Amíg el nem kezdenek keményen ellenőrizni, és büntetni, addig nem lesz semmi változás. Érdekes módon most, hogy pár állatorvost 100ezres nagyságrendre büntettek, már mindenki képessé vált regisztrálni a kutyachipeket.

Érdekesség
Közzétéve 2015 április 8. - 14:41
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2015 április 8. - 14:44
Melódia, a tavaly november óta történt javulás örvendetes, de az elmúlt években szerintem jogosan érte kritika az Iroda működését. Nekem az a szokásom, hogy a beküldött papírokra telefonon rákérdezek, hogy megérkeztek-e, rendben vannak-e, hiányzik-e valami. Ennek ellenére eléggé vontatottan haladt a kiállítás, az útlevél mindig már éppen a postázóban volt, aztán a napi szintű telefonálgatás csak megoldotta a dolgot.
- Kistáltos, N.C. és fafaragó kedveli
Közzétéve 2015 április 8. - 16:23
A kritika jogos volt ( VOLT!), valóban lassan készültek. Tudom, jártam bent párszor. Viszont amikor bent jártam, szembesültem az érem másik oldalával is..... Láttam az állatorvosi "sajtcédulákat" - kb "1 db barna lányló, tulaj Kovács János, Jászkarakutyafüle" - ennyi. Erre csinálj útlevelet..... És találd ki h az illető Jászkarakutyafülén HOL?! lakik, mert a ló felderítéséhez először ki kéne hámozni vhogy, h hol lakik a jóember.( a lehetséges 8-ból melyik Kovács Jánosnak van lova?).... És ilyenből nem egy volt, hanem 2 iszonyatos torony.....amit mind ki kellett hámozni, utána telefonálni, észben tartani, lelevelezni.....
De ez elmúlt. Hónapok óta. Lehet még évekig ezzel fanyalogni és megmagyarázni, h miért "nem lehet", de ettől még a törvény az törvény. A lovat/csikót azonosítani kell. Ha ez időben és jogszerűen megtörténik, akkor csökken a zűrzavar. Ha csak sopánkodunk felette és egymásra mutogatunk, h ki az oka, meg azon rágódunk, h mi volt, akkor meg nem.
Tele van a hócipőm azzal, h ha körülnézek magam körül, az emberek 90%-ban nincs egy szikra empátia sem. Csokonai írta, h "Miólta a miénk nevezet elüle
Az enyém s tiéd mily sok viszályt szüle......"
Mindenkinek CSAK a saját dolga fontos, csak az sürgős, a másé az háttérbe tolva, az nem sürgős, az nem fontos, csak az "ÉN". Én nem ilyen családban nevelkedtem, nem gondolom, h ennek így kell lennie. Szerencsére létezik az a 10 %, aki szintén nem így gondolja, így ilyenekkel is találkozom. És a többit próbálom szép óvatosan lefejteni magamról és kihagyni az életemből. Mert rájönnek, h én más vagyok és piócaként szívják a véremet, az energiámat, h aztán mikor tényleg az én dolgom lenne fontosabb, akkor még meg is sértődjenek. Nem azért mert beszólok - már rég nem szólok be. Csak hátralépek kettőt és "nem érek rá". Nem is tudom, hogy képzelem......
Na jó, részemről vége.
- ppr és fafaragó kedveli
Közzétéve 2015 április 8. - 16:30
Ezen a téren már megindult a rendcsinálás: ill.
http://www.lovasok.h...dex.php?i=93751
...módosítására 2015. március 30-án került sor és másnap hatályba is lépett - úgy rendelkezik (11. §. 4/c ), hogy az Országos Mentőszolgálat látja el a lovassport-rendezvények egészségügyi biztosítását.
Közzétéve 2015 április 8. - 19:29
Amíg el nem kezdenek keményen ellenőrizni, és büntetni, addig nem lesz semmi változás.
Minden törvény annyit ér, amennyit betartatnak belőle, és amíg nem tartatják be, addig a magamfajta a lúzer, mert ugyan mi előnyöm származott abból, hogy mindent lepapíroztam, évente vizsgáltatok, stb.? A nálam lényegesen jobbmódú szomszédaimnak milyen hátránya származott abból, hogy szart bele az egészbe? Szóval egész pontosan mire is fizettem ki ezeket az összeget azon kívül, hogy nyugodt a lelkiismeretem és nem sújt Melódia megvetése?
Aki tenyészt, versenyez, annak egyértelmű, de én ugye csak ilyen hobbitúrista vagyok, vígan ellennék a fentiek nélkül.
Edited by ori, 2015 április 8. - 19:30.
- ppr kedvelte
Közzétéve 2015 április 8. - 21:39
Melódia, ellenpéldát hoznék fel. Csikóm áprilisban született, 6 hónaposan a teny. felügyelő kijött, papírozni-csipelni. (mellékesen rákérdezett, az előzőleg -4hónapja- beadott pónipapírokat megkaptam-e? Nem. Másnap felhívtak, kész. )
A csikó papírja 3 hónap múlva lett kész (idén február). Szerencsére nem akarom eladni, de mi van, ha választáskor szeretném értékesíteni? Utálok gazsulálni, telefonálgatni,térden csúszni. Kifizettem érte a pénzt? Igen. Akkor végezzenek rendes munkát érte.
U.i. most olvasom az előző oldalt: Lehet, ráfoghatom, hogy a felügyelő nem adta le, de furcsa, hogy az előzőre Ő kérdezett rá, tehát segítőkészebb volt, mint az iroda...
Mindegy, ezen én sem pörgök már, elkönyveltem , hogy lassú és kész. De kell idő, míg megváltoztatom a véleményem.
Edited by Kistáltos, 2015 április 8. - 21:45.
Közzétéve 2015 április 8. - 23:41
is..... Láttam az állatorvosi "sajtcédulákat" - kb "1 db barna lányló, tulaj Kovács János, Jászkarakutyafüle" - ennyi. Erre csinálj útlevelet..... És találd ki h az illető Jászkarakutyafülén HOL?! lakik, mert a ló felderítéséhez először ki kéne hámozni vhogy, h hol lakik a jóember.( a lehetséges 8-ból melyik Kovács Jánosnak van lova?).... És ilyenből nem egy volt, hanem 2 iszonyatos torony.....amit mind ki kellett hámozni, utána telefonálni, észben tartani, lelevelezni.....
Ez érdekes, nincs, nem volt űrlap? Baromi egyszerű, ha nem megfelelően küldik be az igénylőt, akkor bukta a csekket, lehet visszaküldeni az egészet a feladónak pótlásra. Pár ilyen alkalom után csak megtanulnák rendesen beküldeni. Én már megtanultam régen, hogy nem szabad a saját munkám rovására másét elvégezni helyette, talán már az irodán is eljutottak ide?
Közzétéve 2015 április 9. - 8:13
"Egyszer volt egy kellemes élményük. Bejött egy ember, felmutatta az ÁNTSZ-ellenőri igazolványát. Körülnézett, és azt mondta, ugyan megbüntethetné őket, de itt és itt és itt pótolják a hiányosságokat, és akkor nem lesz baj. Kedves és segítőkész volt. Három hónappal később olvasták az újságban, hogy a környéken egy ál-ÁNTSZ-ellenőr garázdálkodott."
Közzétéve 2015 április 9. - 9:15
Láttam az állatorvosi "sajtcédulákat" - kb "1 db barna lányló, tulaj Kovács János, Jászkarakutyafüle" - ennyi.
Hozzánk is rengeteg talajminta jön be hasonlóan igényes dokumentációval. Nekünk is meg kell oldanunk, meg jelenteni az abból kihámozott adatokat az MVH-nak, akihez amúgy szervezetileg semmi közünk, miközben rohadtul nem azért kapom a fizumat, hogy sajtcédulákat bagadozzak. Mi azt sem tehetjük meg, amit Cav javasolt, mivel nem monopol helyzetben levő hatósági iroda vagyunk, hanem szolgáltatásból élő labor. Az élet kegyetlen.
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2015 április 9. - 13:07
sziasztok!
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez már nem egy sima szépséghiba..szegénykém..
.http://olx.hu/hirdet...html#0cf488fd95
Közzétéve 2015 április 9. - 16:29
Közzétéve 2015 április 15. - 20:28
Remélem nem lesztek rosszul, de szerintem roppant érdekes dolgot találtam!
Különböző korú csikó magzatok (nyilván vetélés miatt kerültek a lencse alá), hihetetlen, hogy mennyire kifejlett már a 3 hónapos is!
(csak az nyissa meg, akit érdekel és nem kap sírógörcsöt az elvetélt csikócskáktól!)
http://www.iamranch....iniabortion.htm
Közzétéve 2015 április 15. - 20:45
sziasztok!
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez már nem egy sima szépséghiba..szegénykém..
mi?
Közzétéve 2015 április 16. - 14:10
Nem annyira érdekesség, mint bosszúság, de itt merült fel a téma:
A NÉBIH lóvér-labor olyannyira tele van, hogy aki versenyre, bárhova készül utazni a lovával, ill. el szeretné adni, számítson rá, hogy a véreredmények (kevésvérűség és társai!) a szokásos két - három hét helyett sokkal később lesznek, kész.
Sajnos anyagok is vesztek el a kavarodásban, meglehetősen bosszúságot okozva a tulajnak. :(
Közzétéve 2015 április 16. - 14:11
Közzétéve 2015 április 21. - 20:37
Ez mondjuk inkább a vicc kategória:
http://piacter.lovas...asaruhaz/188978
"Amit kínálunk: Az ország legnagyobb lovasáruházában, fiatalos, dinamikus csapatban versenyképes fizetést és további kedvezményeket.
Jelentkezés módja: Fényképes önéletrajzzal, fizetési igény megjelölésével"
Most akkor kínáljuk vagy nem? Ez a versenyképesség fogalom egy új megközelítése.
Közzétéve 2015 április 21. - 21:33
Ezen csak azért akadsz fenn, mert - ezexerint - nem kellett mostanában álláshirdetéseket böngészgetned. MINDENKI így hirdet Gondolom, azt értik versenyképesség alatt hogy megversenyeztetnek a többi jelentkezővel: ki vállalja el a melót a legolcsóbban
- Rontó kedvelte
Közzétéve 2015 április 22. - 7:45
Tudtommal Pusi pont állást keres. De tényleg így hirdetnek, és tényleg azt takarja, amit írt Őz.
Közzétéve 2015 április 22. - 10:50
Én is most ebben a cipőben járok, de szerencsére sokszor azért kérdezik ezt, mert ha a dupláját jelölöd meg, akkor be sem hívnak, de ha alálősz, akkor is az általuk előre kigondoltat ajánlják fel.
Közzétéve 2015 április 22. - 21:21
Nem tudom most hogy van, de pár éve egy barátnőm jelentkezett a Horzéba eladónak, minimálbért kínáltak, de volt mellé hipiszupi árengedmény, ami nyilván azért vicces, mert a minimálbér az élésre is kevés, nemhogy még abból lovas cuccokat vegyen valaki magának (kedvezménnyel, vagy anélkül).
(Bár teszem hozzá, hogy eddig akármilyen lovasboltban vásároltam, minden eladó sztorizott, hogy "a holland sportlovamra ilyet használok, a frízemre meg ilyet. de korábban volt egy akhalom, arra meg ilyen cobos kellett", illetve legutóbb a vajon ez vízlepergető-e kérdésre a válasz "esőben csak fedelesben kell lovagolni és meg van oldva a probléma"... )
- N.C. és egyember kedveli
Közzétéve 2015 április 23. - 7:59
Nem mindenki abból él és tart lovat, amit megkeres, bár ezt gondolom, nélkülem is tudod.
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2015 április 23. - 8:29
Sziasztok!
Érdekelne, hogy miért van úgy megkötve a hátsólábuk ?
https://fbcdn-sphoto...0d39247a72a6992
- egyember kedvelte
Közzétéve 2015 április 23. - 13:24
Megkockáztatom, hogy heréléshez készülnek.
Közzétéve 2015 április 23. - 21:07
Nem mindenki abból él és tart lovat, amit megkeres, bár ezt gondolom, nélkülem is tudod.
http://index.hu/gazd...erdose_gazdaja/
- Rontó kedvelte
Közzétéve 2015 április 30. - 21:05
http://www.lovasok.h...dex.php?i=94258
"Több egymástól független forrásunktól úgy értesültünk, hogy a karanténban álló három ló közül két állat második tesztje pozitív lett. A harmadik ló tulajdonosa a saját költségén készített izolációt lova számára a karantén alatt álló istállóban, annak reményében, hogy megóvhatja a fertőzéstől."
... szerencsétlenek
(
Közzétéve 2015 április 30. - 21:44
Közzétéve 2015 április 30. - 23:02
N.C., nem is tudok már erre mit írni, amit nem moderálnak ki innen.
Spyro, Üllőre viszed? Az ortopéd istálló a másik oldalon van, ha ez megnyugtat...
Közzétéve 2015 április 30. - 23:14
Közzétéve 2015 április 30. - 23:43
Én se lennék. Nem tudod máshova vinni?
MInden esetre legyél nagyon kekec, kérdezz rá mindenre, kérj ki magadnak mindent. A jóhiszeműség nem célravezető azon a helyen.
- melodia91 kedvelte
Közzétéve 2015 május 1. - 13:11
Hu, inkább élnék egy " térdes" lóval, mint egy hullával. Bocs, de kibukott. Azok után,, hogy "mindent megtettek"... a zárlat előtt sorban hozták ki a lovakat...
Közzétéve 2015 május 1. - 14:14
Azt nem lehetne követelni, hogy a házikaranténos lovak hollétéről, tesztjének eredményéről. tájékoztassák a lótartókat.? Ketten írtunk a Klinika oldalára, de nem méltattak minket válaszra.
Közzétéve 2015 május 3. - 10:09
Ha csak "térdes" lenne, egyáltalán nem gondolnék műtétre. Sajnos nálunk inkább életmentő lesz a beavatkozás, mert feltehetően egy karámbaleset következtében súlyosan lesántult. Mindenesetre mérlegelve a következményeket pro és kontra, úgy döntöttem, ismét halasztjuk a műtétet. Sajnos így ő is a helyzet áldozata lehet, mert valószínűleg ahogy telik az idő, úgy csökken az esély a javulásra. A műtét várhatóan annyit jelent csak, hogy képes lesz a karámban sétálgatni élete hátralevő részében (még csak 8 éves ). De a másik lovam és a környékbeli lovak érdekében meg kell hozni az áldozatot.
Mindenesetre kíváncsian várom, mikor kommentálják a kialakult helyzetet. A környékünkön is van egy ló, akit tudomásom szerint abban az időben az ortopéd istállóban tartózkodott, nem tudom, ezeket az állatokat egyáltalán megfigyelik-e? Vagy csak a kólikás istállóból hazaengedett lovakat követték le? És miért nem tudhatjuk, hol tartják őket?
Közzétéve 2015 május 3. - 10:18
Közzétéve 2015 május 3. - 11:08
Hmmm, azért ez a szűkszavú válasz nem túl megnyugtató szerintem.
http://www.lovasok.h...dex.php?i=94275
Közzétéve 2015 május 3. - 12:27
"A 22 kérdésedből válaszolunk azokra, amikre szükséges:"
Háromszor írtam és töröltem a véleményem - mégis Anyák Napja van....
- Kistáltos, Rontó, melodia91 és még 2 felhasználó kedveli
Közzétéve 2015 május 3. - 19:36
Azok után ami történt, szerintem ez a fajta fölényeskedő magabiztosság minimum túlzás a "tisztelt" doktor "úr" részéről.
Közzétéve 2015 május 3. - 22:01
Nagyon nem vagyok megelégedve - finoman fogalmazva, nehogy Cav. kimoderáljon. (Jogos is lenne, ha úgy írnám le, ahogy gondolom.) - a szó és a tett összhangjával.
Üllőhöz 'ppr' véleménye áll, és ő is igen finoman fogalmazott.
A vérvizsgáló labor közleménye: "nem elég a bélyegzés, kell az útlevélszám vagy chipszám" ;
Az állatorvosom szerintem nem hallott erről, de majd megkérdezem - amúgy elég tájékozott hasonló dolgokban más állatfajoknál, nem szokott mellényúlni. Mondjuk nem is szóltak ránk kiegészítésért,- igaz, nem is jött meg egy hónap alatt."nincs hosszabb átfutás".
Viszont ma láttam egy megküldött véreredményt azonosító nélküli lóról.
Ez így hogy?
Közzétéve 2015 május 4. - 9:18
Elborzasztó, ahogy kezelik a helyzetet. Még mindig fontosabb a történtek eltusolása, mint hogy elejét vegyék a nagyobb bajnak. Miközben szájhagyomány és net útján rémítő szorik forognak zárlat előtt kikerült lóról, aki aktívan versenyez, házikarantén lazaságáról, stb.
Én meg fél év után egy vadidegentől, fészen kell megtudjam, hogy mivel volt fertőzve a lovam. magáncsetben írta, hogy képzeld, volt egy petefészekkel műtött ló, amit ilyen és ilyen húsevő baci fertőzőtt be. Írtam, hogy tudok az esetről, csak a baci kilétéről nem tájékoztattak, pedig mondjuk, hogy lett volna hozzá közöm.
N.C-hez hasonlóan megtartom magamnak, amit valójában gondolok az egészről.