Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

(Vad)nyugaton a helyzet változatlan

• Please log in to reply
12215 válasz a témához

#9361 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 8:16

Csapos testvér, nagy szarban vagy, tényleg, õszintén sajnállllllak, tiszta szívbõl, de ugye tudod, hogy egy kis erkölcsi, lelki, sõt - helyzetedet mélyen átérezve - anyagi támogatásomra mindig számíthatsz. Õrület, miken mész keresztül! Bátorság!

#9362 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 8:35

EZT MEGJEGYZEM.... Ti itt froclizzátok szegény jómunkásembert, mikor égbe kiálltja nyûgjét és kezét magasba emelve a Germán Isteneket hívja segítségül??????MIIIII? Hát JÓ! Legyen, gyermeteg évõdésetek nem ejt sebet rajtam. :nem: Nekem nem fáj ha barátaim beszolnak, Nekem nem fáf ha testemet dárda sebzi, Nekem nem fáj ha vadak marnak élõ húsomba, Nekem csak az fáj, ha pisilek..... :rolleyes:

#9363 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 10:22

Én annak nagyon örülnék,ha végre megszakadna a szivem Csaposért.De!..Nekem nincs szivem,s ha van akkor is kõbõl és szõrös!!!! :dev: :dev: :D

#9364 Kriszti2

Kriszti2

:)

• Fórumtag
  • 641 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 14:54

EZT MEGJEGYZEM....
Ti itt froclizzátok szegény jómunkásembert, mikor égbe kiálltja nyûgjét és kezét magasba emelve a Germán Isteneket hívja segítségül??????MIIIII?
Hát JÓ!
Legyen, gyermeteg évõdésetek nem ejt sebet rajtam. :nem:
Nekem nem fáj ha barátaim beszolnak,
Nekem nem fáf ha testemet dárda sebzi,
Nekem nem fáj ha vadak marnak élõ húsomba,
Nekem csak az fáj, ha pisilek..... :rolleyes:

Aranyapám!
Peponen, vagy rágj tökmagot :) .

#9365 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 25. - 21:47

Ugyan terepre nem mentünk ki, mert ahhoz túl jól sikerült a tegnapi buli ( :kv: ), azért felültem Prérire. Nagyon szimpatikus lovacska, és annak ellenére, hogy még nõni fog és erõsödni, már most is nagyon kényelmes a mozgása. :)

#9366 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 8:02

8-a, vasárnap jó lehet. Valóban 7-én van Akasztón a verseny, de vasárnap jövünk haza. Az egyik lovat ellovagolhatnád. A Kolon tó Páhi felõli oldala a világ legszebb lovas terepe. Na?

Jól hangzik. Egyedül az nem világos, hogy hogy jutok haza, ha a kocsit Akasztón hagyom :) .

#9367 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 26. - 10:51

... felültem Prérire. Nagyon szimpatikus lovacska, és annak ellenére, hogy még nõni fog és erõsödni, már most is nagyon kényelmes a mozgása. :)

:rolleyes: Hmm. Seriffnek tényleg nincs szüksége trénerre, fõleg, ha ennél csak kevésbé elhanyagoltabb lovai vannak. :kir:
(Lehet, hogy Csaposnak van szüksége trénerre :dev: .)

#9368 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 15:05

Tom: azért terepre még úgy se feltétlenül mentem volna ki vele, ha történetesen nem lettem volna olyan másnapos, mint amilyen :kir:

#9369 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 15:42

Jól hangzik. Egyedül az nem világos, hogy hogy jutok haza, ha a kocsit Akasztón hagyom :) .

Vitesd le magad valakivel. Vagy utána visszamész a kocsiért busszal. :gm:

Csaposnak sem tréner kell, (nincs rá pénze ;) ) csak szeretné ha egy nap minimum 28 órából állna....

Edited by Csapos, 2008 május 26. - 15:44.

#9370 Lacika

Lacika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 15:50

Osszad fel! Csak akkor elégedj meg óránként kb.51 perccel.

