Fifikusz: nem veszekedésnek szántam, csak a témához illő hozzászólásnak, hogy tényleg érdemes mihamarabb kiszedni.
A kullancs 3 esetben fecskendezi be a nyálát: csípéskor, stressz helyzetben, és mikor "kimászik". A potroh kinyomás stressz helyzetet teremt, ezért akkor nagyobb az esélye a bacik bejuttatásának is. Legalábbis én így tudom.
Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..
Közzétéve 2014 június 18. - 8:51
Közzétéve 2014 június 18. - 9:13
Ahham. Köszönöm a választ.
Közzétéve 2014 június 18. - 10:36
Van olyan, hogy kullancs kanál.
Csipesszel is lehet. Határozottan, gyorsan. Ha nehezen megfogható, érdemes pár szál szőrt is hozzáfogni (sokszor ez nem is kerülhető el) és egy határozott mozdulattal kivenni. Ha a kiszedés előtt nincs piszkálva, nincs stressz (a kullancsnak). Ha gyors vagy, nincs ideje büfizni. Ha szőrrel jön, jön vele némi hám is általában a fejjel (vagy ha visszköpött, azzal).
- fafaragó kedvelte
Közzétéve 2015 június 18. - 12:59
Halihó!
Van itt még valaki???
Coopers spot on csak kullancsokra jó? Vagy a repülő rovarokat is hatékonyan távol tudja tartani?
Köszi: O
Közzétéve 2015 június 18. - 15:54
Szia!
Én használom, 100%-os védelmet nem ad, de valamit segít. Konkrétan azt láttam, hogy a bögöly keringett körülötte, de nem talált rajta helyet, ahol szívesen megcsípte volna; ellenben kis, nem vérszívó házilegyek szívesen ücsörögtek a szőrén a kezelés ellenére is. De én nem csak a sörényélre csepegtetek, hanem a hátukra és faroktájék környékére is, a nyeregtájék kihagyásával. Az egyik lovamnak eléggé viszket a bőre a csepegtetés után néhány napig.
- Kistáltos kedvelte
Közzétéve 2015 július 7. - 13:34
Szia Spyro!
Én most vettem, 10 ml-et csepegtettem a sörényére és a farkára. A sörényéről le is folyt a nyakára, de aznap és azóta sem vettem észre, hogy bármit is használna, bögöly, szúnyog, légy, minden rászáll ugyanúgy. Most már eltelt másfél hét és semmi hatását nem látom. A ló nagyrészt legelőn van, több lóval.
TE mennyit raktál rá?
Nem merem amúgy se újra becsepegteteni, mert az van ráírva a dobozra, hogy 4 hétnek minimum el kell telnie a kezelések között.
Tanácstalan vagyok, mert összecsípik szegényt és nem tudok rajta segíteni.
Közzétéve 2015 július 10. - 11:12
Én is vettem, eddig - 2 kenés történt. Van, akitől azt hallottam, rámegy ugyan a rovar, de nem szív belőle vért - ennek ellenére az enyémeken Cooper ide vagy oda, degeszre lakmározzák magukat bögölyék. A kicsik ellenben a testükre nem jönnek, csak a szemkörnyékre.
A hátát kentem meg csíkban, tarkótól marig a sörényélt.
Közzétéve 2015 július 11. - 18:05
Az az igazság, hogy én először a kullancsok miatt vettem, mert a telivérem allergiás a csípésekre. Kullancs ellen kiválóan bevált, tavasszal a legyeket is távol tartotta. Aztán a kórházban lévő lovamon használtam, ott nem nagyon volt légy, de mikor kint sétáltunk, és arra tévedt egy bögöly, az nem talált rajta fogást. Viszont ebben a rovarinvázióban már nem használ az itthon levő lovaimon.
Közzétéve 2015 július 11. - 18:08
Ja, és én 3 hetente szoktam rájuk csepegtetni.
Közzétéve 2019 május 9. - 12:16
- calypsoo kedvelte
Közzétéve 2019 augusztus 28. - 6:20
Közzétéve 2021 május 8. - 13:54
Hazánkban is felbukkant a krími-kongói vérzéses lázat okozó kullancs – írtuk korábban. Nem ez az egyetlen, a régiónktól távol őshonos faj, amely már Európában is megfigyelhető. Ráadásul a kullancsok mellett szúnyogok is érkeznek.
Közzétéve 2022 augusztus 15. - 14:27
"ez nem azért van, mert a kullancsok „terjeszkednek”, hanem mert „mi megyünk egyre közelebb hozzájuk”, mi teremtünk nekik megfelelő életfeltételeket"
Közzétéve 2023 május 13. - 16:47
"nincs remény, hogy kullancsmentes világot teremtsünk akár csak a szűkebb környezetünkben is, meg kell tanulnunk együtt élni az élősködőkkel."
Közzétéve 2023 június 22. - 16:16
Közzétéve 2023 november 23. - 7:20
Egyelőre nem tudni, hogy itthon mennyire gyakori a Dengue-láz, mert nincsenek ilyen jellegű kutatások, de az már biztos, hogy a tigrisszúnyog nem jön, hanem itt van, és úgy tűnik, maradni is szeretne.
Közzétéve 2023 november 26. - 23:59