IPB

Köszöntünk vendég ( Bejelentkezés | Regisztráció )

184 Oldal V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Lómenhely Mátracserpusztán, avagy merni kell nagyot álmodni :)
Rosinante
hozzászólás 2006.01.26, 20:04
Post #1

Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Innen: Mátracserpuszta / Degec
Tagszám: 1499

A topicindító blablabla és az első pár oldal már rég nem aktuális, de az érthetőség kedvéért nem nyúltam bele. Rizsa helyett katt ide: www.zakuszkatanya.hu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No, kérem szépen. smile.gif Sokat gondolkodtam, hogy megnyissam-e ezt a topicot, aztán úgy döntöttem, hogy hát ja. biggrin.gif A cél szentesíti az eszközt... gmano.gif

Tehát: a jövőbeli szomszédomnak köszönhetően (köszi, Alíz! rockon.gif ) találtam egy lómenhelynek alkalmas tanyát Balástyán, potom 2,5 millió forintért. Ebből már 500000 FT-ot összekapartam, de könnyen kiszámítható, hogy még elég sok hiányzik belőle. biggrin.gif
Márciusban már át tudnánk költözni, addigra kéne összekaparnom a lóvét, ami egyelőre irreális vállalkozásnak tűnik, mindenesetre úgy döntöttem, hogy ha beledöglök is, meglesz. És itt kérném azoknak a segítségét, akik nem úgy gondolják, hogy a saját zsebemre akarok nyerészkedni az ügyön...

Ki kell hogy mondjam a kimondhatatlant: pénzre van szükségem frown.gif . Adományokat is köszönettel elfogadok, de értelemszerűen ezek kisebb összegek lesznek, tehát a kölcsönök is tökéletesen megfelelnek és nagy segítséget jelentenek. A jelenlegi házam eladó lesz, az árából ki tudom fizetni a tanyát, azaz adott helyzetben visszafizetni a kölcsönöket, de minél előbb át kéne költözni és megkezdeni az érdemi munkát. Az esetlegesen befizetett összegek nem az én pénztárcámat fogják hízlalni, a házeladás teljes összegét a menhelyre fogom fordítani. Egy ügyvéd ismerősöm megcsinálja az alapítványt, addig is csak a saját bankszámlaszámomat tudom megadni: 11773463-51102052, az elkötelezettségemen és a vak bizalmon kívül más biztosítékot nem tudok adni arra, hogy nem játéktermekben fogom elverni a pénzt. Ha valaki nem bízik bennem, ne segítsen, oszt kész. Ez az ügy most fontosabb annál, mintsem azon rágódjak, hogy ki mit gondol rólam. Amint meglesz az alapítvány, természetesen beírom az új számlaszámot is.

Ja, kérném a moderátorokat, hogy idővel majd zárják le a "Lómenhely - rajzokból?..." topicot, ill. a kedves fórumtársakat, hogy addig is a nélkülözhető kategóriába tartozó offokat inkább oda vigyék át... wink.gif

Köszönettel

Rozi/Várkonyi Andi

A hozzászólást szerkesztette Filly: 2008.09.25, 21:50
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ernest
hozzászólás 2006.01.26, 20:07
Post #2

Tele van a levelesládája

Innen: Saját kis hazánk, Érd
Tagszám: 1732

Ne szórakozz, az a világ végén van!!!
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.26, 20:09
Post #3

Törzsvendég

Aki akarja, megtalálja. wink.gif Jól megközelíthető helyen van, bónusz sorozatgyilkossal. Ideális. smile.gif
+Quote Post
Ernest
hozzászólás 2006.01.26, 20:12
Post #4

Tele van a levelesládája

Adomány tárgyakat hová címezzünk? Van egy alig használt egérfogóm, egy finn kés, 5 golyóstollrugó. Ezek egy lovas alapítványnál nélkülözhetetlenek.
+Quote Post
Aniko
hozzászólás 2006.01.26, 20:13
Post #5

Törzsvendég

Csoport: Főmoderátor
Innen: Törökbálint, Hungary
Tagszám: 8

Most ezek a B betűs nevek mennek. Balástya, Bázakerettye... Bénye! biggrin.gif

Rosi, remélem megvalósul az álmod. Mit remélem... tudom!

