Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Győr és környéke

• Please log in to reply
11589 válasz a témához

#6961 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 13:40

tudod tötõ nem mindig a lógazdival van ám a baj. valamikor én is ezt gondoltam amikor még nem volt lovam. ...aztán jöttek a hétköznapok amikor is tudomásul kellett vennem hogy mindamellett hogy át kellett alakitanom a napi-hetirendemet, még meg is kell keresnem a lovét a tartására, ...igaz azért naponta látom a lovam, viszek neki répát, almát, de annak örülök ha hetente 3szor ki tudok menni vele kirándulni. mindez persze szigorú idõbeosztással jár, no meg a felmenõk kritikája, hogy a lovamat jobban szeretem mint õket, mert többet lát mint õk. ...szóval nem biztos h annak a lótulajdonosnak netán nem fáj a szive amikor csak hetente egyszer láthatja a lovát. lehet h neki is majd' megszakad a szive.sõt ezzel én is vagyok amikor már két napja nem látom.hiába aki beszivja a lószagot olyan mintha kábitózna, többé nem tud lemondani róla..

No egy kicsit a másik oldalra is betekintést nyertünk. Sok igazság van ebben is.A Tõtõ által említett példákkal ellentétben Te mégis meg tudod tenni, hogy hetente többször, akár naponta mész ki hozzá, még ha ez sok lemondással és néha konfliktussal jár is. Talán ezért más a Te eseted.Szerintem, mielõtt az ember felvállalja, hogy Lótulajdonos lesz, nem árt kicsit utánna gondolni annak, hogy ez mivel fog járni. Különben felelõtlenségnek fog hatni amit elkövet. Mondom ezt én akinek nincs lova, viszont van akikért felelõsséget vállalt a sok lemondás mellett is.Ha lehetõségem lesz rá, alapos megfontlás után biztos lesz nekem is saját Lovam, mert aki beszivja a lószagot olyan mintha kábitózna, többé nem tud lemondani róla. :kir:

#6962 Vályu

Vályu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 82 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 13:53

[Semmi gond Luca!Mégegyszer mondom, szívesen segítünk!A bátorság csapatban meg még könnyebben meg fog jönni. Egyébiránt, Józsi Gyõrbõl jár ki lovagolni, tehát ha találkozunk, esetleg még a kijutásban, és a hazamenetelben is tudnánk segíteni. Ha a lovát akarnám látni, és lovagolni, vagy a társaságot keresem, nem lenne probléma a kijutás megszervezése! Ez csak silány kifogás!Csak akarni kell!+tenni!Ja, és kell kurázsi is a lovasnak.Nem vagy egy fõnyeremény?.......saját magadnak állítasz korlátokat!Kinevettek ha rosszul lovagoltál?....akkor azok nem is lovasok!Mi összetartunk, és segítjük egymást....de kinevetni a hibákat,....az olyan lovasok nem közénk valók!Persze mi is köröhögjük egymást, ha leesik valamelyikünkl, de ha látjuk hogy komoly a dolog, nevetésnek nincs helye......majd utána egy tea mellett!A lovat meg meg kell ereszteni néha. Kell neki a szabadság!Ereszd meg dombnak felfele, akkor nem tud csinálni semmi rosszat, bakolni meg egyáltalán nem képes, és neked is lesz valami pozitív élményed!Mi túrázni járunk!Abba nem fér bele a full vágta, vagy csak visszafele talán , néha. Jobban szeretünk barangolni, mászatni, csavarogni az erdõben.Gondold át az ajánlatot!

#6963 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 14:00

Köszönöm a normális hozzállást! A "dombon felfele nem tud csinálni semmit"-igazságot azért cáfolnám: Szultán olyanokat ugrik, hogy öröm nézni :) . Sajna nem látom kívülrõl, hogy néz ki a dolog, de fent ülve nem egyszerû. Akkor ha nem gond, jövõ hétre betársulnék, ha mentek, egy laza "próbamenésre". Hogy csapatban megjön-e a bátorságom, majd meglátjuk - sajnos a lovamnak igen, azt már tapasztaltam. Megadod a számod, hogy tudjunk elõtte értekezni? Az enyém: 20/315-8847.

#6964 Vályu

Vályu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 82 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 14:48

Akkor kezdjük az elején!Tehát!Név: Pomogács András Lovasok közt: Pomi, Vályu, Itató Telefonszám: +36 20/240-1190 Lovam neve: Boján Józsi engedélyével megadom az ö elérhetõségét is.Név: Zalka JózsefLovasok közt: basszus, még el sem neveztük, ami késik az múlik. Majd kitalálunk valami frappáns nevet!Telefonszám: +36 20/260-7792Lova neve: Blopp, egymás közt csak KOCKÁS-nak hívjuk. Remélem ezért nem sértõdik meg.Az elõbb beszéltem vele, és azt üzeni, hívd bátran, lehet hogy hétközben is ki tudna veled menni!Látod!....ilyen egyszerû a dolog!További szép napot, vidám nyargalásokat!Üdv minden LÓBARÁTNAK!YeeHááááááááááááá!!

Edited by Vályu, 2006 november 16. - 14:50.

#6965 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 14:49

HAHÓ MINDENKI! AKKOR LEFOGLALJAM AZ ASZTALT A DOBOSBAN 15-ÉRE? (VAGY MÉG RÁÉR...)