#9371 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 18:34

Volt 1-2 kép a gépemben, ha már erre járok, felrakom õket :)

Nem dolgoztunk sokat
És a lesétáltatást "megúsztam" :D
Ilyen meleg volt
Strand-randi
Bogyivagyok

#9372 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 26. - 21:02

Csaposnak sem tréner kell, (nincs rá pénze ;) ) csak szeretné ha egy nap minimum 28 órából állna....

"A barátok az idõ tolvajai." ( :( Nem Tom kitõl idéztem..)

#9373 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 27. - 6:40

Mondtan én, hogy Bogyi egy vizíló!

#9374 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 27. - 9:17

Jajj de jóóóó, köszi Apple! :D Amikor ott vagyok sosem csinálja.

#9375 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 27. - 10:17

"A barátok az idõ tolvajai." ( :( Nem Tom kitõl idéztem..)

Tölem.

Amici fures temporum.
(a "baratok" az idö tolvajai)

En meg a romaiaktol..

Sokan nem ertik ezt a mondast.. a jelentese: valogasd meg, kivel baratkozol, mert a baratod azt rabolja el töled, ami a legnagyobb kincs..

A baratod azzal lesz adosod, amit ha szeretne is törleszteni: keptelen. ( ez Seneca-tol van )
Az eleted idejevel.

Gondold meg kinek adod.

Gondold meg, megeri-e.

Gondold meg, kivel baratkozol.

#9376 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 27. - 20:02

Katasztrófa! Silverado totál tönkre teszi a lovam. Már olyan lassan üget, mint egy qh, a pályán mindig helyes lábra ugrik vágtába, fel megy a lószállítóra, úgy is, hogy rajta ülök és percekig mozdulatlanul áll. Végem van, nincs mese Rudi Katapultból kell egy rendes lovat nevelnem. Á, mi lett a jó kis távlovamból? Hogy fogok így a Tûzóceánján indulni? Segítség!!! Tanácsot kérek!! Menches a tanácstalan.

#9377 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 27. - 22:00

Gondold meg, kivel baratkozol.

Köszi. Annyit törtem a fejem, de csak valami latin eredet rémlett.

Mellesleg én mindig nagyon megválogattam az idõtolvajaimat. ;) Akit viszont barátként is tudok tisztelni, azzal szívesen dolgozom, beszélek, vagy hallgatok egy egész nap is. :kir:

#9378 Roby

Roby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 164 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 6:56

Katasztrófa!
Silverado totál tönkre teszi a lovam.
Már olyan lassan üget, mint egy qh, a pályán mindig helyes lábra ugrik vágtába, fel megy a lószállítóra, úgy is, hogy rajta ülök és percekig mozdulatlanul áll.
Végem van, nincs mese Rudi Katapultból kell egy rendes lovat nevelnem.
Á, mi lett a jó kis távlovamból?
Hogy fogok így a Tûzóceánján indulni?
Segítség!!!
Tanácsot kérek!!

Menches a tanácstalan.

Ismerek egy jó "trénert" :gm:

#9379 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 10:52

8-a, vasárnap jó lehet. Valóban 7-én van Akasztón a verseny, de vasárnap jövünk haza. Az egyik lovat ellovagolhatnád. A Kolon tó Páhi felõli oldala a világ legszebb lovas terepe. Na?

Vitesd le magad valakivel. Vagy utána visszamész a kocsiért busszal. :gm:

Befûztem apámat, hogy horgászgasson a környéken épp aznap, úgyhogy levisz meg hazahoz. :) Akkor pontosan hánykor és hol legyek?

#9380 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 12:05

Befûztem apámat, hogy horgászgasson a környéken épp aznap, úgyhogy levisz meg hazahoz. :) Akkor pontosan hánykor és hol legyek?

Vasárnap reggel 7-8-ra, Akasztón, a kastély ranchen.

#9381 hintaló

hintaló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 13:08

oké

#9382 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 14:58

Kéne szervezni egy kintalszunk túrát is valamikorra.

