Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikók idomítása

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
500 válasz a témához

#1 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 19:12

Sziasztok! Minden vágyan egy fiatal (1-1,5 éves) csikó.Mindenki azt mondja hogy csikót nevelni hatalmas feladat. A barátnõm azt mondta hogy volt olyan edzés amikor 3-szor is leesett a lováról. Engem mondjuk nem érdekelne hogy hányszor esek le, hanem elõregondolnék milyen lesz az amikor elmentek elsõ versenyetekre(amit vagy jól vagy rosszabbul végeztek el, mint amire számítottál)és együtt mulattok egyet, de persze fantasztikus dolog versenyt nyerni. Írjatok mi a léleményetek a témával kapcsolatban? ti mit csinálnátok ha kapnátok egy 1 éves csikót? Várom a véleményetek!!! Kapi

#2 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 19:29

Hm.. nálunk pont most egy éves a csikó... és hát ugye elég rakoncátlan... Az is fontos, hogy elõtte hol volt, vagy hogy folgalkoztak vele, mert pl. neki kiskorától felvettük a patáját, szóval azt szépen feladja. A hasát is végig lehet simítani, nem emeli a lábát. Van amikor hátranéz, hogy mi van, de nem csinál semmit. Szóval azt is nézd meg szerintem ,hogy honnan kapod a lovat.Aztán a másik, hogy nagyon sokat kell vele foglalkozni, és 2,5-3 éves koráig nem tudsz ráülni. Elkezded futószárazni, az is rengeteg munka, aztán rászoktatni a nyerget, a kantárt, a zablát, a segítségeket megszoktatni vele... ez mind mind sok türelmet és idõt igényel. Én nem kezdenék egy csikóval. Ha ez az elsõ lovad lenne, akkor szerintem vmi tapasztalt lóval kezdj, minimum 6-7 évessel. De ha rengeteg idõd van, meg szeretnél egy saját idomítású lovat, akkor sok szerencsét hozzá Posted Image (ha hallgatsz Porfelhõre, megtanítod bukfencezni is Posted Image Posted Image )Zsu Posted Image

#3 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 20:47

Az biztos hogy nagyon meg kell nézni mielõtt a csikót megvennénk. Csak az a bökkenõ hogyha rákérdezel a csikó természetére és eddigi képességeire akkor hajlamos arra az eladó hogy a fontos részeket elhalgatják ami hatalmas probléma. A csikónak nem kell szerintem rosszul venni a rakocátlanságát egy bizonyos ideig. Persze ami kötelezõ az kötelezõ.

#4 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 21:10

Én nem veszem rossznak a rakoncátlanságát... hiszen csikó... de azért néha idegesítõ... pl. nem tudunk úgy kimenni a körre, hogy vezetjük a csikót, kivéve, ha te fogod az orrát a jobb kezeddel bal kezedben a szár. A csikó orrát az anyja popsijába dugod, a pici jobb oldalára meg odaállítod a tesóját... így nem tud semerre sem kitörni és nem visz el a halálba. Volt már hogy kiszaladt az út közepére, az volt a szerencse, hogy arra nem járnak autók...nagyon vigyázunk rá, õ a szemünk fénye Posted Image Posted Image

#5 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 21:24

Vigyázzatok is rá! Nem kéne megpróbálnod egyedül bevinni a karámba , vigyél magaddal zabot vagy kockacukrot és próbáld elkezdeni egy kis háromszögbe vezetni ha ügyesen semmi probléma nélkül megoldotta a feladatot akkor mondj neki néhány bítató szót és adj neki egy kockacukrot és ezt szép folyamatosan próbáld neki megtanítani. Ne felesd el hogy ha valamit rosszul csinál akkor csínján bánj a büntetéssel. Elsõre csak addig csináld amíg hibátlanul nem sikerül utána hagyd abba hiszen van még idõ. Szerintem próbáld ki! Majd meséld el hogy haladsz vele. ;)

#6 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 22:51

A ló vagy csikó zabbal, cukorral kiválóan elrontható de nem megvehetõ!A leválasztott csikó rövid idõ alatt megtanitható a legfontosabbra,ELÕRE MENNI!Innetõl nincs más dolgunk csak ballagni mögötte.

