Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Mongol futóegér
Lóbarátok fórumai > Egyéb fórumok > Házi kedvencek
anyuszi
Hello,

Eleg sokfele allat megjelent a forumon, de miert nem ir senki a mongol futoegerekrol?
Nevukkel ellentetben inkabb horcsogszeruek, termmeszetesen imadnak futni, nalunk ok 1.5-2 oraig az eloszobaban rohangalhatnak.
Eszmeletlen tiszta kis allatok, 2 ketrec van szamukra osszenyitva, amit omaguk ugy alakitottak ki, hogy az egyikben csak alszanak (PZS, forgacs, a masikban megy a kaki/pisi (egy helyre!!) es a kajcsi.

A lanyok teljesen szelidek, a fiuk vadocabbak, legalabbis a ketrecben nem szeretik a piszkalast. Odakint ok is nyuzhatoak.

Volt egy egerem, aki felmaszott a heverore hozzam es a vallam alatt aludt amig tanultam.

Szinuk teljesen vegyes, nalunk olt mar a leggyakoribb homokszinu feher pocival, most egy koromfekete Desperado van feher nyakkendovel es egy vilagos kekes szurkes rubin szemu Szoszmosz.

Roviden ennyi..

Hireket, kerdesekt varok akar privatban is, 4 eves tapasztalattal rendelkezem, sajnos beleertve a betegseget es kezeleseket is. sad.gif
smoft
Meddig élnek a mongol futóegerek? Van valami különleges dolog, amire oda kell figyelni a tartásukkor - valami, ami eltér mondjuk egy törpehörcsög kezelésétől? (kaja, alom, terrárium, mozgásigény, stb.)
Mennyire szelídek? - szóval harapósak, vagy teljesen kézhez lehet őket szoktatni? Ha igen, akkor mennyi idő alatt?
pepszin
Sziasztok!

A mongolok egyáltalán nem harapnak! Már több mint 6 éve tartok és tenyésztekl mongol futóegereket és csak egyszer harapott meg az egyik - egy kölyök, aki megilejd, mert épp ki akartam takarítani a terráriumot és ezért el kellett kapnom. De amúgy soha. Még az idegeneket se bántják, inkább csak szaglásszák.
Szerintem a világ legjobb házi kedvencei. Kezesek, taníthatók, nem kell nekik nagy hely (mármint egy lóhoz v kutyához képest) és nem büdösek. És nem olyan unalmasak, mint a hörcsögök, ők tele vannak energiáal és mindig kitalálnak valami agyament dolgot, amivel magukat és a gazdáikat is elszórakoztatják.
anyuszi
Szia Pepszin,

Nálunk olyan 4 éve vannak egerek. Azt azért ne állitanam, hogy nem harapnak, az ujjamrol repult mar ijedtemben egyik egerfiam. Viszont meg lehet tanulni, mi nem tetszik nekik.
A kis repulom peldaul utalta, ha en vettem ki a ketrecbol. Ha o kijott, mar kezes barannya alakult.
Egyebkent hozzank hasonloan ok is onallo karakterek. Jelenlegi nostenyunk aldott josag, kezes szelid. A parja kicsit vadabb volt, amiota ivartalanittattuk, o is bekes. Indok a tul gyakori szules volt. Zaroakkordkent a mostani 6 kolyokbol 3 pici lanyt megtartunk.

Tenyleg mit csinalsz a szaporulattal? En a heten adtam at 7 elozo kolykot a Fiatal allatvedok egyesuletetenek. Ok garantaljak, hogy nem lesz a kicsikbol kigyoeleseg..

Picit meg vitatnam, hog a mongol futoeger a leg-leg tartas es gazdi szempontbol, van 2 degum, akiknek a csibeszsegerol es fokent gazdiszereteteterol tudnek meselni!!!

A.
BoKa
Nekem is vannak. Igaz, egyelőre bértartásban Blue-nál, de a héten már hazaköltözhetnek, hozzám user posted image Bár nem vagyok teljesen tisztában a kérdéssel, hogy ezek futó, vagy ugróegerek-e... Na mindegy, mert igazából azt se tudom, hogy mongol- vagy mexikóiak-e biggrin.gif biggrin.gif Lényeg, hogy tündéri édesek biggrin.gif
BoKa
4 gyönyörű és kedves, szelíd mongol futó egér fiúmat bérbeadnám utódnemzés céljából biggrin.gif
Vagy másképp: sexpartnert keresek fiaimnak biggrin.gif

Madam BoKa biggrin.gif

képek:
http://kep.tar.hu/apple1987/50101478/14154050#2
http://kep.tar.hu/apple1987/50101478/14154051#2
http://kep.tar.hu/apple1987/50101478/14154052#2
http://kep.tar.hu/apple1987/50101478/14154053#2

Ezen az utolsón látszik a három választható színváltozat.
Walkyria
jéééééééééé
csak most fedeztem fel, hogy kedvenc terráriumlakóimnak is van topicja!!! Párom lepett meg velük 3 évvel ezelőtt, vett négyet, állítólag 4 fiút... Aztán egyszercsak lettek 16-an wot.gif Különtettük a szülőket utána, meg megtartottunk még egyet, amiről tutira vettük, hogy lány, a csajbrigád maradt nálunk, a fiúk elköltöztek a bátyámhoz.smile.gif A három lányból sajnos már csak kettő él, az egyik mami ismeretlen okból elhalálozott. frown.gif Hatalmas helyen él a "maradék". smile.gif Jókat röhögünk rajta, amikor a kutyánkon kitör a vadászösztön és koppan az üvegen... Egy könyvben olvastam, hogy akár 8 évig is elélhet, ha nagy helye van és tudja rendesen koptatni a fogait és a karmait. Tündéri jószágok, nagyon szeretem őket biggrin.gif
pepszin
Íme, a Kisrágcsáló Klub fóruma: fórum

