Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel
Közzétéve 2011 december 6. - 13:43
Közzétéve 2011 december 6. - 14:05
Közzétéve 2011 december 6. - 14:12
Közzétéve 2011 december 6. - 14:43

Közzétéve 2011 december 6. - 15:08
Közzétéve 2011 december 6. - 15:11

Közzétéve 2011 december 6. - 18:36

Közzétéve 2011 december 6. - 18:39

"Bob herceg Windy (Boszporusz - Bakucz Vihar) megnyerte a military kezdõ ló bajnokságot! Tavaly õ volt az elõkezdõ bajnok is."
"Sajnos idén (2011) nem a miénk, illetve nem Zselykéé lesz az elõkezdõ bajnoki cím, mert Egyed Lacit nem tudjuk megverni. Pedig nem volt rossz sorozat: Vinzor (2008), Zsiráf (2009), Windy (2010) egymás után."
Örüljünk inkább a sikereknek, majd dolgozzunk töretlenül tovább... ;)
Közzétéve 2011 december 6. - 20:17
Közzétéve 2011 december 6. - 20:50
Akkor már értem honn ez a sok ész.
![]()
Ha korábban figyeltél volna tudhatnád hogy a lányom állatorvos, persze egy olyan komoly lovas szakemberhez képest mint te, mit sem ért hozzá.
persze, fiatal még, de majd belejön!

Közzétéve 2011 december 6. - 20:55
A nóniusszal ez már a második nagyon rövid idõn belül!
Én nagyon kedvelem és tisztelem Mókust és ezt Õ is tudja sõt azt is hogy melyik topicban van.
Észrevehetted már hogy Mókusnál sohasem fordul elõ hogy a gidrános topicban Kisbéris dolgokat hoz elõ, megteszi azt a maga helyén.
A dolgok helyére rakása végett :
Ne alacsonyítsuk le a magyar fajták számára rendezett versenyt oda hogy azt sugallod hogy egy military elõkezdõ és kezdõló bajnoksággal nem ér fel ennek a döntõnek a megnyerése.
Ezzel a tavalyi gyõztes eredményét is lekicsinyled, aki pedig nem 6 évesen nyerte meg!!!!!!!!!!
Közzétéve 2011 december 6. - 21:21
Qkesz !
A nóniusszal ez már a második nagyon rövid idõn belül!
Húha, és mi jön a harmadik után???
Csak nem a székely viccre kell emlékeznem? Bár esetemben már biztosan túlvagyunk a harmadikon...
Közzétéve 2011 december 6. - 22:03

Edited by Nogajijasz, 2011 december 6. - 22:09.
Közzétéve 2011 december 7. - 6:26
Nem azért teszem, hogy Mytoc eredményét homályosítsa - a gyõzelmet nem kell megmagyarázni- és én örülök annak is..,
[/font]
Örüljünk inkább a sikereknek, majd dolgozzunk töretlenül tovább... ;)
Bianko! (sokadszor)
Rossz az aki rosszra gondol és félremagyarázza-értelmezi ezeket a sorokat...
A kérdés pedig ebben a TOPIC-ban fogalmazódott meg, és arra volt a válasz...
Nogajijasz!
Nagyon igazad van!
Edited by Qkesz, 2011 december 7. - 6:28.
Közzétéve 2011 december 7. - 7:46
Közzétéve 2011 december 7. - 9:11
Mókus 77!
Nem is mondtad hogy van egy versenyzõ gidránod, pontosabban három!
Vagy Kisbérik de az üknagyanyjuk gidrán volt.
Egyébként nem jársz messze az igazságtól, mert az egyik lovam (Zselyke) dédanyja 694 Gidran Maxim I Pálma, eredeti mezõhegyesi kancacsaládos gidrán. Nagypályás ugróló volt a 70-es években (akkor ez még nem keltett feltûnést, hiszen a magyar fajtájú lovakkal igazán jól tudtak versenyezni a lovasaink). Zselykének és közvetlen felmenõinek csak egy kisebb hibája van: Bilbao óta mind pej.
Mókus, nem nagyon adsz hírt a lovaidról...pedig nem mindenki böngészi a versenyeredményeket.
Én ezekre az ok-okozati összefüggésekre merészeltem reagálni, mivel ez a GIDRÁNOS TOPIC, és ezek itt hangzottak el és merült fel...(mint az idézetekbõl is kiderül)

Ez a GIDRÁNBOS TOPIC, és még egyszer GIRDÁNOS...nem magánpálya, hanem több résztvevõs, és a résztvevõk kérdésére illik válaszolni...annak aki tudja/sejti a választ, vagy fel meri vállalni véleményét...ez a fórumban a szép...hiszen ha egy emberrel szeretnénk itt társalogni akkor nem fórum kellene, hanem levelezõrendszer...(ilyen is van)

Illetve, ha a kérdés itt merül fel nem biztos, hogy a "hidegvérû TOPIC-ban" kell megválaszolni...(a hidegvértûsöktõl elnézést elõre is a példálózásért).
Közzétéve 2011 december 22. - 14:25
Közzétéve 2011 december 22. - 15:43

Közzétéve 2011 december 23. - 22:22
Közzétéve 2011 december 23. - 22:33
Még csak 20 hónapos a "kislány"...
Anyai oldal: Gidrán XIX-65 Molly (Mezõhegyesi 4-es kancacsalád)
Apai oldal:Catalin IV-25 ( Concorde ) sajnos már nem él :(
A kép készítés és felrakás hamarosan.....
Gratula csikóhoz!
Áldott békés boldog ünnepeket kívánok Mindenkinek!!!
Közzétéve 2011 december 30. - 19:23
Elkészültek az elsõ képek...
http://kepzelet.com/...bc25f1c/602.JPG
http://kepzelet.com/...bc25f1c/605.JPG
Remélem, hogy meglehet õket nézni

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Közzétéve 2012 január 3. - 11:04
Közzétéve 2012 január 3. - 20:17

Közzétéve 2012 január 12. - 16:30
Szépek a lovaitok!
Nekem is van egy gidrán kancacsikóm áprilisban lesz 3 éves. Catalin IV-25 Concorde apaságú. Kedves Vimi láttam a te kancacsikódnak is õ az apja, úgy hogy féltestvére.

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Közzétéve 2012 január 12. - 17:20
Közzétéve 2012 január 12. - 17:38
Na most talán így jobb lesz.

Közzétéve 2012 január 12. - 18:10
Közzétéve 2012 január 12. - 18:20

Közzétéve 2012 január 12. - 21:18

Közzétéve 2012 január 14. - 13:42
Szia!Sziasztok!
Szépek a lovaitok!
Nekem is van egy gidrán kancacsikóm áprilisban lesz 3 éves. Catalin IV-25 Concorde apaságú. Kedves Vimi láttam a te kancacsikódnak is õ az apja, úgy hogy féltestvére.De én szeretném eladni, mert pónitenyésztésbe szeretnék kezdeni. Képeket teszek fel róla hátha valakinek megtetszik.
Engem érdekelne ha be lenne lovagolva, nagyon szép ló. Most tervezem a lóvásárlást és nagyon gidrán-párti vagyok

Közzétéve 2012 január 14. - 17:07
Szia!
Engem érdekelne ha be lenne lovagolva, nagyon szép ló. Most tervezem a lóvásárlást és nagyon gidrán-párti vagyok
Szia!
Nyáron be lesz lovagolva.

Közzétéve 2012 január 14. - 22:27
Persze, nem is vennék olyan lovat amit idõ elõtt lovagoltak beSzia!
Nyáron be lesz lovagolva.De ennél elõbb sajnos nem szeretném, nehogy valami baja legyen, mert még fiatal. ;)