Ópusztaszerhez pl. egészen közel leszel. smile.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.26, 20:16
Post #6

Törzsvendég

Ernest, az egérfogó nem kell, köszi, a macskák megsértődnének. smile.gif 7193 Regöly, Munkácsy u. 2, de csak február végéig. biggrin.gif A golyóstollrugó régi vágyam, csak nem mertem megemlíteni. Mire valók a barátok.. smile.gif

Anikó, köszönöm. smile.gif

A hozzászólást szerkesztette Rosinante: 2006.01.26, 20:17
+Quote Post
hozzászólás 2006.01.26, 20:39
Post #7

Törzsvendég

Innen: Budai hegység - Pilis - Gerecse
Tagszám: 450

Rosi! örömmel olvasom, és én is sok további erőt, és kitartást, és szerencsét és egyéb miazmákat kívánok, és valahogy úgy állok a kérdéshez, mint Aniko (gondolván leginkább a 2. sorára biggrin.gif) wink.gif
+Quote Post
Dia01
hozzászólás 2006.01.26, 20:45
Post #8

Csikó

Innen: Szlovákia, Magyarbél city :)))
Tagszám: 2625

nem vagyok sem az első,és gondolom az utolsó sem leszek,de én is sok kitartást kívánok Neked,na és persze,hogyha már minden egyenesbe jön sok-sok újabb paccot!!! angel.gif
+Quote Post
Unicorn
hozzászólás 2006.01.26, 20:57
Post #9

Törzsvendég

Innen: Klagenfurt, A
Tagszám: 96

tekintve, h ez menhely, az egyik felem azt mondja, h sajnos lesz elég jelentkező, a másik felem pedig nem kívánja neki az új lovakat smile.gif
+Quote Post
kjudy
hozzászólás 2006.01.26, 21:09
Post #10

Törzsvendég

Innen: Szeged
Tagszám: 2539

Hűű, az hozzánk közel van! ( Szeged ) cool.gif
Szeretnék sok sikert és kitartást kívánni, ha sikerül, egyszer szívesen meglátogatnálak majd! smile.gif
+Quote Post
chestnut
hozzászólás 2006.01.26, 21:19
Post #11

Törzsvendég

Innen: Magyarország/ Kecskemét/ Kaposvár
Tagszám: 2352

Hát akkor kalappal devil.gif ! Már igencsak kiköltekeztem, de adni jó, és nem fogom ezt a topicot semmilyen szempontból se elfelejteni. smile.gif Mikor lesz már jövő hónap...és mikor lesz már fizetés.... rolleyes.gif

A hozzászólást szerkesztette chestnut: 2006.01.26, 21:23
+Quote Post
Gumilovas
hozzászólás 2006.01.27, 07:58
Post #12

Halasi Vénusz

Innen: Magyarország/Kiskunhalas
Tagszám: 444

Rozikám, angyalom, akkor nem is leszel olyan messze! smile.gif Szoktunk fellépni Balástyán (de nem mindig szoktunk), szeretik a Lyrát; kitaláltam, hogy csinálunk Neked egy koncertet. Tök jó, megbeszélem a fiúkkal, biztosan mellém állnak, összetrombitáljuk a falu apraja-nagyját és a bevételt a hykomatoknak ajánljuk fel. wink.gif
Jövő héten próbálunk, megbeszélem a Csorvásival és megszervezzük mondjuk tavaszra.
Pusszantlak: Gumi

Átszerk: továbbfűzöm, mert közben Anikóval agyalunk.

Már mindjárt az elején bebuktam, mert nem emlékszem milyen helyek vannak, ahol koncerteztünk. smile.gif
De pl. lehetne, hogy Rozi kiállít, mi zenélünk, lehetne állatsimogató is, szednénk belépőt, de adományt is gyűjtenénk. Vinnénk az összes CD-nkből és eladnánk a koncerten, aztán az a zsé is Rozié lehetne. Szal valami felhajtásféle jó lenne, és örülnék fórumos résztvevőknek is (Jól zenélünk ám, a Centrálban már látott jópár ember és nem dobáltak meg)
A plakátokat meg tudnám csinálni és elküldeni a balástyai ismerősnek, aki a többi koncertet is szervezte nekünk.
Csorvásival beszélek, hátha lesz még ötlete. smile.gif

