Ó igen. Az igazsághoz hozzátartozik az is, amit elfelejtettél leírni, hogy azóta orvosolva lett a probléma, és az állítólagos negyven öltésbõl olyan jól sikerült felépülnie a lónak, hogy a duplájáért adta el a kedves tulaj, mint amennyiért vette. Valószínû sikerült meggyógyulnia úgy a lónak, hogy hál istennek nem lett komolyabb baja. De azért menjen csak a szarpasszírozás.
A Bottyániakat azért csak kérdezd meg, mielõtt megint baromságokat kezdesz el beszélni nyilvánosan.
A tudás kérdésérõl én a helyedben nem társalkodnék, tekintve, hogy mit mûveltél a saját lovaddal. Egy picit söprögethetnéd a saját házad táján... Nem verném a mellem a történtek után.
Azt hiszem, hogy bárkinek nyugodt szívvel megmutathatom a ránk bízott lovakat és a saját állományunkat is. Nincs miért szégyenkeznem, a környéken azt hiszem a mi lovaink néznek ki a legjobban, ezt szerénytelenség nélkül állíthatom.
Szomorú, hogy neked még mindig az szolgáltatja a legnagyobb örömet, hogy velünk foglalkozol.
A kesztyût nem veszem fel, aki kiváncsi a tanyára, az kijön és megnézi. A vádaskodásoddal, okoskodásoddal pedig szórakoztass mást.
Veletek semmiképp nem vagyok "elfoglalva".Látom egybõl tudtad hogy rólad van szó.Ez pozitív.Az teljesen tök mindegy és nem rád tartozik,hogy a tulaj mennyiért adta tovább a lovát.Rád mint szolgáltatóra az tartozik,hogy akkor és ott,amiért ti pénz kaptok,valamit nyújtani kell.Ez nem történt meg és a ló elég komoly sérülést szenvedett,mert lemezbõl építkeztetek.
Még mielõtt úgy akarnál vissza vágni hogy rám próbálod hárítani a rátok esõ felelõsséget,gondolkozz el azon amit csinálsz,vagy inkább azon amit nem csinálsz.
Ne felejtsd el azt sem,hogy a lovaitok elég szar állapotban voltak mikor mi megismerkedtünk,a belga lovad kb.,250-300 kilóval volt elmaradva a saját testsúlyától..bár nem is tudom mitõl lett volna "jó húsban",hisz összesen nem kapott 2 kiló abrakot egy nap.A többi ugyanez.Azt se felejtsd el,hogy az én kérésemre vettetek lucernát és raktatok egy bála szénát a karámokba.Mivel a mérgezõ növénnyel telített karámban a lovak nem igen találtak enni valót..csattanó maszlag és társai..bár a karám szép nagy,az nem vitás..
És hogy én mit csináltam a lovammal?Hát anyukám a boronálatlan,kõ kemény talajotokon belebotlott az odaszáradt görcsbe a körkarámban és eltörte a lábát vágta-ügetés átmenetben.. végignéztem,mert természetesen nem ültem rajta és a közelében sem voltam.Nem voltam rest azonnal fotókat készíteni,amint nagy nehezen el tudtam látni a lovat ,amennyire lehetett.Igen okolom magam,mert páran óva intettek tõletek.Arról nem is beszélve,hogy a pálya karban tartás lenne a legfontosabb dolgok egyike.Csak hogy megjegyezzem,pont a szar minõsége miatt borult fel egy másik bértartott ló ,lovassal a hátán,a lovam balesete után egy héttel...annak is enyhe ínszalag problémája lett.De gondolom errõl nem is tudsz.Semmi gond.
Továbbá fényezed magad egy -egy hozzászólásodban magatokat, a lovászokat illetõen,hogy mit és hogyan kellene csinálnia.Elõször teremteni kéne egy olyan közeget ahol non-stop el tud lenni kulturált körülmények között.Aztán követelni ezt azt.Se fürdési lehetõség,se egy normális wc.Ezek szerintem nem nagy dolgok talán.Azon is gondolkodni kéne ,hogy amikor elzavartok egy embert,mi értelme megfenyegetni hogy eltöritek kezét-lábát..érdekesen intézitek.Nem gondolnám hogy sírva távoznak tõletek,hisz a fizetés ha lehet annak nevezni elég karcsú.Minden lovászotokkal jó viszonyban voltam..és persze ezért azt is tudtam hogy "megtiltottátok"hogy a lovamnak enni adjanak..
Kibeszélitek a fizetõ vendéget a lovaglását illetõen,ahelyett hogy tanítanátok...bár csak vak vezetne világtalant.Aki ért hozzá,annak egybõl feltûnik hogy kiképzett oktató híján vagytok,de lovagoltatás az van.
Te nevezed magad "lómentõnek",mikor az egyik gebéd csüdsömörös,a másik rühes,a harmadiknak rohad a talpa,a negyedikben annyi bélféreg volt ,hogy csak úgy hemzsegtek benne!Te írogatsz elképesztõ véleményt egy olyan szervezetrõl,akik tényleg MENTENEK?! Nekem nem kell Õket bemutatni,lehet többet jártam ott mint te.Az Õ munkájukat elismerem,rajtam kívül még sokan,de a ti munkátokat nem láthattuk eddig,hogy szarból milyen várat építettél,akár belovaglás illetve egészségi állapotot illetõen.
Másrészt pedig milyen lovarda az,ahol vágóhídról mentett,zakkant,belovagolatlan lovakra lehet felülni.Mert ha elfelejtetted volna,egy bértartásért az volt a szóbeli "egyezmény" hogy belovagolok.De egy bértartásért 3 lovat és minõségi munkával?Szerintem lovas témában ne is menjünk bele semmilyen vitába,mert kevés vagy ahhoz,gyakorlati és elméleti szinten is.
És szívesen szórakoztatok másokat,rajtam nem múlik.Ez egy olyan topik,ahol az ember megosztja a jó illetve rossz tapasztalatait a bértartó helyekrõl,ebben sem tévedek.És mielõtt elszállnál,hogy veled foglalkozom,nem így van,de én megfogadtam hogy ott savazlak ahol tudlak amikor éppen aktuális.
Jah igen..és ha még mindig áll a fenyegetésed azzal kapcsolatban hogy körbe utazod Pestet és nem leszel rest elmenni MINDEN LOVAS HELYRE,ANNAK ÉRDEKÉBEN HOGY NE LEGYEN MUNKÁM,abban az esetben ha "meglátsz valamilyen"negatív kiírást veletek kapcsolatban,szólj..megyek veled.Szerintem a tankolással sem lesz baj,mert ahhoz megvan az lóvé amit a lovásznak nem fizettetek ki az elvégzett munkájáért.
Az a legnagyobb bajod hogy egy igazi rosszindulatú kötekedõs ember vagy,aki mindig csak többet akar,adni kevésbé arányosan ahogy ezt te magad is elmondtad már.Jah...de vicces...itt is te árultad el magad,ugyanis egy szóval nem említettem hol is van ez a hely,de még irányt sem adtam...elárultad magad,én pedig nem szeretek hazudni..

Még jó hogy van bennem egy "kisebb "fokú utálat és méreg,ha boronálva lett volna a talaj,nem történik meg a baj..(Ez volt a szerkesztésem.)
Edited by parkjoe, 2013 február 6. - 12:47.