Atv
Közzétéve 2012 október 17. - 19:11
Közzétéve 2012 október 17. - 19:47
Mit értesz a fullon? Díjlovi M, vagy ****lovastusa, vagy huculösvény?szerintetek a dióspusztai eladó lovakat fullra átlovagolják eladás elõtt?
Szerintem annyira, hogy biztonsággal megy a három (4) jármódban, nem tiltakozik a segítségek miatt, terepen egyedül és csoportban is kezelhetõ, kisebb akadályt ugrik, pocsolyán, árkon átkel stb.
Nagyon nem vagytok képben.
Ott válogathat ennyiért 20 közül. Biztosan talál megfelelõ alapot, és gyanítom megveheti 1/2 ért.
Rajta múlik mit választ. A belovagoltság meg olyan, hogy amit pikk-pakkra odakészítenek azt hipp-hopp el is tudja rontani ha olyan kerül rá. De ne ebbõl induljunk ki.
Olyannal menjen válogatni aki ért hozzá, és akiben bízik. (Máshova is.) Próbalovaglások ott helyben, többször is. Minden kiderül, akkor is ha nincs belovagolva, csak beülve.
Egy 3-4 éves ATV-t nyugodtan lovagolhat egy átlag nõ.
(Pl. tudok olyanrúl, bármi hihetetlen, hogy Dióson üdült egy osztrák csapat hobbiló vásárlási céllal. Mindennap kétszer kilovagoltak a szóbajöhetõ lovakkal és miután döntöttek, elhívták állatorvosukat, vizsgálat és vásár. Vittek öt lovat.)
Közzétéve 2012 október 17. - 21:07
Én azt hallottam,hogy Diósról sok ló ment mostanában vágóra.Nemcsak idõs anyakancák(Meridianról és Banánról konkrétan hallottam),hanem sok fiatal ló is.
Állítólag nemigen hirdetgetik az eladó lovaikat.
Ha egy telivér normálisan át van lovagolva,igen használható hobbyló.Elég arra gondolni,hogy a bérlovardák nagy többségében van telivér.Olcsók és strapabírók.
Volt ismerõsöm,aki közvetlen versenyistállóból vett 80 ezerért teljesen egészséges négyévest.Ha ennyiért veszel és fizetsz az átlovaglásért,még mindig megéri.
Megfordult a fejemben ez a verzió is, de gyors´ inkább el is hessegettem a gondolatot, mert nekem egy olyan ló kell, ami "kész". Amire felülök és lovaglom itthon. Persze, össze kell azzal is szokni, új lovas, új környezet, stb. tudom, de értitek...Vagy mondok vadabbat...hazalovaglom Dióspusztáról Naszályra...hhö

lilith:
Apropó téli lóvásárlás...sanszos, hogy belecsúszok a télbe. Olyankor mi van?! Én annó az 1. lovam tavasszal vettem. Télen lovat venni?!
Doki...falubelii a hölgy, õ lenne a vásárolt lónak továbbra is dokija, mivel õt fogom kihívni mert õ itt a környéken a lovas doki...mellesleg dióson szintén. Nem hinném, hogy gond lenne ezzel, de majd körültekintõ leszek ebben is.
ki fizetné meg a belovaglót?akkor nem ennyibe,még többe kerülne.a herélés friss,egy darabig még buzgólkodnak ám a hormonok... Hároméves ló még gyerek... Ennyiért,igy,nem olcsó...
Egyet értek! ;)
Fec:
"Szerintem annyira, hogy biztonsággal megy a három (4) jármódban, nem tiltakozik a segítségek miatt, terepen egyedül és csoportban is kezelhetõ, kisebb akadályt ugrik, pocsolyán, árkon átkel stb."
Pont erre gondoltam.
Köszi a tanácsokat Neked is!

Közzétéve 2012 október 18. - 7:43
Közzétéve 2012 október 18. - 14:47

Közzétéve 2012 október 18. - 16:29
ki fizetné meg a belovaglót?akkor nem ennyibe,még többe kerülne.a herélés friss,egy darabig még buzgólkodnak ám a hormonok... Hároméves ló még gyerek... Ennyiért,igy,nem olcsó...
Kanca is van ilyen árfekvésben,normális is.Megveszed 80-ért,ha kifizeted a belovaglót+az ottani tartásdíjat(nyilván nem sztáredzõhöz kell vinni)még akkor is jóval alul vagy fél millán.
