Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1881 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 16:19

Azért nem áll messze a meredt sörénytõl. Jó lószoktatást! (össze meg hozzátok meg mindenhova)

#1882 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 16:35

No akkor minden rendben van vele, az az Erik remek név, tartsd meg!

#1883 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 19:03

Tényleg jó név...! Gratula BoKa! :)

#1884 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 7:28

Aztaaa! :D Gratulálok! Viking mit szólt hozzá? Akkor majd viheted a gyerekeket vezetõszáron terepre :)

#1885 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 7:49

BoKa, itt is :kocc:

#1886 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 8:57

BoKa, gratula!! Nagyon jólnéz ki a jószág:). Majd mesélj, hogy alakul a társaság:).

#1887 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 11:18

Köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok :) Nagyon örülök nekik, és örülök, hogy van, aki tud velem örülni :ang:
Tettem fel képeket ide , ez a kedvencem:
http://pets.webshots...042518557gVAPep
Hihetetlenül kis girnyó béka, de nagyon kedves. Gyakran jön hízelegni, egy kis szeretgetésért. Kiváncsi vagyok, hogy fog alakulni a jelleme, ha már megszokta, hogy itt van otthon :) Vikinggel az összeszokásban annyi hoppá volt összesen, hogy pont akkor, mikor Erik érkezett, Szikra (az addig társa) akkor ment el, és ezen (érthetõ módon) kicsit felhúzta magát. Erik különben majdnem napra pontosan egy éves a papírja szerint. Ja, és ma felnyergeltem :D :D (levettem róla a kötõféket, amit kiterítve rátettem a hátára, õ meg azzal mászkált percekig, amíg én meg nem untam :) )

Vezetõszáron tényleg ki akarom vinni majd õt mihamarabb terepre, hadd okosodjon :) Remélem annyira bátor õ is, mint Viking.

#1888 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 12:10

Boka! Én is gratulálok, tényleg nagyon aranyos. Vikinggel jól néznek ki.

#1889 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 12:17

:ang: :kocc:

#1890 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 13:26

Micsoda "Arany"-os páros ez a két remek fickó. :ang: Nekem is tetszik Viking mellé Erik! :D Éljenek a hódítok! :yeah: Teljen sok örömötök Bennük!! ;)

#1891 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 16:40

Tök egyformák...az alkatot kivéve. 3 év és tényleg tök egyformák lesznek. Kocsiban párban is jók lennének. :))) Az idegrendszere miatt meg ne aggódj..a képek láttán látatlanban olyan lesz mint Viking. :) :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 18:40

Cukii! :ang:

Melyik? :D Három is van a képeken. :dev: :kv:

BoKa, gratula, teljen sok örömed benne is, legyen õ is olyan teljes értékû családtag, mint Viking! :ang: Tényleg nagyon szépek együtt, az érthetõ alkati különbségeket leszámítva tiszta klónok. :)
Csikasz, akkor õ már jó helyre került! ;) A másik bébinek is jó sorsot továbbra is! :)

#1893 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 15. - 21:45

Másik Bébi pedig Fafaragót boldogítja mától, nagy ám az öröm odahaza!

#1894 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 8:44

[quote name='Csikasz' date='2012.06.15, 22:45' post='935402']

Ez teljesen igy van!Megvalasult egy régi álmom pedig alig 1%esélyt láttam rá én maram is hogy valaha is beteljesül majd.Elmondhatatlanul boldog vagyok :) :) :) És szeretnék köszönönetet mondani mindazoknak akik segitettek benne hogy megvalósuljon az álmom!Elõször is Mennyei Atyánknak,mert minden jó adomány és tökéletes jóság onnan felülrõl jön!Azután CSikaszéknak mert olyan baráti árat szabtak meg amit még megtudtam fizetni.Feleségemnek:aki 10év után ujra hajlandó volt elfogadni a hobbimat pedig ma sem állunk jobban anyagilag mint akkor ,igaz rosszabbul se szerencsére.Végül de nem utolsósorba barátomnak aki eljött velem a csikóért söt este még egy fuvar hereszénát is haza hozott ingyen és bérmentve.Ritka az ilyen barát igyekszek is megbecsülni.Na szóval hogy a lóról is irjak:Csikaszéktól vásároltam,Hapci névre hallgat a lóutlevél szerint.Apja :hucul Prislop IX-74 Anyja:Fjord Emil.Fakó szijjalt hatu zera csikos lábu szóval álomszép 1éves csõdör.Nagyon barátságos nyugodt paci.Az éjjel még kint aludtam hálózsákba mellettük hogy nehogy valami gond legyen de csak egyszer lépett át a kötélen amikor felkelt.De szépen engedte kivenni a lábát és utána már nem volt gond vele. :ang:

#1895 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 10:34

:ang: :ang: :kocc: :kocc: Ilyen szeretõ gazdát kivánnék minden lónak.

