Közzétéve 2008 augusztus 1. - 18:04
Közzétéve 2008 augusztus 1. - 18:06
Közzétéve 2008 augusztus 1. - 18:15
bocs egy pici off: mindig úgy olvasom a topik címét hogy: "Globális enerváltság..."
![]()
Közzétéve 2008 augusztus 2. - 7:47
Közzétéve 2008 augusztus 3. - 21:42
Közzétéve 2008 augusztus 3. - 22:14
Közzétéve 2008 augusztus 3. - 23:43
Edited by Filly, 2008 augusztus 4. - 8:47.
Közzétéve 2008 augusztus 4. - 7:31
Elveszel a részletekben. Ki kell tûzni egy újabb világvége idõpontot oszt' punktum!
Részemrõl jobb szeretem tudni, mi a lehetséges jövõ.....
Közzétéve 2008 augusztus 4. - 9:12
Elveszel a részletekben. Ki kell tûzni egy újabb világvége idõpontot oszt' punktum!
![]()
Az a gáz, hogy kizárólag a negatív (ál)hírekbõl vonsz le következtetéseket a jövõvel kapcsolatban.
Edited by moon, 2008 augusztus 4. - 9:18.
Közzétéve 2008 augusztus 4. - 10:33
Az a baj, hogy Te azt hiszed, hogy csak a hazai média önti az álhíreket, holott õk is úgy tanulták a nyugatitól.Azé kissé erõs le-álhírekezni a New York Timest a mi újságjaink mellõl.
Ezért jó az internet látod, egyrészt nem tudják elhallgatni a híreket, másrészt nem kell a hazai médiára hagyatkozni.
Nem néhány pártfunkci dönti el, hogy mit olvashatsz és mit nem.
Régen azt tudták az emberek, ami kijött az újságban, aztán csodálkoztak, ha homlokegyenest más történt.
Itt legalább megvan a lehetõsége, hogy akit érdekel az tájékozódhasson, hogy mi várható.
Közzétéve 2008 augusztus 4. - 16:35
Az a baj, hogy Te azt hiszed, hogy csak a hazai média önti az álhíreket, holott õk is úgy tanulták a nyugatitól.
..
Közzétéve 2008 augusztus 5. - 8:32
Közzétéve 2008 augusztus 5. - 23:05
Nem jól gondolod. A "mostani" gazdasági helyzetnek semmi köze a jövõ évi olajárakhoz. Épp fordítva van. Az olajárak alakítják a gazdaságot. Az olajárakat pedig olyan magas helyekrõl alakítják ahová földi halandó nem láthat fel. Mondjuk éppen mi az érdeke az amerikai költségvetésnek. Erõs legyen a dollár vagy épp gyenge?
Közzétéve 2008 augusztus 6. - 7:36
Közzétéve 2008 augusztus 6. - 10:32
Edited by Filly, 2008 augusztus 6. - 12:10.
Közzétéve 2008 augusztus 6. - 11:16
Edited by packa, 2008 augusztus 6. - 11:20.
Közzétéve 2008 augusztus 6. - 20:21
Látom nagyon szúrja a szemed a "fenntartható fejlõdés".
![]()
Szerintem jobb lenne megbarátkoznod vele, mert a történések és a történelem mind ellentmondanak neked. Miért nem tudsz belenyugodni abba, hogy a fejlõdés folyamatos, ha nem is állandó ütemû? ;)
Az önmagával kibaxó kormány pedig nem életszerû, mert minden kormányt mozgatnak valakik. Az USA kormányát is. Ha minden kötél szakad, arra is ráveszik, hogy 120 ezer katonával támadjon egy országra, amelyik - minõ véletlen - a világ egyik legnagyobb olajtermelõje. Miféle megalapozott mennyiségi aggodalmaid lehetnek, ha a létezõ olajkutak fele zárva vagyon?
![]()
..
Fogadsz velem, hogy rövid határidõn belül Irán területén is lesznek égõ olajkutak?
Jó pénzért meg lehet ám rendelni egy cikket, (vagy egy tanulmány valamelyik kutatóintézettõl) a világ bármelyik újságjától a kimerülõ olajkészletekrõl.
Még valami. Az ármanipuláció kapcsán elsikkadtál az emlékeztetõm felett, miszerint a fogyasztói ár egyharmada az alapanyag ára.
Most akkor hol is központi kérdés az üzemanyag ára?
Ezt(!) érdemes továbbgondolni....
Miért a termelõn verik el a port, amikor az állam(ok) kétszer annyit keres rajta, anélkül, hogy a kisújját mozdítaná?
Edited by moon, 2008 augusztus 6. - 20:53.
Közzétéve 2008 augusztus 6. - 20:34
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 8:49
Edited by moon, 2008 augusztus 7. - 9:06.
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 10:42
Nem mondod! Már azt is eladták? Hallatlan! Ki volt az a hülye aki megvette?
Amikor felmegy az olaj és a gáz ára, ilyenkor eladni az ország vasúthálózatát, hát ezek nemnormálisak, akárki intézte...
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 10:46
Ebben a témában már csak annyi megjegyzésem van, hogy az üzemanyagok árában nem ám csak jövedéki adó van amit az állam lenyúl. Mivel nem nagyon figyeltél, hogy ezt milyen apropóból emlegettem, így nem is nagyon forszíroznám az összefüggést.
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 10:54
Akkor mégis harmada a nyesanyag? Köszi.Aha, gondolom nem azért nem forszírozod, mert töretlenül fejlõdnek az árak, és ez nem klappol bele a "minden rendbe van" és a "hatalmas a fejlõdés" elképzeléseidbe.
Üzemanyag adó:
"A 300-nak adó a fele
A benzinkutaknál kapható üzemanyagok árának mindössze körülbelül harmada adódik az olaj árából, a többit az adók és a kereskedelmi árrés teszi ki - mondja Kiss. Húszból tizenkilenc ember valószínûleg nem tudja, de a 300 forintos árban csak mintegy 105 forintot tesz ki az olaj; ezen kívül körülbelül 40 forint a kereskedelmi árrés, van benne némi készletezési díj (4 forint), ezek mellett azonban további 103,5 forint a jövedéki adó és úgy 50 forint az áfa."
Mindazonáltal, ezkre a pénzekre számít a költségvetés és ez a kormány nem fogja csökkenteni az üzemanyagban foglalt adókat. Megjegyzem egyébként szerintem más kormány sem fogja csökkenteni, de a remény hal meg utoljára... (államadósság, stb.)
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 11:02
Közzétéve 2008 augusztus 7. - 14:45
Közzétéve 2008 augusztus 8. - 11:50
Közzétéve 2008 augusztus 8. - 17:43
Közzétéve 2008 augusztus 9. - 0:29
Közzétéve 2008 augusztus 9. - 7:49
A Chatham kutatói szerint ugyan jócskán van még olaj a föld alatt, ám a kitermelés és az utánpótlás folytonosságának biztosítása érdekében sem az olajipari cégek, sem a kormányok nem tesznek eleget; az elégtelen mértékû fejlesztés az elkövetkezõ 5-10 éven belül jelentõs hiányt okozhat a kínálati oldalon
.
.
Az elégtelen fejlesztések legfõbb oka az, hogy az olajtársaságok, ahelyett, hogy a nyereségüket a kitermelés korszerûsítésébe és kiszélesítésébe fektették volna...
Közzétéve 2008 augusztus 9. - 10:35
Közzétéve 2008 augusztus 9. - 10:45
Ez az látod! Ki nem szarja le, ha holnaptól nem lehet autóba ülni? Nekem kicsit se hiányozna. ;)...szépen elvagyok a saját kis birodalmamban és mellette császkálok meg kirándulok a hetedhét határban lóval
Nem fognak. Egyrészt nincs hová, másrészt nem értenek hozzá.
De ha az energiaválság miatt az emberek hosszú távon kiköltöznek a városokból megtermelni maguknak a kaját..
Közzétéve 2008 augusztus 9. - 10:54
Ez az látod! Ki nem szarja le, ha holnaptól nem lehet autóba ülni? Nekem kicsit se hiányozna. ;)
Nem fognak. Egyrészt nincs hová, másrészt nem értenek hozzá.
Volt már a városokban szar a kajahelyzet, de eszükbe sem jutott vidékre költözni.
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 14:33
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 14:53
Edited by Ernest, 2008 augusztus 10. - 15:00.
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 15:10
A találmány leírásának olvasásába fogtam bele, hát nem is tudom... Műszakilag nem értek hozzá (igaz, nem is közöl sok mindent), viszont egészen furcsa "szak"nyelvet használ (pl. "izotóp állapotú víz", "a víz nukleáris energiája") Nem mondom, hogy nettó baromság, de legalábbis gyanús... Továbbá szerintem nem használ egy alapvetően tudományos jellegű közlés hitelességének, ha ezzel nemzeti érzelmű mázzal öntik nyakon...Nézzétek, mit találtam: http://www.vizenergia.hu/
Edited by StG, 2008 augusztus 10. - 15:12.
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 15:20
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 15:23
Hát ha a technológiai fejlesztés mellett a szaknyelvet is meg kívánja újítani, akkor feltétlenül...tán igaza van, ha úgy nézzük, mert a nukleus az az atom, nem?
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 15:29
Ezen a nukleárison is gondolkodtam én is...
Közzétéve 2008 augusztus 10. - 15:40
Nézzétek, mit találtam: http://www.vizenergia.hu/