Közzétéve 2012 október 19. - 10:17
Kanca is van ilyen árfekvésben,normális is.Megveszed 80-ért,ha kifizeted a belovaglót+az ottani tartásdíjat(nyilván nem sztáredzõhöz kell vinni)még akkor is jóval alul vagy fél millán.
Már csak azt nem értem, hogy mitõl kerül egy makk egészséges, jó mozgású, jófej ló 80.000 Ft-ba?? Magyarázzátok el nekem léccike!

Közzétéve 2012 október 19. - 10:48
Azért (SAJNOS!), mert túl sok a ló, kevés a vevõ, és drága a takarmány.Már csak azt nem értem, hogy mitõl kerül egy makk egészséges, jó mozgású, jófej ló 80.000 Ft-ba?? Magyarázzátok el nekem léccike!
Elkezdik hirdetni 3 évesen, nyersen 3-400.000-ért (az sem fedezi az "elõállítási" költségét, de mondjuk, h reális). Nyers lovat nehéz eladni, belovagolják. Ennek az árát nem lehet az árban szerepeltetni, szóval az ár marad. Aztán elkezd csökkenni, ahogy közeledik a tél, fogy a legelõ, meg kell venni a szénát, zabot, fizetni kell a munkabért, stb. Aztán van egy holtpont, amikor már tökmindegy, hogy mennyiért, csak VIGYE EL VALAKI. Jó helyre.
Mert a lelkiismeret még mindig ott van, hogy ne vágóba menjen...
(az egész folyamat a támogatott mesterséges termékenyítésnél szabadult el, és sztem a fizetett pisigyûjtés sem kedvez neki, mert született/születik egy csomó csikó, aminek val szeg nem kéne megszületni. Úgy értem, hogy a piacon nincs rá kereslet.)
Egy kedves lovas ismerõsöm mondta egyszer (amikor kicsit felszökött a lólétszám nála), hogy ha ajándékba oda ad egyet valakinek, akkor így keres havonta 30.000 Ft-ot. Merthogy egyel kevesebb eszik...
A fent leírtak nem a telivér ménesekre vonatkoznak, ott nem tudom, hogy mi a helyzet.
Közzétéve 2012 október 19. - 12:10
Közzétéve 2012 október 24. - 9:33
Ide is beteszem, ha már hobbi telivérekrõl van szó, meg nem szeretném, ha rossz kezekbe kerülne...
Egy ismerõsöm lova külföldi munkavállalás miatt sürgõsen eladó. A lónak nincs baja, nem köhög nem sánta, az ára azért ennyi, mert sürgõs és mert szeretné jó helyen tudni (tehát vágóáron alul van, de nem szeretné, ha megennék...)
Floramur 2000-es születésû sötétpej telivér kanca, belovagolt, szuper szelíd, gyerekek is ellovaglják, bújkálhatnak a lábai között. 1 éve nem igen volt mozgatva, szóval kicsit túlsúlyos... A ló Fóton lakik jelenleg.
Ár: 100.000 Ft
érd: Bognár Zoltán 20/939 0838

Közzétéve 2012 november 9. - 11:52
Közzétéve 2013 január 24. - 20:07
Közzétéve 2013 január 25. - 21:26

Kíváncsian várom a folytatást!
Közzétéve 2013 július 7. - 19:05
Közzétéve 2013 október 17. - 20:05
Közzétéve 2013 október 19. - 14:00
Név: Hod Eleagnus [Hod Eleagnus] Születési év: 2002 Szín / nem: pm Apa: Noble Call (IRE) Anya: Her Highness (IRE) Idomár: Papp I. Istálló: LOLA i. Össz. futás: 48 (4-23-21) (nyert / pénzért futott / helyezetlen) Össz. nyeremény: 1 832 500 Ft Ha regisztrálsz az abrakmester.hu-n (ingyenes), akkor többet is megtudhatsz róla.
A férjem sokat lovagolta munkában ezt a bizonyos Noble Call nevű mént.Ez az egyik olyan ló,akinek nem lett volna helye a telivértenyésztésben.Ráadásul idegbeteg is volt.
Hod Eleagnus nem az a ló volt,aki egyszer verseny közben súlyosan megsérült?
Közzétéve 2014 január 8. - 22:17
Sziasztok! Kérlek, adjatok tanácsot. Lovat szeretnék, jó áron - és az sem baj, ha telivér, sőt.
Hogyan működik ez a pályáról való lóvásárlás? Kisétálok mondjuk Alagra és kérdezősködök? Vagy előtte a kiszemelt istállókat illik telefonon felkeresni? Mert Felsőpakonyról írtátok, hogy ajánljátok, őket mondjuk fel tudom keresni, de a többieket?