#1896 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 14:36

:ang: :ang: :kocc: :kocc:

Ilyen szeretõ gazdát kivánnék minden lónak.

Köszönöm!
Én meg ilyen megértõ feleséget kivánok mindenkinek mint a mieink! :ang: :ang: :ang:

Fényképek a Facebook-on
Jóni Antal oldalán,sajnos még mindig nem tudok ide képeket fel rakni ,de mostmár tényleg pózolom a tudásbeli hiányosságaimat :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 20:08

:kocc:

#1898 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 21:00

Sziasztok!
Lett még egy képgyûjtemény a legutóbbi versenyünkrõl. Nagyon igyekvõ kisfiú ez a Marokkó gyerek.

#1899 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 16. - 22:35

Anya elvitt sétálni
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Jött egy csúnya bácsi
Posted Image
Posted Image
Anya, segíts!
Posted Image

(Reklám után folytatás)

Posted Image
Ezt megoldottam
Posted Image
Posted Image

#1900 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 14:04

Sziasztok Csikaszék! Hála Istennek jól vagyunk a csikó szépen megnyugodott tegnapeste már legeltettem egy kicsit száron hogy szokja a vezetést ,de semmi gond nem volt vele.legalább is addig amig a vendégségbe lévõ póni kanca akit egyébként úgy vettek hogy hasas,úgy nem döntött hogy õ bizony inkább sárlani szeretne,és ezt tudtára is adta a kis csõdörnek látványos terpesztéssel meg némi sikongatással egybe kötött péra villogtatással.Na több se kellett a kis csõdörnek olyan szerszámot növesztett hogy még nagylónak is becsületére vállna,már a legelés se érdekelte tovább annyira hanem egyértelmüen jelezte hogy nincs ellenére a dolog és egyáltalán nem fél az elõtte álló feladattól!És itt jöttem én a képbe a gonosz és szivtelen vezér jól elkerkettem mgamtól meg a kanca közelébõl is egészen amig a futószár engedte,és csak akkor engedtem vissza mikor már teljesen nyugodt volt és lent volt a feje .de ha nem lépek közbe lehet hogy már túl lenne élete elsõ szerelmi kalandján :D Ma már a lábait meghagyta pucolni,nem lépett oldalra.Azt meg most már biztosra tudom hogy hosszúhomlok,hogy nálatok Csikasz volt a vezér legalább is a lovak szemébe :dev: ugyan is rám éppen csak egy pillantást vet,mig feleségemet meg a lányomat ha csak meglátja már messzirõl köszön nekik.Õk meg teljesen elolvadnak tõle ,etetik,itatják :kir: .szóval tud hatni a nõkre az már biztos!A házunk tája meg kezd kissebb zarándok helyre hasonlitani ,elterjedt a híre a lovasok között hogy új csikó van a környéken és jön boldog boldogtatalan csikónézõbe :kir: szóval zajlik az élet minálunk,már annyi pálinkát elkinálgattam hogy ennyi nekem fél évig is elég lett volna :dev: Úgy hogy holnaptól nyilván csak azt engedem be aki vagy zabot hoz a csikónak vagy pálinkát nekem :dev: Neve még nincs de esélyes a fegyenc a rabló stb... mivel hogy csikos ruhában van :kir:

#1901 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 14:08

Nap a dinamika jegyében.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ez meg itt leskelõdött.
https://lh5.googleus...37/IMG_4955.JPG

#1902 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 17:03

Hát örömömre szolgál a boldogságotok! Legyen vele sok sok szép évetek! A csõdör az meg csõdör, ha még gyerek is! Robi - ez egy fenegyerek :) .