Igen, szerintem foglald le. Kb 6-7 órától... ( de többiek kritizáljanak ha nem értenek egyet )

#6966 zoyalo

zoyalo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 133 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 17:29

az a helyzet nero azért tudom meglátogatni a lovam mindennap, mert egy faluban lakunk, csak nálam egyrészt nem készült el az istálló, másrészt meg a páromnál van a ló. igy a kellemest a kellemessel kapcsolom össze, de ha mondjuk városban laknék és nem a barátom lenne a tartója lehet én sem tudnám mindennap látogatni. igy aztán nagyon szerencsés embernek tarthatom magam ugy érzem. az viszont tény h a lovaglás ha az ember nem csekonics báró akkor nagyon sok lemondással jár. szigorúan szelektálni kell mi fontos és mi nem. ez jelenti az ismerõsök körét és a pénzbeosztást is egyaránt. ez van .és tényleg nagy felelõsséggel jár, igy tényleg nagyon meg kell fontolni h lovat vesz-e az ember v valahova eljár lovazni. csak hát az ember egy idõ után eljut oda, hogy szeretné ha más nem rángatná a lovát, amit megtanit neki azt ne rontsa el más stb.hát igen elgondolkodtató mindez.mindenestre amikor az ember megkapja/szerzi leghõbb vágyát és kincsét azt az érzést semmihez sem lehet hasonlitani. hiszen az az ÁLOMLÓ, CSODAPARIPA. felejthetetlen érzés. amikor ott volt a "karácsonyfa alatt" egy nap többször is megnéztem biztos meg van-e még, ott van -e még. ilyen érzés.

#6967 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 16. - 17:34

Ja, és kell kurázsi is a lovasnak.Nem vagy egy fõnyeremény?.......saját magadnak állítasz korlátokat!Kinevettek ha rosszul lovagoltál?....akkor azok nem is lovasok!Mi összetartunk, és segítjük egymást....de kinevetni a hibákat,....az olyan lovasok nem közénk valók!Persze mi is köröhögjük egymást, ha leesik valamelyikünkl, de ha látjuk hogy komoly a dolog, nevetésnek nincs helye......majd utána egy tea mellett!

Vályu! bár én sajna nem ismerlek...méég! :) de köszönöm neked ezt a pár sort; nem is tudod mekkorát lendített rajtam, és az egész lovaséletemhez való hozzáállásomon! bár nekem a lovaglás megyeget, fogjuk rá :D de én is követek el hibákat, és van h. rettenet cikin érzem magam mikor pl. mászok vissza egy kényszerleszállásom után a "lovamra", volt nem egyszer h. a sírás is elkapott, és más nem is járt a fejemben h. ha most nem tudod megcsinálni normálisan, keményen, problémák nélkül akkor mikor fogsz megtanulni bánni a lovaddal s lovagolni? :( ööö...bár be kell h. valljam, szerdán nevetnem kellett magamon, már nem birtam a komolyságom :D (jéé, olyan nekem is vaan); szõrén nap volt, és már majdnem lépésben mászkáltunk a pályán, szóltak valamiért hátulrol nekem. erre megfordultam és már lennt is ülten a földön, szépen a nagy hátrafigyelõlendületembõl lealkottam magam a lovam elé :rolleyes: :) háát, ez több mint nevetséges sóó volt részemrõl.

#6968 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 18:18

Nem akarok belebrekegni, de nálunk az a nyerõ(ez a régi lovasok hozzáálása), ha az új lovast sikerül a lova mellé tenni, saját akaratán kívül. Kimentek lovagolni együtt, és szándékosan belevisznek olyan csínybe, aminek a vége potty. Már én túlvagyok rajta, és elfogadtak. Most már vigyorgok rajta, bár akkor nem volt hozzá kedvem.

#6969 Vályu

Vályu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 82 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 18:48

...hát igen! Van az úgy, hogy tesztelik az embert. És a csínyek is kellenek. Abból lehet sokat tanulni.Én már korosabbnak számítok, és nem is olyan régen tanultam meg lovagolni. (7 éve)Egy valamire rájöttem. Nem akarok tanulni, négyszögben, pályán bohóckodni.Biztosan kell az a kezdõ és haladó lovasoknak is. Én elértem egy szintet. innentõl csak élvezni szeretném a lovaglást. Profi már nem leszek. A saját paccomon boldog vagyok, és a terep rengeteg új dolgot tartogat. Nem lovagolok szépen. Most már biztos vagyok magamban, és bízom a lovamban. Azt hiszem ez a lényeg!Mindenki mérje fel, és ismerje be a saját hibáit. Döntse el mit szeretne. Tartson ki mellette, és az idõ, a lovon töltött órák, a sok váratlan helyzet, meghozza a tudást is.Lehet, hogy ez kétes tudás. De jól fogod magad érezni az biztos. Arra kell figyelni, hogy ne fitogtasd tudásod, lovas körökben.Légy büszke arra hogy lovas vagy, bánj jól a jószággal, ápold a kapcsolatokat, és megbecsült ember leszel!Gyerekek, ez nem semmi monológ volt!Büszke vagyok magamra! :yeah: Szép estét mindenkinek!

