Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Milyen fajtát válasszak...
Lóbarátok fórumai > Lovas fórumok > Lófajták
Oldal: 1, 2, 3, 4
Kapomány
Sziasztok!
Gondolom nem csak én vagyok az az egy ember akinek megfordult a fejében hogyha lova lesz akkor milyen legyen. Én szívem szerint imádom a német lovakat. Köztük is a kedvencem a hannoveri és a holsteini. Namost nekem ezzel csak egy problémám van hogy ESZMÉLETLEN drága. Ha mondjuk csikót vennék az valamivel olcsóbb lenne , de mire felnő ugyanott tartok mintha belovagolt 6-7 éves lovat vennék. Még a német lóbörzébe is megnéztem a gyönyörűbbnél gyönyörűbb német lovakat de azok elérhetetlen árban vannak. A magyar lovak viszonylag megfizethetőek. Dehát a jó német lovak...
Az e havi Lovasnemzetben volt szó a Bólyi ménesről de inkább nem tudnám meg mennyinél kezdődnek ott a lovak. Én már nem tudom mit tegyek. Keresem álmaim lovát de mire megtalálom.
( Ti milyet szeretnétek?????)

Kapi
Aniko
Helló Kapomány!

Előrebocsátom, hobbilovas vagyok.
De nekem az elsődleges szempont, ha lovam lesz, akkor olyan legyen, ami megbízható, kedves, okos nyugis user posted image A fajta ezután jön user posted image
Van egy-két szerelmem, ők szimpla magyar félvérek.
De az álmom azért egy arab lenne... wink.gif
Kapomány
Hát igen egy arab meg egy magyar félvér között sok különbség van. Én szeretnék versenyezni! Még csak tanulok. Bár már mehetnék versenyre ha lenne lovam. Igen az arab olyan hobbiló.NEM???
Azt nem mondom mert lehet látni sportpályán arab lovat ,de nem jellemző. Nem tudom ,de szinte egy csomóan hobbilovasok. Seki nem vágyik arra ,hogy szeretett lován megnyer egy versenyt és jól mulatnak. A versenyzést sem úgy kell felfogni ,hogy most ha nem nyerjük meg ledől a világ hanem szórakozásnak kell felfogni.( Persze ez az én privát véleményem)
Barb
Mezőhegyesi, vagy nóniusz.

Ilyen tömören.

Barb

[ 07 Június 2002, 00:13: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]
Kapomány
Porfelhő!
Kérésed számomra parancs ott a lónemek topicja.

Barb!
Látom mindenképp magyar párti vagy!
Amúgy hobbilovas vagy mert ha sportlovas akkor nagyon nehéz lesz olyan nóniuszt találni ami megállja a helyét a sportban kivéve ha fogathajtás.
Mint tudjuk a nóniuszok nem igazán sportlovasoknak való, igazából nem sok sporterdményt értek el eddig. Tévedek???
Angi
Mezőhegyesi!!

De cáfolnálak Kapomány, abban hogy a Nóniusz nem alkalmas versenyezni. Én ismertem egy fekete Nóniuszt, aki nagyon jól ugrott, és biztos nem ő volt az egyetlen. De abban igazad van, hogy többnyire kocsi elé fogva használják őket.
Kapomány
Persze hogy van nóniusz sportló is de én csak arra mondom hogy nemzetközi szintű versenyen ha egyet is látsz akkor le a kalappal.
Cavalier
Lehet, hogy újra fogom fedeztetni a lovamat az idén. Jövőre meglesz a csikó, választási korban beadom ménesbe, havi 4000-ért tartják ott, és mire eléri a 3-3,5 éves kort, már lesz lehetőségem őt is eltartani otthon. Remélem.

Lehet itthon kapni egész jó kancákat, sőt, meg lehet egyezni valakivel, akinek van egy jó kancája, hogy befedeztetitek, és a csikóért majd fizetsz valamennyit.
Vannak most az országban igen jó nyugatról jött fedmének, állami támogatással 30000 körül is fedeznek, érdemes utánanézni...

Cav

[ 07 Június 2002, 00:06: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]
zsezse
Kapomány!

