Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:17

Tök mindegy, mert az egyikben élbõl nem akarok dolgozni :gm: De ha mégis abban kéne, ahhoz meg értelemszerûen kell a másik, szóval nem függetlenek egymástól. A tanár csak egy kis plusz, kis esszencia :dev:

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 15:18.

#4962 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:22

Az állatorvosság tényleg nem egyszerû, a suli sem (van állatorvostanhallgaó ismerõs, most diplomázik), de elhelyezkedni sem...

Hozzászólás megtekintése

Hirtelen nem tudtam, kire gondolhatsz, aztán leesett - a "névrokonom", ugye? :)Amúgy ANNYIRA nem tragikus a helyzet; ténylegesen munka nélkül nem túl sokan vannak az utóbbi pár évben végzettek közül (sem), ezzel a diplomával elég sokféle lehetõsége van az embernek... Praktizáló állás persze kevés van; azok is jobbára csak bejelentés nélkül, és az elsõ pár évben mindenképp rohadtul alacsony fizetésért. És egyrészt nem azért gürcöl az ember öt-több évet az egyetemen, hogy utána feketén dolgozhasson éhbérért; másrészt a többség pláne nem azért jön erre a szakra és küzdi végig magát rajta, hogy utána mondjuk mint gyógyszerügynök (vagy jobb esetben mint gyógyszertári alkalmazott) keresse kenyerét.Lovaslány, nem tudom, humán vonalon mi a helyzet; de nagyon nem kizárt, hogy a SOTÉval jobban járnál... :(

#4963 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:37

Tudom hogy jobban járnék... csak hogy fogok összekaparni annyi pontot? :confused: Meg nem tudom, hogy ezt akarom e csinálni... Meg hogy még 6 évet kibírok e tanulással :rolleyes: Meg még van pár "meg hogy..."

#4964 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:55

Szerintem Dé pont azt mondta, hogy a SOTÉ-val sem biztos hogy jobban jársz mint az állatorvosival :rolleyes:De ezt sohasem lehet tudni. :-/

#4965 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:01

én pont az ellenkezõjét értettem :rolleyes:De ha rosszul értettem, akkor meg nagyon állat helyzet van :(

Edited by lovaslány, 2005 augusztus 29. - 16:03.

#4966 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:04

Kata, most akkor nekem válaszoltál, vagy Dének? :D Mert én úgy értettem, amit írtam, ahogy te... Dét meg nem találom, hol véleményezte ezt.(a kétkezi munkások más kategória; az egyértelmû hogy jóval keresettebbek jelenleg Európa-szerte a jó SZAKEMBEREK, mint a diplomások... )

#4967 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:06

Neked válaszoltam :) Tötõ szerintem téged akart írni Dé helyett.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:10

Ööö, szerintem is benézte ezt a kis tötõ, én nem szóltam a humánorvosi pályával kapcsolatban :)Õz, igen, a "névrokonod"-ra céloztam. :)

#4969 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:21

Igazság szerint éreztem h kicsit sok a tagadás abban a mondatban; de még mindig nem bírom egyszerûbben leírni :DEgyébként, két megjegyzés a pályaválasztóknak:- tendenciákat lehet látni; de elég sokmindenben szinte képtelenség megmondani, hogy 5-6-7 év múlva, amikor kiröppentek a friss papírral, mi lesz a helyzet a munkaerõpiacon; szóval kicsit lutri ez az egész (persze akinek van egyértelmû érdeklõdési köre; az úgyse választ mást)- érdemes megkeresni olyanokat, akik épp a megcélzott intézménybe járnak, lehetõleg már úgy negyed-ötödév fele, vagy éppenséggel már végeztek is ott; ált. ezek kicsit pontosabban el tudják mondani, mirõl is szól a képzés, és mit lehet kezdeni vele, és mikre lehet számítani menetközben ill. végzés után; mint a külsõs "szakértõk".

#4970 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:22

Hát igen, diplomásokból már Dunát lehet rekeszteni, a szülõk is csak azt hajtják, hogy tanulni, tanulni, diploma kell, stb. De JÓ kétkezi munkásból nincs utánpótlás, ha meg lenne, nincs lehetõsége gyakorolni, tapasztalatot szerezni, mikor már mindent géppel csinálnak...Például az "ezer" éves házak és kastályok boltíveit, építészeti alkotássait már elég kevés kõmûvesz, építész, miegymás tudná megcsinálni, de ez nem biztos, hogy azért van, mert nem jó szakember, hanem nincs is rá igény, nincs rá tapasztalatszerzési lehetõsége. Nehéz ügy szerintem, de munka nélkül csak nem maradunk :)És tényleg vigyázni kell a több diplomával, mert megállapítják, hogy túlképzett vagy, vagy többet kéne fizetniük és már el is estél az állástól. (vagy azért, mert esetleg többet tudsz a fõnöknél :gm: )Érdekes egy világ....

#4971 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:26

Neked válaszoltam :)  Tötõ szerintem téged akart írni Dé helyett.