#7 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 14. - 23:16

Ha én kapnék egy 1 éves csikót, 2 évre beraknám egy jó ménesbe.

#8 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 15:52

itt nem az a baj,h ogy nem egy elõre... pont ez az, hogy megy, és úgy mint ökör!és nem lehet megfogni... mert elránt!Szóval errõl szoktatjuk le úgy, hogy anyapopinézés van Posted Image

#9 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 18:17

Teljesen egyetétek veled filly. Én is ugyanezt tenném. Zsubaba nem lehet az hogy nem mozog eleget hiszen még nagyonnagy a mozgásigénye? Vagy egy ménesre vagy minimum napi 3 órát kéne karámban eltöltenie elosztva egy napra! Mennyit mozog egy nap?Filly ha tudtok egy ménest ahova be lehetne rakni egy csikót az jó lenne. Szívesen várom ötleteiteket. Ha lehet olcsó legyen. [ 15 Május 2002, 18:32: Az üzenetet átszerkesztette: Kapomány ]

#10 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 18:35

Hmm... lehet hogy többet kéne mozgatni...Karámban van egész nap, mert úgy van megoldva, hoyg a kert végében vannak a boxok és kb a fél kert kifutó. Ez kb egy 10-15m átmérõjû kör. De lehet hogy nagyobb... Homokos, de szerintem ott nem nagyon tud szaladgálni. Heti 2-3szor van csak kint, de majd ha vége lesz a sulinak, lehet hogy minden nap kint lesz, vagy legalább 4-5ször egy héten!És szerintetek mekkora lesz? most 1 éves, és már akkora mint az anyja! Posted Image A testvérétõl csak 10cm választja el... ugye nem lesz nagyobb a tesójánál?(A tesója, a MIlli legalább 175, de lehet hogy 180 is van. tongue.gif ) :D Posted Image

#11 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 18:53

A csikók 4-5 éves korukig nõnek. De ne izgulj mert 1 éves koráig nõ gyorsan . Már nem fog nagyot nõni max. 10 cm. A mozgatását meg próbáld valahogy megoldani . Ha meg tudnád kérni a lovászt hogy rakja ki mindig talán lelassulna. A csikóknak NE FELESD EL nagyon nagy a mozgásigényük.

#12 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:03

Hát abban a max. 10 cm-ben én nem lennék olyan biztos!Az én csikóm még csak 2 éves, de 1 éves kora óta jóval több, mint 10 centit nõtt!!

#13 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:04

Hová rakja ki? Posted Image Nincs karám, csak ez a "kör" alakú kifutó és a box ajtaja mindig nyitva van, szóval akkor megy ki ökörködni, amikor akar... lovász? ööö ... tongue.gif :D

#14 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:06

több mint 10 cm????3 méter magas lesz???neeeeeee :eek: szaltókat fogunk esni róla :D Posted Image

#15 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:12

Persze hogy van olyan csikó amelyik többet nõ 10 cm-nél .Én átlag mondtam.Nálatok nincs lovász? Hát akkor néha hajtsd meg egy kicsit had fussa ki magát. Majd aztán kezd el vezetni és nézd meg hogy elrohan -e . Vigyázz arra hogy ne hajtsd túl mert lehet hogy nincs annyira kondiban. Csak szép fokozatosan hajtsd. Hozd egy kicsit kondiba.

#16 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:34

Amikor kimegyünk a körre, akkor általában meg szoktuk egy icipicit hajtani, olyankor mindig lerúgja a csillagokat az égrõl... utána odamegyünk hozzá, megsimizzük, megdicsérjük... Aztán hagyjuk legelni. De pl. múltkor jött egy lovascsapat és akkor meg alig lehetett megfogni, de ezt megértem Posted Image Meg amikor megyünk be, akkor már lehet vezetni, csak kifelé van balhé mindig, ezért "izmosaknak" adjuk oda Posted Image Valamit anyupopsinézés van :D Nincs lovász, hisz a "háziak" megcsinálnak mindent, valamint hétvégén iskolás gyerekek szoktak segíteni és utána egy órát vagy terepet ingyen mehetnek. Posted Image remélem nem lesz Posted Image a csikó, hanem Posted Image lesz Posted Image