A hozzászólást szerkesztette Gumilovas: 2006.01.27, 10:51
+Quote Post
Ernest
hozzászólás 2006.01.27, 09:20
Post #13

Tele van a levelesládája

Persze, sok sikert, de azért csak jobb lett volna Rajtad tartani a szemünket. smile.gif
+Quote Post
Keszter
hozzászólás 2006.01.27, 09:24
Post #14

Törzsvendég

Tagszám: 1558

Szóval mégis "majdnemszomszédok" leszünk? rockon.gif
kiraly.gif kiraly.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 10:57
Post #15

Törzsvendég

Köszi mindent mindenkinek! smile.gif

Gumi, nem vagy semmi, köszi szépen! cheers.gif rockon.gif smile.gif
+Quote Post
Orsi
hozzászólás 2006.01.27, 12:01
Post #16

Törzsvendég

Innen: Táborfalva/ Pest megye
Tagszám: 554

Hát a legjobbakat neked, szívből kívánom rockon.gif
Sok nehézséged lesz, de sok emberen tudsz majd segíteni rockon.gif
És sok lovon cheers.gif
+Quote Post
don quihote
hozzászólás 2006.01.27, 12:26
Post #17

Törzsvendég

Innen: Bp
Tagszám: 1769

Rozikám!
Lentiben vagy Záhonyban nincsenek alkalmas helyek? Csak azért, mert azok még messzebb vannak. kiraly.gif
+Quote Post
Ágimam
hozzászólás 2006.01.27, 12:31
Post #18

Törzsvendég

Innen: Magyar - Veszprém megye - Oroszi község
Tagszám: 1704

Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Amikor úgy hírlett, közel kerülsz hozzánk a kukucsai elit-kommandóval, hát egészen beleéltem magam... Most meg... az ország másik fele... rolleyes.gif frown.gif

Nem baj, nem az az érdekes, közelebbre vagy távolabbra, a lényeg, hogy most ez tényleg sikerüljön, és meg tudd valósítani az álmaidat-, terveidet.

Biztos vagyok abban, hogy sokan leszünk, akik segíteni fogunk, ki-ki a maga szűkebb-bővebb lehetőségeihez mérten (némi golyóstollrugók nálam is leledzenek biggrin.gif ), de azért "kutakodnék" kicsit.

Lehetne bővebben tudni valamit erről a "lehetőségről"? Már úgy értem, hogy a "lómenhelynek alkalmas tanyáról" kicsit bővebben. Mekkora, milyen fekvésű, milyen a legelő, milyen építmének vannak rajta, milyen közel (távol) vannak a "civilizációs ártalmak" (buszmegálló, vasút, utak, egyéb). Ha nem indiszkréció:
mennyit remélsz a mostani házadért kapni?

Több kérdés most nem jut eszembe. Ha bármi olyan kérdeztem, ami nem publikus, elnézést kérek előre is.

Akkor még egyszer: hajrá! rockon.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 12:31
Post #19

Törzsvendég

QUOTE(don quihote @ 2006.01.27, 13:26)
Rozikám!
Lentiben vagy Záhonyban nincsenek alkalmas helyek? Csak azért, mert azok még messzebb vannak.  kiraly.gif
*

Vannak, de Balástyán mégiscsak Keszter és Gumi közelében maradok. smile.gif rockon.gif biggrin.gif

A hozzászólást szerkesztette Rosinante: 2006.01.27, 12:32
+Quote Post
Palomino
hozzászólás 2006.01.27, 12:33
Post #20

Csillámlovas

Innen: Magyarország/Budapest
Tagszám: 73

Rosi, sok sikert! Kívánom a legjobbakat én is! Lassan, de biztosan beindul az a menhely, meglátod. smile.gif
+Quote Post
don quihote
hozzászólás 2006.01.27, 12:45
Post #21

Törzsvendég

Innen: Bp
Tagszám: 1769

QUOTE(Rosinante @ 2006.01.27, 11:31)
QUOTE(don quihote @ 2006.01.27, 13:26)
Rozikám!
Lentiben vagy Záhonyban nincsenek alkalmas helyek? Csak azért, mert azok még messzebb vannak.  kiraly.gif
*

