Én elég sok módszert kipróbáltam már arra, hogy megszabaduljak a fájdalomtól.
Elsõ komolyabb problémám egy nyaki porckorongsérv volt. Hálistennek (no meg a makacsságomnak) nem mûtöttek meg, hanem alternatív módszerekkel gyógyíttattam magam. Szerepelt a repertoárban: eletromos kezelés, iszappakolás, súlyfürdõ, masszázs, manuálterápia...
Legutóbb derékfájásos lettem. Kb. egy hete fájt már a derekam, mire rászántam magam arra, hogy elmenjek valahová, ahol segítenek rajtam. Az orvosokban nem hiszek (vagy csak ritkán), így elmentem egy kineziológushoz.
Nem igazán tudtam, hogy mit takar a fogalom, azaz inkább homályos elképzeléseim voltak róla. De szerepelt még egy bûvös szó a hirdetõtáblán itt Törökbálinton: gerincmobilizáció. Gondoltam biztos ez kell nekem.
Bejelentkeztem és szerencsémre még aznap fogadott a doki. Merthogy orvos, aki mozgásterapeuta. Rákérdeztem, mit jelent a kineziológia, mert mostanában sokféle összefüggésben hallottam ezt a fogalmat, ez az ember azt mondta, mozgásterápia. Azaz nem masszíroz, nem rángat, nem csontkovácsol, hanem kimozgatja az "elállítódott" testrészeket.
Kb. egy órán át tekergetett, csavargatott, és a fájdalom 2/3 részétõl megszabadultam. Kaptam itthonra házi feladatot, minimális mozgást kell végeznem, hogy a helytelen terhelés következtében kialakult derékfájásom elmúljon.
Van csontkovácsom is, több mint 10 éve ismerem, szívesen ajánlom mindenkinek. Ha valami olyan bajom lenne, hozzá fordulnék. Éreztem, hogy ez a mostani valami új dologra éhezik.