Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..
Közzétéve 2013 június 26. - 15:49
Közzétéve 2013 június 27. - 8:38

Közzétéve 2013 június 28. - 9:50
Közzétéve 2013 július 2. - 9:36
Itt mindenféle jót írnak róla, de csak 20-as kiszerelésben rendelhetõ, az meg kissé drága ahhoz, hogy próbálgassuk
jav.: ráadásul csak szarvasmarhára van törzskönyvezve, lóra nem
Edited by juice, 2013 július 2. - 9:44.
Közzétéve 2013 július 2. - 9:47
Közzétéve 2013 július 2. - 10:11
Edited by juice, 2013 július 2. - 10:32.
Közzétéve 2013 július 2. - 12:45
Közzétéve 2013 július 3. - 10:13
Közzétéve 2013 július 3. - 13:16

Közzétéve 2013 július 3. - 20:32
Közzétéve 2013 október 28. - 16:57
Sziasztok! Szezon vagy sem: a 7végén kimentünk terepre, ráadásul vízpartra és arra lettünk figyelmesek, hogy valami ármány lepi be a lovainkat: olyasmi, mint egy lapos, de vaskos pók. Befúrja magát a szőr alá, csak sűrű durva kefével jön ki, lesöpörni simán nem lehet... Szó szerint belepték a lovakat, másnapra pedig merő csípés lett mind2!! A véknyabb részeken, pl. a hason gennyes csípések jöttek ki. NEM kullancs!!! Ilyet még nem nagyon látott senki. bekentem árnikazselével, ha holnapra nem javul szerintem kihívom a dokit...
Valakinek nincs ötlete, mi a lőcs ez??
Közzétéve 2013 október 28. - 18:11
Igen ez lesz az! Köszi.
Közzétéve 2013 október 28. - 19:30
Tegnap én is találtam ilyet, de nem a lovakon, hanem itthon, valószínű a kutyák vagy a macskák hozták be. Érdekes, hogy, bár én nagyon messze lakom tőletek, itt is pont most jelentek meg ezek a dögök.
Közzétéve 2014 március 14. - 15:59
Még csak március közepe van, de a rózsaszín tökű barbilovam pélóját véresre harapdálják a szárnyas undormányok. Közületek esetleg tapasztalt valaki ilyesmit? Fújjam be? De mivel? Csúnya, sebes, kicsípték neki, véres. A töke... Mindezt kb 2 nap alatt sikerült abszolválni és hol van még a nyár?!
Közzétéve 2014 március 14. - 16:13
Kék-Lukács kenőcs?
Közzétéve 2014 március 18. - 14:40
Nálam is így alakul a rovar helyzet, nemcsak a ciciken és vaszorákon csüngnek és harapnak ezek a kis dögök, hanem a fülek is tele vannak.
Még engem is korán ért ez a helyzet ( bár tudtam, hogy a tél mentes tél korai rovarinváziót hoz), kezelem ami van itthon, letörlöm betadinnal és az emberre használatos szúnyog riasztóval kenem a" kedvenc" helyeket,így ideig- óráig van egy kis nyugalmuk kint.
Este viszont már korábban beállítom őket az istállóba, mivel szúnyoghadunk is van, ők is harcolnak már, nemcsak az ország.
Azt hiszem az idei nyár, ha meleg lesz ( és miért is ne lenne az??) bekényszerít mindenkit a szúnyoghálók mögé nappal is :(((
Közzétéve 2014 március 20. - 15:01
Még csak március közepe van, de a rózsaszín tökű barbilovam pélóját véresre harapdálják a szárnyas undormányok. Közületek esetleg tapasztalt valaki ilyesmit? Fújjam be? De mivel? Csúnya, sebes, kicsípték neki, véres. A töke... Mindezt kb 2 nap alatt sikerült abszolválni és hol van még a nyár?!
Gumióvszer .D
Közzétéve 2014 március 21. - 13:47
Hát a végén állatorovos lett belőle
Eddig valahogyan nem volt előttem, ahogyan a ló csunyáját mosom/kenegetem, dehát az élet nagy mókamester, nesze neked lófisz
- maugly kedvelte
Közzétéve 2014 március 21. - 18:50
Az állatorvos mit csinált vele?
Közzétéve 2014 március 21. - 20:47
Megmutatta.
Közzétéve 2014 március 21. - 21:15
Ja, vagy úgy. Tegnap én is átkentem Shelbyét vastagon betadinnal, aztán ment rá Kék-Lukács kenőcs és így legelés közben nyugta lett a rovaroktól. Bár őt amúgy nem zavarják látszólag, de engem a látvány annál inkább, mikor több szúrásból vérzik.
Közzétéve 2014 március 22. - 9:51
A charmil nekünk is nagyon bejött kisebb sebekre, gombásodásra, egyik lovastárs csüdsömörre is eredményesen használta. Tényleg jó büdös és megfogja az ember ujját.
Tavaly az öreg lovamnak kijutott a jóból, a legyek beköpték a fütykösét és a kukacokat egy hosszú csipesszel meg neostomosanos öblítéssel kellett eltávolítani. Na az aztán csikidam életérzés szerencsére az öregfiú jófej volt és hagyta magát macerálni. Azóta kiemelt figyelemmel nézegetek a csikóm alá is, mert annakidején az öregnél se vettük észre rögtön a lárvákat :(
Közzétéve 2014 március 22. - 10:18
A charmil gélt ismeritek?
Pont rendeltem a télen, de még nem próbáltam. Megszagoltam, tényleg irgalmatlan szaga van. Na majd akkor kipróbálom ezt is.
Közzétéve 2014 március 22. - 11:16
Én azt is szoktam, hogy amikor a lovak szemét belepik a legyek (az egyik lovamat valamiért nagyon szeretik, amikor az összes többin van 3 db, akkor neki ki sem látszik a feje), húzok egy kört vele a szemük köré, egész közel. Elég hülyén fest, de egy darabig hatásos. De vigyázni kell, mert napi szinten alkalmazva lemállasztja a szőrt. Más bajt nem okoz, de a kutya viccesen néz ki ősszel kopasz fülheggyel...
Közzétéve 2014 június 5. - 21:26
Házi rovarűző szer fafaragó módra Végy 2dl pálinkát
apránként kortyolgasd el,közbe egy 5 literes üvegbe önts egy üveg ecetet rakj bele egyfej öszzetört fokhagymát néhány diófa levelet zölden ,ezt önts fel félig vizzel ,hagyd egy napot állni a napon és mosd vele a lovat naponta.Na és hogy használ-e? A pálinka az biztos
de a szer is mert ma este az összes bögöly meg szúnyog én rajtam volt nem a lovon
Azért jóérzés tudni hogy kettőnk közül ő a büdösebb
- chyki és canossa kedveli
Közzétéve 2014 június 5. - 22:38
Van már tapasztalatod, hogy a szunyogok és a böglyök a szilvát, körtét vagy a barackot szeretik-e jobban?
Közzétéve 2014 június 6. - 16:45
Mivel a bögölyök és szunyogok nevében nem tudok nyilatkozni igy marad a személyes véleményem,mi szerint a pálinka az szilvából van
legalább is Szabolcsba így tartják,és nem is akármelyik szilva jó neki csak a "szatmári nemtudomka" mi legalább is így ismertük
Borból meg a Tokji asszú
Amúgy meg elég elvétve fogyasztok alkoholt ezért aztán ha tehetem csak igazán jó minóséget vagy inkább semmit
Közzétéve 2014 június 6. - 16:54
Amúgy meg elég elvétve fogyasztok alkoholt ezért aztán ha tehetem csak igazán jó minóséget vagy inkább semmit
Szegény böglyök és szúnyogok. Már kezdték beleélni magukat, hogy a Fogadó a Csinoslóhoz étterme után csak át kell libbenni Fafaragó Ivójába. Még az asszony sem várja sodrófával őket.
- Eva és fafaragó kedveli
Közzétéve 2014 június 17. - 8:47
Sziasztok!
Az egyik lovamban tegnap találtam egy kullancsot a szügyén. De olyan miniatűr, hogy képtelenség megfogni. (Csodálkozom hogy egyáltalában észrevettem.) Akkora, mint a kisujjam körmén lévő fehér résznek kb. az 1/4-e. Szóval tényleg nagyon apró. Mit gondoltok ennek ellenére próbáljam meg mégis kiszedni, bár anélkül biztosan nem fog menni hogy a potrohát szét ne lapítsam. És még így is necces hogy kijön. Vagy inkább hagyjam és majd úgyis kimászik belőle. Duzzanat, váladékozás, semmi ilyesmi nincs. Mit gondoltok?
Köszi, Anita
Közzétéve 2014 június 17. - 12:47
Kivenni. Minél előbb. Nem baj, ha beszakad a feje.
Közzétéve 2014 június 17. - 19:23
Kivettem. Egyben. Egész könnyű volt. Lehet még nem ágyazta be magát a lóállatba.
Amúgy mi van ha beszakad a feje? Betokosodik és egy idő után magától kilökődik?
Közzétéve 2014 június 17. - 20:10
Igen, előbb-utóbb kilökődik. Minél előbb kiveszed, annál jobb. Most az a vélemény, hogy kb. nyolc óra kell neki a befúródástól, hogy a nyálával az esetleges kórokozót bejuttassa. (én még annak idején 24 órát tanultam)
Közzétéve 2014 június 17. - 22:22
Nekem az állategészségtan tanárom pedig azt mondta, hogy lévén, rögtön fecskendez be érzéstelenítőt, meg egyéb anyagokat, így a fertőzés is már rögtön az elején megtörténhet. Csináltak rá valami kutatást is, ami elvileg ezt támasztja alá. Bár én nem néztem utána alaposabban, és az se mindegy, hogy mekkora mennyiséget jutat be, ami meg ugye idő függő.
Közzétéve 2014 június 17. - 22:27
Ezen nem fogunk összeveszni, mert a lényeg az, hogy gyakran kell ellenőrizni, és ha észerevesszük, minél előbb eltávolítani.
Valahol olvastam, hogy állítólag kapható a patikákban valami teszt, amivel házilag is ellenőrizhetjük, hogy a kullancsunk Lyme-fertőzött-e, nem tudom, mennyire megbízható.
Közzétéve 2014 június 18. - 7:20
sajnos nálunk annyira rossz a helyzet, h szamárkám lábain sebesre rágták a legyek több helyen a bőrét. hirtelen neostomosant tudtam beszerezni az ugy tűnik most hat(200x higitásban). elvileg vannak a lovasbotokban is ilyen több napig akár 2 hétig is tartó szerek nem ismeritek őket? meg van vmi csontolajos cucc ami jó és elvileg a decahlonban árulják, gyakorlatilag meg azt mondták nem forgalmazzák, de a honlapjukon fent van - ki érti ezt -
Közzétéve 2014 június 18. - 8:15
Köszönöm a tanácsokat.
Elnézést, hogy zaklatlak titeket, csak még egy kérdés. Valahol azt olvastam, hogy az sem jó, ha úgy tudjuk csak megfogni és kiszedni, hogy közben kinyomjuk a potrohát (vagy mije van). Mert így még nagyobb az esély arra hogy befecskendezi a bacikat. Erről mit tudtok?