Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Magyar hidegvérű
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
nagyimre6405
beszéltem a lacival de nekem most egy kicsit húzós az ár amit mondott meg úgy nézki hogy küldtem neki erdélyi vevőt két sárga kanca csikóra de azért csak nézd meg őket ha lehet csinály fotókat én is készülök alacihoz de majd csak valamikor anyár fojamán üdv most már vár a meló
Méz
Hahó minden érintett! Már csak 1 hét van a somogyi kirándulásig!

Úgyhogy meg kellene beszélnünk pár részletet. Kamilla jóvoltából várnak minket a kiszemelt helyeken. Az indulási időpontot kellene kitalálni, illetve azt, hogy kit hol kell felvenni. Minél előbb célszerű lenne indulni, mert elég hosszú az út is, és sok a látnivaló.

A kirándulás résztvevői eddig:

Bandi2 + Roxi?
Kamilla
Unicorn
Méz

(1 autó, ami Bandi2-é.)
Backnight
IDÉZET(Méz @ 2009.05.12, 18:06) *

Hahó minden érintett! Már csak 1 hét van a somogyi kirándulásig!

Úgyhogy meg kellene beszélnünk pár részletet. Kamilla jóvoltából várnak minket a kiszemelt helyeken. Az indulási időpontot kellene kitalálni, illetve azt, hogy kit hol kell felvenni. Minél előbb célszerű lenne indulni, mert elég hosszú az út is, és sok a látnivaló.

A kirándulás résztvevői eddig:

Bandi2 + Roxi?
Kamilla
Unicorn
Méz

(1 autó, ami Bandi2-é.)

Méz, én le vagyok maradva. Ide Horváth Lacihoz is jöttök?
Nagyimre, a lovasokon láttam egy sárga kendersörényű szép hidegvérű, jó származású kancát 350000ft.ért. Csak idősebb, azt hiszem 6 éves. Nézd meg.
Méz
IDÉZET(Backnight @ 2009.05.12, 18:44) *

Méz, én le vagyok maradva. Ide Horváth Lacihoz is jöttök?

Tavaly előtt voltunk ott, mikor Veszprém és Zala-megye hidegvérűit vettük célba.

Most Somogy-megye van terítéken. smile.gif
Backnight
BOTOND MUNKÁBAN:

IPB kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

IPB kép

Az eladó 2 éves kanca:( ami lehet nem is lesz eladó, nagyon szép, nekem Ő tetszett a legjobban a kétévesek között.

IPB kép

IPB kép

hihi
Mostanában sokat mész arra. Tán' nem hidegvérűt akarsz venni?
Backnight
Nem csak mostanában, a szénát hordom Lacitól hetente kétszer megyek.Bár semmi sincs kizárva, de egyelőre csak nagyon tetszik a ménes. Hidegvérűben ilyen szép lovakat még nem láttam.
Unicorn
nagyimre, itt az egyik általad vett méncsikó kicsinek. nagyon tetszett nekem, örülök, hogy nem végezte húslóként. mi lett a neve?

csikó

és még egy csikó régebbről

én még mindig tartom a szerdát. a pólusnál lakom pesten, de nem tudom, mi a vonulási irány.
viszont mi lesz, ha esni fog? akkor is megyünk?
Méz
IDÉZET(Unicorn @ 2009.05.14, 14:27) *

én még mindig tartom a szerdát. a pólusnál lakom pesten, de nem tudom, mi a vonulási irány.
viszont mi lesz, ha esni fog? akkor is megyünk?