Hozzászólás megtekintése

IKKKEN :D :kir: :o :ang:

#4972 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 18:26

Nekem az volt a fura, hogy amíg a gimi elsõ éveit tapostam, apuéktól mindig hallottam, hogy õk nagyon szeretnék, ha felsõoktatásban továbbmennék, és hogy denagyon örülnének a diplomámnak.Ehhez képest simán elfogadták, hogy márpedig én fotósuliba szeretnék tovább menni. De ezt is kb a felvételi eljárás idején döntöttem el, tehát tavaly decemberben még abszolút nem volt ötletem, hogy hova mehetnék tovább.Nem kell izgulni, ha más nem, akkor az uccsó pillanatban úgyis mindenkinek be fog ugrani, hogy mi a nyavaja legyen tovább :)

#4973 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 18:55

Hát igen... De én attól félek, hogy idõközben meggondolom magam és vmi teljesen mással szeretnék foglalkozni. Kb 3 évig állatorvosira szerettem volna menni, de kb nyár eleje óta azon agyalok hogy mégse kéne. Tök tanácstalan vagyok... Meg most megint kavartak egyet a pontokon... :rolleyes: De mivel biosz-kémia fakultáción vagyok, ezért sok választásom nincs, hogy hova megyek tovább.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:00

Figyu, én most járok a fõsuli felénél, és baromira kezdem úgy érezni, hogy nem, ez sem. És nem mentem el színmûvre (oda fel sem vettek volna, de meg sem próbáltam), nem mentem el iparmûvre, semmi olyan humánra, ami igazán érdekel. A fõsulin is kérdezgették már, mit keresek itt. Jó kérdés. Nem mondom, hogy nem érdekel az ifó, de sokkal kevésbé, mint az hittem. De már a felénél járok, úgyhogy nem fogom abbahagyni. :) Meg lassan fölénybe kerülnek talán a szakmai tárgyak, azoktól még várok némi fantáziadúsat :rolleyes:Engem megöltek volna itthon, ha nem felsõoktatásba megyek. (Másfelõl nem tudták volna fizetni sem az egyebet.) De majd meglátják, hogy nagy valószínûséggel úgysem abban a szakmában fogok tudni elhelyezkedni, amit itt tanulok.

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 19:00.

#4975 nihilke

nihilke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 36 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:21

hát én még nagyon nem tudom merre akarok menni majd a középsuli után....most 2tannyelvûn tanulok és most megyek 3.ba de ezzel 1ütt még van 3évem eldönteni.... :) szeremcsére,ha most lennék pályaválasztó akkor nem tudnám hova menjek...

#4976 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:52

Voltam Barninál!! :yeah: Képek mozgás közben minden mennyiségben! Egyszer játékból a hátam mögött ágaskodott egy akkorát, hogy szegény Sanyi bácsi frászt kapott, azután jtt egy nagy adag tombolás. Jól tele volt a segg.e. képek kb. 5 min múlva.

#4977 Lovacska1

Lovacska1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:53

Szia Zsubaba!Akkor tali pénteken,ha ráérsz? Üdv:Lovacska :)

#4978 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:53

Há nekem van ötletem mi leszek ,ha nagy leszek.Felnõtt. :DNajó, komolyra fordítva a szót, tényleg van ötletem,de nem modom meg. :P (de gonosz vagyok:D :D)Ma tök jó terepet mentem.Tökim tök cuki volt, aranyosakat bakolgatott. :)

#4979 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:56

Péntek délelõtt ki tudok menni. Fruzsinak sajnos már iskola van akkor :(De látom, Rusty, olvasol te is, te is jöhetnél egy kis terepet, vagymi. :)

#4980 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:59

Há nekem van ötletem mi leszek ,ha nagy leszek.Felnõtt. :DNajó, komolyra fordítva a szót, tényleg van ötletem,de nem modom meg. :P (de gonosz vagyok:D :D)Ma tök jó terepet mentem.Tökim tök cuki volt, aranyosakat bakolgatott. :)

Hozzászólás megtekintése

Köszke a sok infot! :D :gm: Én az Agrárra szeretnék menni állattenyásztõ szakra. De ez csak egy álom szerûség... :rolleyes: :eek:hüle képek nagyon lassan akarnak felmenni.

Edited by The Oldenburgi, 2005 augusztus 29. - 20:00.

#4981 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 19:59

Péntek délelõtt ki tudok menni. Fruzsinak sajnos már iskola van akkor :(De látom, Rusty, olvasol te is, te is jöhetnél egy kis terepet, vagymi. :)

Hozzászólás megtekintése

Ja sajna már suli van asszem.De lemaradtam valamirõl?Viszont ha délután ráér mindenki, ha jól értelmezem énis ráérek.

#4982 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:03

Hozzászólás megtekintése

Köszke a sok infot! :D :gm: Én az Agrárra szeretnék menni állattenyásztõ szakra. De ez csak egy álom szerûség... :rolleyes: :eek:hüle képek nagyon lassan akarnak felmenni.

