Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#561 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 21:41

Ágimam!Szóval mi a baj pl. ezzel a kisbéri fejjel? ;)

#562 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 21:46

(Zsuzska, hát te élsz még?! :D Mostanában amikor meglátlak, mindig csak annyit tudok írni, hogy "de örülök neked". Mert olyan keveset vagy itt. :( -hehe, én itt is tudok ám offolni :D )Na szóval. Szerintem Ágimam csak arra gondolt, hogy Szikrának nem csak szimplán finom feje van, hanem van egy enyhe csukabeütés is, ami azért kisbériben elég ritka, inkább az egyenes orrhát a jellemzõ. Attól még az is lehet finom persze.Amúgy ez a kép a fej elbírálásában annyira nem elõnyös szerintem. Nincs másik, amin oldalról is látszik az orrháta, így olyan megtévesztõ. Ez is jó persze, ha kiegészülne egy oldalképpel is. :)

Edited by ikácska, 2005 augusztus 14. - 21:47.

#563 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 21:52

(Vagyok én itt sokszor, csak ritkán írok. ;))Értemén, de azért a finom fej kisbériben vagy gidránban nem olyan ritka, szerintem... fõleg nem gidránban, ami anglo-arab fajta eleve. Sajna így hirtelen nem találok jobb képet, de azért ezen is kijön, hogy milyen szép feje van Mamónak. A szemlén mindenesetre 4,5-öt kapott rá (5-bõl). :)

#564 ikácska

ikácska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.792 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 22:05

(Hát akkor írhatnál gyakrabban is, mert nekem hiányoznak az írásaid. :) )Igen, látszik, hogy szép feje lehet, de részletek hiányoznak így a fejemben, ami miatt 3 dimenzóban csak próbálom elképzelni. Annak az orrcsíknak az alsó "görbülete" megtévesztõ szerintem.Érdekes amúgy, mert én gidránnál többször is találkoztam nagyon durva fejjel. Volt egy igazi kosfejû is, és az bizony gidrán volt tövirõl-hegyire.

#565 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 14. - 23:47

Ágimam!Szóval mi a baj pl. ezzel a kisbéri fejjel? ;)

Hozzászólás megtekintése

Jé... megéreztem? Én soha nem jártam ebben a topicban. És Ikácska után böngésztem, hogy hol írt utóljára, hát itt írsz nekem. :) Kisbéri-fej: Itt az ideje, hogy tisztázzuk, Herceg egy "O"-ás bélyegzõjû ló. (Angyi is.)Az anyját láttuk, hasonló volt mint õ, de akkor, 4 évvel ezelõtt még meg nem mondtam volna , hogy kisbéri-e vagy sem, tõlem aztán lehetett volna Przewalski is! Nem idegentõl vettük, Jens, ez a német srác ma is férjem kollegája, tehát elhittük (elhisszük) neki, hogy gidrán volt az apa. Hercegnek nincs ilyen szép feje, mint ez itt, meg Ika Szikrájának. Illetve másféleképpen szép... kevésbé nemes, nincsenek ilyen kifejezõ szemei sem.Az egy dolog, hogy nekem õ a legszebb, de a gyerekeimmel is így voltam. Azt hiszem, ezt mondják úgy, hogy "józanul elfogult" :D .Ettõl függetlenül - úgy ahogy van - szép ló, tudom. :)Átszerk.oka: azt meg most vettem észre, hogy "idevezetted a népet" ezzel a témával... :rolleyes: :D

Edited by Ágimam, 2005 augusztus 15. - 8:02.

#566 Blanka

Blanka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 156 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 15. - 17:38

Sziasztok!Én annyira nem tudok belefolyni, de én is tartottam mént 4éves korától 15éves koráig.Ha nincs vele semmi baj, nem teng benne túl a "csõdörösség", és még kezelhetõ is, akkor minek herélni??.Amúgy Szikra feje eszméletlenül gyönyörû, finom vonalú, és azok a huncut szemek....Bár Ágimam Hercege a maga "nagydarabságával" nagyon bejön nekem.

#567 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 16. - 10:29

Kevés a klasszikus, típusos kisbéri fej. Sikerült az idegen vérrel tönkretenni.

#568 Pirkadat

Pirkadat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 182 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 13:12

Sziasztok kisbéri rajongók!!Nekem megadatott az a csoda hogy legyen egy saját kisbéri kancám, Primadonna. Az apja Páfa-Maxim 83 (Maxim XVIII) és az anyja Merengõ I-Pillangó. Három csikója született nálam, a legidõsebb Rakéta II-2-tõl Rebellis, a középsõ Déva Gidran IV-tõl Szerencsefia és a kis kancám Catalin IV-25-tõl Pirkadat. Az elsõ eredeti kisbéri mén, a második gidrán és a harmadik furioso, és mindhárom nyereghelyen sütött. Jó mi? Sajnos a kancám és a legidõsebb csikóm már nem él, mindkettõ az állatorvosoknak köszönheti, de a pici fiam és kislányom jól van és nõnek erõsödnek. Õk most 3 éves és két évesek, az idõsebb már herélt(neve: Szerencsefia) a kisebbik kanca és Pirkadatnak hívják.Nem bántam meg hogy kisbérivel kezdtem, türelmes, jóságos, kedves lovak, akik tele vannak élettel és nem igényesek. Jószándékú és nemes lovak, remélem sikerül a fajtát megtartani és nem elrontani valami hangzatos tenyésztési koncepcióval, így is félelmetes az a heterogén megjelenés a ami a fajtán belül az egyedeket jellemzi. Remélem tudok felrakni majd ide pár képet az én gyönyörûségeimrõl is hamarosan, mert nagyon büszke vagyok rájuk ám, és nagyon szeretem mind a négyet.Jó olvasni, hogy vannak rajtam kívül is lóbolondok, akik imádják õket nekik kijáró szeretettel veszik körül õket, és megtesznek mindent amit csak emberileg lehet tenni ezért az arisztoratikus származású, nemes megjelenésû, imádnivaló állatfajért, aki megszelidítette magának az embert.Üdv: Melinda :)

#569 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 17:29

Sziasztok!Most irok elõször.Nagyon örülök hogy létezik topik a kisbéri fajtáról.Nekem van egy (most már) herélt, 7 éves, nyhs. kisbéri gyönyörûségem ( de lehet hogy csak nekem gyönyörû) . 2 hete vásároltam, egy eldugott kis porfészekbõl, 7 évig kihasználatlanul legelészett, nem túl dús táplálékon, jóformán teljesen nyers. Azért elmondható hogy elég tûrhetõ kondiban került hozzám, tehát jó takarmányértékesítõ. Mai elsõ tereplovaglásunk megalapozta csodálatomat e fajta iránt, egyszerûen fantasztikus volt. Jól kezelhetõ, kedves ló.Egyébként a neve Kürtõs Sunset, apja Kürtõs-49 (48?), anyja angol telivér, Pertli. Sárga szinû és képet is küldenék ha valaki elmondaná hogy kell.Szerintetek nagyon kicsi az 163-164 (bot) -es mar magassággal? :confused:

#570 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 19:06

nekem momentán ez a méretû ló a max amit megveszek.De a 150-165 körüli lovk jönnek be, túrákra legalábbisP.

#571 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 21:44

:) sziasztok!én imádom a kisbérieket!nekem is van egy (mármint kaptam két éve szüleimtõl és õk tartják fönt nekem!)IMÁDOM!Én versenyzek vele!de szerintem is hihetetlen jofejûek!

Edited by vanilla, 2005 augusztus 20. - 21:45.

#572 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 9:45

Az a helyzet hogy eddig egy kicsi shagya arab lovam volt (152cm) és teljesen elvesztettem a méret érzékelését. Nemrég felültem ( nehezen) barátnõm holland kancájára (178cm) és igencsak tériszonyos lettem :) De igazán azért kérdeztem, mivel jó ugróstílusa van és szeretnék vele ugratni (ha van kedve hozzá) és ehhez kicsinyellem. Persze ki tudja.Hogyan? Hova? lehet képet felrakni itt?

#573 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 10:22

Hogyan? Hova? lehet képet felrakni itt?

Hozzászólás megtekintése

Képbeillesztés topik

#574 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 17:33

Köszönöm segítségedet.Mihelyt regisztráltattam magam a kep.tar.hu-ra (chyki.tar.hu) küldök képeket.Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre Sunnyval kapcsolatban, és megköszönném ha valaki aki nálam jobban ismeri a kisbérieket véleményt alkotna. Köszönöm.A chyki.tar.hu-n lesz pár kép a korábbi lovaimról is, ha érdekel valakit megnézheti. Lesznek rajta vadászgörények is :)

#575 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 19:42

Sziasztok íme Kürtös Sunset: Posted ImageTovábbi képek:www.kep.tar.hu/chyki

#576 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 19:55

Posted Image

#577 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 8:30

ugrikidomula csodás lovak ! két jo kép egy kisbérirõl!(sajnos az ugró képre csak én nem kellenék! kicsit több szárat adtam! dehát egyszer majd meg tanulom)

Edited by vanilla, 2005 augusztus 23. - 8:33.

#578 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 15:41

Alig várom hogy az én pacim is ilyen szép kövér legyen. :rolleyes: Persze nem a te lovad kövér , az enyém soványka még, de a doki azt mondta csak 3 hét mulva kaphat majd tápot.Gyönyörû a lovad és ne sajnáld hogy nem maradtál le róla.

#579 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 23. - 19:56

köcci!de sajna nincs valami szép ugró stilusom!az enyém sem kövérke sõt õ is még hizhatna csak elõnyösek a fotók!de mi baja a lovadnak hogy csak 3 hét mulva kaphat tápot?bár ahogy most vissza néztem a képeket télleg nem vékony! :rolleyes: :D

Edited by vanilla, 2005 augusztus 23. - 19:58.

#580 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 17:58

Nemrég vásároltam, és eddig legelön volt, nem állnak ki a csontjai, ilyen téren nem sovány, de 7 éves létére se izom, se hús. 2D. Na persze ennek is meg van az elõnye... mivel nem sokszor ültek rajta ( utoljára 3 évesen) én taníthatom, és ilyen tiszta lábakat... nincs elrontva stb.... De nemcsak emiatt nem kap még tápot, hanem mert 2 hete lett ivartalanítva ( bár ha rajtam múlt volna...) és most oda kell figyelni a takarmányozására, különösképpen h. tápot még nem látott. ( zabot sem nagyon...) De pár hónap múlva...De akkor ide egy képet ami sokat sejtet...Posted ImageEz a ló elõzõ gazdijánál készült.

#581 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 24. - 19:41

Értem!Én is 7 évesen kaptam a Vanillát akkor lett kivéve egy ménesbõl szal rajta sem ültek még az elött de hála a jo edzõmnek meg hogy ilyen kis jofejû most egy csodás lo lett belõle!szerintem neked is ugyan ez lesz! bár én egy évig csak terepre jártam aztán tavaly óta (egy éve) ugrok és mostmár nagyon jol megy meg minden csak nekem kéne megtanulni!no mind1! majd értesits a fejleményekrõl hogy hogy fejlõdik a lovacska!egyébként mióta lovagyolsz?versenyesztél már?

Edited by vanilla, 2005 augusztus 24. - 19:44.

#582 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:01

Nem, nem versenyeztem, de majd elválik mihez lesz kedvünk :) Jófejû, az már látszik, de egyenlõre csak futószár, mászatás, terep, terep, terep...Tavasztól majd egy kis idomulás, kis ugratás meg persze terep, terep, terep...Szerinted nem kicsi ugratni az 163 (bottal) cm -es marmagassággal?Egyébként még nem volt olyan lovam amit ne én lovagoltam volna be.Nem is vennék már olyat amelyik be van tanítva. Max versenyezni.Képet majd okt. környékén rakok fel. Ha már látszik 3D-ben. :gm: A legzúzósabb lovam egy pici shagya arab volt. Annyi élet, akkora lóban...Majd rakok fel képet róla. Egyébként csak két vevõt üldözött el, ebbõl egyet kis híján megskalpolt. De nem tehetett róla, ki nem állhatta az idegeneket. :dev: Egyébként állítólag ezt az apjától örökölte ( Pamino). Imádtam.

#583 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:06

Ja, amióta eszemet tudom imádom õket, 12 éve lovagolok és négy éve van lovam.

#584 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 21:52

tök jo hogy ilyen régota lovazol! (én elbujhatok mögötted ahárom évemmel)Szerintem egyáltalán nem gáz hogy nem nagy a lovad én is ha veszek egy másikat sokkal kisebbet szeretnék!hát kiváncsi vagyok valami nagyobb képre egybõl tegyél fel ha lesz!

#585 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 25. - 22:43

Az én lovam sem nagyobb 165 cm-nél, (hát én sem vok vmi magas :D) v még annyi sincs, és úgy repül az akadályok felett.....Sztem nem a magasságától függ, hanem hogy milyenek a "rugói"....

#586 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 18:12

Kösz a biztatást! :D Egyébként nem tudom, az én 12 évem nem biztos hogy volt olyan tartalmas mint a te 3 éved. Bár sokat lovagolok, volt a gerincmûtétem ( ferdeség, nem baleset miatt) miatt másfél év kimaradásom. Ami tartalmasabb az az utóbbi 4 év, ráadásul edzõ engem csak annyi ideig látott ameddig a nevem megtanulta.Terepen tanultam meg lovagolni és csak a lovak tanítottak. Nagyon feltûnõ hibáimat pár hónap alatt "kikezeltettem", bár volt idõszak hogy (gyerekként) neki fogtam voltizsálni, de ebbõl csak egy dolog maradt meg: hogyan lehet megmaradni egy mozgó lovon állva, ja meg hogyan célszerû esni. :D , de ez legalább hasznos lecke volt.Ugrani is egy kiöregedett ugróló tanított meg, de ez látszik is. :( Egy nagyobb kép:Posted ImageSzerintetek nagyon alulillesztett a nyaka??Baj? :confused: Nálam így kezdõdik a szerelem. :kir:

#587 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 18:13

Még sovány! De nézzétek meg majd 2 hónap múlva. Már kaphat zabot. :)

#588 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 18:24

:D szerintem nagyon pofás kis lo! és ha meghizik még jobban fog kinézni!nekem nagyon tetszik tök aranyos!majd tegyél fel mindig képet ha változás van! :yeah: ;)

#589 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 18:49

Hi. Tényleg kösz a biztatást, rám fér.Õ az ötödik lovam :hu: és mint minden új lóval vele is úgy vagyok: Ej 'má megint mibe fogtam...A story azzal indult hogy volt egy kis kancacsikóm (3 éves) papírok nélkül... de megbetegedett és nem bírtam fizetni már az orvosi költségeket.... NEM VÁGÓHÍDRA KERÜLT!!! egy családhoz került akik beleszerettek, mivel bohóc egy ló volt ( na meg feküdt, szóra! ágaskodott és a lábával kapálva kért) azóta keresgetem az igazit.Volt Sunnyn és a csikón (Carmen) kívül 3 belovagolatlan lovam akiket én tanítottam be, de rájöttem h. nem vagyok kanca-párti így van most heréltem.( az egyikük, Emír herélt volt és nála jobb fejû lovat nem is kívánhatott volna az ember de sajnos hülye voltam h. eladtam mivel sokat kináltak érte, ugyanakkor most nem lehetne az enyém Sunny)Emír:Posted ImageBocs a storyért, de el kellett mondanom h. értsd: a tökéletes lovat keresem, amilyenhez hasonló már volt nekem (van is) nem is egy hanem Sunnyval öt.Azt hiszem túl magasra tettem a mércét, és nem is a lovaimnak, hanem nekem kellett volna hozzá felnõnöm. De remélem sikerül. Talán csak a megerõsítés hiányzott. Ha lenne lehetõségem visszavásárolnám az összeset és én lennék a leggazdagabb ember. :ang: Bocs hogy kiléptem a topic témájából.

#590 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 19:17

semmi baj engem nem zavar ha mesélsz a lovas multadról sõt érdekel!hát remélem mostmár télleg megtaláltad az igazit!szép lo volt nagyon a Emir is!én fura modon találtam rá aVanira!ahol régen lovagoltam ott hozták a tulajnak akko vették ki a ménesbõl és ültek rajta 15szor kb és aztán felültettek engem! és ha láttál már féreg kancát akkor ez olyan! nagyon imádtam nem tudom velem egy fél év alatt teljesen lenyugodott és most imádom és remélem õ is engem! a legnagyobb élményem hogy életemben az elsõ ugráson vele lendültem át amihez hozzá teszem hogy a Vani is életében elöször ugrott! ennek már 1,5évepersze (sajnos) nem nekem köszönhetõ hogy igy ugrik ahogy most hanem az edzõmnek!(meg a volt edzõmnek!)

Edited by vanilla, 2005 augusztus 26. - 19:22.

#591 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 20:16

Én az elsõ lovammal, Carmennel voltam úgy hogy örökre...de a legjobb dolog amit tehettem vele hogy eladtam. Egyébként fél-kisbéri volt.Így remélem h. a kör bezárult. :kocc: Ami Sunnyt illeti a szándékom vele az, hogy legjobb tudásom szerint betanítsam, és hogy hobbi szinten versenyezhessek vele. De legfõképpen az hogy 21 évesen 8-nak nézzen ki. :D

#592 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 26. - 20:19

Persze lehet hogy nem ártana egy edzõ is.... :(

#593 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 7:33

hát szerintem (bár ez függ attól hogy tudsz lovagolni) az edzõ nagyon fontos!mármint én ugy vagyok vele hogy edzõ nélkül meghalnék (bár énelég kezdõ vagyok)de van olyan ismerõsöm aki edzõ nélkül tervezi a versenyzést de mejd meglátjuk hogy megy majd neki! :)

#594 kiwi2

kiwi2

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 872 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 14:01

OFF:Tippem sincs ki lehet az... :gm: (gy.k.:nem én)

#595 vanilla

vanilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 119 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 17:31

Kiwi :) nagyon igazad van!

#596 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 18:13

Lécci valaki magyarázza el mi az OFF??Bár sejtem. :dev: Ma mentem egy nagyon jó terepet Sunnyval + barátnõmel ( + a kancájával).Láttatok már lovat (kisbéri lovat) aszfaltot döngetni? Nagy showmen a (kisbéri) lovam, még azt hiszi csõdör (kisbéri, természetesen). :gm: Nehezen tudom elképzelni, hogyan lehet egy társalgást 20 féle témájú topikban húszfelé taglalni. Úgy pláne h. összefüggõ legyen.A chat + nem müxik.Bocsi. :rolleyes:

#597 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 7:45

Ha társalogni szeretnél, arra ott van a Csikókarám, Lovas társkeresõ, régiós topikok, magánüzi. A többi topikban pedig az nem off, ami a témához kapcsolódik... itt konkrétan azért hiába kisbériek, a vége kissé az. ;)

#598 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 17:48

Rendben vettem a lapot. :kocc:

#599 Ács Balázs

Ács Balázs

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 524 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 9:37

Sziasztok!Érdeklõdnék sikerült valakinek kijutni az OMÉK-ra? Tud valaki, valamit arról, hogy szerepeltek a kisbérik és a gidránok? Mely lovakat állították ki? :confused:

#600 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 31. - 9:54

Az biztos, hogy "tõlünk" ott volt Rakáta Roccó, de sajna nem tudok semmi konkrétat róla.