#17 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 19:50

Remélem énis hogy Posted Image lesz!!!De addig is fusson sokat.Ajánlok neked egy kis lóirodalmat méghozzá Reiner Klimke könyvét A Fiatal Hátasló Alapkiképzését.Érdemes elolvasni én is sokat tanulok belõle hisz már mondtam hogy egy csikóra vágyom. Amúgy ez az édes csikó Mén? Mi a neve?A mérettel kapcsolatban pl. ha NÓNIUSZ az illetõ csikó akkor 6-7 éves koráig még fejlõdik. Én mindig vonnzottam a problémás lovakat. Én egy Sári nevû lovat lovagoltam akit úgy képzelj el mint egy 160 cm marmarasságú kancát aki minden kezdõt ledobott. Amikor elõször ráültem akkor vagy kéttszer ledobott. Egy baja volt szegény kancának hogy csontkivövése volt. De ennek ellenére akkorát tudott bakolni Hogy hûûûûha. De idõ után olyan szépen ment alattam a kis kanca. Nem kellett õt félteni. Tudod nagyon el volt hanyagolva. De miután foglalkoztam vele más lett .Minden csak foglalkozás kérdése. A végére már a hangomat is fölismerte. NAGYON JÓ ÉRZÉS!!!! Azt ajánlom neked Hogy töltsél vele minél több idõt.

#18 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 20:03

Nem, õ kiskanca Posted Image van róla képem, ha érdekel küldök mailban, sajnos csak olyan kép van, amin 1-2 hetes Posted Image május 6-án született azt hiszem :confused: , szóval most volt egy évesSötétpej, vagy nyárifekete, bár világosodik! Kis ferde hókája van, és félszárban kesely a hátsó két lábán. ja a neve... Aphrodité... Afi :D egyéb kérdés? :D Posted Image

#19 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 20:12

Küldj egy képet róla !!!Annyira kíváncsi vagyok már rá !Ott született nálatok? Vagy vették?Tudnál nekem valamit írni a csikók patkolásáról ? annyira érdekelne.Ja ha tudsz ménest ahova olcsón belehetne rakni egy csikót.Köszi.

#20 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 15. - 22:50

Szerintem ideális egy 2,5 éves csikó.Van egy éved, hogy egymáshoz hozzászokhattok, leszoktathatod egy-két rossz szokásáról, tanítgathatod. Az év végén pedig belovagoltathatod vagy belovagolhatod (ha kezdõ vagy akkor ez nagyon nem ajánlott).Egy 1-1,5 éves csikóval semmit nem tudsz kezdeni, mármint azonkívül, hogy vezetgeted, megismeritek egymást, pucolod, apróbb dolgokra tanítod... de 2,5 év amíg ténylegesen munkába fogható lesz, az pénzügyileg is nagyon megterhelõ!HA kezdõ vagy akkor nagyon nem ajánlott egyedül belovagolni a pacidat, ha valakit megbízl a belovaglással az is rengeteg pénz, és elõször lehet, hogy nem tudod értékelni, ha nagyon jó lett a ló. Egy csikót pillanatok alatt el lehet lovagolni, annyira, hogy többé nem lesz olyan jó mint volt....Akkor most nekem is segíthetne vki....Van egy gyönyörû kancacsikó, akit én lovagolhatok be persze edzõi help áll mellettem (néha ül helyettem a lovon, ha eléggé béna vagyok).Na ezzel a paccal vagyok úgy, hogy minden szép és jó, gyönyörûen megy lovas alatt pedig csak negyedik alkalommal ültünk rajta. a nyergeléssel mindig van probléma.ma például eldobta magát amint "beakasztottam" a hevedert, tehát még tök laza volt.Próbáltam megvezetni erre kitépte magát a kezembõl,ekkor az ostorral elõrehajtottam (próbáltam), na ennek ellenére elfeküdt (eldõlt), és csinált egy félhempergést. Ekkor rászóltam, és felugrott, ezekután két kört ment szóra ügetésben és az edzõm feltett rá. Onnantól kezdve semmi probléma nem volt, pedig ott is húztunk a hevederen....de ezt kb. 20-adik alkalommal játssza el. elfekszik, eldõl, vagy ágaskodik és bakol (jobbik eset), utánna dolgozik. Érdekesmód ha hívom a ménesbõl akkor odajön, és leengedi a fejét amikor kantározom. A lovaglás után sem rohan el, ottmarad és kéri a dícséretet (megvakarom a fülét belül, mert csípik a bogarak).Amikor eldobja magát akkor nem látszik rajta a félelem, semmi, utánna még a pulzusa is még a nyugodt tartományon belül van, a légzése is...Nem értem, a lényeg, hogy vmi nem stimmel. (ja igen a nyerget is simán rárakhatom, megáll, néha megnézi amikor felteszem ennyi-igaz ezt a mûveletet régóta gyakoroljuk). Olyat már láttam, hogy az elsõ x alkalommal csinál ilyet egy ló, de ez már több mint a huszadik alkalom hogy a nyereg rajta van. Most ott tartok hogy átvizsgálom a nyerget, és a ló hátát. (bár szerintem nem a nyereggel van gond).Arra is gondoltunk, hogy régebben nem volt ennyire meghúzva a heveder (fokozatosan húzzuk meg, mindig egy-egy lyukat amikor enged, mert különben lefordulok nyergestül). Mert végülis azóta csinálja a hülyeséget mióta jobban meg kell húzni a hevederét, de most sem volt még meghúzva, csak lazán volt a hasa alatt (kb. 2-3-szor aláfért a kezem), és erre is eldõlt.Mivel késõbb is én fogom lovagolni õkelmét nem szeretném ha ilyen bolond dolgai lennének. köszi: Caly [ 15 Május 2002, 22:57: Az üzenetet átszerkesztette: calypsoo ]