#6970 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:00

Én már korosabbnak számítok, és nem is olyan régen tanultam meg lovagolni. (7 éve)

Messzirõl jött embör azt mond, amit akar...Töltsd ki az adataidnál a születési dátumodat, oszt mi majd eldöncsük. :D

#6971 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:00

Zoyalo, én EGY konkrét példáról írtam.Vályu, Nero :yeah:Ilyenkor jön rá az ember hogy bizony jó "győr és környéki" lovasnak lenni.

Edited by tötõ Zsó, 2006 november 16. - 19:01.

#6972 Ladysam

Ladysam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 300 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:43

sziasztok!Hát igen a saját ló vásárlásnál mindenre kell gondolni.Bármi közbejöhet mint pl nálam és ott a sajáût ló és lehet hogy 6hónapig vagy most már azt mondják hogy min1évig nem ülhetek rá.Igy is imádom a lovam csak jobb érzés lenne rajt ülni mint csak lenntrõl babusgatni.(habár ezt most nagyon élvezi..)De tizsta jó dolgokat irtatok..

#6973 zoyalo

zoyalo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 133 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:48

látlak szilvi!ne bujkálj. irhatnál magánban mi van veled.meg hogy mikor jössz hozzánk lózni, ahogy megbeszéltük. a mulán már nagyon izzit rád.üdv

#6974 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 20:19

Vályu, le a kalappal Lucához való hozzáállásodért! :yeah: Annyit azonban szeretnék hozzászólni az általad írtakhoz, hogy bár én is inkább a terep híve vagyok, de én nem nevezném a pályán végzett feladatokat bohóckodásnak. Én is több éve lovagolok már, a sors úgy hozta, hogy edzõ közelében sem járhattam, magamtól tanultam meg sok mindent. Sokáig azt sem tudtam, hogy mit jelent az, hogy helyes lábra ügetni. :( A mai napig úgy érzem, hogy sok hiányosságom van. A fiam, aki 10 éves múlt, idén tavasszal kapott kedvet rá, hogy megtanuljon lovagolni. Egészen addig a lovakra sem nagyon nézett, pedig én itthon tartom õket. Úgy éreztem, hogy én nem vagyok képes azokat a dolgokat átadni, amit neki tudni kellene, így felkerestem pár lovardát, és végül egy mellett döntöttem. Nincs túl közel a kiválasztott, de ezt az áldozatot meg kellett hoznom. Heti kétszer viszem a fiam edzésre, és látom, hogy mennyit fejlõdött. Kezdtem szégyenkezni. Lassan ügyesebb lesz, mint én! Kedvet kaptam ahhoz, hogy én is tanuljak, és "bohóckodjak" a pályán. Az elsõ edzésen nagyon meglepõdtem. Olyan sok mindenre kellett figyelnem! Azért örültem is, mert az edzõ nem talált nálam nagyon nagy hibákat, de azért van mit korrigálni. Szerintem igenis kell egy hozzáértõ, aki kívülrõl figyel, és felhívja a figyelmed, hogy mire kell jobban vigyáznod. Én sem akarok versenyzõ lenni, abból sajnos én már "kiöregedtem", és idõm sincs annyi, amennyit a lovaglásra szeretnék szánni. De a lovam iránti szeretetbõl és tiszteletbõl szeretnék minnél jobban és igényesebben lovagolni. Hogy neki is jó legyen, és lehetõleg ne hupogjak a hátán, ne tépjem a száját. Ha már a saját ló témánál tartunk, ebbe is szeretnék egy kicsit beleszólni. Két lovam van, minden velük járó munkát én látok el egyedül, illetve most már kapok egy kis támogatást a fiam által is. Négyig dolgozom, a fiam szinte egyedül nevelem, mert a párom csak hétvégenként van itthon. Ez azt elenti, hogy én tanulok vele, azaz én ellelõrzöm és korrigálom a leckéit, én kérdezem ki. Emellett a háztartás és egyéb munkák is rám szakadnak, ami egy nõtöl ugye elvárható. Szigorú napi rendünk van, amibe nem nagyon fér bele, hogy hétközben barátokat hívjunk, vagy akár mi menjünk látogatóba. Nincs is sok barátom, mert elijednek, mikor meglátják, hogy nálunk milyen stresszes az élet. Min írtam, minden percünk be van osztva, a fiam Gyõrbe jár suliba, reggel fél hétkor indul a busz, neki 8-kor ágyba kell bújnia, hogy másnap fel tudjon kelni. Szóval hogyan is osszam be azt a kis idõt, ami négytõl-nyolcig a rendelkezésemre áll? Hogy tudjak a fiammal és a lovakkal is foglalkozni? Az utóbbi idõben egyre többet gondolkodtam azon, hogy jó lenne valaki segítséget találni, legalább a ganézáshoz. Mert nagyon-nagyon nem stimmel a meló-szórakozás aránya (sem). Hiszen minden nap ki kell ganézni, meg kell etetni, de örülök, ha a hétvégén kijutok lovagolni. Már arra is gondoltam, hogy nem tartok többet lovat, de nem bírnám ki, ha üresen állna az istálló, és csak máshol szipózhatnék a lószagból. Meg az is olyan jóóó, amikor csak úgy kimegyek hozzájuk, és megvakargatom, megmaszírozgatom õket. Gyûjtök egy kis energiát, aztán ugrok vissza a mókuskerékbe. De már nem bírnék benne futni, ha nem lennének nekem õk. Ezt csak az érti meg, aki lovas ember. Mindenki más hülyének néz, mint ahogy itt a faluban is sokan. Igen, akinek hátasa van, annak nagyon sok minden másról le kell mondani. De én ezt szívesen teszem. És ha a fiam sem adja fel, akkor évrõl- évre nekem is könnyebb lesz, mert egyre többet tud majd segíteni. Addig meg csinálom magam, és reménykedek, hogy még sokáig ad nekem a jó Isten erõt és kitartást.Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.