Kisrágcsáló klubbot szervezünk!
Mivel a csincsillásoknak tengerimalacosoknak, törpenyuszisoknak már van hasonló jól mûködõ klubjuk, mi arra gondoltunk, hogy ne legyenek háttérben a kisrágcsáló-tartók.
Így várjuk szeretettel elsõsorban a mongol futóegereket, egyiptomi tüskésegereket, csíkos fûegereket, házi- sokcsecsû-, táncoló- és ugróegereket, degut esetleg patkányt tartó klubozni vágyó gazdikat!
Helyszín: TIT Stúdió egyesület, Budapest
Tagdíj: 2000 FT/év (az idei évre csak féléves tagdíjat, vagyis 1000 Ft-ot kell fizetni)
A klub célja a kisállattartók összefogása és segítése. Elsõsorban a tartással és esetleges tenyésztéssel kapcsolatos tévhitek és problémák megoldása, hiszen sokkal többet érnek egy tenyésztõ szaktanácsai, mint egy hozzá nem értő eladóé. Na és persze az, hogy megismerjük egymást és jókat beszélgessünk állatkáinkról!
Az sem hátrányos, hogy klubként esetleg kedvezményeket is kaphatunk nagyobb cégektõl.
Érdeklõdni az indumiel@freemail.hu emilen vagy a mongol-futoeger.gportal.hu honlapon lehet!
Mindenkit szeretettel várunk!
BoKa
Walkyria, nem akarsz vérfrissítést a lányaidhoz? wink.gif Van 4 gyönyörű, okos, szelíd, egészséges, jó vérvonalból (biggrin.gif devil.gif) származó fiúm smile.gif

Mert így, lány hiányában csak így grupppeneznek:
http://www.kep.tar.hu/boka107/50315028/23368534#2
Walkyria
QUOTE(BoKa @ 2006.07.03, 12:02)
Walkyria, nem akarsz vérfrissítést a lányaidhoz? wink.gif Van 4 gyönyörű, okos, szelíd, egészséges, jó vérvonalból (biggrin.gif devil.gif) származó fiúm smile.gif

Mert így, lány hiányában csak így grupppeneznek:

Hehe, azt az enyémek is szoktak, csak nálunk live leszbi-show van. Az mindennapos gmano.gif Elég ez a kettő is, majd frissítünk, ha eljön az ideje smile.gif Két szexéhes hím itt is van, csak egy utcányit kell sétálni értük biggrin.gif A kis ribik biztos élveznék, én nem annyira, így is frászt kaptam, amikor négyszer annyi egérke rohangált egyik pillanatról a másikra. Még jó, hogy a gép mellett csak műanyagegér van, a csajok biztos elküldenének a búsba gmano.gif
BoKa
Rólam van szó? biggrin.gif
pepszin
Alf, a nagy kedvenc:

IPB kép
BoKa
Ez nagyon helyes! Szép szinei vannak smile.gif Kezes?
NEkem a 4 fiú eltérő módon lett szelíd. Az apjuk a legkevésbé, igaz, ő már elég nagy volt, mikor hozzám került..

Tud valaki valamit a kutyákkal való kompatibilitásukról? biggrin.gif
pepszin
IDÉZET(BoKa @ 2007.01.23, 09:28) *

Ez nagyon helyes! Szép szinei vannak smile.gif Kezes?
NEkem a 4 fiú eltérő módon lett szelíd. Az apjuk a legkevésbé, igaz, ő már elég nagy volt, mikor hozzám került..

Tud valaki valamit a kutyákkal való kompatibilitásukról? biggrin.gif

Naná! rockon.gif Nálam mindenki kezes. Ő meg különösen, mert elég sokáig lakott egyedül, ezért állandóan a terráriumon kívül volt - napi 3-4 órákat is akár.
Kuttyal még nem raktam őket össze, de egyszer az egyik haverom mongija összeszagolt egy tengerimalaccal. De valami nem tetszett a kis manónak, és a mongi nekiugrott a tengerésznek. biggrin.gif Szerencsére időben szétkaptuk őket...
BoKa
Ja, hogy ne az egereket féltsem, hanem a kutyát? redface.gif biggrin.gif
Összeszagolni már összeszagoltak. Először a legfélősebbnek kézből is megmutattam kismajmot, aki meg szerette volna nyalogatni, amitől szegény gér ijedtében kiugrott a kezemből, és bemenekült a hűtő alá. Alig bírtam utána szegényt kivarázsolni onnan... Aztán a legbátrabbal is bepróbálkoztam, hát.. ő se fogadta kitörő örömmel az ismerkedést smile.gif
Azóta a kis majom (rácson keresztül) el is kezdte volna nyalogatni őket, akik persze ettől is halálosan megrémültek biggrin.gif
BoKa
A 4 fiúmból mára már csak kettő maradt frown.gif Először Tesi urott le a nyitva felejtett erkélyről. Aztán mikor megszületett a fiam pár hónapra bértartásba adtam a 3 egeremet, és ott az apjukat az egyik reggel vérbe fagyva találták. Ő volt a legidősebb, ez kb. fél éve volt. És most itthon a megmaradt Mamusz is nagyon cefetül van hupp.gif Nwm tudom mi történt, vagy összeverekedtek, vagy rákos lett a hasán a mirigye, de borzalmasan néz ki szegény. Minden nap kezelem hiperollal és betadinnal, de nem javul frown.gif
3.5 évesek.
Ez fórumunk egyszerűsített külsővel rendelkező minimalista változata. A teljes, képeket és több információt tartalamazó verzió megtekintéséhez kérjükkattints ide.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.