Közzétéve 2014 január 9. - 9:58
Én egyszerűen végigsétálnék az istállókon Alagon, és beszélgetnék a lovászokkal. Vágóárért már kapsz jó lovat. Én is ott vettem, bár én ismertem a lovat régebbről. Ha kinézel egyet, talán tudok információval szolgálni róla, keress meg magánban. De a neten is hirdetik a kiszórt lovakat. Egy atv megfelelő kézben szerintem nagyon nagyon jó választás. Intelligensek, tanulékonyak, akiket ismerek, hogy pályáról lehozott telivérük van, mind nagyon elégedett.
Közzétéve 2014 január 10. - 12:02
tényeg hülyén hangzik, de valóban annyi, hogy bemész az első istállóba és az első szembejövő embert megkérdezed, hogy nem tud-e eladó lovat. ha nem is tud, máris odavezet valakihez, aki majd tud, aki majd mutat, ahol lesz egy másik lovász, aki tudja, hogy a szomszéd istállóban is van eladó, stb. kb minden istállóban van pár eladó, bár van ahol valóságtól erugaszkodott árakat mondanak, de pár órát rászánva legalább 10-15 eladó lovat nézhetsz meg.
Közzétéve 2014 január 16. - 19:31
Végül nem mentem Alagra - többen mondták, hogy talán nem is baj - mert időközben megtalált a szerelem, telivér tulajdonos lettem!
King Cobra tegnap az Álmodó Istállóból hozzám költözött.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png
Rontó, a lovaink együtt futottak 2011-ben a nyeretlen háromévesek versenyében. Sokáig fej-fej mellett, majd Cobra elhúzott 14 hosszal... azért bízom benne, hogy van rajta ki/be kapcsoló gomb.
Ui.: Most már nem bánom...
Közzétéve 2014 január 17. - 8:05
Tetszik
Közzétéve 2014 január 17. - 17:24
na hát erre mondják, hogy kicsi a világ! sok boldogságot hozzá, pofás jószág!
ha 2011-ben már futott és most vetted meg az azt jelenti, hogy 3 szezont lehúzott? az szép! ezek szerint jól is ment. én nem bánom, hogy az enyém kis lassú volt, mert így csak 1 szezont töltött a pályán (pont 6 hónapot) ami szerencsére nem hagyott mély nyomokat sem a fejében, sem a lábaiban.
és mit jelent az, hogy "többen mondták, hogy nem is baj, hogy nem mentél Alagra"? mit hallottál?
Közzétéve 2014 január 17. - 18:35
Jól ment, bár nem vagyok galoppszakértő. Tulajdonképpen két szezont futott, mert 2012-ben csak egy versenyen indult, a többit pihente egy sérülés miatt. Az ő kis lelke is ép, látszik, hogy vigyáztak rá, nagyon kedves, kiegyensúlyozott jószág.
Arra gondoltak szerintem, hogy nagyon meg kell nézni, hogy kitől és mit vesz az ember. De ez minden lóvásárlásra igaz. Nekem annyiból lett volna nehéz dolgom, hogy 200 km-re lakok, nem tudom annyiszor kirpróbálni a lovakat, nem ismerem az istállókat, nem tudom, kiben lehet bízni, kiben nem, szeretem előtte kicsit leinformálni a jelölteket és nem úgy választani, hogy kivezetnek ötöt, aztán amelyik megfelel, az utazik. Az Álmodóról meg csak jókat hallottam, tényleg nagyon megbecsülik a lovakat, nagyon sokat meséltek róla még mielőtt megnéztem volna és láttam, hogy a lovascsapat is nagyon szereti Cobrát. Én ilyen helyről szerettem volna lovat venni és végül sikerült is.
Közzétéve 2014 január 17. - 22:06
Köszi a videót! Már minden fellelhető versenyét megnéztem többször is, nem tudok betelni vele.
Amikor ma kiderült, hogy karórágó, majdnem megőszültem ott helyben...
Közzétéve 2014 február 17. - 20:30
Az Álmodóból tökéletes ATV paccokat lehet szerezni, remek árért ! Nekem is onnan van kettő, ők 2013 májusban költöztek hozzám (:
Végül nem mentem Alagra - többen mondták, hogy talán nem is baj - mert időközben megtalált a szerelem, telivér tulajdonos lettem!
King Cobra tegnap az Álmodó Istállóból hozzám költözött.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png
Rontó, a lovaink együtt futottak 2011-ben a nyeretlen háromévesek versenyében. Sokáig fej-fej mellett, majd Cobra elhúzott 14 hosszal... azért bízom benne, hogy van rajta ki/be kapcsoló gomb.
