IPB

Köszöntünk vendég ( Bejelentkezés | Regisztráció )

51 Oldal V « < 16 17 18 19 20 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Magyar hidegvérű
nagyimre6405
hozzászólás 2008.08.20, 08:13
Post #681

Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Innen: acsalag
Tagszám: 10130

üdv kamilla ézt tényleg jól meg aszondtad de valóba jól köszi és üdv a családnak és a pacinak is
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Muki
hozzászólás 2008.08.20, 10:38
Post #682

Törzsvendég

Innen: Erdely, Marosvasarhely
Tagszám: 1643

Szerintem is egy jol sikerult rendezveny volt, orultem, hogy ott lehettem. Tetszett. Ezuttal is szeretnem megkoszonni azoknak a kedves forumtarsaknak akik onzetlen segitsegukkel ezt lehetove tettek. Koszonom. Kar, hogy nagy a tavolsag, pedig szerintem innen is kimehettet volna egy kis kulonitmeny, melyik kicsit megszorongassa a szlovakokat. smile.gif Huzoverseny Risnovon es Gura Umoruluion. A bemondo 13 ezer kg rol beszel, ami szamomra kisse soknak tunik, de teny, hogy a utanfuto maga uresen 2200 kg, es mind itt is latszik tomve van beton vasuti talpfakkal. De pl. Amerikaban is nagy hagyomanya van a huzoversenyeknek, kulon honlapjuk van, ahol a kulonbozo versenyek eredmenyei valamit kepek lathatok. Ostor vagy barmilyen utlegelo eszkoz hasznalata tilos.
+Quote Post
packa
hozzászólás 2008.08.20, 10:44
Post #683

Törzsvendég

Tagszám: 2148

IDÉZET(Muki @ 2008.08.20, 11:38) *

Amerikaban is nagy hagyomanya van a huzoversenyeknek,

Csodálom, hogy még egyetlen állatvédő se szólt hozzá...
+Quote Post
gustilo
hozzászólás 2008.08.20, 16:13
Post #684

Törzsvendég

Innen: Kaposvár
Tagszám: 10865

Sziasztok!
Nem szeretném az előttem szólókat ismételgetni, de tényleg nagyszerű volt Szokolyán! rockon.gif
És mint utólag kiderült, hiába futottunk össze pár fórumossal, úgy tűnik, gyakorlatilag az ottani tömeg felét itteniek adták. Na majd jövőre talán többekkel is sikerül megismerkedni! kiraly.gif

Nagyon fellelkesedtem a hétvégén látott lélegzetállítóan szép lovakon, és itthon nekiálltam több információt keresni a belgákról. Hát, finoman szólva is nem jutottam messze. rolleyes.gif
Miután a magyar vonatkozásokat átnéztem (amiknek az volt a lényege, hogy használták a fajtát a magyar hidegvérű kialakításához, és muraközinek azt nevezték, amiben nem volt belga vér), gondoltam, majd a külföldi irodalom! És mindjárt jött maga a név, mint nehézség.
A lótenyésztők kézikönyve a belga hidegvérű 4 változatát említi: ardenni, brabanti, condroz és flamand (ez utóbbi állítólag gyakorlatilag kihalt). Mivel a fajta egyedeinek zömét a brabanti típus adja, ezt azonosítja a tulajdonképpeni belga fajtával. Eddig oké.
Na most: a német vonatkozások a "belgisches kaltblut" szinonímájaként használja a "brabanter"-t, de ezek a képek alapján jóval erőteljesebb testfelépítésűek, mint akiket mi láttunk a hétvégén. Leginkább a visszavágott farkú, legnagyobb ménre emlékeztetnek (sajnos a nevére nem emlékszem).
Ugyanakkor az "ardenner"-t külön fajtaként tartják számon, ami valóban jóval kisebb, viszont a képek tanulsága alapján zömében pej színű. confused.gif
És egyik sem hasonlít színében a rendezvényen résztvettekre (nem volt köztük pl. feketevércse - jól írtam, ugye? gmano.gif )
Vagyis gyakorlatilag egy fél napos kutatásom eredményeként még mindig nem tudok semmit. biggrin.gif