Az arab nem hobbiló, hanem kőkemény versenyló! Távlovaglásban verhetetlen, és bizonyos magasságig ugrásban is eredményes. Ráadásul az angol telivér édesapja user posted image

A magyar félvér fajták pedig azért nem érik el most a "nemzetközi" színvonalat, mert az elmúlt évtizedekben nem tenyészették, nemhogy megfelelően, de sehogy sem őket. De ha egyáltalán érdekel, hogy mire voltak képesek a magyar félvérek, akkor a Lovas Nemzetben, az általunk is emlegett Hecker Walter féle cikkekben pontosan megtalálod, milyen eredményes is volt a magyar sportlótenyésztés. Különben van magyar tenyésztésű, magyar félvér ló,(Joop C) aki nagypályán negyedik tud lenni az országos díjugrató bajnokságban. Filly, javíts ki légyszi, ha rosszul emlékszem user posted image

Ha lovat kellene vennem, akkor furiosót vagy nóniust vennék.
piaffe
Furioso: user posted image

[ 07 Június 2002, 00:07: Az üzenetet átszerkesztette: Huxley ]
Taido
Halihó!
Hozzászólnék én is, bár szerintem már páran tudják én melyik fajtára esküszöm user posted image
Volt egy sárga kisébrim több mint két évig, amivel díjloviban versenyeztem. "Kicsit" szeles volt, kicsit makacs, hisztis, szelesagyú stb. Viszont rengeteget tanultam tőle. Nagyon tanulékony volt és elég gyorsan lehetett vele haladni, leglábbis az első lovamhoz képest biggrin.gif
De mint ló, soha nem voltam "szerelmes" belé, végül is azért vettem meg, mert egy ideje lovagoltam és bevált.
Egész jó eredményeket értünk el, de mindig hiányoltam azt, hogy pl beüljek a boxba és csak úgy nézegessem, mert annyira odavagyok érte.
Úgyhogy eladtam, és vettem egy ANDALÚZt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
És most már tudom, milyen lovat szerettem volna egész életemben. Még nagyon manó voltam, amikor először láttam egyet, még persze lovagolni sem tudtam, de ez az első találkozás úgy maradt meg bennem, mint a filmekben, kis rószaszín felhőkkel a ló körül, emlékszem a mozdulataira, ahogy a lovas alatt kicsit toporgott, hangosan nyerített és fújtatott, mint egy vad csődör, és közben mégis leste a lovas jeleit, indulhat-e már...
Szóval teljesen beléjük zúgtam, és most van egy ilyenem. Tényleg hihetetlen, hogy mennyire egyensúlyban mozognak és hogy mennyire gyorsan felfogják a dolgokat. Bár azért néha még így is nagyon rejtély számomra pár dolog a gondolkodásmódjában. Más, az biztos. Bocsi, hogy ilyen hosszadalmas voltam, de hát a szerelem az szerelem...
piaffe
Taido!
Lehet egy nagyon indiszkrét kérdésem? rolleyes.gif Nagyon drága volt?
Aniko
Zsezse! user posted image
Köszi, hogy helyettem is megvédted az arabokat user posted image

Taido:
Hol tartod ezt a csodalényt? Meg szabad nézni? Nagyon kíváncsi vagyok rá!!! rolleyes.gif
Tatteros
Taido!
Aztat az ANDALUZT én is szivesen megnézném.Meg érdekelne a forrása is, hátha nem apadt ki teljesen?
Tatteros

[ 07 Június 2002, 07:03: Az üzenetet átszerkesztette: Tatteros ]
Aniko
Kapomány!