Vannak, de Balástyán mégiscsak Keszter és Gumi közelében maradok. smile.gif rockon.gif biggrin.gif
*

Na, így már világos. Szeretek én is a Gumi közelében lenni. wink.gif kiraly.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 12:46
Post #22

Törzsvendég

Ágimam, a tanyán van egy tuti állapotban lévő nagy lakóépület és szintén jó állapotban lévő melléképületek, nyergesnek, zabosnak, "társadalmi helységnek" van hely, az udvaron lehet sátrazni. Villany, saját kút, fürdőszoba van, telefon sajna nincs, de gyakorlatilag ez az egyetlen negatívum. Van már egy kisebb féltető a lovaknak, és a legnagyobb vonzerő a hat hektár legelő öntözőrendszerrel és külső kúttal. Gyakorlatilag "csak" a karámokat és féltetőket kell megcsinálni, (elég lesz az is gmano.gif ), no meg persze minél előbb egy szénatárolót, ne fóliázással kelljen vacakolni. frown.gif Mondjuk az se gond, mert fólia van dögivel. biggrin.gif
És fantasztikus, segítőkész emberek lesznek körülöttem, ami nem utolsó szempont! angel.gif rockon.gif
+Quote Post
Keszter
hozzászólás 2006.01.27, 12:55
Post #23

Törzsvendég

Tagszám: 1558

Hú, ez jól hangzik, ha lesz a Gumi-buli szóljatok feltétlenül.
Addigis próbálok segíteni többiben rockon.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 13:00
Post #24

Törzsvendég

Köszi, Keszter, ha máshol nem is, a Gumibulin találkozunk! rockon.gif smile.gif Basszus, össze-vissza nyomok mindent... biggrin.gif Az előbb elfelejtettem, hogy a megközelítése is optimális, az autópályától pár perc kocsival, és néhanapján a busz is odatéved. biggrin.gif

A hozzászólást szerkesztette Rosinante: 2006.01.27, 13:03
+Quote Post
hozzászólás 2006.01.27, 16:32
Post #25

Törzsvendég

Innen: Budai hegység - Pilis - Gerecse
Tagszám: 450

QUOTE(Rosinante @ 2006.01.27, 13:46)
Ágimam, a tanyán van egy tuti állapotban lévő nagy lakóépület és szintén jó állapotban lévő melléképületek, nyergesnek, zabosnak, "társadalmi helységnek" van hely, az udvaron lehet sátrazni. Villany, saját kút, fürdőszoba van, telefon sajna nincs, de gyakorlatilag ez az egyetlen negatívum. Van már egy kisebb féltető a lovaknak, és a legnagyobb vonzerő a hat hektár legelő öntözőrendszerrel és külső kúttal. Gyakorlatilag "csak" a karámokat és féltetőket kell megcsinálni, (elég lesz az is gmano.gif ), no meg persze minél előbb egy szénatárolót, ne fóliázással kelljen vacakolni. frown.gif Mondjuk az se gond, mert fólia van dögivel. biggrin.gif
És fantasztikus, segítőkész emberek lesznek körülöttem, ami nem utolsó szempont! angel.gif  rockon.gif
*

Ez tényleg nagyon jól hangzik! (Kéne még sok ilyen, hogy mindenkinek jusson, pl nekünk biggrin.gif)
+Quote Post
Ernest
hozzászólás 2006.01.27, 17:36
Post #26

Tele van a levelesládája

QUOTE(Rosinante @ 2006.01.27, 13:46)
Ágimam, a tanyán van egy tuti állapotban lévő nagy lakóépület és szintén jó állapotban lévő melléképületek, nyergesnek, zabosnak, "társadalmi helységnek" van hely, az udvaron lehet sátrazni...
*

Látótávolságban a festői kiserdő, ahonnak az utolsó tulajdonost megrablógyilkoló banda kicsapott. smile.gif
+Quote Post
Ágimam
hozzászólás 2006.01.27, 18:16
Post #27

Törzsvendég

Ez tényleg jól hangzik.

Fene ezeket a hülye törvényeket, előírásokat... Az én nyugdíjamnak nincs ugyan adója, de Fecó 1 %-ka ha a menhelyhez mehetne, az kb. havi 3-4ezret jelenthetne. Igaz, ő EU-ban kapja a fizuját, de szerintem valahogy meg lehet oldani. Hát igyekezzél ezzel az ügyvéddel nyélbeütni valamit, mert akkor addig nem kötelezem el ezt az 1 %-ot máshova.

Ha van türelmed várni, míg végzünk a házfelújítással, és kiderül mire jutottunk a jelzálogkölcsönből, meglendítem, amennyire tudom ezt a mutatványt. Csak aztán ügyesen!

Tehát ez egy tanya. Azt a 6 hektárt (v. akár a felét) én is elfogadnám. cool.gif
És akkor - gondolom - a kútból megy a víz - szivattyúval a házba, fürdőszobába.

Fűtés? Erdő van a közelben? (Fakitermelés szempontjából - ugye... rolleyes.gif biggrin.gif )
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 18:26
Post #28

Törzsvendég

Ágimam, úgy tudom, hogy az 1%-ot csak 3 évnyi működés után kaphatjuk meg - sebaj, kivárjuk. biggrin.gif Azért köszi. smile.gif
A fűtés fával megy, de Alíz szólt, hogy ha el kell utaznom, nyugodtan mehetek, ő majd fűt addig. Nála pl. gáztartály van, tehát ez is megoldható. Egyelőre maradok a fánál, kell az a bónusz kondimunka. biggrin.gif
+Quote Post
Ágimam
hozzászólás 2006.01.27, 18:30
Post #29

Törzsvendég

Igen, én is tudom, hát azért mondtam, hogy fene ezekbe az előirásokba.

Az Alíz, ő kicsoda? Csodaországból jött, ennyi már biztos, de közelebbről? (Persze, csak ha nem titok!)
+Quote Post
Dél-Alföldi
hozzászólás 2006.01.27, 18:48
Post #30

Törzsvendég

Tagszám: 1186

Rosinante !

Nagyon tisztellek a tetrekészségedért és az elszántságodért !

Nem tudom , hogy végig gondoltad-e az alábbiakat .
Én a hódmezővásárhelyi állatvédő egyesület elnökségi tagja vagyok , vannak tapasztalataim , melyeket szívesen megosztok veled ha érdekel .
Amennyiben lóval kapcsolatos bejelentés érkezik akkor én szoktam intézkedni .

Az első és legfontosabb dolog , hogy tudod-e milyen feltételek mellett adnak engedélyt állat otthon működtetésére !
Nagyon sok gond éd probléma alakul ki az idő múlásával , és a folyamatos kunyerálásba is bele lehet fáradni , meg mellette a segítő késznek tűnő emberek okoskodásai sem mellékesek .

Ne gondold hogy ellened beszélek , csak szeretnélek megóvni a pár év múlva bekövetkező kiábrándultságtól .

Hálás lennék , ha leírnád nekem hogyan gondoltad a napi gyakorlati feldatok megszervezését .

+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 18:48
Post #31

Törzsvendég

Banyek, mindent kétszer küldök el... biggrin.gif

A hozzászólást szerkesztette Rosinante: 2006.01.27, 18:49
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 18:51
Post #32

Törzsvendég

Dél-Alföldi, köszönöm a tanácsokat, örülnék, ha elmondanád a tapasztalataidat. smile.gif Értem, hogy mire gondolsz. wink.gif
+Quote Post
Ördögfióka
hozzászólás 2006.01.27, 18:56
Post #33

Törzsvendég

Innen: Balástya, Ópusztaszer és Gödöllő
Tagszám: 2018

Jééézus!!! Kb. ötször olvastam el a topic címét, mire felfogtam, hogy tényleg Balástya van odaírva!!!
ITT LAKOM!!!!! biggrin.gif angel.gif
Ugrálok örömömben!!!!
Most nagy fellángolásomban, nem tudok semmi értelmeset írni, csak azt, hogy én nagyon szeretem a falut! És persze a tanyavilágot, ahol szabadidőmben barangolok!!!
Tényleg, kicsit pontosabban merre található a tanya?
És ezt már most leszögezhetjük, hogy egy biztos emberke, mindig itt lesz helyben, akire bármikor számíthatsz!!! angel.gif
Bármilyen rendezvény szervezésében nagyon szívesen segítek (jól ismerem a polgármestert is gmano.gif ), és tényleg bármiben, bármikor a tanyán és ott, ahol csak tudok!!!! cheers.gif
Pusszi: Ördögfióka / Kati
+Quote Post
Dél-Alföldi
hozzászólás 2006.01.27, 19:11
Post #34