#1903 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 20:48

Melyik? :D Három is van a képeken. :dev: :kv:

Elgépeltem... :kv: Cukik, csak túl közel van az "i" meg a "k". :gm:

Mindegyik csikócska nagyon helyes, gratula mindnekinek minden szerzeményhez és újszülötthöz! :ang:

#1904 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 20:53

Üdv Robi! Ezek a képek egyszerüen fantasztikusak.Nagyon szép kis csikó :) És mekkorát nõtt :hu: szinte hihetetlen!De áruld már el hogy a csudába kell képeket feltölteni ide? :eek:

#1905 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 20:59

Ezt olvasd át Fafaragó: képek beillesztése topic

#1906 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 21:02

Ilusta, nekem is eszembe jutott, hogy szépek lennének együtt kocsiban, kár, hogy nem tudok se hajtani, se kocsim nincs, és valahogy a kocsizástól mint lómozgatástól úgy idegenkedem is... Dé, szerintem nekem mindig Viking marad a lóisten, de ezt a kis TörpEriket nem kell félteni, nagyon könnyen szerethetõ csikó. Kedves, bújós. Mióta itt van, teljesen más jelentése van számomra annak, hogy kíváncsi kiscsikó :D Ma kimentünk vezetõszáron terepre sétállni/legelni, én Vikinggel, párom a csikóval, jött a 3 gyerek, és a 2 kutya is :D Nagyon jól viselkedett mindenki, Erik mintha minden nap ezt csinálta volna :) Viszont ahogy eszik... anyám... Esténként kap tápot, hogy ne legyen ilyen kis girnyóbéka. A 3 kicsi fanglit kb. 40 percig nyammogja.. Kisgalamb, gratulálok Marokkóhoz, és az eredményekhez :kocc: Robi, Matyi elképesztõen édes. Anyját nem zavarja, mikor össze-vissza rotyózgat a fiacskája? Fafaragó, képeket fb-n kívülre is rakhatnál fel, fb ellen én távollétemmel tüntetek :kir: Meszes is nagyon tetszett nekem, szívesen hallom róla a híreket. Õ egyedül lesz? És bekötve tartod? Vagy hogy?

#1907 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 17. - 21:31

háháhá Robi, nagyon jó képek! Kis szaros, hogy robog! :D :ang:

#1908 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 18. - 4:08

Robi, Matyi elképesztõen édes. Anyját nem zavarja, mikor össze-vissza rotyózgat a fiacskája?

Egy hidegvérû dózert, míg van elõtte fû?

#1909 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 18. - 21:02

szívesen hallom róla a híreket. Õ egyedül lesz? És bekötve tartod? Vagy hogy? Sajnos a képfeltöltés még meghaladja jelenlegi számitógépes tudásomat de már rajta vagyok az ügyön :) A csikónak még mindig nincs neve de hogy nem marad meszes az biztos :kir: Van egy vendég pónikanca nálam még kb 1hónapig és õ a társalkodó nõje :dev: sajnos most levannak kötve mind a ketten egy lovaskocsihoz az udvarba mert van ugyan egy karámom meg hozzá féltetõs istálló jászolllal de nem merem õket összeengedni mert nekem úgy tûnik hogy a kanca sárlik és inkább nem akarok bajt :dev: Minden hajnalba kaszálok nekik egy utánfutó füvet de csak az elõzõzõ napit kapják meg de azt meg is eszik az utólsószállig 1nap alatt!Nem gyõzöm a trágyát elhordani alóluk :kir: esténként száron legeltetem õket egy óra hosszát de ez mán inkább csak kikapcsolódás mint szükség :kir: Egyébként a meszesen meg látszik hogy legelõn nõtt fel mert úgy legel mint a gép! :) a póni az inkább csak futkározna és néha harap egyet-egyet de viszont tudja hogyha trágyázik akkor elõtte hátra lép ameddig csak bír a meszes az mindig csupa folt :D mert õ meg belefekszik,nem gyõzöm csutakolni :eek: Ma mivel úgy is olyan meleg volt megfürdettem õket állott vízzel meg autómosó kefével :kir: Elõször egy kicsit furcsálták a dolgot de hamar rájöttek hogy ez nekik jó még szerencse hogy délután már árnyékba vannak :) ha meg elviszik a kiskancát akkor meszes egyedül lesz :( de szabadon :)