#6975 Egykerék

Egykerék

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 549 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 20:39

Üdv!!CSókoltatlak Vályú barátocskám!!! Meg a párodnak is add át a nevemben!!Remélem jól vagytok!?!?Lucina! Itt olyan embereket ismertél meg akik kinevetik a másikat, mert nem tud annyira?!?Én csak annyirt mondok magamról, hogy ugyanebben a cipõben jártam mint Te egy évig, aztán összeakadtam két örült lovassal( egyikük Fehér bölény), és azóta ha tehetjük csak együtt megyünk.A másik: Ha egy képzett lovasoktató meglátná hogyan lovagolok lehet kiverné a víz. Tuti mondaná, rosszul álla kezem a lábamról ne is beszéljek ... és még sorolhatnám, mert én is csak így itthon tanulgattam. Ahogy mi hívjuk ösztönlovasok vagyunk. De ha egyszer jól érezzük magunkat, meg a ló hátán azért többnyire megmaradunk, akkor kutyát nem érdekel le!!!A lovacskám eleinte biztos azt hitte hülye vagyok, de most már kiismertük egymás minden hülyeségét!!!Azt kell eldöntened, hogy hobbi szinten, vagy komolyabban is szeretnéd-e, mert akkor más lépéseket is kell tenned!!! Sok szép órát a lovad hátán!!!

#6976 Egykerék

Egykerék

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 549 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 20:58

És csatlakoznék Hubertushoz a ssját lovas témában!! Nincs annál jobb, ha tudom hogy ott vannak hátul a boxba, és bármikor kimehetek hozzájuk. De nem mindig egy leányálom...Már nem egyszer volt hogy azt mondtam, (mikor minden rossz összejött): kell ez nekem, púp a hátamon! de aztán amikor meg kimegyek, és a két kis sárga odajön, nekirakják a homlokukat a mellkasomnak, tudom, hogy nincs az a pénz, amiért eladjam Õket!!!Látom itt agy Kis Katám!!! Mikor hívhatlak!!!?

Edited by Egykerék, 2006 november 16. - 21:00.

#6977 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:08

Kicsit belepofáznék... :gm:Én lovas éveimből az első hármat úgy töltöttem, hogy felraktak a paccra és azon kívűl, hogy "jobb szár- jobbra, bal szár-balra, kiablására megáll" semmit nem tanítottak.Nagyon jól éreztem magam. Megbíztam a lovakban, nem voltak komolyabb balesetek.Sokszor röhögtünk a szomszéd lovarda lovasain, hogy körbe-körbe mennek a pályán, alig járnak ki... Nem értettük mi ebben a jó? Szörnyű lehet ott bent alakzatokat csinálni...Aztán elkezdtek csábítani páran, hogy járjak lovasoktatóhoz, tanuljak meg rendesen lovagolni. Először persze nagy mellénnyel szálltam fel a lóra, hogy "hát tudok én lovagolni, mit akartok ti..." aztán fél óra után ráébresztettek, hogy szinte semmit nem tudok. Mikor leszálltam, menni sem tudtam az izomláztól, pedig előtte is napi rendszereséggel jártam több órás terepekre.Mára még mindig sok kívánnivalót hagy maga után a tudásom, lenne mit csiszolni még, és igyekszem is így tenni. Egyre jobban érdekel a díjlovaglás, és a négyszög sokszor ezerszer vonzóbb mint a terepek bebarangolása.Szerintem teljesen rendben van, hogyha valaki jólérzi magát a lován a saját stílusában és nem kíván versenyezni, de a karámon belül történő "bohóckodás" korántsem hülyeség. Az, hogy jó ülést sikerült kialakítanom és a combjaim/tédeim biztosan fekszenek (nah erről mondjuk Calypsoo tudna mesélni vagy cáfolni... :D ) olyan biztonságot eredményeznek amit egy magától tanult hobbylovas aligha érhet el segítség nélkül. A kéz nyugodtsága és az, hogy finom mozdulatokkal irányítod a lovat sem presztizs kérdés. Mindössze arról van szó, hogy nem téped szét a az állat száját és ezáltal szorosabb kapcsolatot alakítasz ki hátasoddal...esteleg neki is kellemessé válnak a túrák. Az, hogy nem hupogsz a hátába még akkor sem, amikor vágtából hirtelen ügetésre vált, szintén nem a díjlovasok kiváltsága.A felsőbb szintű lovaglás nem arra megy ki, hogy puccos pózokban, emelt fővel lavírozzunk egy négyszögben.... Az egész lényege a ló és lovas kapcsolatának magasabb szintre emelése. Amikor már olyan összhang létezik kettejük között, hogy lehelletnyi finomságú jelzésekből megértik egymást és maximális biztonsággal mindketten élvezik az együtt töltött időt.És azt hiszem ez nem csak a versenyzők álma vagy kíváltsága. Sajnos ritkán látok hobbylovastalálkozón olyan lovasokat, akik ilyen összhangot mutatnak. Bizony sokan durván belenyúlnak a szárba...és a másik oldalon sokan ráhagyják a lóra a rosszat és az kedve szerint cselekedhet.Szerintem egy hobbylovasnak legalább ugyanannyira igényelnie kell és törekednie kell a lova és saját maga maximális teljesítményére.Ez persze fejben kezdődik. Olvasni, tanulni, mindig utánanézni dolgoknak, aztán okatatóhoz járni.Nem szín és tetsző forma szerint zablát választani, hanem igény szerint, tudás alapján.Én azt mondom, aki csak teheti vegyen egy-két órát egy oktatótól. Már pár alkalommal annyit lehet fejlődni, hogy legalább meginduljon bennünk egy jobb lovas kialakulása, legalább elkezdjük megérteni a könyveket és legalább már akkor egy picit javíthatunk a lovunk közérzetén is.Ez mindenképpen kifizetődő. Sokunknak talán sérül az önérzetünk, hogy első órán rögtön letörik a szarvunk és néhányunknak talán előről kell kezdeni mindent, de higyjétek el, ez mind felbecsülhetetlen értékkel térül majd meg.:)