Bandi2-től várok visszajelzést, akkor konkretizálódik minden véglegesen. Ő talán Szokolya irányából fog érkezni, és majd Budapestet az M7-esen hagyjuk el. Szóval e két pont közt kellene becsatlakoznotok. Nekem ebből kifolyólag szokás szerint jó lesz a Sasadi út alja.
Olyan szépséges útvonaltervet nyomtattam... tongue.gif

Nem fog esni, szép idő lesz! smile.gif
Unicorn
ha a kettesen jön be, akkor az nekem több, mint ideális. ha a másik oldalon, az kevésbé, de majd kiderül.
lefizetted a fentieket? biggrin.gif
Méz
Igyekszem bevetni minden kapcsolatot. biggrin.gif A met.hu szerint aznap meleg lesz, és változékony idő.
nagyimre6405
üdv unicorn pontosan ő maradt meg és a hivatalos neve oszkár de én oszi-nak becézem a másik amit el adtam koppány volt papiron de az meg pajkos lett de hála ősem vágóba ment ha sikerül sok kancával lessz dolga
Unicorn
az oszkár helyes név, jól van smile.gif
hitetlen
Uni, arról a csikóról nincs véletlenül képed, aminek egy 1-es volt a homlokán? Az tavalyi gyerek, sárga.
Unicorn
én azóta nem voltam lent, ergo nehézkesen.
most mi lesz akkor a kirándulással? erősen kéne tudnom, csütörtökön reggel elmegyek 2,5 hétre, nem mindegy, mi lesz előző nap.
Méz
Uni, küldtem magánüzit! smile.gif
Méz
Van egy szabad hely holnapra a somogyi hidegvérűs kirándulásra az autóban, ha esetleg valakit érdekel. Indulás: Budapestről 7 és 8 óra közt. 6 helyre fogunk elmenni hidegvérű méneket és kancákat nézni. Nagyjából este 8-9 felé érünk vissza Pestre. Ha valakit érdekel, akkor S.O.S jelezzen nekem vissza ma este 22 óráig!
Méz
Halihó!

Megvolt hát a somogyi hidegvérűs kirándulás. Előljáróban annyit, hogy fantasztikusan jó volt, jól éreztem magam. rockon.gif Bővebben majd később. Erőmből már csak a képek feltöltésére tellett. Elnézést kérek némely képek háttere miatt, de elsősorban parasztudvarokban jártunk, így hát az ott leledző gépek és traktorok olykor befigyelnek... gmano.gif

Szóval itt vannak a képek.
Unicorn
ez a bátor állat, ez határozottan csinos.
hitetlen
Szépek. Nekem az első képen levő bazinagy sötétpej tetszik. Ja, most látom, hogy Ő az a Bátor, amit Uni is mond. rockon.gif
Az a perseron, meg a kis fekete, azok a képek a Tanüzemben készültek, vagy Toponáron?
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.05.21, 09:53) *

Szépek. Nekem az első képen levő bazinagy sötétpej tetszik. Ja, most látom, hogy Ő az a Bátor, amit Uni is mond. rockon.gif
Az a perseron, meg a kis fekete, azok a képek a Tanüzemben készültek, vagy Toponáron?

A Tanüzemben.
Bátor szép, csak a lábai csámpásak.
Élménybeszámoló a blogomban.
Méz
Videó Alsónemesapáti-86 Bátorról: http://www.youtube.com/watch?v=AE8kpvbMQ04

(Később még töltök fel róla.)
Bazsi5678
Nekem a Bandi-ló tetszik nagyon! Olvastam Méz a blogodat, tényleg jó ötlet lenne vele fedeztetni a lovadat. Tuti nagyon szép csikó lenne belőle. Nyilván sárga, szőke sörénnyel meg talán hókával rockon.gif
Rajta kívül még Bátor meg Zsúrló jön be
maugly
...figyelek, jegyzetelek - hátha egyszer lesz egy hidegvérű is a családban. smile.gif (Egyenlőre ez még egy-két évvel későbbi terv, de azért én csak szorgalmasan gyűjtöm az információt. biggrin.gif )
kamilla
Sziasztok!

Nagyon jó volt a kirándulás!
Már szóban össze is állt a következő menetrend.

Ma "remélem", egyesületi tag lettem.

Ma többen hívtak, hogy mikor hol lesz a szokolyai rendezvény és mikor és hol lesznek programok és rendezvények hidegekkel.