Közzétéve 2012 január 15. - 13:41
alatt a gidrán fajta meghatározására.
GIDRÁN!
Az Angol és arab telivérekbõl és a kisbéri félvérbõl tenyésztették ki hátas és fogatlónak.
A hazai lovassportban számarányánál nagyobb hányadban találunk eredményes egyedeket.
A késõbbiekben ugyan a szakmailag elfogadott többfelé található le egyszerûsített leírás szövege található de ezzel a bevezetõ mondattal a szerkesztõ enyhén szólva marhaságot ír és sokakat megtéveszt.
A kisbéri félvér vagyis az magyar tenyésztésû angol félvér gondolata 1853 ban merült fel, a Kisbéri lovardát amely a fajtát megalapozta 1858 ban építették, a gidránt már 1855 ben önálló fajtaként tartják számon.
Az hogy a fajta története során alkalmaztak kisbéri félvér méneket így értelmezni nem vall nagy tájékozottságra.
Próbáltam elérni õket de nem találtam e-mail címet. Ha valaki tudja segítsen mert szívesen felhomályosítanám õket.
Az a baj hogy a Gidránra rákeresésre elég sokszor bejön így sokan tévhitbe eshetnek ha ezt elolvassák.
Mókus ! Nem lehetne az egyesületi honlapon egy frissített az utóbbi nagyon tartalmas kiadványokból újy bemutatkozó leírást úgy feltenni, hogy ha a Gidránra rákeresnek akkor lehetõleg az jöjjön be lehetõleh az elsõk között.
Klajukaa!
Mi a származása a kancádnak? ( azon túl, hogy az apja Concorde)
Edited by bianko, 2012 január 15. - 14:13.
Közzétéve 2012 január 15. - 18:08
Internetezés közben az alábbi megfogalmazást találtam a http://www.sportlo.h...ses/gidran.html
alatt a gidrán fajta meghatározására.
GIDRÁN!
Az Angol és arab telivérekbõl és a kisbéri félvérbõl tenyésztették ki hátas és fogatlónak.
A hazai lovassportban számarányánál nagyobb hányadban találunk eredményes egyedeket.
A késõbbiekben ugyan a szakmailag elfogadott többfelé található le egyszerûsített leírás szövege található de ezzel a bevezetõ mondattal a szerkesztõ enyhén szólva marhaságot ír és sokakat megtéveszt.
A kisbéri félvér vagyis az magyar tenyésztésû angol félvér gondolata 1853 ban merült fel, a Kisbéri lovardát amely a fajtát megalapozta 1858 ban építették, a gidránt már 1855 ben önálló fajtaként tartják számon.
Az hogy a fajta története során alkalmaztak kisbéri félvér méneket így értelmezni nem vall nagy tájékozottságra.
Próbáltam elérni õket de nem találtam e-mail címet. Ha valaki tudja segítsen mert szívesen felhomályosítanám õket.
Az a baj hogy a Gidránra rákeresésre elég sokszor bejön így sokan tévhitbe eshetnek ha ezt elolvassák.
Mókus ! Nem lehetne az egyesületi honlapon egy frissített az utóbbi nagyon tartalmas kiadványokból újy bemutatkozó leírást úgy feltenni, hogy ha a Gidránra rákeresnek akkor lehetõleg az jöjjön be lehetõleh az elsõk között.
Klajukaa!
Mi a származása a kancádnak? ( azon túl, hogy az apja Concorde)
Kedves Bianko!
A lovasok.hu-n fent van a teljes származása. Gidrán 3 éves kanca, Sopron így megtalálod.
Közzétéve 2012 január 15. - 19:18
Közzétéve 2012 január 16. - 6:22
Kedves Bianko!
A lovasok.hu-n fent van a teljes származása. Gidrán 3 éves kanca, Sopron így megtalálod.
Bocs hogy érdeklõdtem, igérem többet nem teszem!
Közzétéve 2012 január 16. - 11:52
Kedves Bianko!
Légy szíves írj be egy linket. Egy baráti érdeklõdõ nem fog a Lovasok.hu-n keresgélni.
Közzétéve 2012 január 16. - 13:18
Légy szíves írj be egy linket. Egy baráti érdeklõdõ nem fog a Lovasok.hu-n keresgélni.
http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=
Tényleg nagyon szép ló, de az árát sokallom így hogy nyers csikóról van szó.
Közzétéve 2012 január 16. - 13:36
Bianco,
ha valaki rátalál erre a sportlo.hu oldalra, úgyis azonnal látja, hogy mivel van dolga. Mesekönyv. Örüljünk, hogy megemlítik a fajtáinkat.
Biztosan lehet nagy pénzért befolyásolni, hogy mit hoznak fel a keresõk, de csak idõlegesen. Még mindig rajta van a neten egy szörnyû honlap, amit valamelyik egyetem csinált, ezer éves adatokkal az egyesületrõl. Már többször panaszkodtak emberek, hogy csak ezt találták rólunk, hülyeségek vannak fent, mi pedig elérhetetlenek vagyunk -- miközben két élõ honlapunk is van, egymással szoros kapcsolatban.
Szerintem meg nem kellene ennyire bagatelre venn a dolgoti, hanem (Egyesületi hivaztalból is) kérni kellene helyre igazítást.
Ez pedig úgy lehet, ha ismerjük hova lehet írni.
Tudom nem várható el hogy az egyesületi tenyésztésvezetõ tegye helyre ezeket a dolgokat, de ha az egyesületi honlapon vagy egy érvényes alátámasztott hivatalos fajtatörténet, akkor bárki aki észreveszi a rosszat, ajánlhatja a rossz helyet.
Különben meg többen azt gondolhatják, hogy tényleg a kisbéribõl tenyésztették ki a gidránt, holott a gidrán már elismert fajta volt amikor a kisbéri félvér fajta még nem is létezett.
Kedves Klajukaa!
Ha valaki nem érti hogy ha bemutatja itt a lovát. akkor ezzel segít magának, másoknak abban hogy ismertebbé elfogadottabbá válljon a fajta akkor nem így válaszol.
Ha csak azért írtam volna, hogy én magam megismerjem a ló származását akkor hidd el nem ezt a módot választottam volna hogy többet megtudjak.
ammonite!
Talán abban nincs igazad hogy "sok az ára" ez euróban alig 1500 Euro.
Az hogy 500 000 Ft nagyon sok embernek sok pénz az igaz.
Egy tisztavérû gidránért ha az jól van származásilag és különben is összerakva akkor pedig még kevés is.
Edited by bianko, 2012 január 16. - 13:44.
Közzétéve 2012 január 16. - 13:40
Bocs hogy érdeklõdtem, igérem többet nem teszem!
Kedves Bianco!
Ne haragudj kezdõ fórumos vagyok és nem tudtam.
http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=
A lóútlevél származási lappal folyamatban van. A származásának én néztem utána.
Apja: Catalin IV-25 Concorde
Anyja: Gidrán XIX-58 Emese