#21 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 17:05

Nos Kapomány! A csikók patkolásáról semmit sem tudok, csak egyszer láttama körmölését, nem patkolják és nem is fogják.Ez a csikó ott született nálunk. Nem tudok ménesrõl a környéken. :( Caly!Nem tudom mit tehetnél az ellen, hogy földhöz vágja magát. Nekem volt már olyan, hogy nyergeltünk és feldobtak, hogy húzzak hevedert, de kiderült, hogy nem az a heveder kell rá (mert nálunk mindent cserélgetnek össze-vissza, fõleg most, mert verseny volt, és a legideálisabb összeállítást kellett kialakítani). Levették a nyeregrõl a hevedert én meg ott maradtam a lovon, a nyergen heveder nélkül. Lehet hogy a nyereg hátracsúszott, de utána a nyereg mögé ültem, a popsiára, és a földrõl megigazították a nyerget, visszacsatolták a hevedert, meghúzták amennyire tudták és utána visszaültem a nyeregbe és húztam rajta még egyet. Nem tudom, lehet hogy ti is kipróbálhatnátok ezt, bár egy kicsit pepecselõs feladat... meg nem tudni hogy mit szól ahhoz, hogy nem a hátán van a súly, hanem a popsiján. De ha úgy nem csinál semmit, akkor lehet hogy így le lehet szoktatni a "földhözvágommagamamikorhevederthúznak"-ról, de az is lehet hogy nem... nem tudom! Posted Image

#22 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 17:42

Zsubaba!Érdekes megoldás... Posted Image Nekem ilyen probléma nem hiszem, hogy lesz a csikómmal. Tök jó fej. Igaz, nem volt még rajta nyereg, de szorítottam már meg a dereka körül olyat, mintha heveder lett volna. Posted Image Caly!Rájöttem, hogy nincs nálam a R. Klimke féle könyv. :( :( Kölcsönadtam valakinek :mad: és nem tudom, hogy valaha visszakapom-e tõle...