Amit én tudok, az Kaposvár, de Bandi említett ( jéé most esett le honnan ez a név biggrin.gif )egy versenyt jövőhéten szombaton Zólyomban. ( Bp-től 150km)

Ami al egfontosabb és mindenki vésse jól be a naptárába:

II. Hidegvérű Találkozó
2009.08.15-16
Szokolya
Méz
IDÉZET(kamilla @ 2009.05.21, 20:00) *

II. Hidegvérű Találkozó
2009.08.15-16
Szokolya

Lehet, hogy Karesz (Szőke apja) indul majd szánhúzásban. És lehet, hogy Szőke is. biggrin.gif (Mondjuk mindkettő még nagyon esetleges, de azon vagyunk, hogy így legyen.) A héten már teszek Szőkére hámot, és megnézem mit tud.

Nagyimrének boldog születésnapot kívánok! cheers.gif
réka_d
és hol vagyunk/tok még attól, hogy ne az legyen a fedeztetési szempont, hogy melyik mén van legközelebb a kancámhoz, hanem hogy küllemében jellemében örökítésében felmenőiben és leszármzottaiban melyik még felel meg leginkább az igényeinknek/igényeiteknek...

nálunk legalább rúgdos minket az egyesület, hogy akinek van ménje, az fényképezze már le, hogy legyen róla jó kép...

az nagyon elkeserítő és kiábrándító lehet, ha az ember munkáját nemhogy nem értékelik, de még le is szólják, holott az igencsak hasznos és követendő munka.
(ezúton is gratula és elismerésem, meg hátbaveregetésem érte)
kamilla
Hello!

Fura kérésem lenne. Kölcsönhámot kérnék az én bazi nagy lovacskámra aug végéig.
Természetesen ha sérül, fizetek.

Lehet régi, vagy sérült, a lényeg, hogy nagy ! legyen!

Méznek, aki szemtelenül fiatal, boldog szülinapot kívánok! wink.gif

hihi
kamilla! Ha viszont véglegest szeretnél, akkor érdemes egy szíjgyártóval méretre csináltatni. Nem drágább, mint a bolti, és tuti jó. Ha akarod keresek neked címet. smile.gif
Méz
Nekem is kéne egy erős hám kölcsönbe+ egyes hajtószár+szemellenzős kantár. Próbálok intézkedni.
Ma felpróbáltam Szőkére egy hámot, hogy mit szól hozzá. Látszott, hogy tudja miről van szó, úgyhogy tényleg kocsizhatták annó. Indít, húz.
kamilla
IDÉZET(hihi @ 2009.05.31, 11:19) *

kamilla! Ha viszont véglegest szeretnél, akkor érdemes egy szíjgyártóval méretre csináltatni. Nem drágább, mint a bolti, és tuti jó. Ha akarod keresek neked címet. smile.gif

Köszi aranyos vagy, két problémám van ezzel.
1.Lemértük a lovat, elküldtem az összes létező e-mail címmel rendelkező szíjgyártónak méreteket, árajánlat gyanánt.
A legolcsóbb 340e volt, igaz teljes szerszámzat.
2. már kétszer vettem, húúúde nagy lóra való hámot, ami az én kispacimon baby doll méreteket öltött.

Most is gyakorlunk (a szükség kényszer alapon gmano.gif ) de nem mondom mivel és hogyan, mert itthon én barkácsoltam mindent.

Azért ötleteket szívesen vennék, mit hogyan, miként.
hihi
Na ötletet, azt nem tudok adni, mert halvány gőzöm sincs róla... frown.gif
Méz
Azoknak ajánlom figyelmébe az alábbi néhány videót, akik meg vannak róla győződve, hogy a hidegvérű csak vágva jó, meg kolbászba töltve, és milyen buta kislányok vagyunk mi, hogy holmi hobbicélra használjuk őket.
A lovardában egy ügyes kislány lovagolta ma Szőkét:
Kellő bemelegítés, körök, kígyóvonalak után először bal kézre vágtattak.
Aztán jobbra is.
Aztán megnézte Fanny, hogy mit szól Szőke, ha egy kicsit "tornászik" a hátán.
Lenyergelés után szőrén is ment vele egy kicsit, és konstatálta, hogy hintaszék.
angel.gif
hihi
Akkor most elmondom, hogy 2002-ben Jerezben a VB-n az amerikai srác hidegvérű lovon voltizsált (asszem meg is nyerte).
Méz
rockon.gif
kamilla
Köszönjük a mai napot, Bandinak, aki kezeimre bízta lovai és a kocsi utasainak sorsát gmano.gif

A népnek biggrin.gif :

Összeállítottuk a II. Hidegvérű Találkozó programjait.

Szükségünk lenne egy kis média segítségre. Gondolok itt a lovasújságokra, internetes oldalakra és rádió tv adásokra. wink.gif

Méz
Remek volt a mai nap, köszönet érte Bandinak. smile.gif
Itt vannak a képek,amiket most így nagy hirtelenjében feltettem.
És van egy videó is.
Majd még Zico-ról töltök fel videót. angel.gif
Bazsi5678
IDÉZET(kamilla @ 2009.06.01, 19:16) *

Köszönjük a mai napot, Bandinak, aki kezeimre bízta lovai és a kocsi utasainak sorsát gmano.gif

A népnek biggrin.gif :

Összeállítottuk a II. Hidegvérű Találkozó programjait.

Szükségünk lenne egy kis média segítségre. Gondolok itt a lovasújságokra, internetes oldalakra és rádió tv adásokra. wink.gif

Szerintem keresd meg Rosinante-t, ő szokott írni a LovasÉletben. hátha tud segíteni!
Méz!
Irígyellek nagyon a jó kis lovaskocsikázás miatt rockon.gif meg persze a szép lovak miatt
hitetlen
IDÉZET(Méz @ 2009.05.31, 17:55) *

Nekem is kéne egy erős hám kölcsönbe+ egyes hajtószár+szemellenzős kantár.

Azt már akartam kérdezni korábban is, hogy miért kell szemellenzős kantár, ha befogják a lovakat?
Méz
IDÉZET(hitetlen @ 2009.06.02, 08:25) *

Azt már akartam kérdezni korábban is, hogy miért kell szemellenzős kantár, ha befogják a lovakat?

Nem feltétlen kell. Szőke kicsit ijedezős fogatban (elvileg), így neki jobb, ha csak előre lát, és azzal törődik, ami az orra előtt van.
Tök off, de egy kis érdekesség az ügetőről:ott van nyitott, félcsukott, és csukott kantár. A nyitottan nincs semmilyen szemellenző, tehát a ló lát hátra, oldalra és előre. A félcsukott kantáron egy kicsi szemellenző van, ami azt gátolja meg, hogy a ló hátra lásson. Oldalra láthat. Gondolom ezt olyan lovakra teszik, akiket zavar, ha a hátuk mögött megy másik ló. És van a csukott kantár, amiből meg csak előrefelé lát ki. Ezt olyan lovakra teszik, ami nem bírja, ha mögötte és mellette megy másik ló. De egyéb oka is lehet. Szóval lényegében az a célja, hogy csak az oadott feladatra koncentráljon a ló, és ne nézelődjön mindenfelé.

Töltöttem fel még tegnap két videót a belga hidegvérű Zico van Waardzicht-ről:
Zico
Zico élvezkedik
hitetlen
Köszi, Méz. Végre egy érthető magyarázat. smile.gif
kamilla
Jó reggelt!

Nyitottunk egy topickot a Találkozóhoz kapcsolódóan, de azért ide is írjuk majd az infókat.

Foltos, jöttök?

Többiek?

Foltos 2
IDÉZET(kamilla @ 2009.06.05, 07:38) *

Jó reggelt!

Nyitottunk egy topickot a Találkozóhoz kapcsolódóan, de azért ide is írjuk majd az infókat.

Foltos, jöttök?

Többiek?

Szia

Látlak,már írni akartam.Megyünk.Mind a két napra.Szeretnék lovagolni egy kicsit a környéken.Már,ha a Tarpa-Tenkes túra után még az életben lovon akarok ülni.

Szeretnék ott is bizonyítani a hidegvérüvel biggrin.gif
Adrienn
Kamilla, nagyon jó, hogy újra megszervezitek a találkozót!
Nézőként én mindenképp megyek az idén is. Feltettem a Farm ahol élünk topicba is a találkozós topic linkjét, hogy már most bekerüljön a fejekbe az időpont. Tavaly is többen jöttek volna tőlünk, csak későn tudták meg az időpontot, és volt más elfoglaltság.
Emlékszem, gyönyörű arra a környék, lehet, lóval kéne mennünk Őrbottyánból. Már, ha a Tarpa-Tenkes után még az életben lovon akarok ülni wink.gif

Foltos, te hidegvérűvel jössz a T-T-re? Jól értem?
kamilla
IDÉZET(Adrienn @ 2009.06.05, 08:51) *

Nézőként én mindenképp megyek az idén is. Feltettem a Farm ahol élünk topicba is a találkozós topic linkjét, hogy már most bekerüljön a fejekbe az időpont. Tavaly is többen jöttek volna tőlünk, csak későn tudták meg az időpontot, és volt más elfoglaltság.
Emlékszem, gyönyörű arra a környék, lehet, lóval kéne mennünk Őrbottyánból. Már, ha a Tarpa-Tenkes után még az életben lovon akarok ülni wink.gif

Foltos!
Ennek nagyon örülök!! Kicsit féltünk, hogy kedveteket vette a lószállítós mutatvány.

Adrienn!
Gyertek lóval, nagyon szép a vidék.
Gondoltam szólok Iluséknak is, hátha lenne kedvük átruccanni.

Nagyon készülünk, szinte minden nap kapunk pozitív visszajelzéseket. Egyre több a támogatónk, így a díjazás is emelkedni fog. ( a negatívok meg nem érdekelnek )
Lesz celebünk, miniszterünk és több közéleti személyt is várunk.
TV- média, úgyhogy nem unatkozunk.

Elméletielg kitaláltam egy zenés kürt Sárikának, gyakorlatilag alig látom, de ha másnem, amatőr rönkhúzásra benevezem. Bízom benne, hogyha erőből nemis ,de szívből húzni fog a kedvemért. smile.gif

Foltos 2
IDÉZET(Adrienn @ 2009.06.05, 08:51) *

Foltos, te hidegvérűvel jössz a T-T-re? Jól értem?

Igen.Árva Úr jelezte,hogy szenvedélyesen szeretne jönni. devil.gif Amúgy is ráér biggrin.gif

A tavalyi lószállítós mutatvány óta voltunk a Pécselyi tájékozódási versenyen is. Hasonló elöadással,de felmentünk.A végső lökést az adta meg neki,hogy Edina eltalálta az egyik segítőnket az ostorral biggrin.gif Árva meg gondolta,ha már itt az embereket is verik,mit kaphat ő,és nagy gázzal felrohant a futóra.
Csuti
Én is szeretnék bámészkodni Szokolyán idén is. Tavaly nagyon jól éreztem magam ott, jó rendezvény volt és sok ismerős jött össze. Hajrá szervezők, hajrá Kamilla! rockon.gif
Eva
De jó lenne lóval menni biggrin.gif
De asszem azt majd egyszer...
gábor78
IDÉZET(Csuti @ 2009.06.05, 13:30) *

Én is szeretnék bámészkodni Szokolyán idén is. Tavaly nagyon jól éreztem magam ott, jó rendezvény volt és sok ismerős jött össze. Hajrá szervezők, hajrá Kamilla! rockon.gif

kamilla
Cucu, Gustilo jöttök pacistul?

Mi elkezdtük az edzést Sárikával. Elég jól bírja, én bezzeg már nem annyira, de sebaj, legalább izmosodok is nemcsak barnulok.
A szomszédok, megtudván mire készülünk, most még jobban kényeztetik a leányzót.
smile.gif
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.