Még valamit: én pl. azért vagyok hobbilovas, és nem versenyző, mert 30 éves vagyok, 1 éve kezdtem tanulni a lovaglást, és jelenleg éppen egészségügyi (gerinc) problémák miatt "el vagyok tiltva" a lovaglástól.
Ráadásul pénzem sincsen saját lóra.
Így még ha szeretnék is, akkor sem tudok versenyezni...
Taido
Cóval: A paca, mint már írtam róla az "Andalúzok és spanyollépés" topicban, Sóskúton villogtatja magát, de jövő hét végén Szentendrén leszünk az egynapos versenyen szombaton. A versenyről infot találtok a www.dijlovaglas.hu oldalon. szerintem ott érdemesebb lesz megnézni, mert ki lesz puccosítva, és úgy mégicsak máshogy néz ki. Csináltatok neki egy szééééép kantárt is, addigra állítólag elkészül. Na meg fehéz izzasztó, 4 fehér fásli, sörény befonva.... és én a tetején biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Az ára pedig, ócsónak nem ócsó, de attól is függ, hogy mit vársz el a kiválasztáskor. Én feltétlenül olyat akartam, ami tényleg szép első ránézésre is, egy díjlovi négyszögbe be lehessen menni vele (itt mozgásra gondolok), és legyenek "rendes" papírjai, fedengedély, stb. Sokat megnéztünk de általában nagyon varrógép-mozgásúak voltak, Taidoba azért szerettem belé, mert már a boxban is tetszett, de mind a három jármódja jó (átlépi a patanyomát, nem felfelé jár - legalábbis andalúzhoz képest).
Szóval lehet már 1-2 m-ért is kapni + szállítás!, de ha már az ember elmegy messzire és egy életre akar lovat, akkor érdemes olyat is hozni. Persze lehet egy fiatalabbat is 3 éves körül. De én már nyúzni akartam rögtön user posted image
Kapomány
Cavi!
Légyszi küldj el mindent erről a ménesről a kapomany@freemail.hu címre!
KÖSZI,KÖSZI!!!!!!

Nagyon fontos lenne!!
Cavalier
Ez csak ilyen fél füles információ volt, nem tudom pontosan, hol van, az ár meg nem biztos, mert most meg 8000-et hallottam. De utánakérdezek pontosan. Talán Csákvár?

Cav
Kapomány
Nézz utána légyszi!!!!!!!
Köszi
ikácska
Csak hogy a magyar fajták védelmére keljek. Valóban nem voltak az utóbbi években az élvonalban. De azért Kapomány, arányosítsd, hogy hány magyar és hány külföldi lófajta indul versenyeken. Manapság már nagyon ritka, hogy igazán komoly versenyeken magyar lovakkal induljanak. Az egyik ok szerintem valóban a lótenyésztésben keresendő, amit most talán sikerült felkarolni. A másik, hogy manapság el vannak szállva egyes lovasok, és divatot csinálnak a lófajtákból. És mi a divat? A holsteini, meg a hannoveri. Pedig a magyar lovak is lennének olyanok, csak nem foglalkoznak velük. A nóniusz is jó hátasnak, csak sajnos nem tudja bebizonyítani a fajta, mert nincs rá lehetősége. Nekem speciel az egyik lovam nóniusz. Igaz, csak hobbyló, de iszonyat jó hobbyló. Mellesleg láttam már nóniuszt 140-en csak úgy szökkenni. Amúgy minden magyar lófajtát szeretek. A külföldieket is, csak nem látom értelmét, hogy minek dobjak ki rá 2x annyi pénzt, amikor vannak nekünk szép magyarjaink is, akik vannak olyan jók, csak nincs lehetőségük. :confused: sad.gif
Kapomány
Ezt talán egy kicsit a lótenyésztés hibája is ,de egyszerűen szerintem csak kevés a lovas, hiszen nem mindenki teheti meg ,hogy lovat tarcson vagy egyáltalán hogy lovagolhasson. Én nem akarom kritizálni a magyar lovakat énis szeretem őket, de ha választanom kéne egyértelműen a holsteini!
A német lovak nagyon jól be vannak idomítva, míg itthon nem sok időt fordítanak az idomításnak!
Nekem ez a véleményem. Amúgy a nóniusz inkább a fogatteljesítményéről híres!
Cavalier
Éppen az ilyen hozzáállás miatt nincs lehetőségük a magyar lovaknak.
Ha egy magyar lóval foglalkoznak, és rendesen idomítják, akkor ugyanúgy érhet el kitűnő eredményt. És ha a tenyésztésben odafigyeltek volna, akkor sokkal jobb lenne a helyzet.
A határőrség Nóniuszokat használt, hátasnak. Díjlovaglásra lehetne tenyészteni Nóniusz alapra...

Cav
ui: a tartson az nem cs-vel van.
Cavalier
Ja, és attól, hogy csináltatok magamnak egy Fender Stratocastert, még nem leszek Jimi Hendrix...
Hiába adják egy szar lovas alá a világ legjobb lovát, az eredmény akkor is szar lesz. Legfeljebb nem olyan híg.

Cav
Kapomány
Persze! Fantasztikus lovak lennének ha nem hanyagolnák el az idomítást, ugyanolyan nagy lovaink lennének mint amiket a külföldi versenyeken látni.
Cavalier
Hát akkor mire vársz? Veszel magyar lovat, és idomítod, és bemutatod mit tud, vagy veszel németet, és erősíted azt az amúgy s erős tévhitet, hogy a német ló az isten, a magyar ló szar?
Én, ha versenyző lennék akkor is magyar lovakkal foglalkoznék, lehet, hogy nem lennék olyan eredményes, de haladnánk előre, és talán 10-20 év múlva lennének olyan nagyágyú magyar lovak is mint most a németek. Csakhát ha mindenki úgy áll hozzá, mint te, akkor nem fog menni.

Cav
Silver
Sziasztok!

Szerény személyem is a magyar fajták dicsérőinek táborát kívánom erősíteni! :cool:
Nincs szebb, jobb, okosabb, univerzálisabb a magyar LÓnál! user posted image
Az "univerzális" alatt annyit értek, hogy bármelyik sportághoz és a hobbylovagláshoz is lehet találni kiváló minőségű és küllemű lovakat a magyar fajták között is!
Pl: távlovaglás? SHAGYA;
fogathajtás? NÓNIUSZ, FURIOSO, LIPICAI;
díjugratás? GIDRÁN, MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ;
díjlovaglás? (no ebben nem vagyok biztos, de tutira lehet találni tehetséges egyedeket a MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ fajtákban, sőt ki tudja? Talán még a többiben is)
Military? GIDRÁN (csak megsúgom: jobb mint a német sportlovak, és ezt a németek is tudják, ezért is dolgoztak oly keményen a fajta visszaszorításán anno - ehhez csak annyit hogy ez egész szépen sikerült is, de még az a kevés Gidrán is, ami most van, kiváló eredményeket ér el a militaryben és díjugratásban egyaránt!!!!)

No, én csak ennyit fűznék hozzá, de ha ezek után is inkább német lovat akarsz 2x-es, 3x-os áron, hát csak tessék... rolleyes.gif

Adios
Silver
Silver
Ja még ennyit:

A német lovak azért tűnnek eredményesebbnek, mert olyan lovasaik vannak akik ezt ki tudják belőlük hozni (gondolok itt a díjugratókra). Szerintem egy Ludger Beerbaum egy magyar lóval is meg tudná tenni ugyanezt, de nekik a német ló van közelebb.
Meg aztán nem is biztos hogy csak idomítási hiányosságok vannak itten (nem mondom hogy az nincs), hanem sokkal inkább a lovaskézpésnek kéne a körmére nézni... rolleyes.gif
Na, az tényleg jobb a németeknél! De a lovak... Háááát...

Silver
Aniko
Silver!

Jót mondtál, és Cav is.
Viszont kihagytad a kisbérit! rolleyes.gif
Én ismerek egyet, aki nagyszerűen ugrik. Sajnos nem tudom, hogy amúgy a fajta mire használható még, de erről kérdezzük meg Cavaliert user posted image

Nem a ló nemzetiségi hovatartozása határozza meg, hogy jó vagy nem jó.

Kapomány!
Itthon is vannak nagyon-nagyon jó lovasedzők, és ha már ennyire leszólod az itthoni lovaséletet, tegyél érte, hogy jobb legyen! biggrin.gif
Silver
Anikó!

A csudába! Tudtam hogy valaki még hiányzik! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Igen! A kisbéri is nagyon jó és szép paci! Most per pillanat én sem tudnám megmondani milyen sportág fekszik nekik, de nincs két egyforma ló még azonos fajtán belül sem. Az egyik ebben jó, a másik meg abban. Olyan nincs hogy egy lovat nem lehet semmire sem használni!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Silver
ikácska
Nos, láttam már kisbérit igazán szépen teljesíteni díjlovaglásban. Viszont ismerek jól ugró kisbérit is. De van egy személy (akinek most nem említeném a nevét, a legtöbben úgyis felismeritek), akinek kisbéri ménese van, és valamikor militaryzott, eredményesen.
Szerintem Kapomány már teljesen eldöntötte, hogy neki nem kell magyar pacc. Tartsuk is "tiszteletben" a döntését. Erre rábeszélni nem tudjuk, vagy ha mégis, lehet nem tudná értékelni, mert már eleve elfogult.
Egyébként úgy tudom, hogy a külföldiek egyre jobban vásárolják a magyar fajtákat. Ez sem lehet véletlen. Tiszta ciki, csak mi, magyarok nem figyelünk fel a magyar lovakra. Így eredményeket is majd a külföldieknek hoznak. Aztán meg nézhetünk.
Nincs azzal bajom, ha valakinek már régebb óta van egy álomfajtája, ami nem magyar (mint Taido). De ne hurrogja le a magyarokat (mint Kapomány).
Kapomány! Én is tudom, hogy a Nóniusz a fogatban eredményes. Mert általában csak abban próbálják ki. Mert a fogatosoknak jó a magyar pacc. De beválna simán hátasnak is.
sheriff
idézet:
Eredeti szerző: Silver:
Pl: távlovaglás? SHAGYA;
fogathajtás? NÓNIUSZ, FURIOSO, LIPICAI;
díjugratás? GIDRÁN, MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ;
díjlovaglás? (no ebben nem vagyok biztos, de tutira lehet találni tehetséges egyedeket a MAGYAR FÉLVÉR, MAGYAR SPORTLÓ fajtákban, sőt ki tudja? Talán még a többiben is)
Military? GIDRÁN (csak megsúgom: jobb mint a német sportlovak, és ezt a németek is tudják, ezért is dolgoztak oly keményen a fajta visszaszorításán anno - ehhez csak annyit hogy ez egész szépen sikerült is, de még az a kevés Gidrán is, ami most van, kiváló eredményeket ér el a militaryben és díjugratásban egyaránt!!!!)
[/QUOTE]Miért van nekem olyan érzésem, mintha valami kimaradt volna a felsorolásból? Minha az aranycsapat tagjait sorolná valaki, s Puskás nevét meg sem említené.
Silver
Sheriff!

Hozzászólásommal nem az volt a célom, hogy megmutassam hogy én aztán jujdetudok, hanem csakcsupán annyi hogy érzékeltessem Kapománynak (és nem csak neki) hogy attól mert sportcélra szeretne lovat venni, még nem kell lemondani a magyar fajtákról.
Ergo: nem felsorolást tartottam, csak hirtelenjében ezek jutottak eszembe! Ezermillió bocs, ha kihagytam volna valamit, de az ilyesmi a legjobb családban is megesik néha! biggrin.gif
De ha gondolod egészíts ki, nem sértődöm meg! user posted image biggrin.gif wink.gif
Zsubaba
Számomra egyáltalán nem lenne fontos, hogy milyen lovat vennék (fajtára nézve).
A lényeg, hogy tetszen külsőre, és jól kezelhető legyen, jól reagáljon a segítségekre és lehetőleg ne legyen ijdedős... az már csak plusz, ha jól tud ugrani user posted image
user posted image

Nekem is vannak kedvenceim több nézetből is:
pl. szín: (almás)pej, palomino (van ahol külön fajtaként jegyzik csak, és nem színként), izabellafakó
tetszik a szíjalt hát is
dús sörény és farok
fajtára nézve tetszik az arab, kinek ne tetszene?
tetszik a shire, a fjord, a shagya, furioso, nonius(az orra miatt user posted image ), a welsh poni, és még sorolhatnám...

de ha tényleg vennék, akkor mindenképp a csontozatát, a patáját, egészségi állapotát venném figyelembe először. Ja meg hogy jól táplált-e.

user posted image user posted image

[ 08 Június 2002, 13:02: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]
Apple
Én szívem szerint Carmenre hajtok:o) (itt nekem mellékes, hogy milyen fajta! megjegyzem, furioso RulZ biggrin.gif ) Ő a THE BEST! nekem. Meg Cirát, de ő már nem lesz az enyém. sad.gif user posted image Na, nem mintha Carmennél bármi esélyem is lenne user posted image user posted image

[ 08 Június 2002, 16:42: Az üzenetet átszerkesztette: Apple ]
Silver
Kapomány!
Ez itten a lényeg szerintem:
Egészséges, nyugodt, megbízható és a célnak megfelelő lovat válassz! Az ilyenből nem csak 1-2 van elvétve az eladó lovak széles skáláján, tehát nem kizárt hogy ezek mellett a tulajdonságok mellett még küllemben is kedvedre valót találsz! user posted image
Csak jól körül kell nézni! Sok helyen és alaposan!
Sok szerencsét a keresgéléshez! wink.gif biggrin.gif
Silver
Zsubaba
Na ha már itt tartunk, akkor én Dinit vagy Millit venném meg, Dinit a megbízhatósága miatt, Millit meg inkább azért mert nagyon szép és még "él" alattad biggrin.gif
Bár akkor egyedül nem ajánlatos kimenni
user posted image
Egyébként Dini magyar félvér, Milli meg a lánya, szóval ő is magyar félvér maradt user posted image

[ 08 Június 2002, 17:37: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]
Filly
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ló keverék. Merthogy pl. a magyar félvér vagy a sportfélvér is bizony az. Így az én Hobó lovam is, aki félig teljes magyar mix, félig meg holland, amiben meg háromnegyed rész angol telivér van (szégyenszemre biggrin.gif )
ikácska
Nem szégyen Filly! Láttam a fotóidat a paccodról, és nagyon tetszik. Az a legjobb, ha az ember szinte első látásra "beleszeret" a paccba. És akkor nem is számít a fajta. De ha konkrétan nincs ilyen pacc, és nézelődni akarok, akkor a magyar fajták érdekelnek, akkor is, ha az magyar félvér. biggrin.gif
Kapomány
Teljesen igazatok van!!!!!!!!
Hogyha veszekbiztos a magyar fajták közül fogok választani!
De azért még nem vetem el azt az álmom ,hogy legyen egy német lovam!
Lehet ,hogy magyar sportlovat veszek?
Ki tudja!
Mindenesetre nálam a kinézet( ha versenyre veszek lovat) hátraszorul másodikként,hiszen azért mert valami milyatt nem olyan szép mint egy másik ló még bajnok is lehet. SZERINTEM!
Az biztos hogy jó lovas alatt még egy magyar ló is bajnok lenne!
Silver
Kapomány!

Ne is vessd el az álmod! Azt nem is szabad! Az álmok és vágyak viszik előrébb a világot! wink.gif user posted image
Amúgy én sem vagyok hajlandó kiverni a fejemből hogy egyszer lesz egy fríz, egy shire és néhány criollo lovam!!! biggrin.gif user posted image biggrin.gif (bármilyen valószínütlennek tűnik is a mostani anyagi helyzetemben! biggrin.gif )
user posted image
Silver
Playng
Kapomány!
Én is osztom az elöttem szóló Aniko véleményét.
Természetesen én is hobbilovas vagyok. user posted image
Nekem már van lovam, több mint egy éve boldog tulajdonosa vagyok egy Angol telivérnek.
Most biztos néztek nagyokat, hogy egy telivért, ráadásul Angolt hobbilónak (stb), de megjegyzem, én tökéletesen elégedett vagyok vele. Igaz, most volt egy viharvert hónapunk, de a "rakonsátlanságai" még belefértek a "telivér"-be. Néha tényleg elég nehéz vele, de odafigyelés, bátorság (!), és türelem mellett a Teilvér is tökéletes hobbiló.
Mikor a Lénát vettük, nálunk sem számított hogy milyen fajta, az volt a lényeg: legyen okos, szép, könnyed mozgású, élénk, nyugodt (!), és kanca user posted image
Igy találtam rá a Lénámra, és ez a módszer már bevállt a barátnőmnél is, aki ugyan sokkal nehezebb úton, de rátalált álmai "Hercegére" (ez volt a neve a pacinak) aki ugyan a gazdája mellett okos volt, gyönyörű és herélt (igaz az volt a gazdája nélkül is user posted image )de mikor nem volt ott a gazdi egy ördög vált belőle. Őt viszaadták a gazdájának, és hosszas keresés után rátalált Báróra, akivel most is nagyon jól megvannak.

Úgyhogy szerintem ne fajta szerint keress, mert az nem lesz túl szerencsés! Így is kevés eladó jó ló van az országban, és ha fajta szerint selejtezel, nem marad semmi!

De sok sikert, és légy boldog a paciddal! user posted image biggrin.gif user posted image

Playng
Zsubaba
Nálunk a Davos is angol telivér, de nem látszik rajta... inkább arabos a feje... jellemre meg csodálatos, természetesen néha vannak rosszabb napjai, akkor háttal áll a box ajtajának és nehéz bemenni hozzá, mert azonnal kirúg a boxból, de máskor odajön és körbeszagol és odadugja az orrát, hogy "hé te vakargass már meg!", és kitünő az ugróteljesítménye ahhoz képest, hogy viszonylag alacsony...
de én szeretem! user posted image
ikácska
Én is ismertem néhány angol telivért. De mind nagyon normálisak voltak, nagyon jó ugróképességgel. És ha rossz napjuk volt is normálisak voltak.
Kapomány
Mitne mondjak én is szívesen elfogadnék egy Angol telivért lovamnak. Amúgy szerintem mért lenne gond ,hogy hobbilónak használod. Néha nem is baj hogyha rakoncátlan egy ló hiszen akkor tudod jól ellenőrizni hogy jól ülsz -e a nyeregben. Én imádom az olyan lovakat akik mozognak ,,alattam".
Nemtudom ti ,hogy vagytok ezzel?
ikácska
Hát, én jobb szeretem a menős, de megbízható lovat. Az enyém ilyen volt (de csak az egyik). Én egy városka belvárosában lakom, de kertes házban. Na, innen kell terepre is mennem. Elég nem jól jönne ki, ha egyszer terepen nem tudnám kiülni a bakolását, és szépen hazavágtatna nyereggel a hátán az egész városon.
Kapomány
Hát az nem lenne valami szerencsés!
Én egyedül ki se mennék terepre, málam az egy min.két személyes dolog. Mi tegnap voltunk kint terepen öten,három tök ,,gyagya" ló ( Frenki velem,Ex és a Kisasszony) Mondjuk a Kisasszonyal még nem is volt semmi baj ,de az Ex az egy kész rodeót csinált szegény kislánnyal, persze mi csináltunk mindent az Ex után. Szegény lány leesett( én megúsztam). A kiváltó oka a rodeónak egy építkezés volt ahol égett a tűz, pont az út szélén. Én részemről nem szívesen mennék ki egyedül. Bár a ló nyugottságától ez nagyban függ.
Persze ez az én véleményem!
ikácska
Én meg 9 évig csak terepre jártam a sajátommal. Lovardában persze nem, mert ott díjlovaglás, meg ugratás volt. De az enyémmel szinte csak terep. Esetleg néha kicsit itthon a kertben ugratás, de 99%-ban terep. Van azért olyan pacc, amivel lehet terepre menni egyedül. De tapasztalataim szerint ezek nem az iskolalovak.
piaffe
Az én kis huje paccommal meg csak(!) egyedül jártunk terepre. Olyankor sokkal normálisabban viselkedik. Ugyanis ha előtte megy ló, akkor versenyezni akar. Ráadásul nincs nagy mozgása (mármint nem lép túl hosszúakat akkor sem, ha jól átlépi a patanyomát, de viszont jól lehet lebegtetni, mikor jól dolgozik, csak épp nem terepen), és hogy ő lehessen a gyorsabb, ilyenkor mindig elaprózza a lépéseit és még kényelmetlen is nagyon. Ha pedig ilyen terepeket csinálok, az nem tesz jót az addigi rengeteg munkánknak, amit az idomítás során belefektettem. Arról nem beszélve, hogy rohanni akar, mint az őrült, nehéz felvenni és nem az a baj, hogy nem tudom felvenni, hanem hogy muszáj kicsit erősebben fogni a kelleténél, de az szintén nem használ a támaszkodásának...
Persze ezt mind csak azért csinálja, mert kicsit idegbeteg. De azért már sokkal normálisabb terepen is. user posted image
ikácska
Piaffe! Gondolom, ez nem nyugtat meg, de az enyém is ilyen. Viszont ha terepen ő megy elöl, akkor normális. user posted image
Sac
Ikácska, úgy látom hasonló cipöben járunk. Nekem is háznál vannak a lovaim, igy velük csak terepezek! Nálunk fordult már elö hogy a ló/lovak hazavágtattak, keresztül a falun ... egyszer télen én estem le és nem tudtam még idejében elkapni a szárat, az a mocsok pedig otthagyott és hazament.Kb. 2 hónapja pedig az unokatesóim estek le mind a ketten és a lovak egyedül mentek haza ...

Nekünk 2 lovunk van, akik persze nagyon-nagyon összeszoktak: így ha eggyel megyek ki akkor állandóan hazamenne a társához, ám ha kettövel akkor meg mindig csak a másikat figyeli és követi minden mozdulatát ... van ilyen.

Üdv
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.