla! Nagyon ügyesek vagytok Sárikával! rockon.gif Csak így tovább!
Méz
IDÉZET(Csuti @ 2009.06.21, 11:56) *

Csatlakozom az előttem szólóhoz. rockon.gif Kamilla, jöhetnél hozzánk is gyakorolni. biggrin.gif
kamilla
Sziasztok!
Tanulunk, okosodunk és tényleg sokat számít, hogy lovagolva is van a lovam.
Az ütemváltásokat annyira jól csinálja, nincs hiszti, ugrabugra semmi.
Az abrakján emeltem, és persze szépen lassan heti turnusokba szerintem a távolságot és nehézségi fokot is változtatni fogjuk.

Ma kivittük a rétre a gumit és ott sétálgattunk, majd ügetett, aztán séta, megáll, indít stb.
Nem akartam nagyon megterhelni, de azért a gumit hazahuzattam vele. Hát az úton nem csúszik úgy mint a füvön, hangosabb is jóval, egyszer megpihentünk. Megdicsértem, megvártam még kifújja magát és utána ő indított újra.
Remélem holnap újra kitudom vinni...

A tapasztaltaktól kérdezem, mi az a táv, vagy idő ami edzés képpen elegendő a ló számára?

IDÉZET(Csuti @ 2009.06.21, 11:56) *

IDÉZET(Méz @ 2009.06.21, 12:11) *

Csatlakozom az előttem szólóhoz. rockon.gif Kamilla, jöhetnél hozzánk is gyakorolni. biggrin.gif

Köszönjük a dícséretet és a szurkolást wink.gif
Unicorn
küldöm, ami nálam van, aki elküldte nekem, annak nem kell még egyszer.
kamilla
IDÉZET(Unicorn @ 2009.06.24, 22:00) *

küldöm, ami nálam van, aki elküldte nekem, annak nem kell még egyszer.

Nagyon szépen köszönjük! (lábaideléborulóssmile biggrin.gif )
Unicorn
ne légy hülye, dömötör fiam gmano.gif
na holnap megyek megint el matricákat fotózni (melegvérűket). ha gond van, hétfőn leszek megint. a származások docx formátumban vannak, 2007es office kell hozzájuk. ahol nincs, ott nekem sincs meg.
kamilla
Olvasta megy új oldalról. Elküldtem a szerkesztőknek a szokolyai rendezvény meghívóját.

Mit látok ma reggel az oldalon?:
http://www.lovak-lovasok.hu/lovas-magazin/...nete-a-kezdetek

Rosinante
Tisztelt hidegvérű-tulajdonos hobbisták, hangos kézfeltartással jelentkezzen az, aki saját + lova nevével szerepelne a következő Lovaséletben megjelenő, hv-eket népszerűsítő cikkben = írásban válaszolna az idióta kérdésekre, plusz tud magukról mellékelni publikálható, jó minőségű fotót. Köszönöm! smile.gif
kamilla
IDÉZET(Rosinante @ 2009.06.28, 22:43) *

Tisztelt hidegvérű-tulajdonos hobbisták, hangos kézfeltartással jelentkezzen az, aki saját + lova nevével szerepelne a következő Lovaséletben megjelenő, hv-eket népszerűsítő cikkben = írásban válaszolna az idióta kérdésekre, plusz tud magukról mellékelni publikálható, jó minőségű fotót. Köszönöm! smile.gif

Hamár belecsaptunk a lecsóba, úgy illik ( és persze az egom is megengedi gmano.gif ) hogy jelentkezzünk Sárikával családostul wink.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.