Jerikó zarándolat kipipálva 
Tavajhoz hasonlóan az iden is felkértek a Katólikusok hogy segítsem őket a falun áthaladó ,és a néhány hozzájuk csatlakozó helybéli zarndoklatát a szomszéd faluig ,,ami gyalogosan félnapi járóföld.Csak a csomagokat kellett vinnem illetve volt két kisgyerek aki szintén velem jött érthető okok miatt. 

Kicsit restellem magam a férfi társaim nevében mert én voltam az egyedüli férfi
a többi mind nő.Volt köztük70 éves is ,vagy olyan akit az idén műtöttek.Ebből is látszik hogy melyik az erősebb nem.
Le a kalappal előttük 
Mivel a tempó a lovaknak túl lassú lett volna ezért néhány km-t mindig előre mentem és ahol jó füves helyett találtam ott megálltam ,és bevártam őket.Addig a lovak legeltek meg szépítkeztek ,Emma jó voltából aki fonogatta a sörényüket.Egyszer megszólal -Csinos hátsó haját is befonhatom 

És befonta neki
Amúgy egyáltalán nem unatkoztam mert egész nap be nem állt a szájuk
Néha egy -egy fárdtabb vándor felült hozzánk amig kipihente magát aztán folytatta gyalog..25km volt a táv,meg nekünk még vissza .Egy helyen megállítottak bennünket süteménnyel kináltak meg borral ,amit előbb az éppen pihenős három asszony nem akart elfogadni,csak miután a gazda unszolta őket hogy saját készítés ,és nagyon finom
voltak hajlandók két pohárkával felhajtani :dev:Rossz szavam nem lehet nekem se mert a lovakra is gondoltak és hoztak fél vedér árpát ,meg két vedér vizet is.
Tették mindezt úgy hogy nem ismertek bennünket! Isten áldja meg őket!
Aztán emígyen testileg-lelkileg felfrissülve már gyerek játéknak tűnt a hátra lévő 10 km.Az éneklés kicsit vidámabbnak tűnt mint előtte ,nyilván igazat mondott a gazda,és tényleg jó bor volt.
A lovak is felfrissültek és Szíriuszon nyoma se látszott a mögötte lévő 15km,még játszani is volt kedve menet közbe.A temlom kertbe álltunk jó félórát amig bent zajlott a ceremónia ...

Aztán már befordítottuk a kocsirúdját hazafelé ,és meg se álltunk hazáig. néha léptettem egy keveset,mert szíriuszon már kzdet látszódni a fáradtság jelei ,de igy is viszonylag gyorsan hazaértünk
Jó kis nap volt ! 
Edited by fafaragó, 2015 szeptember 28. - 8:34.