Edited by Lóbarát, 2006 november 16. - 21:09.

#6978 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:14

Köszi Lóbi! :) Nekem nem sikerült ilyen szépen megfogalmazni. ;)

#6979 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:14

jól szóltál, meine süße :)

#6980 Egykerék

Egykerék

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 549 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:23

Ok Lóbarátom!De félreértettük egymást!!! Én egy szóval sem mondtam, hogy a karámban lévõ munka bohóckodás! Igaz engem abszolúlt nem vonz a díjlovaglás, de ez nemkjelenti azt, hogy nem tartom nagyra azokat akik jól csinálják. Engem a western stílus jobban érdekel (holott ahhoz sem értek jobban mint az angolhoz) de ott is minden további munka alapja földi, körkarámos alapok. AZtán jöhet a nyeregben szintén karámban. Én ezt csak azért írtam Lucinának, mert õ felhozta, hogy vannak akik kinevetik a hogy úgy mondjam "amatõr" lovast. De ha Te jólérzed magad nem kell velük foglalkozni, mert egy igazi lovaspartner, még ha nagyon tud is, sohasem szabadna kiröhögnie a társát, ha ezzel megbántja.Barátok közt már más. Naná hogy kiröhögjük amikor valamelyikünk elszáll mit gyõzelmi zászló!!!De errõl még beszélgethetünk személyesen remélem!!!Sziasztok!!!

#6981 zoyalo

zoyalo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 133 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:49

egyetértek hubertus!nekem is mindig azt mondják hogy mennyi pénzt költök az állataimra, mennyi idõt töltök közöttük.viszont én is azt mondom megéri mert mindig megnyugtatnak. az ember úgy érzi a pénz nem kidobott dolog az ablakon, mert megérdemlik. ha lovagolok teljesen kitisztul a fejem és úgy érzem van miért élni igazándiból. inkább mondok le másról, mint az állataimról. bár a barátokról nem kell lemondani, csak olyan barátokat kell választani, és azért hál' istennek vannak még emberek akik úgyanúgy szeretik az állatokat és jókat lehet velük dumálni. igaz kevesebb idõbe kell belepréselni, de senki sem sértõdik meg hogy ha azt mondod bocs de mennem kell ganézni etetni, itatni stb. ne add fel hiszen lám már akadt is kis segitséged a fiad személyében. majd biztos egyre többet fog segiteni.... a lószag olyan mint a kábitószer....én csak azt próbáltam az elõbbiekben kifejteni, hogy nem feltétlen a lógazdi a felelõtlen h nem tudja napi rendezserességgel látogatni a lovat. ez persze nem zárja ki hogy vannak "olyan' gazdik is. azok meg nem tudják mit veszitenek igazán.mikor az ember belelovagol a naplementébe...

#6982 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 21:54

Ok Lóbarátom!De félreértettük egymást!!! Én egy szóval sem mondtam, hogy a karámban lévõ munka bohóckodás! Igaz engem abszolúlt nem vonz a díjlovaglás, de ez nemkjelenti azt, hogy nem tartom nagyra azokat akik jól csinálják. Engem a western stílus jobban érdekel (holott ahhoz sem értek jobban mint az angolhoz) de ott is minden további munka alapja földi, körkarámos alapok. AZtán jöhet a nyeregben szintén karámban. Én ezt csak azért írtam Lucinának, mert õ felhozta, hogy vannak akik kinevetik a hogy úgy mondjam "amatõr" lovast. De ha Te jólérzed magad nem kell velük foglalkozni, mert egy igazi lovaspartner, még ha nagyon tud is, sohasem szabadna kiröhögnie a társát, ha ezzel megbántja.Barátok közt már más. Naná hogy kiröhögjük amikor valamelyikünk elszáll mit gyõzelmi zászló!!!De errõl még beszélgethetünk személyesen remélem!!!Sziasztok!!!

Szó sincs kiröhögésrõl. Soha nem nevetnék ki senkit a nemtudása miatt... és arról sincs szó, hogy én sokat tudnék. Csak tudom, hogy menyit számít, ha valaki megalapozottan és tudatosan lovagol.Ez ugyanúgy vonatkozik a westernre. Itt nincs különbség.:)

#6983 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 22:09

Hát tudjátok, kedves "Enyémgyõriek", mindig is tudtam, hogy "jófejek" vagytok, de most kifejezetten büszke vagyok rátok. (Mámmegen! :D) Hubikám, hajszál híján u.abban a cipõben járok, mint te. A különbség tán csak a kor, (ne meg, hogy te "még" dolgozol, én meg "már" betegeske vagyok :kv: ). Ja, és hogy nekem már van segítségem. Azt most hagyjuk, hogy ennek ára is van, - megéri. Tény, hogy ha valamilyen okból kirülülne a box-istálló, a kis legelõ, karám, vsz. rendesen csorbulna az "életminõségem". Már hozzánk tartoznak, mint a gyerekek, akikért felelõsséget vállaltunk, és akikért érdemes volt élni.Lóbarát! Azon a bizonyos napon, amit szinte végig együtt töltöttünk, látni lehetett, hogy okos, értelmes, jóravaló kislány vagy, helyén van az eszed. De a mostani írásod után azt mondom; sok felnõtt példát vehetne rólad. (A látásmódod, nemkevésbé a fogalmazásod, írásmódod csillagos ötös!!!!!) :yeah: Szinte sajnálom, hogy ez a kis szösszenet a regionális topik berkeiben marad. (Többeket érint, többekre ráférne, hogy elolvassák... :rolleyes: )Egykerék! Örülök,hogy kicsit többet vagy, többet írsz már. Hiányoztál - hiányoztatok, Katával egyetemben! :ang: Kezd újra teljes (sõt! kibõvült) lenni a Csapat. Ha Join(t) is végre géphez-nethez jut (asse tudom, mivót-hogyvót :kv: ), õ is élménybeszámolhatna. Lélekben nagyon ott leszek a Mikinapi találkán Veletek, s remélem (hisz már csak pár hónap) Halásziban újra mindenkivel (beleértve a számomra újakat, és most már talán a Bölény-családot is) találkozhatunk újra. [Tényleg... Bölénybátyó miért ír olyan ritkán? :confused:]

#6984 lulu89

lulu89

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 22:17

Én is hasonló cipõben járok. Sokszor kérdezik a környezetemben, hogy miért jó az nekem hogy nyáron szinte minden nap a lovakat hajtom a 40 fokos melegben. Erre azért van szükség mert én idén kezdtem el velük versenyezni fogathajtásban. Nekem szerencsém van, mert több lovunk is van és ezért van aki elrendezze õket ha én esetleg nem is érek rá lemenni hozzájuk.A testvérem például azon nevet állandóan, hogy én ha hazaérek egybõl megyek az istállóhoz és benézek a lovaimra.De hát aki szereti a lovakat, lova van azoknak ez egyáltalán nem furcsa.

#6985 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 9:00

Üdv!!Lucina! Itt olyan embereket ismertél meg akik kinevetik a másikat, mert nem tud annyira?!?

Itt nem :)

Üdv!!Azt kell eldöntened, hogy hobbi szinten, vagy komolyabban is szeretnéd-e, mert akkor más lépéseket is kell tenned!!! Sok szép órát a lovad hátán!!!

Dehogy akarok komolyabb szintre eljutni! Mindössze jól (és biztonságban) akarom érezni magam a lovam hátán, úgy, hogy közben ne adj' Isten még õ is jól érezze magát, jókat terepezni, elõbb-utóbb pedig túrázni. Ennyi. Úgy érzem, a megfelelõ lovat megtaláltam hozzá, csak fejlõdnünk kellene együtt még egy csomót...

#6986 nero

nero

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 432 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 9:09

Na szép kis termés... jó sok olvasnivalót hagytunk hátra. Sok-sok tanulsággal nélkülözve az értelmetlen "szájtépést" és személyeskedést, ennek nagyon örülök. :) :D :kir: Úgy tûnik jó helyre csöppentem. :D Egyre jobban várom már a talit, hogy személyesen is találkozhassunk. :kocc: Ágimam! Csak lélekben leszel velünk? :confused: Korábban mintha láttalak volna a talira jelentkezõk listájában.

Edited by nero, 2006 november 17. - 9:12.

#6987 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 9:10

Igaz ez nem a hirdetõ topic, de szeretném, ha szûk "családi körben" maradna az alábbi lehetõség. Egy ismerõsöm keresne lovak mellé megbízható embert, aki lovagolni és hajtani is tud. (Csõdörök is vannak, azok mennek a fogatban.) Elsõsorban a lovak mozgatása lenne a feladat, de néha-néha be kellene segíteni a ganézásba is. (Erre van külön személyzet.) Elsõsorban ott lakással keresnek valakit, saját külön bejáratú házban van a szállás. (Egy szoba, konyha, fürdõ.) Ha valakit érdekelne, magánban adok szívesen több infót, de csak olyanok keressenek, akik valóban komolyan gondolják.

#6988 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 9:48

Ágimam! Csak lélekben leszel velünk? :confused: Korábban mintha láttalak volna a talira jelentkezõk listájában.

Hátpersssze, hogy igen! (Még ha nem is leszek ott ugye... :hupp: ) Minden igen, ami tali. :kv: (Valami ajit majd postázok a fõszervezõnek, õ meg elviszi... vagymi... :rolleyes: )

Szóval ez van. Ezzel a "nem tudok menni, de az ajándékozásban szeretnék résztvenni" c. kitalációval csak enyhíteni szeretném a hiányotokat... :rolleyes: :(

#6989 Vályu

Vályu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 82 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 10:46

Örülök, hogy ilyen parázs vitát sikerült összehoznom!Végre olyannak tünt ez a lap, mint régen. Vélemények , és ellen vélemények csaptak össze, persze kultóráltan! Ebbõl tudunk okulni!Azt kell mondjam el kell fogadnom mindannyiotok véleményét!Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni.Persze, olyan szinten megtanultam lovagolni, hogy a lovamnak ne ártsak.Az elején kell a tanulás, csak el kell dönteni, hogy meddíg akarsz tanulni, és mit szeretnél elérni.Én magam is oktattam 1-másfél évig. Lélek ölõ a számomra.Ha az alapokat elsajátítottad, akkor a többit meghozza a rengeteg lovon töltött óra!Kitöltöm az adatlapomat Ígérem!Jól éreztem magam köztetek. Jó volt olvasni soraitokat.Azt hiszem, érdemes visszatérnem hozzátok.Üdv LÓBARÁTOK!

#6990 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 14:55

S.O.S! Megvan valakinek Lóbarát telefonszáma?

#6991 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 16:09

Ágimam! Nagyon-nagyon jól estek a szavaid! Köszönöm szépen! :ang: Talán egyszer nekiülök és kibővítve megfogalmazom a lovaglás tanulásának fontosságát... -nyújtoma szót, tegnap csak a lényegre volt időm... .:P :)És akkor egy ennek megfelelő topikba...

S.O.S! Megvan valakinek Lóbarát telefonszáma?

Nah, elküldtem! :)

Edited by Lóbarát, 2006 november 17. - 16:09.

#6992 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 17:37

[quote name='Vályu' date='2006.11.17, 10:46' post='419794'Kitöltöm az adatlapomat Ígérem![/quote]Köll még Neköd öregedni a korosabb kategóriához. Az idõsebb fiam ennyi idõs, s mög lönne sértõdve, ha korosabbnak titulálnám... :D

#6993 Egykerék

Egykerék

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 549 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 18:07

Na most akkor hol lesz a buli? :confused: Vagy már megvan, csak lemaradtam?

#6994 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 18:08

A Dobosban elvileg.

#6995 lucina

lucina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 19:27

Már foglalom is a helyet (a Dobosba)! 15 fõre (ennyi volt a legutóbbi listán), de ha még beesnek emberek, elférnek õk is.

#6996 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 17. - 20:59

...ma nagyon rossz napom volt....alig értem el a buszomat, már ugy kopogtam be az ablakán a sofõrnek h. nyissa ki legyenszives mikor már a busz beállt a forgalmi sávba(az volt a szerencsém h. épp piros volt:D) sáros uton elcsusztam, és a fenekemen a gatya mint a diszno ugy nézett ki stb.stb. persze kikértem az egyik legmenõsebb lovat és uccu neki annak a két órának. vége felé vágta! beugrattam és attol a pillanattól kezdve mindenkit gyaláztunk!!! :) :P folyamatosn hajtottam, finoman sarkalltam, majd vadászvágta. na, akkor eresztettem neki szárat, mentünk mint, a szélvész, aminek örült is nagyon mivel nem merik levágtázni arany szivemet, mert túl gyors :) folytak is a könnyeim mikor visszavettem kicsim ügetésbe. ezalatt az idõ alatt semmihezsem hasonlitható boldogságban éreztem magam...legszívesebben becsuktam volna a szemem és csak hagytam volna h. vigyen és élvezze h. mehet! számomra az ilyen pillanatok olyanok mint egy kiadós lovasterápia :) bár nem tudom h. konkrétan milyen lehet, de ilyen boldog perceim nem sokszor vannak az életemben...ha egyszer saját lovam lenne, nagyon sokat vándorolnánk, együtt, a barátokkal, erdõn, mezõn; de, ma rá kellett jönnöm h. hiába lovalom magam bele a közeli pl. egy jövõ õsszel esedékes pajti vásárlásába, sajnos képtelen lennék eltartani õt, míg rendes munkám nem adatik, mely szintén csak jövõre esedékes. szüleimtõl sem kérhetek meg mindent, most h. dolgozgatom meg pláne nem is igen kérem. megegyeztem velük, h. a hobbymat én fizetem, és kisebb nagyobb dolgaim is soron kívül:) így mivel a havi lovasdijam számomra komolyabb összeget kér fel tõlem, ma komolyan elgondolkodtam, h. mi a fontosabb? h. itthagyjam a lovardát, s így gyûjthetek pajtira továbbra is picivel nagyobb eséllyel, vagy maradjak s továbbra is élvezzem azt a két napot, amit kitombolhatok kedvenc paccommal együtt :) Lóbi, látod ez van, dióhéjban! ...de ami késik nem múlik! remélem!!:( :)

#6997 Guest_dodi_*

Guest_dodi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 17. - 23:36

Így visszamenõleg.. Apu is elõször ugy gondolta, hogy õ majd itthon megtanít lovagolni.. Aztán elgondolkozott és rájött, hogy aztán hogy tanítana meg, mikor igazán õ sem tud, ezért én is egy lovardába kerültem, ahol a díjlovaglási alapokat tanuljuk. És szerintem a díjlovaglás az alapja a lovaglótudásnak, mert ott tanulod meg, hogy hogy irányítsd a lovat, meg a segítségeket hogy alkalmazd (szársegítség, csizma, csipõ,...) meg megtanuld a helyes tartás és egyben a szépségre is ügyelj, meg a ló és lovasa közötti összhangot is megtaláld. Na és másfél év után is csináltunk kengyel nélküli könnyû ügetést, és ilyenkor jövök rá, hogy tényleg nem szorítok eléggé a térdemmel. És jót tesz néha az ilyen edzés, pedig sokszor mérges vagyok érte, mert utána 4 napig nem tudom keresztbe tenni a lábaimat, mert olyan izomlázzal küzdök :) . És nekem van egy olyan ismerõsöm, aki már több éve hobby szinten lovagol, és ugrat is, kisebb, nagyobb sikerrel. Sok év van már mögötte, és sok lovasnak példaképet jelent. Aztán kiváncsiságból részt vett egy lovardai edzésen, és a négyszögben jött rá arra, hogy nem is tud rendesen lovagolni. Mikor azt mondták neki, hogy rossz lábra üget, üljön át, azt sem tudta, hogy azt meg hogy kell. Meg mikor vágtába pálcával akarta ugratni a lovat, az edzõ a fejét fogta, hogy még azt sem tudja, hogy a lábaival hogy kell jelzést adni a lónak. Szóval mindig van mit tanulni, és finomítani. És én nagyon örülök annak, hogy lovardába tanultam.

#6998 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 18. - 9:02

Tényleg elgondolkodtató, amiket írtok.Sokan bíztattak (olyanok is, akik autodidakta módon tanultak, és olyanok is, akiket edzõ oktatott), hogy tanulgassak Mulatton, majd lesz valami, elérek egy "szintet", már az is jó, ha biztonságosan "fennmaradok" a lovon. Persze, ismerik a körülményeinket, s tudják, itt nincs a közelben olyan hely, ahol jó oktató van, tehát az adott helyzeten belül nincs is nagyon más verzió... És még örülhetek, hogy itt van az öreglány, aki tényleg alkalmas valamilyen szintig, hogy õ tanítson. (Nem beszélve arról, hogy hülyén néz ki, itt van egy iskolalovunk, én meg kemény léért eljárok valahova lovagolni-tanulni... :rolleyes: )De most megerõsödött bennem, hogy vagy most, vagy ha már Mulával eljutottunk valameddig, - nekem se ártana órákat venni egy jó edzõtõl. (Monnyuk én Calyra gondoltam, de hát 80 km. az 80 km.....:(:(:( És biztos, csak úgy lenne értelme, ha rendszeres idõközönként - és nem havonta egyszer - tudnék járni.)Egyenlõre csak tartanék ott már, hogy "el van érve az a bizonyos szint"..... :rolleyes:

#6999 Lóbarát

Lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.143 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 18. - 12:08

És nekem van egy olyan ismerősöm, aki már több éve hobby szinten lovagol, és ugrat is, kisebb, nagyobb sikerrel. Sok év van már mögötte, és sok lovasnak példaképet jelent. [.....]Mikor azt mondták neki, hogy rossz lábra üget, üljön át, azt sem tudta, hogy azt meg hogy kell. Meg mikor vágtába pálcával akarta ugratni a lovat, az edző a fejét fogta, hogy még azt sem tudja, hogy a lábaival hogy kell jelzést adni a lónak.

:huh: :eek: Hát igen...mindig van mit tanulni.... :gm: :)

Edited by Lóbarát, 2006 november 18. - 12:34.

#7000 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 18. - 14:50

huhh, dodi! csatlakozom elõttem szólóhoz :huh: :eek: de! egy kérdésem lenne! ezt versenyen h. a fenébe néznék el? nekem mondjuk szerencsém van mert jól megy a vágta, meg helyes lábas dolgok, de azért ezt muszáj megkérdeznem...amikor és ahogy meglátom az újságban h. ekkor és ekkor lesz egy díjugrató verseny közvetítés, pl. Eurosporton, kapásból eldõl az esti programom. éss ott amik vannak...na az a díjugratás; nekem végülis mind1, manapság nem lepõdnék meg rajta, de nekem anno. még azt tanították h. ezek az alapdolgok közé tartoznak!!de, nem is szaporítom itt a szót, furioso barátunk szerintem jobban vágja ezeket a "kulisszatitkokat" mi a fontos benne, mi nem... :rolleyes:jaa, igen! képzeljétek karácsonyi talira sütök sütiiiit nekteek! :D úgyhogy készüljetek rá...általában sikerülni szokott :rolleyes: mi lenne ha "mindenki" hozna egy kis saját alkotást az estére? jó, ez tudástól függõ, azé a zénanyukám is ott fog állni a közelben:), de mink megelékszünk a homokozóformával alkotottal is :D

Edited by melonni, 2006 november 18. - 15:04.