Hozzászólás megtekintése

Oldi, én is.Egy baj van vele: hogy max a fenekünket fogjuk tudni vele jó erõs mozdulatokkal törölgetni..

#4983 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:05

Na igen, végre jó az internetem, úgyhogy pótolgatom az olvasást. Mehetünk. De marad vajon nekem is ló, mert Merlin még csak egyéniben alkalmas az ilyesmire... :gm: Amúgy Töki még egy kicsit sántikált ma.

#4984 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:06

Hát megélni belõle -ahogy Uni is írta már- nem nagyon lehet. :rolleyes:ITT vannak a képek. Oké, bepótolom most. Nincs kedvem holnap töltögetni. (még szerencse, hogy ennyire el tudom dönteni).

Edited by The Oldenburgi, 2005 augusztus 29. - 20:12.

#4985 Lovacska1

Lovacska1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:06

Az tök jó! Kb. hánykor? :ang:

#4986 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:12

Tök sántított? Mitõl, kitõl? :eek:Én már lassan egy hónapja nem jutottam ki hozzá, de ki alatt sántult le, vagy mitõl? Soha életében nem volt sánta az a ló!!! :hupp:Délelõttre gondoltam, azaz 9 felé. (vagy az még reggel?)Merlin biztos, hogy nem tudna kijönni? :)Fruzsi, nem maradtál le semmirõl, Lovacska a Szuper Farmon lovagol, csak én nem tudom õt beazonosítani, és Rustyval is régóta tervezzük a kilovaglást, így most jutott eszünkbe a közös terep. Viszont én pénteken délelõtt jobban ráérek, mint délután :(Amúgy kivihetõ lóként ott van Félix, Rudi és Adria.

#4987 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:13

Oldi! Gyönyörû csikó (változatlanul),szép mozgással. :kocc: Kíváncsian várom a képeket,amikor már Veled a hátán galoppozik...már csak néhány év! ;)

#4988 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:14

Gyönyörû ez a ló Oldi! Irigyellek :ang: Csókaszemû vagy vak vagyok?

#4989 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:14

Igeeeen! Már nagyon várom! de inkább nem siettetem az idõt, így is olyan gyorsan elmegy. :rolleyes:Lovaslány! Egyik sem, és fotóztam ilyen bénán. :D Mindegyik képen kék szeme van a lónak, de egyébkánt barna.

Edited by The Oldenburgi, 2005 augusztus 29. - 20:16.

#4990 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:19

khm, a csókaszem nem az, amikor kilátszik a szeme fehérje is? a kék szem az kék szem. az én csikóm csókaszemû, pedig barnák a szemei, ahogy az anyjának is.

#4991 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:22

Tök azért sántít már három(talán már 4 is) napja, mert szegénynek a patája kb. kétszer akkora volt, mint kellett volna. De azt hiszem tegnap megkörmölték.Hát Merlin úgy közlekedik a többi lóval, hogy cerka kiereszt és helyben vágta oldalason, szinte ülve, eközben ordít torka szakadtából. :D

#4992 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:24

csókaszem"Csókaszemû a ló, ha a szemének színe az írisz pigmentszegényésge miatt kékesfehér. A lámpás lovak egyik szeme gyakran csókaszem."Tettem fel még képeket.

Edited by The Oldenburgi, 2005 augusztus 29. - 20:26.

#4993 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:25

Oldi!Gratula a lovadhoz! Szééép! :kocc:

#4994 Lovacska1

Lovacska1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:25

A kilenc az jó lenne. Én Félixet a koboldot szoktam lovagolni több kevesebb sikerrel!Merlin gazdija is jön terepelni? na legalább öt is megismerem testközelbõl rendesen :dev: ! idáig nem sikerült.Csak Timit Szellö gazdiját ismerem régebbrõl,Böbebabáékat, a kis shagya arabos emberkét most ismertem meg kb 1 hónapja. :D

#4995 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:31

Böbét már elvitték... :rolleyes:

#4996 Lovacska1

Lovacska1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:33

Miért? Mi történt?

#4997 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:35

Én Timit ismerem már régebb óta, meg Sanyival szoktunk dumálni. A többieket egyáltalán, szinte még névrõl sem ismerem. Tököt szokta még lovagolni Kata, és Móni, de van, hogy csak elkérik és oktatnak rajta. De hogy mi történt vele, az nagyon érdekelne... :(De melyik a Böbe?A shagya arab gazdájával beszélgettem múltkor, õ is szimpi volt. De most nem tudom se a ló, se a gazda nevét.... névmemória/arcmemória nulla... :(

#4998 Lovacska1

Lovacska1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 41 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:41

Sajnos a nevekkel bajban vagyok én is! Katát én is ismerem.A Böbebaba egy sárga sportló kanca volt. Akkor tali pénteken? Sanya hazajött már?

#4999 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:56

Hát akkor én errõl lemaradok. :( :(

#5000 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:08

Málna! Sipirc aludni, hisz holnap egész délelött nyeregben fogsz ülni! :D jah, leszünk kb kilencen ;)