#23 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 18:35

Sziasztok!Zsubaba!Köszi a képeket nagyon aranyos kis csikónak látszik. Nem gondolnám hogy ilyen rakoncátlan.Caly!Szerintem a fölülés még várhat. Elõször ezt a földhözvágást kéne megszüntetni. Próbáljátok meg nyereg helyett egy futószáras hevederrel. Újból szépen meghúzni fokozatosan. A végén a jó szorosig rakd rá a hevedert és hagyd hogy hagy feküdjön le. Majd ugyanígy másnap majd azután. Egy idõ után Feladja majd a próbálkozást ha rájön hogy nincsen semmi esélye. Várd ki a pillanatot. Szerintem egy kicsit elsilyettétek a nyereg kérdést. Amúgy köszi a tippeidet a csikóvásárlással kapcsolatban.Kapi Posted Image

#24 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 19:37

Az a baj, hogy nem tudni, hogy mitõl vágja földhöz magát, mert ha már szorosabb, meg ha fentrõl húzzák, akkor miért nem? Jó, vigyáz az emberre, de ha csak simán ott van rajta és szoros akkor miért nem?Szóval ezt kéne kikisérletezni, hogy miért van. És ezt a félelmet megszüntetni benne!Kapomány!Nekünk ilyen csikóra tellett Posted Image Kis nyomi hókája van Posted Image De nagyon ééééééééééédi Posted Image

#25 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 19:42

Tényleg nagyon cuki!!!!!! Posted Image Van ötleted miért vágja magát a földhöz?Nem lehet hogy egyszerûen hevederiszonyos?(De hogy ennyire?) Kapi :confused:

#26 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 19:56

Caly!Te nem tartod jónak hogy ha kapnál egy 1 éves csikót akkor beraknád ménesbe egy két évig?Ott aztán kiélhetné mozgásigényét?Az a csikónak is jót tenne nem? :confused:

#27 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 20:03

Nem tudom... nem tu-dom!! LEhet hogy a futószáras hevederrel kéne próbálkozni...hajrá mindenesetre! Posted Image

#28 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 20:28

Szerintem ez a nyereg dolog nagyon el lett sietve.Valahogy mindenképp meg lehet oldani a dolgot .Csak minél gyorsabban amíg csikó,mert utána nehéz lesz ezt megszûntetni.

#29 Violet

Violet

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 20:54

Sziasztok! Posted Image A földhöz vágós pacihoz szeretnék hozzászólni!Én nem vagyok az erõszak híve, de az edzõm szerint amikor muszáj, hát muszáj. Õ mesélte, hogy volt egy paci, amelyik idõnként gondolt egyet és megállt az elsõ pocsolyánál hemperegni, persze lovassal a hátán. Egyszer, amikor ezt már másodszorra csinálta meg egymás után a lánnyal, aki épp lovagolta, az edzõm felült rá és amikor vele is megcsinálta, õ nem engedte felálni,kézzel-lábbal tartotta lent a fejét és belenyomkodta a pocsolyába. Hát, ez használt!!! Soha többet nem csinálta a paci, úgy megutálta a dolgot! Posted Image Lehet, hogy valami ilyesmi, mondjuk ha olyankor nem engedik sokáig, akár erõszakkal sem felállni, az használna hempergõs kedvének! Mit gondoltok?

#30 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 21:04

Én nem tudom hogy helyes volt-e ez amit csinált az edzõd hiszen ez örökre bent fog maradni a ló fejében. Egy csikónál nagyobb baj származhat ebbõl lehet hogy annyira félni fog az embertõl hogy felkantározni sem engedi majd magát. Az biztos hogy egy kis büntetést kell alkalmazni, szerintem más megoldáshoz kéne folyamodni. Amit mondtál annak emberi baja is származhat.

#31 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 16. - 22:08

Gondolom nem vagyok egyedül aki így gondolja.VAgy igen? Egyetértetek velem????? :confused:

#32 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 17. - 21:13

Hi!Kapomány!Most én írtam, rosszul vagy csak félreértettél, de szerintem a csikónak a legelõn a helye!Nálunk is születésétõl kezdve kinnt van, igaz este boxban. Viszont a két nõvére ridegtartásban van, éjjel-nappal kinnt vannak, van egy kis beállójuk estére, és esõ esetére, de akkor sem nagyon mennek alá. Napközben kinnt vannak a nagylegelõn. Zabot, szénát, stb... kapnak. Nagyon szeretik a helyzetet Posted Image Azt hiszem megoldódott a csikó nyergelése...Csak beakasztjuk a hevedert és rögtön felül az edzõm, ekkor húzunk mégegyet a hevederen, majd megvezetgetjük és megy gyönyörûen, persze idõnként a hevedert meg kell húzni, de mostmár nincs baj vele :D A futószárazást már el is hagyhattuk a lovaglás elõtt, de így is csak 35 percet megyünk vele, gyönyörûen megy, jó kis ló lesz :D Sziasztok: Calypsoo

