Egy kis kikapcsolódás! Kézzel kaszálva, forgatva,összerakva.
Közzétéve 2022 június 3. - 21:11
Egy kis kikapcsolódás! Kézzel kaszálva, forgatva,összerakva.
Közzétéve 2022 június 18. - 8:10
Nem túl fényes az első kaszálás. 9,5 bála.
Erről a területről az elmúlt években második kaszálásra is több jött le.
év / első / második
17/ 22 / 4 (májustól száraz volt)
18 / 10+4 hamszter / 15
19 / 16 / 11
20 / 18 / 12
21 / 20 / 11,5
22 / 9,5
Az idén vetett lucerna a zabbal együtt talán 25 cm.
Közzétéve 2022 június 21. - 15:04
Ma rendsodróztam volna. Ha marad még e enyhe nyári szellő, akkor holnap sem kell. A madarak röptükben legelhettek.
Az időjárásfelelős megint összekeverte a karokat, gombokat, tolattyúkat.
Valaki súgott neki, hogy levágtam 8 ha-t. Vagy a tejeskávé helyett az otthon főzött hungarikumból húzott le legalább egy heti adagot.
Közzétéve 2022 június 25. - 0:40
A 8 ha sem lett fényes.
A tavalyi gyenge évben 37, most hasítunk 24-gyel.
Egy 3 ha-s darabról 5 egész bála jött le. Az 7-7,5 óra gépmunka + a bálázás. Beszállítással csak a betakarítás egy húszas darabja.
Közzétéve 2022 június 25. - 7:48
Közzétéve 2022 június 25. - 8:18
Igen, de van néhány bökkenő.
A területet művelni kell, minden évben ellenőrzik.
A tanya fenntartásának alapja az általam végzett munka.
Más által készített bálákat a két szép szememért nem kapom meg, mert ő is a munkából élne.
Itt nem státuszszimbólum lovak vannak, a tulajok árérzékenyek.
Az ársapka itt is érezteti hatását, miközben a bérbugyit már a nyakamnál kötik meg.
Igen, el kell gondolkodni, hogy ilyen, az éghajlat változás miatt bekövetkező növényzet változás és a gazdasági környezet meg engedi-e az olyan luxus tevékenységet, mint a lótartás.
De akit a mozdony füstje megcsapott ... (" ... a vasútnál csak a hülyék maradtak – és a megszállottak.” [MoldovaGyörgy])
Közzétéve 2022 június 25. - 8:30
Közzétéve 2022 június 25. - 9:07
2021-ben csak az egyik földönvolt két kaszálás, a többin nem volt értelme. Az egyik területen megpróbáltam, de egy hektárról egy hamszternyi jött össze. Kaszáláskor sokszor nem láttam, hogy mi volt már vágva. Ez itt már félsivatag. Sárga a kaszáló, a vágást követő nap bálázható. Sárgul a vadrózsa, a bodza...
Ha nem esik az eső ma, akkor holnaptól ez ez az év viszi az évben hullott csapadék negatív rekordját. Június 26-án max.: 554 mm (2010); 155,5 mm (2022); 303,3 mm (átlag).
Közzétéve 2022 június 25. - 20:51
Igen, de van néhány bökkenő.
A területet művelni kell, minden évben ellenőrzik.
A tanya fenntartásának alapja az általam végzett munka.
Más által készített bálákat a két szép szememért nem kapom meg, mert ő is a munkából élne.
Itt nem státuszszimbólum lovak vannak, a tulajok árérzékenyek.
Az ársapka itt is érezteti hatását, miközben a bérbugyit már a nyakamnál kötik meg.
Igen, el kell gondolkodni, hogy ilyen, az éghajlat változás miatt bekövetkező növényzet változás és a gazdasági környezet meg engedi-e az olyan luxus tevékenységet, mint a lótartás.
De akit a mozdony füstje megcsapott ... (" ... a vasútnál csak a hülyék maradtak – és a megszállottak.” [MoldovaGyörgy])
Most Kaptam meg a 35 éves törzsgárdatag elismerést!
Közzétéve 2022 június 25. - 21:23
Ma dinnye szüreten voltam ! És ez már hazai! Garantáltan szárazság tűrő ,sőt egyenesen imádja a hőséget. Termett is szépen egy nagy utánfutónyit gereblyéztem össze belőle a fél udvarból! Mert hogy királydinnyét szüreteltem! Azon szerencsések kedvéért akik nem ismerik néhány szóval bemutatnám őkelmét! Kezdetbe pici jelentéktelen gyomnövénynek tűnik szinte már-már aranyos pici sárga virágokkal gazdagon díszitve...
Az igazi természetét csak néhány hét múlva mutatja meg amikor már jó 50centis hajtásai vannak és mindegyik szárán legalább 15-20 termés .Ami sokkal jobban hasonlít a kaktuszhoz mint a dinnyéhez. A fő baj az vele ,hogy szinte semillyen gyomírtóra nem reagál. Max megáll a fejlődésben. Én legalább is még nem láttam elsárgult királydinnyét!
Egyedüli hatásos módszer ellenene ha minden pénteken kikapálják.Állítólag volt már akinek így sikerült kiírtani....
Én még csak próbálkozok egyenlőre vele! De sajnos muszály vele foglalkozni ,mert pont útban van a bála gurításnál ,ami viszont remekűl összeszedi a termés 95 %-át. Amivel aztán mind találkozik a gyanutlan ember etetéskor.mert hohy ez nem potyog le mint a here levele ,de nem ám ! Ez mind megvárja a tavaszt és akkor támad!
Na ezt megelőzendő én szépen kikapáltam összegereblyéztem és kivittem az erdőbe ahonnét jőtt! onnan mire visszatalál addig legalább nyugtom lesz tőle. Lehet hogy ezt kéne a migránsokkal is?
Mindenesetre elég sok hasonlóság van köztük!
Közzétéve 2022 június 25. - 21:35
Szombaton is hatásos?
Közzétéve 2022 június 26. - 7:44
"Most Kaptam meg a 35 éves törzsgárdatag elismerést!"
Akkor már vasutasnak is születtél. A szállított rönkfába vésted a sorszámot, így lettél fafaragó. Mikor a Sziliből elfogyott a delej, befogtatok. Így csapott meg a lószag.
Közzétéve 2022 június 26. - 20:31
Na itt a gyönyörűség!