Valaki esetleg fel tudna világosítani, hogy akkor a Szokolyán látott belga hidegvérűek most akkor melyik fajtába, vagy melyik változatba tartoznak? Vagy mi. rolleyes.gif
És hova valósiak eredetileg (tudom, voltak köztük szlovákok is; de sajna szlovákul nem tudok...)?

Előre is köszönöm, ha valaki világosságot gyújt oktalan fejemben. biggrin.gif
+Quote Post
nagyimre6405
hozzászólás 2008.08.20, 16:35
Post #685

Törzsvendég

üdv talán tudok valamit segiteni pont hallottam mikor a markos laci bácsi szemlézte az eggyik belga mént és aztmondta hogy 170 cm felett a brabanti tipusba sorolható és ez nem a vágott farku volt hanem bandi 2 -é ami a lovaskocsihoz volt kikötve ő nem versenyzett avágott farkura azt mondták hogy ardeni és a szlovák lovak is ardeniek voltak na meg persze a két noriker fogat ami osztrák fajta jamég vissza abelgákhoz az ardeninek is két tipusa ismert a belga ardeni és a francia ardeni ezeket klön tipuskén t tartják nyilván nekem is van eggy kancám aminek az apja francia ardeni
+Quote Post
Foltos 2
hozzászólás 2008.08.22, 17:46
Post #686

Törzsvendég

Innen: Érd
Tagszám: 1237

Én is csak támogatni tudom az előttem szólókat,nagyon jól éreztük magunkat.Talán idén nem is voltam hasonlóan jó hangulatú rendezvényen.
A lovamról sajnos csak azt lehetett megtudni,hogy befogva még soha nem volt,valszeg nem is lesz.(nademilyenjóhátas).Meg azt,hogy igen türelmes lóvóbácsi.

(És bár a mellettünk lévő bácsi nagyon kétségbe volt esve,DE hátasló)

Különösen nagyon köszönöm a segítséget Kamillának,meg a csatot is.Ez utóbbit valahogy szeretném helyrehozni.
Meg a büféseknek a barackpálinkát amit a kedves lovam fülébe kellet önteni,hogy hajlandó legyen felmenni a futóra(majd aztán kicsi múlott,hogy nem jött ki a kisajtón,a feje meg a lába már kint volt)
Meg a segítséget a lófelrakásban.
Jó lenne valahogy jobban megismerni a környéket lóhátról.Nagyon szégyellem,itt van a közelünkben,de semmit nem tudok a környékről.Pedig ilyen szép helyet keveset láttam.
+Quote Post
cucu
hozzászólás 2008.08.22, 17:57
Post #687

Törzsvendég

Tagszám: 2472

Sziasztok lóbolondok!

Ha még nem volt elég a Szokolyai fotó nézegetés, akkor itt van pár képecske:

http://kep.tar.hu/sigtac

sigtac = cucu devil.gif

Nem vagyok fotós, nem is nagyon tudok, csak szeretek! rockon.gif

Jó nézgelödést!
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.08.22, 21:14
Post #688

Törzsvendég

Innen: Iklad (pest megye)
Tagszám: 1244

Foltos!

Ne köszönd, természetes, hogy segítünk egymásnak. A karabínert meg felejtsük már el wink.gif
Sajnálom, hogy a pacid pálinkás lett, reméljük nem szokik rá gmano.gif

MÁS:
Viszont engem hamarosan érdekelne, egy nagyméretű, használt, esetleg javításra szoruló 1-es munkahám Sárikámra és ócsó kicsikocsi biggrin.gif

Lovas hétvégét mindenkinek cheers.gif
+Quote Post
gustilo
hozzászólás 2008.08.25, 12:25
Post #689

Törzsvendég

nagyimre6405, köszönöm, elkezdődött a kép tisztulása. biggrin.gif
Remélem, mások is segítenek a további okosodásban... wink.gif

Foltos, meg szabad kérdezni, milyen színű a lovad? Mert nagyon különleges színű (én ilyet még nem is láttam, még képen sem), sokáig vacilláltam, és leginkább a fakó-sárgára tippelnék - ha lenne ilyen... biggrin.gif
+Quote Post
zapolya
hozzászólás 2008.08.25, 12:37
Post #690

Törzsvendég

Innen: Magyarország, Budapest, XV. kerület
Tagszám: 169

Ennek a hírnek biztosan örülni fogtok! Vasárnap a Határranch-en volt egy fajtabemutató arab-, angol telivér, haflingi, fjord, magyar sportló, kabardini, angloarab, andalúz, kisbéri, kazak, lipicai (biztos volt, amit kihagytam) fajtájú lovakkal. A helyszínen frissen toborzott nem szakmai zsűri megszavazta a három legszebb lovat, a harmadiknak Diesel-t választották egy andalúz és egy shagya (Rio Negro) mén után. smile.gif
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.08.25, 13:12
Post #691

Törzsvendég

IDÉZET(zapolya @ 2008.08.25, 13:37) *

Ennek a hírnek biztosan örülni fogtok! Vasárnap a Határranch-en volt egy fajtabemutató arab-, angol telivér, haflingi, fjord, magyar sportló, kabardini, angloarab, andalúz, kisbéri, kazak, lipicai (biztos volt, amit kihagytam) fajtájú lovakkal. A helyszínen frissen toborzott nem szakmai zsűri megszavazta a három legszebb lovat, a harmadiknak Diesel-t választották egy andalúz és egy shagya (Rio Negro) mén után. smile.gif

Gratulálunk! rockon.gif

+Quote Post
Foltos 2
hozzászólás 2008.08.25, 18:50
Post #692

Törzsvendég

IDÉZET(gustilo @ 2008.08.25, 13:25) *

Foltos, meg szabad kérdezni, milyen színű a lovad? Mert nagyon különleges színű (én ilyet még nem is láttam, még képen sem), sokáig vacilláltam, és leginkább a fakó-sárgára tippelnék - ha lenne ilyen... biggrin.gif

Igen gratulálunk. biggrin.gif

Tűzött sárga,a szemle szerint.
Látnád tisztára mosva,surló fényben. smile.gif

Van róla pár (száz) kép a paci.hu-n a tatári képek között.

A hozzászólást szerkesztette Foltos 2: 2008.08.25, 18:52
+Quote Post
bandi_2
hozzászólás 2008.08.26, 19:11
Post #693

Törzsvendég

Tagszám: 10899

Sziasztok hidegesek.Köszönöm a sok pozitív és persze az egy-két negatív visszajelzést,a rendezvényünkről. Elsőnek a hibáinkról, bisztosan lehetett volna gördülékenyebb a rendezvény de hát elsőre ez így sikerült. Az ostor használatáról pedig annyit,én se vagyok híve neki. Szlovákiában nem is lehet használni a versenyen. Jövőre itt sem lehet majd,de valóba most egy-két versenyző talán tulzottan használta,de talán tényleg csak a felfokozott izgalom miatt. Azthiszem aki itt megjelent lóval bisztos,hogy a ló szeretetéről akart tanubizonyságot tenni és nem arról,hogy milyen véreskezű hajcsár. Jövőre több rendezőval,nagyobb odafigyeléssel, irásban is ismretetett szabályokkal ezek ki lesznek küszöbölve. A szánkón lévő sulyokról röviden: kb 600kg-al indultak utánna 1000kg és az utolsó kör kb 1400kg volt. Tehát nem 13000 ami tévedésből lett mondva. A rönkök kb 3m3 kb 2500kg volt az 5 db. Az LKT (sárga traktor) viszont 8500kg volt amit az 1 lóval elhúztak. Összeségében én úgy érzem,hogy jol sikerült és bár még messze lesz jövőre ugyanilyen időben megrendezésre fog kerülni ez a verseny. Szívensen várok ötleteket,versenyzőket,jó tanácsokat. Hajrá Hidegvérűsök!!
+Quote Post
Muki
hozzászólás 2008.08.26, 19:27
Post #694