Törzsvendég

Tagszám: 1186

A mi állatvédő egyesületünk is úgy kezdet hogy vett egy tanyát és csak 500.e forintja volt , a tulaj megengedte hogy egy év alatt fizessük ki , akkor az 2 millió volt .
Elkezdtünk kutya kenneleket felállítani rajta , persze kunyera tégla , kennel anyag , kutya kaja . Közeben párhuzamosan kellett intézni az adományokat amikből a telefonszámlát , benzinköltséget stb fizettük .
Gyakorlatilag mindent megpróbál az ember adományként kérni .
Azt is be kell kalkulálni , hogy az emberek itt a dél vidéken rosszabb anyagi körülmények között élnek mint a dunántúlon vagy pesten , kevesebbet tudnak adni .

Az önkéntesek vannak és jönnek is csak sajnos kevés van belőlük , mert tanulnak ha jól akkor azért nem jön ha rosszul akkor nem engedik , vagy vizsgára készül írja szakdolgozatát , vagy családja van és azok is szeretik látni néha .
Az önkéntest csak megkérheted hogy segítsen nem kötelezheted semmire .
Elvállal egy feladatot és nem csinálja meg pedig számítasz rá , ezért kiderül a legrosszabb időpontba hogy mégsem készült el amit vállalt ezért nekiállsz saját magad megcsinálni .
És sajnos erre lehet számolnod - saját magad megcsinálod akkor készül el csak.

Amennyiben eljutsz oda hogy működsz és kezdesz a felszínre kerülni akkor jönnek a jó akarók akik elkezdenek pletykálni rosszabb esetben újság cikket íratni hogy te ebből élsz , fizeted a saját dolgaidat és szegény állatokra nem költesz . Ugye ennek az az eredménye hogy elveszetesz egy-két támogatót és önkéntest és már is újra a vízalatt vagy .

Utánna a hatóságok , tényleg nagyon sok szabálynak kell eleget tenni , mielőtt elkezded a tanyát átalakítani érdemes elolvasnod az állat otthonra vonatkozó előírásokat .

Mi van ha be kell fogadnod egy beteg állatot , esetleg elkobozták mondjuk egy hátrányos helyzetű dorozsmai roma családtól , akkor mit fogsz tenni !
Az orvosok nálunk sem dolgoznak ingyen csak adnak egy kis kedvezményt , de a ló az gázos és sok probléma adódhat körülötte .

Ennyi ma estére nem rémisztelek tovább , de inkább kérdezz !

A hozzászólást szerkesztette Dél-Alföldi: 2006.01.27, 19:12
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 19:18
Post #35

Törzsvendég

A napi gyakorlati feladatok... Első körben bősz építkezés lesz, meg kell csinálni a karámokat, meg nem ártana stabilan körbekeríteni az egész területet, elég nagy arra az őzforgalom, egy nap alatt szétszabnák a villanypásztort. eek.gif A beállók ráérnek apránként, ahogy új lovak érkeznek. Ja, hogy ezek nem napi feladatok... biggrin.gif
Szóval a lovak nem boxos istállóban lesznek, hanem karámozva, féltetővel, ill. lesz boxos istálló vész esetére a mozgáskorlátozandó betegszabisoknak. smile.gif Az etetés, almolás így leegyszerűsödik, a létszámtól és a legelő kapacitásától függően lesz legeltetés. Azt még nem tudom pontosan, hány gebbencs lesz, menet közben fog kiderülni, hogy alakulnak az anyagiak, ötlet és potenciális támogató van dögivel, kérdés, hogy hányan jártatják csak a szájukat. biggrin.gif
Én is gatyába rázom magam lovaglásilag (gyakorlatilag másfél éve alig ültem lovon eek.gif ), hogy tudjak dolgozni majd az arra alkalmas új lovakkal, illetve igénytől függően lesz lovagoltatás a környékbelieknek, ha tényleg lesz rá érdeklődés, szerzek egy-két hosszú távon is üzemképes négylábút. biggrin.gif
Már megkerestek iskoláktól, hogy fogadnék-e csoportokat, szeretnék majd ilyesmivel is foglalkozni, Pimpa pl. tökéletes példa a gyerekeknek, hogy megtanulják, nem vagyunk egyformák, kicsit belekóstolhatnának a parasztizálásba is. smile.gif És persze jó lenne, ha nyaranta pár gyerkőcöt maradandóan meg tudnék fertőzni lóimádattal, ha olyan megszállottak is lóközelbe kerülhetnének, akik egyébként a szüleik rossz anyagi háttere miatt nem engedhetnék meg maguknak a lovaglást.
Ötletek, lehetőségek vannak, de csak menet közben fog érdemlegesen kialakulni a dolog. smile.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 19:45
Post #36

Törzsvendég

Ördögfióka, márciustól sok szeretettel várlak, találunk Neked tennivalót, ne félj! devil.gif smile.gif cheers.gif

Dél-Alföldi, egyelőre úgy készülök, hogy a mindennapos munkában csak saját magamra számíthatok, és ehhez képest már minden segítség bónuszajándék és pozitív meglepetés lesz. smile.gif Az előírásoknak utánanézek, köszi, kt-gyutól már kaptam ezzel kapcsolatos anyagokat.

Szerencsére van egy nagyon kedves állatorvos barátom, aki igaz, hogy messze van, de távkonzultációban bármikor számíthatok rá, segít megszerezni a szükséges felszereléseket, gyógyszereket, és én is elég sok mindent meg tudok csinálni.

Ha vannak további gondolataid, akár ijesztőek is, ne kímélj! kv.gif smile.gif
+Quote Post
lisawica
hozzászólás 2006.01.27, 19:57
Post #37

Törzsvendég

Innen: Délegyháza
Tagszám: 1968

Nahát Rosi eek.gif , pár napig nem járok erre, és miket látok biggrin.gif
Gratulálok smile.gif, és szívből örülök.
És természetesen, ahogy tudok, segítek smile.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 20:13
Post #38

Törzsvendég

Köszi, Lisa. smile.gif Azért nyugodtabb lennék, ha már ki lenne fizetve az a fránya tanya... biggrin.gif
+Quote Post
Ágimam
hozzászólás 2006.01.27, 20:23
Post #39

Törzsvendég

Tudod, Rosikám, most elgondolkodtam azon, hogy szép (és nagyon jó) dolog a szabadság, a szuverinitás, de most aranyat érne, ha lenne egy olyan társad, aki (akár ugyanolyan meztelenseggű, mint te,de) egyetértő, támogató másik feled lenne ebben a jövendőbeli, menhelyes, tanyasi életedben.
Ha belegondolok, hogy ott fogsz majd élni egyedül egy pusztán... Klassz, persze, hogy klassz! De vannak ennek hátulütői is. (Csak azért írom most ezeket, mert tudom, hogy épp arra van szükséged, hogy valaki riogasson, meg károgjon, hogy jaaaaj-jaaaaaj, mileszveledottegyedűű'?! biggrin.gif )
De mondjuk az se rossz, ha vannak körülötted barátok, (abból pedig jóóó sok!), akikre számíthatsz, akik nem hagynak cserben.

Dél-Alföldi! Nem semmi lehetett az sem, amit te végigcsináltál, (csinálsz)! Rötölöclub járt már nálad? irony.gif biggrin.gif Megnyugtató, hogy van, aki megosztja Rosinkkal a tapasztalatait, így kevesebb az esélye, hogy nagyon-nagyot csalódjon, vagy belebukjon. Én azért féltem, na! rolleyes.gif
+Quote Post
Rosinante
hozzászólás 2006.01.27, 20:29
Post #40

Törzsvendég

Ágimam, ha tanya van, minden van! kiraly.gif A kedvedért beszerzek valami megbízható embört, ígérem. Csak határidőt ne mondj. kv.gif kiraly.gif

Riogassatok bátran! cheers.gif
+Quote Post

184 Oldal V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
1 felhasználó: SzZs

Egyszerűsített verzió A pontos idő: 10.07.29 - 23:11