#33 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 17. - 21:20

Ja bocs elfelejtettem vmit:
idézet:
nem engedte felállni,kézzel-lábbal tartotta lent a fejét és belenyomkodta a pocsolyába. Hát, ez használt!!! Soha többet nem csinálta a paci, úgy megutálta a dolgot! [/QUOTE]Hát, ehhez nagyon kell ismerni a lovat. Mert ha direktbe csinálja, úgymond genyából, akkor hatásos lehet, bár én elõször egy díjlovas pálcát vettem volna igénybe, nem megverni, csak azzal jobban lehet csizma mögé adni a segítséget, úgy hogy nem kell 1 kézbe venni a szárakat. Igaz a díjlovas pálcával nagyon észnél kell lenni, meg a többi pálcánál is, mert nem mindegy mikor és miért használjuk.Larinánál ez nem jött volna be, mert ismerem és ez megrémítette volna, itt jött volna Kapomány verziója és többet nyereggel csak 10m-re közelíthettem volna meg a kicsilovat :D Caly

#34 janus

janus

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 17. - 22:29

Üdv mindenkinek.Én még új vagyok kõztetek, de lóval nõttem fel.Szerintem sok sok idõvel, türelemmel és szeretettel bármit el lehet érni.Ez csak az állatokra igaz.Emberekre nem feltétlen.(Hallotatok suttogókról?)Janus

#35 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 18. - 19:17

Sziasztok!Caly!Örülök a sikerednek csak így tovább ,biztos hogy jó kis ló lesz belõle.Tiéd a csikó?Ugró v. díjló lesz belõle?Janus!Biztos hogy sok szeretettel és szórakozással mindent el lehet érni.A LEGFONTOSABB LÓ ÉS LOVAS KÖZÖTT A BIZALOM!!!!Ha a ló bízik benned biztos hogy rá tudod venni mindenre.Szerintem sokan hallottunk a suttogókról.Ott is a bizalom ami kialakul a ló és a suttogó között. Kapi Posted Image

#36 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 18. - 22:39

Hi!Kapomány!Sajna nem az enyém a csikó (de nem bánom, mert igaz nagyon szeretem, de nekem egy kicsit túl nyugis), de én fogom lovagolni, mert a gazdija kicsit erõs testalkatú hozzá. Szerintem díjló lesz belõle, úszik a levegõben, gyönyörû a tartása lovas alatt is Posted Image Hohenstein II a papája.(Ettõl függetlenül lehet, hogy jól ugrik, de ez majd kb.4-5 hónap múlva derülhet ki)Off: Keresek egy ismerõsömnek egy pacit, a neme mind1, olyan 5-6 év körüli legyen, lehetõleg kisbéri, 165cm-nél magasabb legyen bottal, szép küllemû és alapfokon jól belovagolt.köci: Calypsoo (calypsoo@freemail.hu)

#37 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 19. - 19:17

Sokan "home made"-esen suttogják a lovukat... szóval csak úgy alapszinten. Egy kicsit "megkergetik" a karámban és megnyugtatják... Posted Image

#38 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 21. - 18:37

Hát nemtudom,de amikor én utoljára lovat kergettem a karámban akkor az úgy beindult ,hogy csak órák múlva tudtuk megfogni. Caly!Küldök neked egy e-mail címet ott van két eladó 5-6 éves ló.

#39 Kapomány

Kapomány

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 21. - 18:48

Caly!Írj a masetta@freemail.hu címre.Van két gyönyörû lova egy 4 és egy 5 éves.Kérjél tõle fényképet nagyon szépek,de magyar félvérek. Kapi :D

#40 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 május 21. - 19:30

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:Sokan "home made"-esen suttogják a lovukat... szóval csak úgy alapszinten. Egy kicsit "megkergetik" a karámban és megnyugtatják...[/QUOTE]Azért ennél valamivel többet jelent ez az úgynevezett suttogás...