Törzsvendég

Innen: Erdely, Marosvasarhely
Tagszám: 1643

Ugy gondolom egy kis pontositas szukseges, a 13 ezer kilorol az altalam belinkelt filmeken levo bemondo beszelt. :)Szoval nem a magyar bemondo tevedett. Tetszett a verseny, ha osszejon, jovore is ott leszek.
+Quote Post
bandi_2
hozzászólás 2008.08.26, 19:30
Post #695

Törzsvendég

IDÉZET(gustilo @ 2008.08.20, 17:13) *

Sziasztok!
Nem szeretném az előttem szólókat ismételgetni, de tényleg nagyszerű volt Szokolyán! rockon.gif
És mint utólag kiderült, hiába futottunk össze pár fórumossal, úgy tűnik, gyakorlatilag az ottani tömeg felét itteniek adták. Na majd jövőre talán többekkel is sikerül megismerkedni! kiraly.gif

Nagyon fellelkesedtem a hétvégén látott lélegzetállítóan szép lovakon, és itthon nekiálltam több információt keresni a belgákról. Hát, finoman szólva is nem jutottam messze. rolleyes.gif
Miután a magyar vonatkozásokat átnéztem (amiknek az volt a lényege, hogy használták a fajtát a magyar hidegvérű kialakításához, és muraközinek azt nevezték, amiben nem volt belga vér), gondoltam, majd a külföldi irodalom! És mindjárt jött maga a név, mint nehézség.
A lótenyésztők kézikönyve a belga hidegvérű 4 változatát említi: ardenni, brabanti, condroz és flamand (ez utóbbi állítólag gyakorlatilag kihalt). Mivel a fajta egyedeinek zömét a brabanti típus adja, ezt azonosítja a tulajdonképpeni belga fajtával. Eddig oké.
Na most: a német vonatkozások a "belgisches kaltblut" szinonímájaként használja a "brabanter"-t, de ezek a képek alapján jóval erőteljesebb testfelépítésűek, mint akiket mi láttunk a hétvégén. Leginkább a visszavágott farkú, legnagyobb ménre emlékeztetnek (sajnos a nevére nem emlékszem).
Ugyanakkor az "ardenner"-t külön fajtaként tartják számon, ami valóban jóval kisebb, viszont a képek tanulsága alapján zömében pej színű. confused.gif
És egyik sem hasonlít színében a rendezvényen résztvettekre (nem volt köztük pl. feketevércse - jól írtam, ugye? gmano.gif )
Vagyis gyakorlatilag egy fél napos kutatásom eredményeként még mindig nem tudok semmit. biggrin.gif

Valaki esetleg fel tudna világosítani, hogy akkor a Szokolyán látott belga hidegvérűek most akkor melyik fajtába, vagy melyik változatba tartoznak? Vagy mi. rolleyes.gif
És hova valósiak eredetileg (tudom, voltak köztük szlovákok is; de sajna szlovákul nem tudok...)?

Előre is köszönöm, ha valaki világosságot gyújt oktalan fejemben. biggrin.gif

Szia Gusztilo!
Hát szakértője nem vagyok de egy ideje én is bujom ezt a témát. A rendezvényen 3 belga lovamat is láthattad. Valóban itthon az Ardennit és a Brabantit emlegetik belga lóként de én egy kicsit már mélyebben vagyok ebben a dologban. Probálkozz a neten ezzel a szóval:belgisch trekpaard magyarül belga húzó vagy vontató ló.A csonkolt farkú ménem amit tenyézszemléztettem Nederlandse trekpaard. Én egy ideje hordom be őket és a tenyésztők elmondása alapján amelyik ló Hollandiába születik az lesz Nederlands trekpaard amelyik Belgiumba születik az beelgisch trekpaard lesz. A két fajta ló egy és ugyan az. Az öreg lovam amivel a fogatt hajtáson indultam Brabanti tipusú és a fekete az ardenni. Kint azt a fekvilágosítást is kaptam,hogy valóban a Brabanti a bottalt mért 170cm meghaladó nehéz terhak mozgatására való igásló csatornákon uszályok vontatására, tengerparton halászhálók húzására,a városokban Omni-busz vontatására használták. Az ardenni ritkán haladja meg ezt a magsságot inkább a160cm az elfogadott,Őket a hegyekben erdei munkákban használják.
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.08.28, 21:00
Post #696

Törzsvendég

Sziasztok!

Írja meg nekem valaki, Váczi András számát.

köszönöm
wink.gif
+Quote Post
bandi_2
hozzászólás 2008.08.29, 17:28
Post #697

Törzsvendég

IDÉZET(kamilla @ 2008.08.28, 22:00) *

Sziasztok!

Írja meg nekem valaki, Váczi András számát.

köszönöm
wink.gif

0630/4157282
+Quote Post
gustilo
hozzászólás 2008.08.29, 19:29
Post #698

Törzsvendég

Köszönöm, bandi_2, most már értem (legalábbis remélem), és majd ezek alapján fogok keresgélni. smile.gif

Kamilla, így utólag is, de azért Isten éltessen!
(és ha szabad még annyit megjegyeznem: most jól meglepődtem - a személyes találkozás alapján én úgy gondoltam, éppen csak elérted a 20-at... wink.gif )
+Quote Post
Méz
hozzászólás 2008.08.29, 20:11
Post #699

Törzsvendég

Tagszám: 968

Hűűű!

Boldog születésnapot kívánok, Andi! cheers.gif smile.gif
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.08.29, 20:55
Post #700

Törzsvendég

IDÉZET(gustilo @ 2008.08.29, 20:29) *

Kamilla, így utólag is, de azért Isten éltessen!
(és ha szabad még annyit megjegyeznem: most jól meglepődtem - a személyes találkozás alapján én úgy gondoltam, éppen csak elérted a 20-at... wink.gif )

Szia!

Hát ez roppant hízelgő, köszönöm. Megsúgom én sem érzem magam ennyinek, bár ma a kislányom elsős évnyitóján, rám tört az érzés, hogy öregszem wink.gif

Aranyosak vagytok és köszönöm a tel.számot.

+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.09.01, 15:56
Post #701

Törzsvendég

Sikerült szerszámot szereznem a csajszira és szept. közepén megyek fogathajtós profihoz, megbeszélésre. wink.gif
+Quote Post
bandi_2
hozzászólás 2008.09.01, 18:37
Post #702

Törzsvendég

IDÉZET(kamilla @ 2008.09.01, 16:56) *

Sikerült szerszámot szereznem a csajszira és szept. közepén megyek fogathajtós profihoz, megbeszélésre. wink.gif

Sok sikert és persze kitartást!
Én szerdán megyek Hollandiába,Negrónak párját nézni. Meg a tavaszi csikókat is megnézzük,hátha lesz köztük egy-két nekünk való darab.
+Quote Post
gustilo
hozzászólás 2008.09.01, 20:03
Post #703

Törzsvendég

És ugye hozol képeket is...? Légyszi... rolleyes.gif Hadd csorgassuk kicsit a nyálunkat! biggrin.gif
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.09.02, 07:04
Post #704

Törzsvendég

IDÉZET(bandi_2 @ 2008.09.01, 19:37) *

Sok sikert és persze kitartást!Én szerdán megyek Hollandiába,Negrónak párját nézni. Meg a tavaszi csikókat is megnézzük,hátha lesz köztük egy-két nekünk való darab.

Nem férek be? Szívesen néznék én is, ígérem csendben leszek wink.gif
+Quote Post
kamilla
hozzászólás 2008.09.09, 13:23
Post #705

Törzsvendég

Sziasztok!

Beszéltem Bandival és megigérte, hogy felteszi ide is a Szlovák hidegvérű nap helyét és időpontját.
Gondoltam szurkolni kimennék kocsival ,aki szeretne betársulni, majd jelezze.

Más:

Nagyon mennék erre a rendezvényre:

http://www.lovasok.hu/index.php?i=226

Kocsim van, de egyedül nem indulok neki a nagyvilágnak. Hétfőig lehet szobát foglalni, (el kell küldeni a pénzt) ami szerintem (tekintve a meleg reggelit és a belépőjegyeket) baráti ár. Körbenéztem a neten, de nem találtam olcsóbb szállást.
Lesznek hidegvérű lovak dögivel.

Az októberi rendezvényre is várnak hidegvérű lovakat. Az Úr akivel beszéltem kérte, ha legközelebb "hideges" megmozdulás szerveződik, legyetek szívesek értesíteni, hogy kitehesse a lovasok.hu oldalára.

Méz blogja szintén tartalmaz egy összefoglalót a Találkozóról.

Szép napot mindnekinek!
+Quote Post
Gonoblin
hozzászólás 2008.09.09, 21:39
Post #706

Törzsvendég

Tagszám: 11293

Sziasztok!

Hú de rég írtam már ide. De tudjátok volt az a "2006. 04. 20. és 2006. 12. 12. között regisztráltaknak" szóló felhívás és én is beleestem. Na mindegy.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a szokolyai rendezvényre. Talán majd jövőre.

Unicorn:
Mi helyzet a hidegvérű ménekről készülő oldallal?

Gustilo:
Csatlakoznék bandi 2 válaszához. De hogy egy kicsit összekeverjelek : )) , leírom amit én tudok (bár nem vagyok szakértő).
Ahogy írtad, a condoroz fajta tényleg kihalt. A belga hidegvérűt (belgisch trekpaard) a belgák azonosítják a brabantival. Én azonban úgy tudom, hogy a flamand változat is létezik. Amerikában és Canadában saját tenyészete van a belga lovaknak, amiket a flamand ló egyenes ági leszármazottjainak tekintenek. Olvasd el a http://www.canadianbelgianhorse.com oldal lap alján lévő "Belgian History" szöveget (azonban a "The Belgian originated in the lowlands in the country of Belgium and is the most direct lineal descendent of the Flemish horse." mondatban elírták a descent szót descendent-re). Néhány oldal, ahol még olvashatsz, illetve láthatsz képeket:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/BelgianDraftHorse.jpg, http://www.belgiancorp.com/corpbrochure.pdf.
A flamand lónak van már hivatalos belga oldala is, ahol olvashatsz (angolul, németül, franciául is) a fajtáról:
http://users.telenet.be/ivan.vanwijnsberghe/vp/ A vlaams paard (flamand ló) felirat alatt vannak az englis,.., deutsch feliratok, ezekre kell kattintani.
Az ardenni változatnak tényleg két típusa van: a belga és a francia.
A belga ardenniről itt vannak képek: http://pictures.chevaldetraitardennais.be:...ivers/index.htm
A francia ardenniről pedig itt: http://www.trait-ardennais.fr/ Itt kattints bal oldalon az évszámokra, és rengeteg képet találsz.
Van azonban az ardenninek még egy változata, amit külön fajtaként tartanak nyilván: ez a svéd ardenni.
Hát ennyi, ha van még kérdésed nyugodtan írj ide.
+Quote Post
gustilo
hozzászólás 2008.09.16, 06:34
Post #707

Törzsvendég

Gonoblin, köszi! angel.gif
Lehet, hogy lassan jegyzetelnem kéne...? biggrin.gif
Jó ez a sok link,amint lesz egy kis időm, beleásom magam a témába.
+Quote Post
bandi_2
hozzászólás 2008.09.18, 15:23
Post #708

Törzsvendég

Sziasztok!
Szlovákiába Dobsinán 2008 okt. 11. kerül megrendezésre Majstrovstvá Európy FURMANOV
Magyarul Európa bajnoki rönghúzó verseny.
Résztvevő országok : Ausztria,Csehország,Némtország,Lengyelország,Szlovákia és Magyarország is meghívást kapott.
A programok 9 órától kezdődnek.
Várunk a helyszinen minnél több Magyar szurkolót.
+Quote Post
Foltos 2
hozzászólás 2008.09.20, 18:27
Post #709

Törzsvendég

Csak gondoltam,hátha érdekel valakit
http://www.vatera.hu/loszerszam_learazas_91903256.html
+Quote Post
Méz
hozzászólás 2008.09.23, 04:46
Post #710

Törzsvendég

Nemrég tűnt fel nekem ez a mondat a hidegvérű tenyésztési szabályzatban:

"A ménutánpótlásra jelölt méncsikókat 1991-től kezdődően évjáratonként ABC sorrendben azonos kezdőbetűvel kezdődő névvel kell ellátni. /pl.1991.évben Apród,Alku,Adós,stb.l992.évben Betyár, Bátor,stb./ Fedezőménné válás esetén a tenyészhely neve kötőjellel az évjárati csikószámmal a használati név együttesen használandó. Pl. Gölle-12 Buci."

A ménutánpótlásra jelölt az a csikó, amit a tenyésztő egyesület választ ki? Tehát külön kezelendő az ilyen csikó, illetve az a csikó, amelyiket a gazdája majdan magánménkét (természetesen ménvizsgával és fedengedéllyel) tartja? Vagy minden tenyésztésbe kerülő mént a fenti előírás alapján kell elnevezni?

Tudja valaki, hogy 2008-ban milyen kezdőbetű van érvényben?
+Quote Post
hitetlen
hozzászólás 2008.09.29, 12:03
Post #711

Törzsvendég

Tagszám: 6645

Kaposvári Állattenyésztési Napok. wink.gif
Magyar hidegvérű nem sok volt, annál több import, vagy már itthon tenyésztett más hideg, főleg ardenni és percheron. Pöttyösök viszont egyáltalán nem jöttek. frown.gif Az Őrségi NP-ből hoztak egy mura kancát csikóval. smile.gif

Nagydíjas mén 1., 2., 3., 4.
Sárga-szőke
Lábacskák
Popók 1., 2.

Volt egy fekete ötös ménfogat, a hideg futkosott a hátamon tőlük, aranyozott, fekete szerszámban. Vasárnap összefogták őket is egymás mellé, mint a fenti képeken, de nem volt elég helyem fényképezni.

Borzasztóak voltak a fedelesben a fényviszonyok az én kis gépemnek, ezért alig született használható minőségű kép. Elnézést kérek, de bemozdultak, vagy nem tudom. Nem lettek élesek. frown.gif
+Quote Post
Méz
hozzászólás 2008.09.29, 12:45
Post #712

Törzsvendég

Uhh,kicsoda a sárga-szőke? Gyönyörűűűű. A fejét kéne még látni. Fedez valahol? biggrin.gif
+Quote Post
hitetlen
hozzászólás 2008.09.30, 09:53
Post #713

Törzsvendég

Nemtom, Méz, sajnos. Nincs is róla több (normális) képem, de két embertől várok még fotókat, hátha lesz köztük használható. smile.gif
A ciki az, hogy ott voltam csütörtök délutántól vasárnap délutánig, mégsem volt semmire időm, épphogy csak győztem végigloholni az istállókat. Vagy vasvilla volt a kezemben, vagy egy-egy holstein üsző biggrin.gif , úgyhogy a fényképezéshez is úgy loptam a pár perceket. frown.gif Ez a hátránya, ha az ember kiállítóként van jelen valahol, és nem látogatóként...
+Quote Post
Balázs
hozzászólás 2008.10.04, 18:32
Post #714

Új vendég

Tagszám: 3784

IDÉZET(Méz @ 2008.09.29, 13:45) *

Uhh,kicsoda a sárga-szőke? Gyönyörűűűű. A fejét kéne még látni. Fedez valahol? biggrin.gif

Szia Méz!

A sárga mén Sall István tulajdona, és Somogyfajszon fedez. Az elérhetőségét az MLLSZ, ménelhelyezés rovatában megtalálhatod.
+Quote Post
Méz
hozzászólás 2008.10.04, 18:44
Post #715

Törzsvendég

IDÉZET(Balázs @ 2008.10.04, 19:32) *

Szia Méz!

A sárga mén Sall István tulajdona, és Somogyfajszon fedez. Az elérhetőségét az MLLSZ, ménelhelyezés rovatában megtalálhatod.

Ó, köszönöm. Ha jól látom, 4343 Horvátkút-143 Bandi a neve. Tényleg jó lenne már az a térképes-fotós hidegvérű nyilvántartás. Mert az MLLSZ honlapjábl semmi nem derül ki a lovakról. frown.gif
+Quote Post
nagyimre6405
hozzászólás 2008.10.04, 19:15
Post #716

Törzsvendég

üdv hidegvérüsök magamis jó ötletnek tartom ahidegvérü fed mén listát jó lenne fotóval származással és felállitási hellyel .talán én is tudnák segiteni . még valami október vége fele nagycenken mén vizsga lessz úgy nézki hogy lessz hidegvérü is ha valakit érdekel .pontos dátumot a jövő héten tudok .üdv mindenkinek
+Quote Post
hitetlen
hozzászólás 2008.10.06, 07:17
Post #717

Törzsvendég

Merre lehet Unicorn? Merthogy már egy szép adag fotó/származás/egyéb adat összegyűlt nála a hideg fedménekről.
+Quote Post
Méz
hozzászólás 2008.11.06, 16:48
Post #718

Törzsvendég

Most hívott Markos Laci bácsi. Ugyanis pár hónapja beadtam a kérelmem a Hidegvérű Tenyészegyesületbe való tagfelvételre. Felvettek a tagok közé Szőkémmel együtt. Ő B-törzskönyves lett. rockon.gif Laci bácsi azt mondta, hogy a lovam unokája már lehet törzskanca. Szőkét egyszer majd le fogják tenyésszemlézni elvileg a tartási helyén.
Mondott egyéb érdekességet is az úr. Pl. hogy a muraközinél nem kívánatos a két oldalra lógó sörény. Jobb szeretik, ha egy oldalon van. De a két oldalra lógó sörény se kizáró ok.
Nincs nagyon behatárolt követelmény egy hidegvérű ló küllemét illetően, de a nagy durva burkolt fejet már nem szeretik.
+Quote Post
maugly
hozzászólás 2008.11.06, 18:52
Post #719

Törzsvendég

Innen: Magyarország/Ócsa
Tagszám: 1204

Gratula! cheers.gif
+Quote Post
nagyimre6405
hozzászólás 2008.11.06, 18:57
Post #720

Törzsvendég

merre lehet bandi 2 vártam a beszámolóját a dobsinai versenyröl mert láttam hogy ő is részt vett két belga hidegvérü ménnel üdv mindenkinek
+Quote Post

51 Oldal V « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Egyszerűsített verzió A pontos idő: 10.09.08 - 21:24