#1910 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 10:50

Én meg ma kivittem terepre TörpEriket vezetékszáron(nyeregbõl) :yeah: Nem is tudom, kire vagyok a legbüszkébb, de azt hiszem Vikingre :kir: De õszintén szólva magamra is, hogy ki mertem vinni õket együtt, úgy, hogy semmit nem tudok ennek a mikéntjérõl. Ha megtudnám, hogy a gyerekem megy ki így, biztos lecseszném érte :D De élveztem, és TörpErikre is büszke vagyok, jól viselkedett, de még annnnnyira de annnnnnyira butuska :) Viking is többször rendre utasította, õ kicsit hatásosabban, mint én :D Most, hogy látom, hogy ez mûködhet, tud errõl valaki hasznos linket, hogy is kell ezt, és mikre kell vigyázni? Tegnap elkezdtem felszedegetni Erik lábacskáit. Látszik, hogy nem teljesen ismeretlen neki a dolog. Igaz, hogy az egyiknél fogta magát, és lefeküdt, úgy , hogy a kezemben volt a lába :hu: De nem rúgott, nem harapott, igaz, annyira azért nem is tetszett neki a dolog :) A kezemet már mindenhol megszokta, hogy "matatok" rajta, a kukijánál is, a combja belsõ oldalán, és a fülén is. Az egyetlen hülye dolga, mikor fülét lesúnyva kergeti szegény Grodit, a kutyámat. Nem tudom eldönteni, hogy ez neki játék, vagy tényleg támadja támadásból?

#1911 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 11:06

Most, hogy látom, hogy ez mûködhet, tud errõl valaki hasznos linket, hogy is kell ezt, és mikre kell vigyázni?

Szia! Én csak saját tapasztalatokat tudok megosztani, a csikómat négy éves koráig vittem ki így terepre. Amíg kisebb, min az a ló, amelyikrõl vezeted, addig nincs vele sok gond. Ha közúton is mész, akkor jobb oldalt legyen, de ez gondolom egyértelmû.
Jó, ha elõtte földrõl megtanulja a vezetgetést (megállást, hátralépést, kulturált fordulást jobbra-balra) meg a pálcát. Ha erõsödik, én parelli kötõféket javaslok, mert azzal könnyebb megfogni. De vigyázni kell vele, jól kell beállítani, mert ha nagyon lent van, megnyomja az orrát. Ha olyan helyre értek, el is lehet egy kicsit engedni.

#1912 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 13:43

Kedves Fafaragó! Sok szeretettel köszöntünk a fjord lovakat kedvelõk (és szerencsés esetben azokat tulajdonlók) egyre népesebb táborában, azaz üdv közöttünk! :yeah: Hamar tanuld meg a képfeltöltést (én sem tudom!! :o ), hogy mi is kapjunk ízelítõt a közös létetekbõl! :kv: ...Ööö, valami zavar van az éterben, mert Meszes származását tekintve nem lehet két csõdör gyereke... :gm: Huculban nem vagyok járatos, készséggel elhiszem az apai származást. De az anyai vonal - nézz csak utána: Emil egyike a '70-es(?) években Dániából importált fedezõméneknek :P (1990-ben még biztosan fedezett a papírok tanúsága szerint). Anyának nem hiszem hogy megfelelne, anyai nagyapának viszont el tudnám képzelni - mit szólsz? :cool: Robi! Matyi fantasztikus és gyönyörû, erõs kiscsikó, a képek nagyon jók, csak így tovább...gyí,gyí! :kocc: Kisgalamb! Marokkó egyre szebb és ügyesebb, boldog vagyok, hogy ilyen értõ, szeretõ kezekbe került!! :ang: BoKa! TörpErik (ez tetszik!) szerintem TörpErõst játszik, azaz ha nem is vérkomolyan, de a miheztartás végett TÁMADja a kutyádat. Új még Nálatok, el kell magát helyeznie (fogadtatnia) a rangsorban, a lehetõ legelõnyösebb pozícióban. Szerintem lejátsszák maguktól, de ha nem, Te mint Vezérkanca meg kell értesd Erikkel, hogy Grodi is a "ménes" tagja, akivel öröm és biztonság békében élni! :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 14:16

Gratula mindenkinek a csikókhoz, szép eredményekhez, új szerzeményekhez - mindenhez!.. :ang: Annyit írtatok már, győzi a fene. :D De persze ez jó hír. :) BoKa, ez most bazi nagyképűen fog "hangzani" :D de tavaly, vagy mikor írtam egy irományt a Lovas Nemzetbe a vezetéklóval való lovaglásról, mert amúgy én is úgy vettem észre, nem sok szó esik róla sehol... Viszont magam is sokat jártam így ki egy időben (járogatok most is, de ritkábban, tekintve, hogy a fő vezető-lovam már nyugdíjas :)), amitől persze nem leszek nagyágyú nyilván, de azért ez nem egy akkora szakmai magasság, amit ne lehetne összeszedni - úgyhogy tettem rá egy kísérletet. :) (Sajnos a szerkesztőség két részre szedte az írást, ami nem baj, csak a két rész közlése között eltelt pár hónap, így a lapban nem igazán jött ki szerencsésen a dolog...) Ha gondolod, elővakarom az írást, és elküldöm mélben. Bár amúgy Gisari nagyon jól összefoglalta egy bekezdésben is. :) Én imádok vezetéklóval járni, egy összeszokott ló-párossal ez igazi élmény, nagyon szeretem. :) Vannak dolgok, amikre oda kell figyelni, természetesen, de ha belejöttök, nagyon jó, és egy olyan felállásnál, ahol mindenki tudja a dolgát, felnőtt ló mozgatására is ugyanúgy jó lesz később is (így ülhető meg könnyedén egy fenékkel két ló, ha szükséges :D). :)

Edited by Dé, 2012 június 19. - 14:18.

#1914 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 15:38

Az anyai apja a Emil ( Fafarago elírta)!

#1915 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 16:37

"Az anyai apja a Emil ( Fafarago elírta)!" Kösz, Csikasz, már kezdtem aggódni, hogy a lótenyésztésbe is betör a liberalizmus! :dev: :guny:

#1916 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 18:16

csak így tovább...gyí,gyí! :kocc:

Nahát! Azt hittem, ezt a felkiáltást kizárólag filmekben hallani. ;) El is határoztam a napokban, hogy kipróbálom. Az egyetlen zavar az a fejemben, hogy a gyít a filmekben mindegyik jármód indításakor használni szokták. Ha most a csettegéshez, cuppogáshoz szokott lovamnak hirtelenjében belesikítom a fülébe, hogy gyí, gyí, gyitelovam, akkor vajon mire készüljek. ;) ;) ;)

#1917 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 19. - 19:02

azért amíg össze nem szokik a páros,s be nem járatsz pár utat (hogy ha baj van,tudják,hol laknak),én nem engedném el a vezetéklovat. Fõleg nem nyeregbõl,ki tudja,mit reagál a nyerges,ha a másik mellette ölöndül.nem tudok lapozni,herélt-e az Erik,ha az,akkor ha túlesel a fentieken,a legjobb módja a mozgatásnak,vezetéken kivinni,s megmûvelt területen kivül elengedni,hadd játsszon.akár le is szállhatsz a Vikingröl közben,mert ha a másik lecsapja a fejét legelni,fentröl nem éred el a kötõfék-karikát. ha van nálad hangosan roppanó finomság,répa,kenyér, már a hallatára emeli a fejét,hallótávból odajön.nyaklóval könnyebb,tedd a nyergesre,s a karikán húzd át a vezetõszárat,kevesebb erõvel nagyobb a befolyás. egyvalami ijesztõ,ha elöl összekapnak,volt már olyan,hogy a kancám patával vágta,foggal harapta a szemtelenkedõ nevelt csikót,hát,nem volt egy élmény. Tanítsd neki a vezényszavakat,hogy a nyergessel egyszerre induljon/váltson jármódot,iramot. lehet,igy is lesz vészhelyzet,amikor el kell engedni.A méncsikóm másféléves korig járt igy,míg érezni nem kezdte a tökeit,szerintem élvezte,s néhány lábmegvetéses makacskodáson kívül nem volt baj vele. A sima kötõfék könnyen a szemébe csúszik,ha van kapicánod,jól szolgál,vagy köss fel kötélböl a torokszij mellé,attól féltenyérnyire,egy 'második torokszijat'...jutalmazd mindkettõt fentrõl,de módjával,ha elkanászodik a vezetékló,az öledbe mászik a répáért

#1918 Csinos

Csinos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 316 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 20. - 10:22

Fafaragó szépséges csikója :)

Facebook

Még egy

felülrõl

Ezúton is gratulálok hozzá és nagyon sok együtt eltöltött szép évet kívánok nektek! :ang:

#1919 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 20. - 11:35

Fafaragó szépséges csikója :)

Facebook

Még egy

felülrõl

Ezúton is gratulálok hozzá és nagyon sok együtt eltöltött szép évet kívánok nektek! :ang:

Hélás Köszönet!
Ha Halason jársz Kátyuséknál,legközelebb,ugorj be hozzám is Kelebiára. :)

#1920 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 20. - 11:42

Köszönöm a tanácsokat :) Dé, nem hangzik nagyképûen, és egy hétig elõre köszönök, ha átküldenéd nekem mélben :kir: Köszönöm a tanácsokat :) Dé, nem hangzik nagyképûen, és egy hétig elõre köszönök, ha átküldenéd nekem mélben :kir: