Nyugodtan lehet próbálkozni..de így a távolból nehéz lesz leütni.

Nyilván nem hagyom, hogy vki baromságokat hord össze a lovamról.
Nem tudom miket vétett Csárdáska, meg miket tetszett hallani(kétlem, hogy bárkitõl bármi rosszat is tetszett volna hallani - azért jó próbálkozás volt

)... És most itt ömlengés következik, akinek hányignere van, ugorja át!
Az én kis lovam egy angyal. Számomra tökéletes. Elvárásom: jó hobbiló. Ennek megfelel. Egy lovagolni tudó ember ellovagolja, jóindulatú, tanulékony, embert sosem bántana, soha életében még embert meg sem próbált rúgni, nem harapott kezelhetõ, gond nélkül körmölhetõ, vezethetõ, takarítható, kantározható, nyergelhetõ, stb. Jó takarmányhasznosító, készséges. Alapvetõen ezek a tulajdonságok jellemzõek rá. Endre báék fennakadtak egy történésen, amikor a lovam megijedt vmitõl(lehet itt jönni, hogy cigánygyerekek stb...de igazából ez a helyzet nem ilyen egyszerû volt, bárki nyugodtan utánanézhet, most nem magyarázom, mert mint már írtam: ha nem akarja vagy ha nem képes felfogni, akkor felesleges). Pár hónap alatt, mióta Endre báék jelen vannak a fórumon, ez volt az egyetlen történés, amin fenn tudtak akadni. Ebbe viszont görcsösen kapaszkodnak - végre vmi ugyebár...

De persze, lehet vele érvelin, megtörtént, hébe-hóba neki is vannak rossz pillanatai, nem lehet tökéletes.

Én Endre bá lovairól sok rosszat tudnék írni, mert én valóban hallottam ill. volt amit tapasztaltam - de nem teszem. Tudják õk mijük van, gazdálkodjanak vele, engem nem érdekel.
Tessék már megmondani nekem: mit érnék egy csikóval ami 500euros fedeztetésbõl fogant? Az már jó ló, vagy mi? Mert nekem van egy lovam, ami jó ló, pedig ingyen fogant(Csárdás véletlen csikó). Én nem vagyok tenyésztõ, innentõl kezdve.... egyébként ez az a ló, amelyikrõl papír van, de lebélyegezve meg nincs?

(Á, csak csiripel itt ez a sok kis tollas jószág....

)
Mivel a Holló nem ment fel a futóra, így gondolom el lesz adva. Pedig úgy tûnt, õ bevált. Dehát van egy pöttömnyi, kezelhetõ hibája...de mégiscsak hiba, így irány a nagy csizma! Gondolom így lesz, hisz Endre bá ezzel érvelt ugyebár....Most mondjam, hogy az én lovam gond nélkül bármikor felmegy a futóra? Nem kell hátulról, oldalról terelgetni, feljön mellettem.
Számomra tökéletes a lovam, bár vannak hibái, de hiba nélkül ló nincs. Én tudom ezeket a hibákat kezelni, ezért jelenthetem ki, hogy számomra tökéletes. 3 éves kora óta van velem. Én lovagoltam be, sajnos mondhatjuk, hogy én mentettem meg - és õ engem. De ez már túl szentimentális...errõl Endre báéknak hiába is mesélek, nem vevõk az ilyesmire. Érzelmi szálak kötnek ehhez a lóhoz - bár szerelmes nem vagyok bele... Az évek alatt tökéletesen egymáshoz idomultunk. Felelõsséget vállaltam érte, és sokmindent adtam fel miatta. Ha belezöldülök is marad nálam, míg el nem pusztul, és végig azon leszek, hogy minél jobb körülményeket biztosítsak neki - asszem errõl szól a felelõsség. Mondhat rá akárki akármit, endre bácsi szerint egy lógnóm...lesz*rom. Én a barátaimat se cserélem le, csak mert vmelyiknek egy keze van, vagy szemüveges. Pedig õket se én szültem.
Különbözünk, ennyi. Én nem szólok abba bele, hogy Endre bácsiék már megint milyen lovat szedtek össze és honnan... És nem hiszem, hogy Endre bácsinak joga lenne beleszólni, hogy én hogy állok a lovamhoz. Én szeretem a lovaimat, Endre bácsiék csak használják az övékét - ez van, nem lehet mindenki egyforma.
Bár felfoghatjuk érzelemmentesen is a dolgot, még így is jól teszem: találtam egy lovat, ami tökéletesen megfelel nekem, én cipeltetem magam vele és szebbnél szebb élményekben van részem , cserébe jól tartom és megvan mindene ami kell. Jó üzlet.
És csak hogy tovább botránkoztassak, még a csikómhoz is így fogok állni!

Belovagolom, és idõvel tökéletesen egymáshoz idomulunk. Biztos lesznek majd problémák, de nem baj, majd teszek ellene, tapasztalok stb.
Ha már firtatni tetszett hogy milyen ember vagyok... kitartó is vagyok. Nem adom fel, csak mert egy apró szikla gördült az utamba, arrébgurítom, vagy átmászok rajta, de folytatom az utam!

Endre bácsi pedig cserélgethet jobbra-balra. minden szempontból tökéletes lovat úgysem fog találni. Bizonyos hibákkal meg kell alkudnunk - és mindenki maga tudja, hogy számára mik az elviselhetõ hibák. A Holló se tökéletes. Nem megy fel a futóra...de lehet kezelni. Én meg mondjuk ilyen lóval nem foglalkoznék...nem megy fel a futóra, miféle egy gebe az....vágóra vele!

Piri...vicc az egész, inkább hagyjuk. Sárika...még a vágóra se lehetne leadni, felhízlalni se lehet... Stb. stb. Ugye nem tetszõs ez így, Endre bácsi? ;)
És...nem vagyok én mindenkivel olyan, nem tetszik ismerni. ;) Ha olyan lennék, már senki el nem bírna viselni, ehhez képest elégedettnek mondhatom magam...
Itt is felteszem a kérdést: nem unalmas még?

hátha lesz foganatja...hátha apja fia....(De vhogy van egy olyan érzésem, hogy nem jön ez össze...makacs ez a család, mint a csacsi.)