:D :dev: :D :dev: :yeah:

#9383 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 17:15

Egy-két gondolat a közelmult és a közeljövõ történéseihez. - nincs bajom a barátaimmal, nem sajnálom tõlük az idõmet, hisz azért a barátaim ;) - Menches essen térdre ahol van (ezt csakúgy szeretetbõl) - szombaton akasztón találkozunk - Totem szépen javul, kicseszett jól nézki még a kényszerpihenõ után is :) - Bayron is alakulgat :) - kintalvóssal tessék engem illetve lovam is megvárni, én is menni akarok! - Nyargaló barátunk most Mexicoban van , de a lovas beszámolóját követelni fogom. Az elsõt (amit szóban elmesélt és szétszakadtunk a röhögéstõl) és a jubileumi másidokat is, amit Sheriff látott is ;)

#9384 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 18:05

- kintalvóssal tessék engem illetve lovam is megvárni, én is menni akarok!

Lekésted :dev: Beszámoló folyamatban :)

#9385 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 18:12

Lekésted :dev: Beszámoló folyamatban :)

Épp most írtam egy próbálkozást, de várom a tiédet!

#9386 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 19:51

Csapos a közelmúltban "nyavajgott"hogy kéne menni egy kint alvósra!Nos Juice fogékonynak mutatkozott erre a felhívásra,és felbérelt és kibérelt egy túrára,azzal a megkötésel,hogy mindegy hova,csak elinnen,bárhová.Nos arra a megállapitásra jutottam,hogy ez a hely a Bakonyban van, :D kb Pende barátunk kertjében.Juice is azonos véleményen volt :ang: ,és azonnal igent mondott a célt illetõen,amihez Pende és Szende is elsöprõ többségel csatlakozott. :ang: Gringo(kimás?)és Cisko volt a nagyérdemü közremüködõ a ló állományból. Pendéhez mikor megérkeztünk,nagyon nagy örömmel fogadtak,s ez végleg meggyõzött engem,illetve minket,hogy jól határoztuk meg a koordinátákat,a helyt illetõen.Büszkén(méltán!)mutatták meg birtokukat és annak környékét,bennem meg egyre csak növekedett a hegyek "ura" iránti tiszteletem. :yeah: Én a Pilisben kezdtem a lovazást,és a mai napig vonzodom a hegyi lovazáshoz.(De az Alfõld nagyon jóóó!)Megragadó volt számomra azt látni,ahogy Szende Zarad lovával játszott.Igen,JÁTSZOTT!!Az a ló kifejezetten "provokálta Szendét,és hívta a játékra,s ami még meglepõbb volt,az az,hogy Szende rendkivüli módon tartotta a ló iramát.Én megvallom ilyet még nem tapasztaltam,ekkora "összhangot"játék közben ember és ló között!Határozottan mondom,hogy már ezért is érdemes volt oda menni. :kir: (szerencsére másért is) Pendéjék kertje végén van egy patak,ami a kertet elválasztja a legelõtõl.Ülünk a lovon,mire Juice megkérdezi, rossz sejtésektõl meggyötört hangon,hogy:"ezen most hogy megyünk át"?Majd elsûlyedtem "szégyenemben"de blazir pofával csak annyit mondtam(mert ugye az ismeretség kötelez)hogy:"száraz lábbal" :dev: !S a vége az lett,hogy Mindenki száraz lábbal kelt át a patakon,mint annak idején Õseink,csak én nem :D .Ugyanis Gringo egyáltalán nem akart átmenni,de amikor elötte mentem gyalog akkor lógó szárral gond nélkül követett.(micsoda bizalom!) :dev: Nagyon szép helyeken mentünk,mikor Juicét,illetve Ciskot megtámadta váratlanul egy Puma.Igen,egy PUMA. Edzet Silveradoshoz méltán ez nem ijesztett meg minket,csak Cisko pánikolt be,de õ is csak azért,mert õznek nézte és attól ugye majd megannyi ló megijed ahogy azt illik.Juice ettõl a "pániktól" leesett,s a puma is,és a ló is jól megtaposta,úgyhogy aznapra befejeztük a lovazást és más kevésbé veszélyes elfoglaltság után néztünk.Pl:Elmentünk vacsorázni. :D Ez kitünõ hangulatban zajlott,ennek egyik vitathatatlan oka nyilván az volt,hogy a pincér nem akart sehogysem megilyeszteni minket. Este úgy éreztem,hogy Juicnak esélyt kell adni a "csorba" kiköszörülésére,(hogyan menjünk át a patakon? :mad: )ésfelajánlottam neki egy függõágyas kint alvást a lovak mellet.Anyira azért nem volt csorba az a csorba,Juice szerint,de azért mégis nekiállt "köszörülni". :kir: Másnap hatalmas élményel mesélte,hogy mennyire jó volt,és hogy mennyire tuti dolog ez a függõágyas alvás. :yeah: :D Reggel ahogy lehetet nyergeltünk,Pende otthon maradt betegen,mert Sissy túlgyorsan ment át rajta a fürdetésnél,és nagyon fájlalta magát.Mi ketten elindultunk,és gatyarohasztó hõség dacára egy kiadósat lovaztunk.Átmentünk egy falun,aminek a neve AKA,s ott olyan élményem volt,amit nem tudok mással összehasonlitani.Nem egetverõ dolog,de mégis nagyon tetszet.Akár kivel,akármivel összetalálkoztunk,olyan barátságos volt,és annyira figyelembe vették a ló jelenlétét,hogy már nekem volt kinos.A fûkaszáló ember már messzirõl látván,lekapcsolta a kaszát.A traktoros megállitotta a traktort,stb stb.Nagyon aranyosak és kedvesek voltak az emberek.Azt azért hozzáteszem,hogy ezekben a bakonyi falvakban valahogy a kocsma nem nyitodik ki miattunk!! Pende!Nagy örömmel voltun Nálatok,és köszönjük (Emesének is! :D )nektek a lehetõséget. Csapos testvér! :D Egy kintalvós lovazás már nem is érdekel Téged?Tényleg abbahagyod a lovazást? :dev:

Edited by Janó, 2008 május 28. - 19:54.

#9387 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 20:07

Nem tettem le a lovazásról, mint Te is tudod. :) Örülök, hogy jól sikerült az ötletem kivitelezése, majd valami csokit felszámítok érte :D ;) Janó! MIlyen anyag volt amit szívtatok, hogy pumát láttál támadás közben? :D :gm:

#9388 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 20:14

Vadregényes tájakon Ahogy elhelyezkedtem a függõágyban Pendéék udvarán, egybõl tudtam, nagyon jól fogok aludni. Amikor Janó felvetette a kintalvás gondolatát, kissé gyanakodva néztem a két cölöp közé kifeszített alkalmatosságot, erõsen sanszosnak ítélve, hogy az éjszaka folyamán egyszercsak kipottyanok belõle. De miután hálózsákomba burkolózva egy vemhes hernyóra emlékeztetõ mozgással bemásztam a függõágyba, már tudtam, hogy minden rendben lesz. A hálózsákom szerencsére jó melegnek ígérkezett, ha felnéztem, a csillagos eget láttam, tõlem pár méterre a lovaink legeltek, sajgó testrészeim miatt forgolódni úgysem nagyon akartam :D , gyakorlatilag percek alatt elaludtam és csak másnap reggel ébredtem fel – szerencsére a függõágyban és nem a földön :) A kaland úgy kezdõdött, hogy Janóval megegyeztünk, elmegyünk valahová több napra túrázni. Mivel Janó szívében nosztalgikus emlékek élnek a hegyek iránt, én meg engedelmesen követem akárhová, ahová hajlandó engem elvinni, Pende hántai rezidenciájára esett a választásunk. Hétfõn kora hajnalban indultunk Pestrõl Kecskemétre, hogy onnét a lovakat futóra rakva átautózzunk Hántára. Sheriffet utolsó pillanatig próbáltuk elcsalni magunkkal, de õ inkább az okulást választotta El Broncon. Silverados viszonylatban egyáltalán nem meglepõ késéssel indultunk, :) így jócskán ebédidõre értünk Hántára. Útközben mélyreható tapasztalatokat szereztem a GPS mûködésérõl, ami idõnként nemcsakhogy teljesen fals helyeken, kissé vicces hanghordozással akart minket kanyarodásra bírni, de ha ilyenkor Janó felülbírálta, szemrehányóan közölte: „újratervezés”. Pendéék háza kellemes gyerekkori emlékeket ébresztett bennem, jó néhány nyarat töltöttem egy hasonló falusi házikóban. Mialatt Pende körbevezetett minket birodalmában, két dolgot állapítottam meg: • A lovaknak igen kellemes életük lehet Pendééknél :ang: • Pende ugyanolyan lökött, mint azelõtt :dev: A rövid tárlatvezetést követõen lóra szálltunk és kisebb túrára indultunk a környéken. Cisco az idegen környezetben és a két idegen ló társaságában Gringoban látta a biztos pontot az életében, így gyakorlatilag levakarhatatlan lett a sárga heréltrõl. Kisebb nehézségektõl eltekintve egész jól szórakoztunk, Cisco a bosallal is egész jól mûködött – bár saját lelkem megnyugtatására a kantár is ott lapult a nyeregtáskában, de nem volt rá szükség. Igazán szép helyen lovagoltunk, amikoris nem sokkal azután, hogy Pende megjegyezte, milyen érdekes, hogy vadakkal még nem találkoztunk, jött a PUMA. Pende ugyanis épp valami kisebb nézeteltérést rendezett a lovával, amivel felzavarták a bozótban rejtõzködõ vadállatot, aki erre Ciscora támadt, egész pontosan nekiugrott a farának. Felületes szemlélõ a pumát ugyan riadt õzikének nézte volna, de riadt õzikék miért ugranának neki egy sokszáz kilós lónak hátulról? Ezt az egyszerû összefüggést Cisco szempillantás alatt átlátta és rugdosás és bakolás formájában ádáz élet-halálharcot kezdett vívni a ránktámadó vadállattal. Az életünket ezzel ugyan megmentette, de számomra ismét bebizonyosodott rodeos képzettségem hiánya, ugyanis szempillantás alatt a földre kerültem, ráadásul Cisco a küzdelem hevében még lábon is rúgott, de ha jól hallottam, a rugások a támadót is elérték. A puma ilyen kemény ellenállásba ütközve menekülõre fogta volna a dolgot, de elsõ kísérletre nem nagyon ment neki a lábraállás. A felületes szemlélõ itt ismét csak egy riadt és vergõdõ õzikét látott volna, aki végül azért összeszedte magát és felettem átugorva távozott. Miután konstatáltuk, hogy biztonságban vagyunk, felmértük veszteségeinket. Én leginkább a lelki nyugalmamat vesztettem el – magyarán piszkosul megijedtem :D – de a lábam is erõsen fájlaltam. Ráállni ugyan tudtam, de azért biztos-ami biztos alapon gyorsan levettük a csizmám, hogy ha mégis dagadni kezd a lábfejem, a baleseti sebészeten mégse kelljen levágni a lábamról. Mármint a csizmát, nem a lábfejem. :D A kis közjáték után a legrövidebb úton hazamentünk, és mivel ennek a hazaútnak jelentõs része lakott területen át vezetett, módot adtunk rá a hántaiaknak, hogy elgondolkodjanak a zokniban való lovaglás létjogosultságán. Mikor hazaértünk és leszálltam a lóról, rá kellett jönnöm, hogy Pendének igaza volt és tényleg fenékre estem, ugyanis addigra ez a testrészem is sajogni kezdett, így a járásom a hadirokkant bádogemberére kezdett hasonlítani. Igen erõs lelkiismeretfurdalást éreztem a rövidre sikerült túra miatt, ezért próbáltam Janót és Pendét rávenni, hogy menjenek még egy kört, de õk inkább a lovak körüli munkát választották. Pende esetében utólag azt kell mondanom, ez rossz döntés volt. Pende ugyanis elkezdte zuhanyozni az egyik lovat, akinek ez nem nagyon tetszett és menekülés közben átvágtázott az útjában álló Pendén, akinek mozgása ezt a kis kalandot követõen még merevebb lett, mint az enyém. Miután jól kiszórakoztuk magunkat egymáson, Janó kocsiját sebesültszállítóvá minõsítve elmentünk vacsorázni. Eddigre szembesültem vele, hogy nemcsak a járásom vicces, de az ülés sem esik jól. Janó az est folyamán többször felajánlotta, hogy menjünk haza, mert szerinte én másnap nem fogok tudni lóra ülni, de akár félreismert, akár lerázni akart, a javaslatát nem fogadtam el, így abban állapodtunk meg, hogy másnap meglátjuk, legfeljebb õ lovagol, én napozok, Cisco meg legel. Este némi társasági élet után nyugovóra tértünk az udvarban felállított függõágyakban. Reggel viszonylag korán ébredtünk és reggeli után úgy döntöttem, én lovagolni fogok. A nyeregben végülis nem kell gyalogolni, ülni meg majd csak fogok tudni valahogy. Mivel Szendét iskolai kötelezettségei elszólították, Pende pedig betegállományba kényszerült, Janóval kettesben indultunk útnak, Aka falu felé, amely késõbb keserû csalódást okozott nekünk. Cisco jobbik formáját hozta, a Pende kertjében lévõ patakon gond nélkül átkelt és amikor rájött, hogy messzebb megyünk, mint amire õ gondolt, már Gringot sem akarta leelõzni, sõt akkurátusan figyelt arra, hogy ne távolodjunk el túlságosan a másik lótól. A nap elég erõsen tûzött mire elértük Akát, ezért a városnézés keretében meg kívántuk látogatni a helyi vendéglátóipari egységet is némi folyadékutánpótlás érdekében. Nálam ugyan volt víz a nyeregtáskában, de Janó ezt olyan megvetéssel utasította vissza, mintha az angol királynõnek üveggyöngyöt kínáltam volna. :) És ekkor ért minket a csalódás: az egyébként kedves és szimpatikus falucskában nem volt nyitva a kocsma. Tovább-ballagva utunkon meglátogattuk Farkastorok völgyében a tavat, majd némi gyaloglás után a temetõi csapból megitattuk a lovainkat és mi is feltöltõdtünk. Visszafelé is Akán vezetett az utunk, sok változás nem történt a faluban elõzõ látogatásunk óta. :) Hazautunk szintén kellemes nyugalomban, mondhatnám eseménytelenül telt. Napközben több õzzel is találkoztunk de mivel egyik sem akart megtámadni minket, Cisco figyelemre se méltatta õket. Hazaérkezésünk után a lovakat kicsaptuk legelni, mi is rendeztük sorainkat, majd némi pihenõ után hazaindultunk. Silverado közbeiktatásával este érkeztünk Pestre. A két nap alatt kicsit leégett az orrom, a lábam kék-zöldre színezõdött, de jót lovaztam, és kedves ismerõsökkel töltöttem az idõt. Köszönet érte Janónak, Pendének, Szendének és Cisconak. :ang:

Edited by juice, 2008 május 28. - 20:17.

#9389 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 20:47

Nem tettem le a lovazásról, mint Te is tudod. :)
Örülök, hogy jól sikerült az ötletem kivitelezése, majd valami csokit felszámítok érte :D ;)
Janó! MIlyen anyag volt amit szívtatok, hogy pumát láttál támadás közben? :D :gm:

Csapos! Csak én nem szívtam,és ezért CSAK én láttam helyesnek a támadót.PUMA volt az higgyél nekem.Én ott voltam. :kir:
(ám ha az één szavam kevés neked,akkor kérdezd meg Ciskot,ugyis igazolni fog. :kir: )

#9390 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 20:58

Csapos! Csak én nem szívtam,és ezért CSAK én láttam helyesnek a támadót.PUMA volt az higgyél nekem.Én ott voltam. :kir:
(ám ha az één szavam kevés neked,akkor kérdezd meg Ciskot,ugyis igazolni fog. :kir: )

A pumák legrosszabbik fajtájából való volt, õzbõrbe bújt. :D

#9391 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 28. - 21:28

Legközelebb Pécs környékére kell menni! :kv: :yeah:

#9392 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 29. - 10:00

Juice.. hihetetlen szerencsetek volt..

riadt õzikék miért ugranának neki egy sokszáz kilós lónak hátulról?

a PUMA mindig hatulrol tamad..

Cisco a küzdelem hevében még lábon is rúgott

Az eletedet mentette meg.. ez a lenttartasi ösztön: a kanca mindig labonrugja a csikot, ha PUMA tamad.. hogy csendben fekve maradjon.
A PUMA nem dögevö.. fekvöre soha sem tamad.. eledele mindig allo allat, amit allva fogyaszt el.

Ezert Aranyszabaly: ha barna, szörös allatot latsz: AZONNAL LOROL!!! HASRA!!!

A puma.. menekülõre fogta volna a dolgot, de.. nem nagyon ment neki a lábraállás.

Szerencsetek volt.. öreg PUMA lehetett.
Az ilyeneket multheti HVG-vel ( ovatosan!!! ) meg lehet fogni.

piszkosul megijedtem

A PUMA valoszinüleg megjobban.. ha Jano ranezett..

Köszönet érte.. Cisconak.

Ugye ezek nem maradnak üres szavak???

#9393 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 29. - 10:12

Istenuccse, ez most tetszett! :D Lehet öregszem? ;)

#9394 Guest_Peter13_*

Guest_Peter13_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 29. - 10:19

Lehet öregszem? ;)

öregszel.. ez meg nem lenne baj.. de en is..

#9395 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 29. - 10:20

öregszel.. ez meg nem lenne baj.. de en is..

:D

#9396 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 29. - 13:34

Legközelebb Pécs környékére kell menni! :kv: :yeah:

És remélhetõleg még az idén ;) :yeah: Ha kell, még PUMÁ-t is szervezek, bár felénk a tigrisek, farkasok kódorognak szabadlábon :gm: Meg az a pár medve, aki télen idetévedt, és azóta sem talál haza...

Peter13!
Könnyesre röhögtem magam, a kollégáim már nagyon hülyén néztek :cool: Kösz, ez jólesett :kir:

#9397 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 29. - 13:55

Jobbulást a hősöknek, akik -igaz, cisco-i segítséggel, de- megfutamítottak egy PUMÁT. :) (Szép utatok lehetett, őszinte irigyletem. :) )

Edited by maugly, 2008 május 29. - 13:55.

#9398 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 31. - 9:49

Menches! Megkaptad a két pü-t? Válaszolsz is majd :ang: ?

#9399 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 31. - 20:33

Ja megkaptam és , Ja válaszolok is. De nem most hanem holnap telefonon, mire is? Tudommám de úszok de nagyon. Én, Menches a széteset!

#9400 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 1. - 11:40

Silveradon egy kicsit másképp Tegnap nagy reményekkel indultam útnak Silveradó felé, hogy egy kiadósat lovazzunk végre. Mikor letértem az autópályáról,(Örkénynél jöttem le a kecskeméti lehajtó zárva tartása miatt)eszembe jutott,hogy régen kávéztam, :D és Ladánybenén a jól bejáratott helyek egyikén biztosan nem engednek tovább ha bejelentkezem hozzájuk egy kis csevejre.Persze jelentkeztem én de senki sem vette fel a telefont, :( így legnagyobb zavaromban betértem a Híres hirhedt Hajnalka pressoba.No ott volt aki megismert,és volt aki csak kapizsgált valamit,de én sosem láttam õket ezelõtt az biztos!Olyan korán kezdték a napot aznap,hogy mire odaértem,már csont részegek voltak.Azonban a pultos aki nem akart Megismerni, pedig Õt én Ismertem, olyan de olyan kávét adott, hogy hét nyelven beszélt. Eddig minden oké!-mondom én magamban. Aztán Gábor cimbora is elõkerült :ang: álmos gyûrött szemekkel, és már ketten hörpöltük a kávét innentõl fogva, nagy beszélgetésbe merülve. Tényleg nagy beszélgetés volt, kielemeztük a hazai és nemzetközi bonyodalmakat, annak hatásait, melyek begyürüztek Ladánybene citybe is magaalá gyûrve az ellenállni nem képes szegény népet. Az élet nehéz, a földek elhagyatottak, nem mûvelik már annyian, mint tavaly meg azelõtt, meg azelött. Mit lehet itt ilyenkor tenni? Senki sem tudja. De addig is inni kell, nehogy a szárazság az emberre is átragadjon, még a végén úgy járnának egyesek, mint a repedezett fõld. Mi inkább kihúzódtunk a teraszra Gáborral, és ott folytattuk világmegváltó tudományos beszélgetéseinket.(közben a kocsma bezzeg hangos) Az idõ haladtával, mikor mindent megoldottunk, tovább indultam eredeti és végsõ célom felé, Silveradóba. Sheriff már ott volt egy csatakos lóval, mint aki a Dunántúlról vágtatott idáig a hírrel, hogy:” meghalt a király!”Pedig csak meleg volt és egy kezdõ csikóval bíbelõdött a pályán. Persze az autó hûs utasterében joggal felejtettem el a kinti kánikulát, és ez érthetõbbé teszi a fentiek megállapításait, de hamar „kijózanodtam” amikor kiszálltam a kocsiból. A hõség egybõl „táncba vitt” és mikor elengedett, Sheriffel gyorsan bementünk a helyi ivóba, hogy rendezzük sorainkat, majd újult erõvel ismét éljük a cowboyok egyszerû, de nagyon nagyon nehéz életét. Nehezebben ment a „sor „rendezés, és elfogyott ismét egy lavor kávé, meg egy vödör sör. Az elõbbit én, az utóbbit Sheriff tette a magáénak, ugye ezt mondanom sem kell. Végül elég felkészültséget érezvén mind ketten magunkban, és a másikban, kimentünk, és bizony jöjjön, aminek jönnie kell, felnyergeltünk. Most a kezdõ csikók bevezetése a „nagybetûs” életbe volt a napirendi pont. A feladat sort Sheriff a Pályán kezdte-folytatta, majd kimentünk a terepre. Engem Préri látványa ragadott meg megint, mint oly sokszor már, azok a színek, és szemek, a fej, a láb, maga az egész ló! Nagyon „parádés” az egész. Sheriff is úgy ült rajta, mintha az övé lenne, de most még nem szóltam neki, legyen jó napja. Majd idõvel ezt is rendezzük!(olyan jó, hogy vele mindent lehet „rendezni”) :kir: a lovacska még nem érezte magát nagyon nagy biztonságban kint, de Gringo jelenléte mégis csak tompított az idegeskedésén, harciasságán. Végül is kezdésnek jó volt, de tényleg! Ebéd bent a tanyán, Menches család, barátja Hesus és barátnéja, Csapos és mi ketten. Nagyon jó hangulat volt végig ebéd közben, igazán átjárt az elégedettség, most Mindenki nyugis volt, békés, a kaja is izlet nekem. Menches legkisebbik leánya, Réka a legcserfesebb, olyan, mint egy idejött „Angyal”. Nagyon nagy színfoltja a tanyának, de gondolom otthon a családban is. Anyja Apja méltán lehet büszke „szívük csücskére”. Persze a többiek sem maradnak le mögötte, de õk már nagyobbak, és az máás. Csapos, aki késõbb jött, úgy látszik nem pihenni jött, ugyanis valamit számolgatott hosszan a blokkfüzetében,(vagy csak egy Á4-es papíron) de a végén a csodálkozástól kikerekedett szemekkel ám elégedetten dõlt hátra, és kért egy üdítõt a nagy eseményre.(eredményre)Ebéd után ismét lovazás,majd 6 óra körül Sheriff haza indult kipihenni az „egyszerû ám nagyon nagyon nehéz cowboy életet”.Még maradtam egy kicsit,bár tudtam hogy mennem kéne,de olyan békés volt a tanya,olyan vidám,hogy húztam az indulás pillanatát ameddig csak húzhattam.Menches nagy szeretettel marasztalt,valami cápa is fõt a Bográcsba, bár lehet hogy csak harcsa volt, netán ponty? Nekem minden hal egyforma, ugyanis nem nagyon eszem halat sajna. Bár ennek ellenére maradtam volna szívesen, de eljött a pillanat,és muszáj volt indulnom. Hazafelé gondolatban ott volt velem az „aznap”és kisimult lélekkel „idõztem”az elmúlt órák mozzanatain egészen hazáig. Most zárhatnám azzal,hogy "megint nem történt semmi..."de ez egyszerüen nem igaz!Most igenis "történt" valami! :yeah: :ang: