Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Magyar hidegvérû

• Please log in to reply
3666 válasz a témához

#3521 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 február 24. - 12:42

És vajon rönkhúzásnál mekkora súrlódási erő lép fel 1,2,5 rönk esetében? :)

Kössél be egy erőmérőt, majd mérd le a rönkök súlyát. Abból már számolható.

Viszont fontos, hogy a rönkök folyamatos mozgásba legyenek, mert úgy kisebb a súrlódás. Az sem mindegy, hogyan kötöd, mert ha a rönk eleje túrja a földet, nagyobb erő kell a mozgatásához.

#3522 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 15. - 22:29

http://www.lovasok.h...dex.php?i=82546

#3523 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 17. - 14:34

Kérem törölni a plakátot, mert helyszínváltozás történt!

#3524 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 17. - 17:40

ilyet is ritkán látni. 

asztalhátúaknak

• Kistáltos kedvelte

#3525 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 17. - 22:38

Kérem törölni a plakátot, mert helyszínváltozás történt!

Töröltem, tegyél be újat, ha már van! :)

#3526 Foltos 2

Foltos 2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 115 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 18. - 12:14

Bocsánat, lehet, hogy nem létező arroganciát véltem kiolvasni a soraid között. Nem először.

Mindenki úgy lovagol, azt tesz a lova szájába/vagy nem tesz, amit jónak lát. de szado-mazoságnak titulálni azt, ha valaki erősebb zablával dolgozik a lovával, az lássuk be, nem szép dolog. 

Én biza Artúrnak beteszem a liverpool zablát, mert csődör, mert nagy és hebrencs és inkább tudjam megfogni, mint aztán itt írjam a vicces posztot hogy elvitt, mint szél a szarospapírt (igaz, mi csak kocsizzuk).

Minden szakmai érdeklődésemmel mondom és nem rossz indulatból, hogy ha Zodival eljutsz a fent említett szintre, akkor azt dokumentáld alaposan, mert én még nem láttam belgát, akit kötőfékkel lovagoltak. Őszintén kíváncsi vagyok rá.

Bár megígértem magamnak, hogy nem foglalkozom ezzel a dologgal többet, mert igazán nem érzem a bizonyításkényszert... Viszont amilyen pukkancs, terrier agyam van... :dev:

Szóval ma eljutottam a fent említett szintre, és megvolt az első terep zabla nélkül.  :P

Egyébként teljesen eseménytelen lovaglás volt, bár kétségtelenül ez csak a kezdés egy hosszú úton. 

#3527 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 18. - 13:05

Szóval ma eljutottam a fent említett szintre, és megvolt az első terep zabla nélkül.  :P

Dokumentáció, képek, videók? :D :P

#3528 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 13:42

Gratulálok  :cheers:

#3529 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 13:43

Programajánlatunk: Nemzetközi rönkhúzó verseny és hidegvérű találkozó 2014

oriasplakat_001.jpg

#3530 Foltos 2

Foltos 2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 115 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 19. - 18:00

Szóval ma eljutottam a fent említett szintre, és megvolt az első terep zabla nélkül. :P

Dokumentáció, képek, videók? :D :P
hamarosan, csak auditáltatnom kell! ;)

Edited by Foltos 2, 2014 március 19. - 18:03.

#3531 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 31. - 11:49

meggi-vert.jpg

• Kaiser és Panka21 kedveli

#3532 Foltos 2

Foltos 2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 115 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 31. - 15:20

Úgy illik, hogy ne csak a sikerekről, hanem a kudarcokról is számot adjunk. Márpedig ez annak számított. Nem kicsit, nagyon...

Szóval az úgy kezdődött, hogy beneveztünk a hétvégi tájékozódási versenyre. Voltak ugyan kétségeim, hogy mennyire fogja bírni a versenyt, de összességében pozitív eredményre számítottam.

Az előzetes vizsgálatok lefuttatása után a csapat úgy döntött, hogy mindenképpen induljak, legfeljebb nem az egész futamot fogom teljesíteni és alkalomadtán lemaradok. Az említett előzetes tesztek alatt azt értettem, hogy a versenyt megelőző időszakban fokozottan emelt terheléssel próbafutamokat végeztünk. :)

Magyarán mentünk amikor csak lehet és amennyit csak lehet....

A nagy napon reggel teljes izgalomban indultunk a helyszínre. Az érkezés előtt a szomszéd lovardában felvettük a csapat többi részét is. Már a teljes csapat indulásakor is látszott, hogy érdekes lesz a nap, mert a DZ szaktárs felszálláskor a ló mellé ülve indított. És ennek következményt persze le is esett. Nem függetlenül attól a helyzettől, hogy a lovammal két méternél nagyobb távolságra kerültünk Szende kartársnőnél.... Illetve a nyomvonalunkból kiszámítható volt a vélelmezhető irányunk. Ami különös véletlenek folytán pont a lovardánk irányában esett....

A nevezés és a start előtti fényképezés teljes nyugalomban telt. A fényképezés a falu díszterén történt, ahová én szőrén lovagolva érkeztem. Az odafelé tartó úton persze szomorúan és kissé meglepődve tapasztaltam, hogy Zodiac az utóbbi időben mintha egy kissé lefogyott volna, és ilyenformán kitűnően alkalmas aranyérműtétekre, kasztrálásokra, illetve behatolás nélkül végzett szüzesség megszüntetésre is. Ezekre a feladatokra a továbbiakban szívesen állunk a társadalom segítségére...

Szóval start! Mi voltunk a harmadik induló. A csapat kategóriában. Ami a valóságban azt jelentette, hogy mi voltunk az ötödik induló. A startok tíz percenként történtek. Állítólag! Mert sajnos az első és a második pont között utolértük a másodiknak induló csapatot, a második és a harmadik pont között pedig gyakorlatilag minden előttünk indulót. Két percre rá beértek minket az utánunk startolók is. Tehát egy igen érdekes versenyhelyzet alakult ki. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez minden tájékozódási lovagló álma. Az utólagos, mindenki tudja már, hogy mit kellett volna tenni helyzetben megállapodtunk abban, hogy legközelebb nem a pontok sorszáma szerint, hanem ellenkezőleg kellene menni. Természetesen csak abban az esetben, ha ezt most nem olvassa senki a reménybeli indulók közül.. :P  Mert részükre ez csak és kizárólag félrevezető információ lehet! :dev: 

A lovak nagy száma és a verseny hangulata miatt az igénybevétel a tervezettnél jelentősen nagyobbra sikeredett. A pálya közepénél (Zodiac számára) komoly emelkedés kezdődött. Ezt a tulajdonságát már korábban is tapasztaltam. Egyszerűen nem neki találták ki az emelkedőt. Kicsit emlékeztet a régi Wartburgomra. Kb. annyit is fogyaszt... De mivel sokan voltunk és mindenki fel volt húzva, ezért Zozó is ment mint a barom. A gazdája a másik barom meg hagyta... Sőt...

(Egy kis visszaemlékezés. Árvában és előtte Vilmosban is volt egy teljesítményhatároló. Egyszerűen nem lehetett széthajtani. Ebből természetesen nem következik, hogy ez minden sodrott vagy hidegvérű lóra igaz!)

Mint azt az események is igazolták.

A harmadik és a negyedik pont között estünk először pofára. Ez még nem volt komoly jel, mert sajnos ilyen már előfordult sok esetben, és azt gondoltam, hogy csak a szokásos... Annyi különbség mindenesetre volt, hogy most le is estem róla. Nem kicsit, nagyon.. Mondjuk volt olyan kedves, hogy megvárt a felállással, és nem taposott össze. Visszaültem, mert ilyenkor nem fáj semmi. És mentünk tovább. Olyan szakasz érkezett ahol többet kellett keresni mint száguldozni, de ezt csak az eddigiekkel összehasonlítva merem állítani. Jöttek a hegyek. Az erő meg el. Mentünk azért de felfelé nem akartunk. Így utólag azt látom, hogy szerencsénk volt mert ez a két hülye (!) sík úton, vagy lejtőn lefelé halálba hajtotta volna magát!

Lemaradtunk. Megállapodtam a csapat többi tagjával, mert azért a következő pontnál beértük őket, hogy mi visszamegyünk a starthoz. Ez mondjuk nemsokkal kevesebb távolság, de mindenképpen lassabb tempó. Csak azt felejtettük el, aznap már másodszor, hogy a visszavezető úton a kedves Fővadász Úr, hogy szakadt volna az anyjába a feje, lezárta az utat. Méghozzá a védett növények érdekében! Mert persze ezt ki is írta a kerítésre. Csak sajnos ebben az abszolút érthető és elfogadható törekvésbe egy kis hiba csúszott. Mert közben meg monokultúrás földművelést folytat a kerítés mögött. Gondolom nem függetlenül a mezőgazdasági támogatásoktól. Tehát meg kellett kerülni az egész környéket. Mert nincs út! Be lett szántva! Az egyetlen járható út a Vegas felé található. És ezen az úton estünk el másodszorra. A szomszéd kerítése mellett. Most is leestem! Kicsit jobban. Határozottan kezdtem belejönni! Hiába gyakorlat teszi a mestert... :PP A baj az az volt, hogy a lovam nem akart felállni...! Nagyon nem! Akkor sem, ha ott üvöltött mögötte a szomszédok összes kutyája! Egy méterre! Érkezett segítség is. Szinte azonnal! Innen is köszönöm! Megkötötték a kutyákat, ami az információcsere esélye miatt is szükségesnek látszott. Nagyjából tíz perc után összeszedte magát és felállt. Kicsit imbolyogva, de állt. Húztak nekem ki egy slagot, és elkezdtem a lábánál locsolni. Meg vizes ronggyal hűteni. További tízen-húsz perc után elindultunk a lovardába. Az már csak pár száz méter.  

Beértünk. Ekkor már nem volt rajta nyereg sem. A patamosóban tovább hűtöttem, vigyázva. Még másik fél órát. Utána, mivel semmi látszólagos okom nem volt rá, beengedtem a karámba a többiek közé. Persze nem egyedül, mert utána mentem. Kicsit mászkált, legelt, bár nem nagyon van mit. Utána megint lefeküdt, de nyugodt volt. Csak a levegőt vette nagyon furcsán. Illetve a kilégzés nem volt furcsa. Kifújáskor nem engedte ki, hanem egy kicsit mindig benntartotta. Most utólag azt gondolom,hogy ez a CO2 alacsony szintje miatt lehetett. Olyan ez, mint amikor papírzacskóba kell lélegezni. Szerintem...

Kicsit megijedtem, és kihívtam az orvost. Meg kivittem a patamosóba újra. Nagyon lelkes volt... Alig várta már... Mindegy kijött. Meg persze az egész család... A fene a sopánkodó asszonyokba... :D 

Természetesen mire a doki kijött már fene baja sem volt, mert addigra már csak az ökörködés járt a fejében. Semmilyen elváltozást nem talált. Az izmok nem voltak beállva. De azért kapott megelőző kezelést.

Szóval igazi f@sz voltam...  

• fafaragó kedvelte

#3533 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 március 31. - 19:45

Azt a teljesítményhatárolót úgy hívják, hogy SZÍV.
Vigyázni kell vele, mert ha túl nagyot szerelnek be gyárilag, hajlamos nem működni.
És akkor - ha a pilóta nem vigyáz! - egyes alkatrészek idő előtt elhasználódhatnak...

Remélem, nem lett/lesz baja a lovadnak!

#3534 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 8. - 15:21

Nagyon nagy a csönd...

#3535 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 19. - 10:40

Megtöröm :)

Akkor lovagolj, ha jól esik! avagy mi akkor lovagolunk, amikor nagyon jól esik :dev:

Szombatra kis baráti összeröffenést terveztünk a közeli arborétum megtekintését és utána a lovaink, különös tekintettel ifjú titán tehetséges über kanca Dutra megmutogatását. Némi kétség merült fel rajtunk kívül mindenkiben a szabadidős program szabadban eltöltésére, hiszen minden időjárás előjelző fórumon esőt jeleztek, ami nem kívánatos egy ilyen eseményen. Ám, minket el nem tántoríthatott a tervtől, így jeleztük, hogy x időben a lovardában leszünk, ha összejövünk akkor megyünk arborétumba, ha nem akkor mi megyünk lovagolni Bouget-val. Ez utóbbi történt. 

Ragyogó napsütésben pucoltunk, nyergeltünk. Esőkabát 1 a kocsiban, esőkabát 2 a kikötőn felakasztva, szükség esetére. Induláskor még filóztunk, aztán úgy döntöttünk egy pulcsi elég lesz (nekem ugye polár, az is a derekamra kötve). Felszálláskor Bouget meghúzta magát, így úgy gondolta nem jön ki, leszállt, majd 3 lépés után jelezte, hogy mégis csak jön. Mondtam, sétáljon fel kézen az útig, addig lazítson, térdemelés, sarkojárás stb... No így szépen bemelegített és egy alkalmas helyen felszált és békésen ballagtunk kifelé. Élveztük az élő zöldet, hogy milyen harsány és élő körülöttünk, hogy Dutra milyen szép-ügyes-okos és hogy végre kijutottunk lovagolni. Mire a fákkal szegélyezett út végére értünk már szemetelt az eső, a nyílt területen jól látszott a felettünk levő felhő, így javasoltam, hogy az első úton menjünk át a domb túloldalára, ott már nem esik.

Nem is esett, szakadt, ömlött.  

Körbenéztünk, merre tovább, nem vagyunk cukorból, nem adjuk fel egy csepp eső miatt! Jókat kacarásztunk, magunkon, mert amúgy is teljesen normális dolog kiindulni lovagolni úgy, hogy kb 100% az esélye az esőnek.

Mentünk tovább.

Esett, szakadt, ömlött az eső, kb így felváltva, mi meg vigyorogtunk. 

Mire a domb aljának feléig eljutottunk, már nem volt száraz felület rajtunk. A lovak csüdjéig ért a víz, ami az úton hömpölygött, a mélyedések megteltek, így kikerülhetetlen pocsolyákon gázoltunk keresztül...

Hát, akkor nincs más választásunk, menjünk vissza a lovardába, a következő úton fel a dombra, aminek a tetejére érve, már nem látszódott a mi kis felhőnk. Semmi sem látszódott, csak iszonyat szürkeség mindenfelé amerre ellátunk és szakadó eső. Arra felé leginkább, amerre tartunk.

Mindezt ugye lépésben, mert az út nem látszódott a víztől és az elmúlt napok sem szilárdítottak a talajon, egyszóval csúszkáltunk (na jó, ez homok, annyira nem gáz, mint az agyag). Óvatosan ereszkedtünk le a dombról, immár vacogva, reszketve és kicsit csendesebben.

Eldöntöttük, hogy a legelőhöz érve lenyergelünk, berakjuk a lovakat a többiekhez és hívunk segítséget, mert az elázott felszerelés kb 3* nehezebb a száraznál és még kb 7 perc séta a nyergesig.

Ám az én hiper szuper por+csepp és ütés álló telefonom, okosságára való tekintettel, bent pihent a biztonságot adó szekrényben, a nálam levő cégesben, meg nincs benne a lányok telefonszáma (jelzem úgy vacogtam, hogy nem lett volna esélyem az érintős telefon használatára). Azért megoldottuk, jeleztük, hogy mentést kérünk. Aztán elindultunk befelé az úton, mondván mozgás közben annyira nem fázunk és ne kelljen a nekem térdig érő pocsolyán átkelnie az autónak.

Mire Píti megérkezett, már majdnem a lovarda bejáratánál voltunk, ahol kiderült, hogy az eső úgy kimosta az utat, hogy az a kifelé igyekvő Lada Niva alól eltűnt, ami félig az oldalára dőlt és fenn akadt.

Természetes előrelátó vagyok, így mindig van a szekrényemben 1 váltás ruha. Nem volt rá szükség az elmúlt másfél évben, így 2 hete hazavittem kimosni :D De még nem vittem vissza. Szóval körbenéztem az öltözőben és amit találtam az szépen magamra vettem, lehámozva magamról a csurom vizes ruhákat. Basszus, hogy a lovaglónadrág milyen ragaszkodó!

Természetesen, mirevisszaértünk már éppen csak esegetett az eső.

Azt hiszem a többiek gyáván megfutamodtak, az arborétunkban vannak melegházak, ahová ilyen "kis" eső esetén be lehet húzódni :dev:

Mindenesetre: nagyon jól éreztük magunkat és nagyon jót lovagoltunk :kir:

#3536 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 19. - 11:42

Jól tetted ! :smile2:

#3537 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 23. - 23:38

http://www.lovasok.h...dex.php?i=84663

#3538 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 23. - 12:18

Szombati terepről visszaérkezünk :)

Dutra + Exhunter - Dömpilla + Eva - Wapi + Csuti

DSC_0050.JPG

#3539 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 23. - 12:23

Ez még a meglepődés előtt volt?

#3540 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 23. - 12:26

:)

Nem ez akkor volt.

• juice kedvelte

#3541 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 9:03

Rongyó, Felsőpakony most szombat? Lesz buli?

#3542 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 9:07

Igen. Megyünk, szerintem elég langyi lesz, de majd meglátjuk :)

#3543 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 9:13

Akkor ott találkozunk :)

Hiányolom a beharangozót, kicsit mintha titok lenne :(

#3544 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 14:06

Mármint az ittenit? Az érdeklődés totális hiánya miatt én nem nagyon aktívkodom már ezen a fórumon.

Mindenki ellovacskázik magában oszt ennyi. 

#3545 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 14:48

Rongyo, engem pld érdekel. A hétvégi, versenysorozat része?

#3546 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 15:15

Ez jó hír! 

Igen, a magyar bajnokság harmadik fordulója lesz, fél10kor kezdünk, a helyszín Felsőpakony, Scheik tanya

Ezen a honlapon többé kevésbé feltöltöm az aktuális rönkhúzós híreket: http://www.ronkhuzo.hu/

Szerencsére nem lesz dög meleg, remélem jó eredmények születnek, szép szerepléseket láthatunk. Mi mindenesetre a két kis kancával készülünk :)

#3547 campesino

campesino

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 19:12

Engem is érdekel az eddigi versenyeken is ott voltam, de sajnos ez nem a foci VB és nincs agyon reklámozva.

Edited by campesino, 2014 június 24. - 19:16.

#3548 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 24. - 20:00

Megint érdekes programok lesznek  :) Már alig várom  :D

#3549 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 25. - 8:40

Örülök nektek, azt hittem az égegyadta világon senkit sem érdekel az, amit mi csinálunk  :cheers:

#3550 campesino

campesino

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 25. - 18:43

Ehhez tényleg fanatikusnak kell lenni, amit csináltok. Rengeteg idő, pénz, semmi támogatás a szponzorok sem hemzsegnek.

Minden elismerésem.

• Monda kedvelte

#3551 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 8:26

Múltkor kimentünk Vecsésre fogathajtást nézni, akkor is megállapítottuk, hogy elképesztő összegeket lehet és kell beletenni egy-egy fogatba és ebből a ló ára+tartása még csak nem is a legszámottevőbb.

Ez hobbi, arra költ (ha megteheti) az ember, ami örömet okoz neki. Mennék én is szívesen, de nem tudom vállalni a szállítgatás miegyéb kölségeit, így ha tehetem elmegyek és szurkolok/örülök azoknak, akik ott vannak.

Szóval Rongyó, attól függetlenül, hogy kevés a reakció még ne gondold, hogy nem érdekel bennünket :)

Hányra érdemes kiérni?

Edited by Eva, 2014 június 26. - 8:27.

#3552 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 8:36

Mi is voltunk Vecsésen, sok érdekes dolgot láttunk... és rémisztőt. Brutális pénzek mennek a sportágban, de persze melyikben nem?! Mi azért itt még nem tartunk. Meg nem is akarnék itt tartani... hogy megveszek egy maratonkocsit csilliárdokért és kihullik alólam a verseny legkellősebb közepén. 

Éva, az első két versenyszám csak ügyességi lesz, szóval inkább ha csak az erőfitogtatós részre vagytok kiváncsiak, akkor ráér kora délutánra időzíteni a kiérkezést. 

#3553 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 8:42

Az ügyességi a gyengém :)

#3554 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 8:48

Ó, akkor gyertek délelőtt :)

#3555 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 10:44

Rongyo, lovaskocsival is mehetünk nézőnek? Lovunkat minden nap kell jártatni és az is meglenne. Nem kéne miatta haza sietni.

#3556 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 26. - 11:23

Szerintem simán. Ahogy elnéztem a helyszínt, elférünk majd bőven. 

#3557 kamilla

kamilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 858 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 28. - 12:22

Sziasztok!

A következő verseny helyszín Augusztus 9. Vámosmikola.

A versenysorozat utolsó állomása, szeretettel várunk mindenkit! 

https://www.facebook...filter=upcoming

:excl:

#3558 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 12:29

"lassú az a ló, nyaldossa a csiga a talpát"

(ez ugyan nem a hidegvérűekre hangzott el, de annyira tetszik, hogy ezzel kezdem, hátha más sem hallotta még)

Nagyon jó döntés volt szombaton reggel 10-re érkezni, így végig tudtuk izgulni az ügyességi veresnyeket. 

Rönkhúzást már láttunk párszor, ami a nyers erőt, itt viszont az ügyességi sokkal összetettebb.

Aki nem volt, de lenne kedve: a pálya relatív egyszerű volt. A feladat az egy rönköt végighúzni az akadályok között, "verőhiba" nélkül. 

Az első akadály a rajt után ugrásocska aztán rögtön állj, mert a rönköt át kellett csatolni az ugrás alatt. Ez egy elképesztően jó ötlet, hiszen ezek a lovak annyira nem ugrándozósak, megszokták, ha mennek, akkor nincs akadály :) aztán kapuk majd szlalom következett, ezután a rönkkel tolatva kellett 1 db labdát lelökni (ezt majd képen, úgy érthetőbb :) ). Szóval egyszerűnek tűnt, de nem volt az :)

A második akadály pálya megrakott kocsival kellett szlalomozni, kapun átmenni, illetve a "homokbányába" lemenni, ott megállni+inni a hajtónak (vizet!) és onnan kihúzatni a kocsit. Sajnos ezt a pályát nem sikerült mindenkinek befejezni, mint néző két dolgot vettem észre, a kocsi súlya sokkal több volt, mint az az ügyességihez szükséges és ha jól láttam a kocsinak valami műszaki jellegű baja is lett. Azok a fogatok, akik lementek, megálltak és újra indítottak, sajnos nem tudtak kijönni a "bányából" - viszont egyik hajtó sem próbálkozott ésszerűtlenül, szerintem időben feladták (Gábor lovai tudtak egyedül kijönni a kocsival, de őket is jócskán bíztatni kellett). Illetve egy fogat hajtója furfangos módon, nem állt meg = nem vagyok szomjas!, így ők lendületből átjutottak.

Úgy tudom ez volt az első ilyen verseny, gratulálok a résztvevőknek és remélem máskor is láthatjuk őket!

A rönkhúzást ugyan nem tudtuk megvárni, de köszönjük a szervezőknek és résztvevőknek, hogy délelőtt ilyen csemegét láthattunk!         Ja és a nézők is aktívan részt vettek az eseményen :)

Nagyszerű ötletnek tartom és nagyon remélem némi hírveréssel sikerül becsalogatni a különböző helyszínek környékén élőket-lovazókat is! 

Lusta és időhiányos vagyok így nem jut el hozzám a FB-on szerveződő rendezvény, most is csak véletlenül kattintottam a rönkhúzóra, ezért aztán le is maradtam jócskán a sződligeti eseményről.

Amint lesz időm, rakok fel képeket.

#3559 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 12:59

Örültem a találkozásnak Eva, sajnálom, hogy csak pár szót tudtunk váltani!

Tényleg remek hangulatú volt a verseny, nekem nagyon tetszett, jó volt a pálya, leszámítva az általad említett kocsit, de abból az akadályból is kis finomítással egy szuper dolog lesz majd!

Néhány kép a versenyről: http://www.ronkhuzo....8.-felsopakony/

#3560 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 30. - 14:42

Rongyo, a díjátadós csoportképed tedd már ki :)

Az nagyon helyes rólatok!