Ui.: Most már nem bánom...
Közzétéve 2014 február 17. - 20:32
A miénk is az de ha felraksz rá nyakörvet, az nagyon sokat használ (: mi levettük egy év után róla, és már nélküle sem csinálja ! (:
Köszi a videót! Már minden fellelhető versenyét megnéztem többször is, nem tudok betelni vele.
Amikor ma kiderült, hogy karórágó, majdnem megőszültem ott helyben...
Közzétéve 2014 február 18. - 18:02
Elkiabáltam a karórágást (és nem szerettem volna senkit sem rossz színben feltüntetni... ). Az első napokban büfögött, kivettük a boxból az adott tárgyat és hopp, azóta sem csinálta. Hogy az hogy lehet, hogy hirtelen olyan nagy ingerenciát érzett a büfögéshez, aztán meg egy kicsit sem, abszolút nem értem, mindenesetre nagyon megijesztett, az azóta kialakult helyzettel viszont tökéletesen elégedett vagyok.
Hoztam néhány friss fotót az úrfiról. A munkamorálja a nullához közelít (nem komiszkodik különösebben, csak hát fél év szabadság után ki szeret újra munkába állni?), a mozgásigénye nemkülönben, de nagyon jól megértjük egymást, egyikünk sem siet sehová.
Bucsi, megmutatod a tieidet?
Közzétéve 2014 február 18. - 18:17
Gyönyörűség!
Közzétéve 2014 március 14. - 20:25
Na most, hogy már majdnem teljesen begyógyultak a sebek meg merem mutatni, hogy nézett ki az én észlény Nyunyikám, miután egy másik lovat kergetve nekirohant fejjel egy fának, ami olyat szólt, hogy szerintem még Bp-en is hallani lehetett... Vagy 1 hétig vérezgetett még az orra, a szeme is bedagadt, olyan volt, mint egy boxoló egy elvesztett meccs után.
Most már szerencsére jól van, és úgy vélem jót tett neki a fejbe kólintás, mert mostanában egy angyal! Holnap lesz a (6.) szülinapja.
Közzétéve 2014 december 23. - 8:26
Közzétéve 2014 december 23. - 9:00
Közzétéve 2015 március 2. - 7:58
Közzétéve 2015 március 5. - 13:05
Közzétéve 2015 március 5. - 13:55
kép?
- Rontó kedvelte
Közzétéve 2015 március 5. - 16:42
Shakira Mia az utóbbi 15 év egyik legjobb kancája volt a pályának. Klasszikus (Hazafi Díj) és kiemelt verseny nyerő, külföldön is volt nagyversenyben dobogós. 75 a legmagasabb generálja, ami klasszis szint. A tenyésztésben úgy emlékszem elég jól vemhesült, talán csak egy évben (2012-es csikója nincs) maradt üresen 2007 óta. A harmadik csikója, Sabato kiemelt versenyt nyert. A Derby előfutamának számító Alagi Díjban győzött, majd ugróversenyben is kipróbálták több-kevesebb sikerrel.
Ez a kanca nem futott. Az apja, Fly To The Stars nem a kedvencem. Láttam a cseheknél élőben, eléggé agyasnak tűnt. Sok labilis idegrendszerű, kis képességű, nem túl acélos ivadéka van. Több országban is megfordult, sehol nem tudott gyökeret verni. Most épp nem is tudom hol fedez, tán visszament a lengyelekhez.
Az anyai oldal értékes szerintem, reméljük az az erősebb, bár nem tudom mi a célod vele.
Közzétéve 2015 március 5. - 18:44
Közzétéve 2015 március 6. - 9:24
Szuper Viszont, ha Cárral tervezel, akkor ne sokáig gondolkodj, mert van már rá ajánlatunk és lehet, hogy nem sokáig lesz már Kunbaracson. Sárközi Pétert kell keresni, a +36 30 860 4437-es számon, vagy a zinaad@gmail.com címen.
Közzétéve 2015 március 6. - 9:39
Ezt hogy kell érteni? Eladjátok Cárt? Nagyon szerettem őt, igazi, nagy lélek, szívét-lelkét beleadta mindig. Remélem szép élete lesz, megérdemli.....
Közzétéve 2015 március 6. - 11:22
Nem tudom, hogy incifinci eladni, vagy megvenni készül a mént, de láttam hirdetését a lovaok.hu-n. (mármint eladási célú és nem fedezési hirdetését)
Edited by furiosojr., 2015 március 6. - 11:23.